Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כולם שלום לכולם וברוכים הנמצאים (משתמש חדש)

אז ככה:

אני מהנדס אלקטרוניקה ומעוניין להיכנס, כתחביב, לעולם אלקטרוניקת הרכב.

הכוונה היא ללמוד על המחשבים והבקרים השונים הנמצאים (והולכים ומתרבים) בכל רכב מודרני.

תחומי עניין למשל:

פרוטוקוליי תקשורת ברכב (CANbus?)

"דיבור" עם מחשב הרכב (איתור תקלות, קבלת מידע וכו')

צריבה/שדרוג/תפעול "מותאם אישית" של מחשב הרכב (שליטה על הזרקת דלק, משבת ושאר מערכות הרכב)

מחשבי דרך

אינטגרציה עם מערכות אחרות, לא מקוריות (משבת, אזעקות, מערכות איתור, דיבוריות, מחשב דרך)

בגדול המטרה כרגע היא שאני אהיה מסוגל להתחבר עם מחשב (ושאר ציוד) לרכב ולשלוט/ לשנות בו פרמטרים.

המטרה הסופית פיתוח רכיבים אלקטרוניים שיידברו עם הרכב בזמן אמת.

מעוניין לקבל כל מידע (בעברית או באנגלית) שאתם חושבים שהוא רלוונטי ושאפשר ללמוד ממנו בצורה מעשית.

אתרי אינטרנט בנושא, פורומים, מוקדי ידע בארץ, מידע על קורסים בנושא וכו'

תודה רבה לאלה שהשקיעו וקראו את כל הפוסט הארוך הזה ותודה עוד יותר גדולה לעוזרים!!!

פורסם

CANbus ,אם אינני טועה, זאת מערכת תקשורת הפועלת ע"י שתי חוטים, בדומה למערכת הטלפון הבייתית.

היא מסוגלת להעביר את המידע בין מחשב המנוע לבקר הצרכן בעזרת שתי חוטים בלבד.

מרק, אם תוכל להרחיב קצת על המערכת אשמח.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

CAN Bus הוא שם פרוטוקול תקשורת פשוט להעברת מידע בין יחידות עיבוד לעצמן לבין מחשב.

מספר תקני ISO קיימים בתחום, כולם ממשפחת ISO 11898, בנוסף קיימים גם תקנים של SAE לאותו ממשק, לרבות תקן אחד המגדיר ממשק שאיננו דיפרנציאלי (שאר התקנים מבוססים סיגנל דיפרנציאלי דו-כיווני).

כעיקרון ברכבים המודרניים מחשבי הרכב השונים (הזרקה, ABS, בקרת שיוט, גיר וכו') מתקשרים ביניהם דרך ממשק זה.

לשאלת הפותח, נכנסת לתחום ענק שלצערי בניגוד לשאר תחומי האלקטרוניקה שאני מניח שאתה מכיר הרבה מאד מן המידע קשה להשגה וכרוך בתשלום. עם זאת עדיין ניתן להיכנס לעולם ע"י קריאה באינטרנט (וחומר רקע לא חסר), אח"כ יצירת קשרים עם אנשים בתחום וכן למידה אמפירית. במישור אחר קיימים קורסים שונים של מכללות שמלמדות מקצועות רכב וכן קורסים מתקדמים (הכל יחסית) שמעבירות חברות שונות בתחום הרכב בארץ.

אלא אם אתה הולך להיכנס לזה באופן משולב עם פרנסה לדעתי השקעת הזמן לא תשתלם בשום היבט.

פורסם

קודם כל שוב תודה על התגובות המהירות

מרק - בדיוק לכזה חומר התכוונתי, אני כנראה אזמין את הספר הנ"ל (40 דולר+ משלוח באמזון). יש לך מושג אם הספר מדבר גם ברמה מעשית או שהוא רק מסביר על כל המערכות?

avivz - אני מוכן להשקיע את הזמן והכסף שלי בלימוד תחומי עניין שמעניינים אותי. (עדיף, לדעתי, על ישיבה מול הפלזמה החדשה שקניתי וצפייה בסרט שמשודר בפעם העשירית בכבלים, לא?)

" קריאה באינטרנט (וחומר רקע לא חסר)" - לצערי אני לא הצלחתי למצוא חומר רקע ענייני.

אני אשתמש כדוגמה בהסבר הקצר שנתת על פרוטוקול CANbus. ללמוד ולהכיר את הפרוטוקול זה נחמד וחשוב ברמה הראשונית (וקראתי ואני מכיר אותו) כעת אני מחפש חומר על איך "תכלס" אני עושה בזה שימוש. איפה ברכב אני מתחבר? באמצעות איזה כבלים? מתאמים? תוכנות עזר? וכו'

"יצירת קשרים עם אנשים בתחום" - בדיוק בשביל זה אני פה :-o ולזה התכוונתי כשכתבתי "מוקדי ידע"

"קורסים שונים של מכללות שמלמדות מקצועות רכב" - אם מישהו יכול להמליץ על קורס כזה (שלא מיועד למוסכניקים בעלי תעודה או חשמלאי רכב בעלי תעודה) אני אשמח

כרגע זה ברמת תחביב במידה ואצליח להגיע לאיזשהי רמה של מקצועיות אני מאמין שאני אמצא בזה גם פרנסה..

שוב תודה

ממתין לתגובות נוספות!

פורסם

ערב-טוב,

לפני שאתה מזמין ספרות בסכום שציינת נסה לבדוק באתר שלהם וגם באתר בקישור איזה ספרות נוספת קיימת.

http://www.galgalim.biz/books.php

החומר בספרות הינו תיאורטי למערכת מסויימת ותמיד יש להצטייד בספרות ייצרן הרכב לפני שמבצעים עבודה על הרכב.

בוש הינו ייצרן OEM של מערכות רבות לרכב כמו: מערכות ניהול מנוע,מערכות ABS,ESP,הזרקת דלק ועוד....תמיד קיימים הבדלים בין מערכת שהותקנה בסובארו לעומת סיטראון למרות שהחלק הינו תוצרת בוש.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני אשתמש כדוגמה בהסבר הקצר שנתת על פרוטוקול CANbus. ללמוד ולהכיר את הפרוטוקול זה נחמד וחשוב ברמה הראשונית (וקראתי ואני מכיר אותו) כעת אני מחפש חומר על איך "תכלס" אני עושה בזה שימוש. איפה ברכב אני מתחבר? באמצעות איזה כבלים? מתאמים? תוכנות עזר? וכו'

בעולם המעשי של המוסכים (שזה כמובן לא כולל פיתוח רכיבים או תוכנות ברמה האישית) אתה לא עושה שימוש במידע הזה ברמת הביטים. אם אתה רוצה לבדוק קיום CANBUS שמגיע למכלול כלשהו, אתה בודק שהוא מקבל אספקת מתח פלוס ומינוס, וכן שיש לך 2-3 וולט על קווי התקשורת. כמו כן, אתה מוודא בזמן שאין מתח בעזרת מדידת התנגדות שאתה רואה את נגדי הטרמינציה שקיימים ברשת. בדיוק איפה באוטו אתה מתחבר ועם אילו כלים, אתה תוכל ללמוד רק לאחר שתציין סוג רכב ספציפי.

כרגע זה ברמת תחביב במידה ואצליח להגיע לאיזשהי רמה של מקצועיות אני מאמין שאני אמצא בזה גם פרנסה..

אני עבדתי שמונה שנים כמהנדס אלקטרוניקה בתחום הפיתוח בחברת הייטק וכשנמאס לי מהתחום עברתי לתחום הרכב כדיאגנוסטיקאי ומנהל טכני. אם יש לך את הראש הנכון, אין כל בעיה למצוא בזה פרנסה, גם כזו שנושקת למה שמוכר בהייטק.

"קורסים שונים של מכללות שמלמדות מקצועות רכב" - אם מישהו יכול להמליץ על קורס כזה (שלא מיועד למוסכניקים בעלי תעודה או חשמלאי רכב בעלי תעודה) אני אשמח

אני עשיתי קורס דיאגנוסטיקה במכללת עתיד בחיפה, אבל האמת היא שלמרות שהקורס כשלעצמו הוא קורס מצוין זה לא מה שקידם אותי בצורה רצינית מבחינת הידע בדיאגנוסטיקה. מה שכן עשה את זה היה פרויקט שלקחתי על עצמי להסב את הג'יפ שלי, שהיה מוזן מאייד במקור לעבודה עם מערכת הזרקת דלק והצתה ממוחשבות, כולל בנייה של כבל ממשק ממחשב ניהול הרכב ללפטופ ועבודה צמודה עם תוכנת דיאגנוסטיקה.

פורסם

אהלן

בתור מישהו שגם מעניין ומתחיל להתעניין בנושא ..

כנס לאיביי וקנה לך ערכה שמתחברת לobd2 עדיף תוכנה שמתחברת ללפטופ המחיר הוא זניח וההנאה היא גדולה אתה גם יכול לקבל גרפים על מערכות הרכב וגם לראות איך הם משתנים ביחס למשחק שלך נגיד על המצערת אויר ,דבר שני יש לך שם את גול הקודים של התקלות והאפשרות לאפס אותם ....

אני אישית מחפש תוכנת ניהול של מחשב הרכב על מנת שאוכל לקבע את המצב שאני בוחר על מחשב הרכב עם תימצא או מישהו אחר שיכול להמליץ אני אשמח ..

תודה ובברכה

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

בחיפושי אחרי בעל מקצוע בתחום CAN bus נתקלתי בשרשור הזה.

אשמח לשקול את מתן הפרויקט למשהו מגולשי הפורום.

מדובר על פרויקט בתחום הרכב לשליטה על מערכות ברכב דרך פרוטוקול CAN bus

לפרטים נוספים אנא פנו אלי בהודעה פרטית.

• תוכן חדש...