Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיאט איביזה 2003 1400 אוטומטית, בזמן האחרון יש לי בעיה מסויימת של התחממות מנוע.

לפני שבועיים עמדתי בפקק נוראי וכבר שהגעתי לסופו פתאום נדלקה נורית חום מנוע!! עצרתי מיד...פתחתי מכסה מנוע נתתי למים להתקרר....אחרי עשר דקות פתחתי סוויץ ושמעתי את הוונטה פועלת.

חשוב לציין ששבועיים אני נוסע מידי בוקר מאשדוד לת"א ואין שום זכר לבעיה של התחממות.

אפילו בצעתי בדיקה בחנייה השארתי את הרכב מונע..לאחר המתנה של 15 דקות שמעתי שהוונטה מתחילה לפעול ברגע שהחום חצה במילמטר את ה90 מעלות...

אתמול שוב עמדתי די הרבה בפקק ופתאום שמתי לב שהחום מנוע מתחיל לעלות בהדרגה מעל ל90 וממשיך לתפס..הגיעה עד 3/4 (110 מעלות..) ונירא לי שהוונטה לא פעלה...בידיוק השתחרר הפקק והתחלתי לנסוע וכמובן תוך 2 דקות החום חזר ל90

אני לא יודע מה הבעיה ואין לי כלכך מושג מה לעשות חשבתי אולי הבעיה בחיישן ברדיאטור שמפעיל את הוונטה או טרמוסטט..

אשמח לקבל כל עזרה!!!

תודה מראש,

מרק

פורסם

צריך להיכנס למוסך ולערוך מס' בדיקות יסודיות לפני שתגרום לרכבב שלך לנזק כבבד- הכוונה כמובן למנוע.

כדאי לבדוק ראשית שהטרמוסטט לא נתפס במצב פתוח,דבר שעלול להוביל להתחממות בעמידה ממושכת בפקק או בעלייה.

אם זה לא יהיה הכיוון צריך לבדוק את מע' הקירור בלחץ ואם משם אין נזילה יש לבדוק משאבת מיים,יוניט חום מנוע מזייף /יוניט מאוורר / מאוורר לא תקינים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
צריך להיכנס למוסך ולערוך מס' בדיקות יסודיות לפני שתגרום לרכבב שלך לנזק כבבד- הכוונה כמובן למנוע.

כדאי לבדוק ראשית שהטרמוסטט לא נתפס במצב פתוח,(כוותך בוודאי נתפס במצב סגור)דבר שעלול להוביל להתחממות בעמידה ממושכת בפקק או בעלייה.

אם זה לא יהיה הכיוון צריך לבדוק את מע' הקירור בלחץ ואם משם אין נזילה יש לבדוק משאבת מיים,יוניט חום מנוע מזייף /יוניט מאוורר / מאוורר לא תקינים.

במידה של תרמוסטט אכן תפוס, או נפתח חלקית, מעבר מים חמים חרדיאטור, לא קיים הוא מגיע מאוחר, ולכן יוניט מאורר נכנס לפעולה מאוחר מדי, ולכן הרכב מתחמם.

יש לבדוק פתיחת תרמוסטט בכלל, או פתיחתו בזמן.

ולהמשיך בכוון יוניט מאוור תקול, או המהירות האיטית לא נכנסת לפעולה.

ברכב זה היוניט מאורר בעל 3 כניסות אחד למהירות האיטית, והשני למהירות הגבוהה.

כנס למוסך המתמחה ברכבים אלה או לחשמלאי מנוסה.

בברכה

צביקב

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה ,

צביקה - היכן יושב יוניט המאוורר ברכב שלי?

אני לא מומחה בתחום,ותקנו אותי אם אני טועה, אבל משום מה לא נירא שהבעיה נובעת מתרמוסטט תקול כי אם זה היה כך אז הטמפרטורה לא הייתה יציבה כלל... אבל נסעתי שבועיים (גם עם עמידה בפקקים) כאשר הטמפ' עמדה יציב על 90 .

אני לא יודע אם זה קשור אבל 2 הימים בהם הטמפ' החלה לתפס קרו דווקא בימים קרים וגשומים...אבל נירא לי שזה פרט שולי.

פורסם

נתקלתי בתופעה דומה (אבל לא זהה) בפולו 2003.

בסופו של דבר היה כשל במאוורר הראשי, המאוורר שנכנס לפעולה היה המאוורר הקטן בלבד.

לבעיה התלוותה בעיית מזגן שלא מקרר היטב בקיץ. (בשל התחממות ויצירת לחץ בתוך המערכת , שוחרר חלק מגז המזגן)

לידע כללי : מחיר מאוורר מקורי בחברה כ500 ש"ח.

עם זאת, הייתי מתחיל מבדיקת התרמוסטט אצל מקצוען אמיתי (יש מכשיר שבודק טמ"פ צינורות המים ויכול להצביע או להפריך בעיית תרמוסטטט)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...