Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הרכב המדובר, פז'ו 309, מנוע 1600, שנת 92 (קרבורטור).

מאתמול, המנוע החל להשמע שונה כשלוחצים על דוושת הגז, וכשמרפים ממנה נשמעים מעיין רעשים של פיצוצים כאלה קטנים.

תופעת לוואי ראשונה של זה היא כשאני עומד עם האוטו מונע (ברמזור למשל), הסל"ד יורד יותר נמוך ממה שהיה עד עכשיו בעמידה(סרק), זה מתבטא בצליל שונה של המנוע וברעידות קלות של האוטו.

תופעת לוואי שנייה, לפני שהחל הרעש, כשהייתי מניע את האוטו הנעה ראשונה לאחר שהוא קר לגמרי היה יוצא עשן לבן מהאגזוז למשך איזו דקה (מניח שזה קשור לתערובת דלק\צ'וק), ואז ממשיך עשן רגיל כמעט בלתי נראה, ועכשיו יוצא הרבה פחות עשן באותו המצב שתואר.

מאיפה נובעת הבעיה הזאת?

האם זה מסוכן להמשיך לנסוע ככה? (אני עובד היום לילה ככה שאני חייב לדעת)

הלכתי היום למוסך שלי ומסתבר שהם סגורים עד יום ראשון:shock:, ככה שכל עזרה מחברי הפורום מבורכת.

שיהיה יום טוב לכולם:-)

פורסם

יכול ליהיות שזה בק-פייר.

תקח ספריי קרבורטורים תתניע ותתיז לתוך הקרבורטור.

אבל עדיין תחכה לתשובה ממי שיותר מבין אני מאמין שיגיע ויעזרו לך.

פורסם

נצ"לש

יוצא לי מהגזוז בק-פיירים עצבניים, בערך חצי מטר כל אחד מה עושים, האם צריך כבר שיפוץ קרבורטור שוב?

(כשזה קורה המנוע מתנהג מוזר ולאחר כמה פימפומים בדוושה זה נעלם כלא היה והבקפיירים נחלשים אבל נשמעים.)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני כרגע בעבודה, הצלחתי לנסוע 30 ק"מ עם האוטו :-o (מקווה שאני לא הורס משהו בו).

התופעות המשיכו כמו שתיארתי, ובתור צעד ראשון אני אנסה למלא דלק בתחנה אחרת מזאת שמילאתי בה לפני יומיים לפני שהכל התחיל (פז), אולי זה יפתור לי את הבעיה (אמן 3X).

אני עדיין אשמח לכל תגובה ומענה, תודה מראש,

ארז.

פורסם

תקפוץ למכון קרבורטורים זה נשמע כמו תיאום מנוע או כייון הצתה ....

בברכה אסי

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

הניחוש שלי - שסתומי הפליטה (יחיד או רבים) שרופים / עקומים...

בדיקת כללית:

האם יש ירידה בכח של המנוע?

האם השתנתה צריכת הדלק?

בדיקת נזק אחר:

האם החלפת רצועת תזמון?

האם ניסית לכוון שסתומים?

איך בודקים מה קרה:

בדיקת קומפרסיה תגלה את המצב

שבת שלום,

אלעד.

פורסם

אולי מיהרתי קצת בעניין השסתומים...

בכל זאת, זה קרה בפתאומיות (לא מאפיין שריפת שסתומים).

התופעות שתארת יכולות להגרם מעוד דברים:

1. זליגת אויר לקרבורטור / מניפולד יניקה / צינורות שמתחברים למניפולד יניקה

2. קרבורטור סתום

אלעד.

פורסם

תודה אלעד,

טיימינג עשיתי לפני פחות מחודש, ואכן ישנה ירדה בכוח, משמע לאוטו לוקח הרבה יותר זמן להעלות מהירות.

קרבורטור החליפו לי לפני שבועיים לאד משומש במצב טוב (לאחר ששלי נסתם).

איזו בדיקה יכולה לכוון אותי אל גורם הבעיה?

פורסם

1. שרצועת הטיימינג יושבת טוב (יש חורי מיקום בפולי גל זיזים ובגלגל התנופה) עבודה של רבע שעה (ושהותקנה הרצועה הנכונה: 114 שיניים ברוחב 17 מ"מ)
  2. שאין יניקת אויר חיצוני בין הקרבורטור לסעפת היניקה (אפשר לרסס ספרי קרבורטור מסביב לאיזור המוזכר ולראות אם יש השפעה על הסל"ד - אם יש, אזי יש זליגת אויר, אגב, בד"כ מלווה בהשפעה על רעש המנוע) הייתי בודק שהחברים אצל חתם (מיסמין אני משער) שהחליפו את הקרבורטור סגרו הכל כמו שצריך (האם הותקן אותו קרבורטור כמו שהיה?)
  3. בדיקת קומפרסיה (הערכים צריכים להיות עם פער קטן מ- 25 PSI בין הבוכנות ומעל 145 PSI בכל אחת)

אלעד.

פורסם

שלום רב!

חפש את הבעייה , בהרכבה לקוייה של חגורת הטיימינג, ובקררבורטור לא תקין בכלל.

בטיימינג יש לבדוק סטייה של לפחות שני שינים, או רצועה לא מתאימה(בספק)מבחינת מספר השינים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
תודה אלעד,

טיימינג עשיתי לפני פחות מחודש, ואכן ישנה ירדה בכוח{ טעות בשני שיניים לפחות]שמע לאוטו לוקח הרבה יותר זמן להעלות מהירות.

קרבורטור החליפו לי לפני שבועיים לאד משומש במצב טוב (לאחר ששלי נסתם).(יש לבחון את תקינותו לאחר בדיקת חגורת הטיימינג)

איזו בדיקה יכולה לכוון אותי אל גורם הבעיה?

יתכן בהרכבה לקוייה,או בקפיצת שינים, יתכן ויתברר שהקרבורטור תקין, בכל מקרה יש להתחיל תחילה בחגורת הטיימינג, והיא הסיבה לחוסר הסחיבה , ולבק פיירים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...