Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שבת ,שעה 19:45 נסיעה מכיוון צפון לדרום כביש החוף ליד תחנת הדלק גבעת אולגה, עוצר ממלא דלק ויוצא חזרה לכביש .

מסתמן פקק ,אבל נוסעים במהירות של כ 60 קמ"ש שומר מרחק סביר מההונדה סיויק שלפניי ,מסתכל במראה מאחור רואה מישהו שנידבק אליי ,לוחץ קלות על דוושת הבלם לאותת לבחור שאולי יזהר וישמור מרחק .

ההונדה מתרחקת ממני , מגביר קלות את המהירות אך עדיין שומר מרחק ביני לבין ההונדה ,רואה במראה כי המרחק ביני לבין הרכב מאחוריי גדל (לשמחתי ), פתאום פנסי הבלימה של הסיויק נדלקים ,הרכב מתקרב אליי , בולם באיטיות לא בפיתאומיות ומרפה עד שרואה את הסיויק פוגעת ברכב שלפניו , רואה את הסיויק מתנדנדת קלות ימינה ושמאלה ורק אז בולם ומחפש בריחה ימינה ,אך ללא מוצא יש טור מכוניות לימיני , ממש צמוד אליי , חוסר אונים מוחלט , ועוצר במרחק של כ 10 עד 15 מ' מהסיויק .

תוך שבריר שניה רואה במראה את האורות מאחוריי קרבים במהירות וללא כל חריקת בלמים המכונית נכנסת באחורייה של המאזדה שלי תוך כדי שמיעת הבום הגדול ,אשר לא ייחלתי לו .

שניה אחרי כן אני שומע חריקת בלמים ושוב בום גדול ,אני מבין כי ישנה תאונה נוספת אחרי המכונית שלי , מסתבר שהיו 3 תאונות ,בכל תאונה היו מעורבות שתי מכוניות .

יצאתי לא כל פגע ,פציעות יבשות בלבד כאבי ראש והצלפת שוט , מאחור ישבו זוג שהנהג כנראה היה בהלם מוחלט ,כנראה מהדף כרית האויר שהתפוצצה בפניו וגרמה לכוויות ולחתכים בפניו ,לאחר מכן פונו שניהם באמבולנס לב"ח.

הנזק לSPIRIT שלי , פגוש אחורי , פנס אחורי ,מתיחה לפח אחורי וזהו , למרות שהנזק נראה מהותי יותר .

הנזק למכונית שפגעה בי , מיצובישי סופר לנסר , עיוות כללי של המכונית כולל דש בורד שיצא ממקומו ,טוטל לוס .

בקיצור חבר'ה לשמור מרחק במיוחד אם אתם בפקק שזורם ,כל עצירה מחייבת תשומת לב מירבית, אי שמירה על מרחק יכולה לגרום לנזק בגוף ובנפש , לא שווה את זה .

אני מרגיש היום כאבים שמתגברים ,אבל נסבלים , הבחור שפגע בי מצבו יותר קשה כולל הנפיחות בפנים כתוצאה מכרית האויר והמכה שהמיצובישי הישנה לא יכלה לספוג ,מעבר לזה אין לבחור ביטוח מקיף רק צד שלישי ,אז ככה שהמכונית אבודה לגמרי וגם הכסף ירד לטימיון .

נקווה שכל התאונות יגמרו רק בנזק של רכוש וזהו .

פורסם

אך, איזה מיותר........

היה פה שירור פעם, ששאל מה עדיף לעשות כאשר רואים במראה אחורית, שרכב אחר הולך להכנס בך. לא זוכר מה היתה תוצאת הדיון.

אם היית מצמיד את הראש למשענת ראש, יכול להיות שלא היית נצלף?

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

לא אשפוט היות וכל מקרה לגופו והרבה יותר קל להציע פתורונות לאחר מכן אבל אתייחס ל-2 נק' שכדאי לקחת אותן תמיד בחשבון בנסיעה בפקק:

היית בנתיב שמאל ככה שהאפשרות לברוח שמלאה לשול שמאל קיימת. אותו הדבר לגבי נתיב ימין.

עצרת 10-15 מטר מהרכב לפניך. כלומר, בלמת חזק אבל לא הבאת בחשבון את הרכב מאחור שאכן לא הספיק לבלום בזמן.

בכל מקרה, מקווה שהלכת למיון להיבדק תוך 24 שעות.

תרגיש טוב ושהמכת פח לרכב תהיה הבעיה היחידה שלך.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

למיון הלכתי ,כנראה משהו פרוצדורלי בלבד ,הציעו לי לנוח בבית .

לברוח ימינה לא יכלתי כי היו מכוניות מימיני ,מי שמכיר את הכביש יודע כי משמאל יש גדר הפרדה מבטון שלא מאפשרת לברוח שמאלה , ציינתי כי זה חוסר אונים מוחלט וכי חששתי כי הרכב מאחור יזרוק אותי על הרכב מלפנים .

אציין כי ראיתי במראה את הנהג מאחור נדבק אליי ללא שמירת מרחק ולכן התוצאה לא מפתיעה אותי .

פורסם

אני גם לא סובל את הנבלות שלא שומרים מרחק ויושבים צמוד מאוד, לכן כשאני רואה שמישהו נצמד אלי אני משתדל לשמור מרחק כמעט כפול גם כדי שאני אוכל לבלום וגם שהחרא מאחורי יוכל לבלום ולא להתנגש בי.

מה שמעניין במצב הזה שבדרך כלל כל הלחוצים והמזגזגים נדחפים לפני (לי אישית אין בעיה אם זה) אך זה שמאחורי בדרך כלל נמאס לו והוא מזגזג במהירות לקורבן הבא, ואז אני יכול למשיך בנסיעה הנורמאלית שלי.

פורסם

הלוואי והוא היה מזגזג לו בהנאה הייתי נותן לו להמשיך הלאה .....

נ.ב כביש איילון היום בבוקר ראיתי שתי תאונות דומות , מה יש לכולם לא שומרים מרחק , נרדמים בנהיגה.

צריך להוציא חוק על שלילת רישיון לחסרי אומדן המרחק הללו , שלא יביישו שום עלוקה סוררת .

פורסם
כשאני רואה שמישהו נצמד אלי אני משתדל לשמור מרחק כמעט כפול גם כדי שאני אוכל לבלום וגם שהחרא מאחורי יוכל לבלום ולא להתנגש בי.

ובנוסף לכך, צריך לתת לו לעקוף כמה שיותר מהר.

אם מלאך המוות בא לבקר אותך, שלח אותו לשכן... :evil:

פורסם

רפואה שלמה לפותח השירשור.

טיפ שקיבלתי כאשר למדתי נהיגה, כאשר מישהו נצמד לך לזנב. פמפם על בלמים כדי לסמן לו להתרחק. כמובן שזה בד"כ לא עוזר.

טיפ 2, הדלקת אורות מצוקה. הופתעתי לגלות שאחוז גבוה מהנצמדים מרפים בשלב זה...

• תוכן חדש...