Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מי אמר שגטס שותה דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור המעשה הוא כדלהלן - היום בבוקר נסעתי לי מהגבעה הצרפתית בירושלים לרמת גן, בגטס 2004 ידנית 1.3 שלי, דרך 443. מלאתי דלק בדיוק לפני שיצאתי, עד שהידית קפצה.

את הדרך עשיתי איטית יחסית (באיזור ה110 קמ"ש בכביש המהיר - או 40 דקות ל62.5 ק"מ (כולל יציאה / כניסה לעיר ורמזורים)) - לאחר שבפעמים האחרונות שעשיתי את הדרך הזו שמתי לב שאני נוסע יותר מדי מהר שם (היו מקרים שמצאתי את עצמי פתאום על 140 בלי לשים לב).

כשהגעתי לרמת גן , ראיתי שמחוג הדלק פשוט לא זז - אז החלטתי למלא. הידית קפצה פעם ראשונה אחרי 800 סמ"ק. המשכתי למלא (כי היה לי ברור שאין סיכוי שזה רק 800 סמ"ק). פעם שניה - קפץ אחרי 1.3 ליטר. עדיין החלטתי להמשיך - והצלחתי למלא 2 ליטר עד שהדלק פשוט החל להשפך, ושם עצרתי.

זה נותן תצרוכת דלק של 31.25 ק"מ לליטר (או יותר טובה משמעותית, מאחר ובתדלוק הראשון תדלקתי עד שהידית קפצה, ולא הכנסתי עוד) - אמנם בכביש מהיר, רובם בירידה, בנהיגה רגועה של בערך 110 קמ"ש, אבל עדיין מאוד מרשים.

באופן כללי, אני חושד בכך שמה שגורם לי לתצרוכת ממוצעת של 1 ל12 זה שנסיעות עירוניות פשוט שותות דלק בטירוף - אני מתכנן לעשות בדיקה כזו גם לכיוון השני (רמת גן - ירושלים), ולראות באמת מה ההפרש בין עליה לירידה, ומה גורם לממוצע כזה - כי אם הבין עירוני הוא אחד ל30, העירוני צריך לעשות 1 לק"מ בודדים בשביל להגיע לממוצע הזה.

אבי

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריכת הדלק עליה דיווחת הינה בלתי הגיונית וגם לא כל-כך אפשרית ללא נסיעה "מיוחדת" שאני בטוח שאתה לא עושה.

כמו כן דרך המדידה אינה מדוייקת והייתי ממליץ לכסות לפחות 300 ק"מ לאחר מילוי המיכל (אין צורך שישפך החוצה, רק תן לידית לקפוץ) כדי לקבל צריכה אמיתית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

זה נותן תוצאה הרבה יותר טובה מיצרן הרכב מה שאומר שתנאי המעבדה שלך כנראה לא כל כך מהימנים. (התוצאה שלך כמעט כפולה מהנתונים של היצרן).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
זה נותן תוצאה הרבה יותר טובה מיצרן הרכב מה שאומר שתנאי המעבדה שלך כנראה לא כל כך מהימנים. (התוצאה שלך כמעט כפולה מהנתונים של היצרן).

.

לא קשה לעשות צריכת דלק טובה יותר מהצהרות היצרן. הצהרת היצרן של הרכב שלי הוא 1:14 ממוצע, (מאזדה 121 ידנית 1300) ומצאתי את עצמי עושה בנסיעות בין עירוניות 1:20, ולא נסיעות קצרות.

למרות שבחישוב של הנסיעה הכי ארוכה שלי על הרכב הזה, 480 ק"מ, שרובה הייתה ברמת הגולן, בתנאים שהם ממש לא כביש בין עירוני ישר, עם אוטו מלא, ויצא 1:13.

פורסם

השאלה היא כמה דלק יש בצנרת עד לכניסה למנוע. אני לא יודע את הנתונים אבל במדידה על טווח כל כך קטן יש לזה השפעה משמעותית מאוד. מספיק שיש שם עוד ליטר והצריכה משתנה באופן דרסטי. בכל מקרה אני מבטיח לך שגם בנסיעה רגועה הגטס לא עושה 30 ק"מ לליטר, זה נתון שאפילו פיאט פנדה תתקשה לספק (ואולי רק פריוס תצליח).

מעבר לזה - הבעיות עם צריכת הדלק של הגטס נבעו גם מענייני תוכנה - שסודרה בחלק גדול מהמכוניות, וגם בהילוכים ארוכים מאוד בתיבה אוטומטית שדרשו הורדות הילוך בכל מצב של נהיגה קצת פחות נמרצת. מעבר לזה - רוב הגטס חיות בתוך העיר, ושם צריכת הדלק גרועה משמעותית. אם נסעת מאוד רגוע ולא נתקעת בפקקים, רוב הסיכויים שתשיג תוצאה טובה יחסית של 1:15 ואולי אפילו יותר טוב מזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

א. מעולם לא דובר על גטס ידנית בהקשר לתצרוכת דלק.

דובר על אוטומאטית - ועל זה אני יכול להעיד!

ב. אם השגת 31.25 ק"מ לליטר אני ממליץ לך לרשום את הגטס שלך לספר שיאי גינס כי מה שבטוח שברת שיא.

פורסם
לא קשה לעשות צריכת דלק טובה יותר מהצהרות היצרן. הצהרת היצרן של הרכב שלי הוא 1:14 ממוצע, (מאזדה 121 ידנית 1300) ומצאתי את עצמי עושה בנסיעות בין עירוניות 1:20, ולא נסיעות קצרות.

למרות שבחישוב של הנסיעה הכי ארוכה שלי על הרכב הזה, 480 ק"מ, שרובה הייתה ברמת הגולן, בתנאים שהם ממש לא כביש בין עירוני ישר, עם אוטו מלא, ויצא 1:13.

1:14 זה לא 1:28. 1:20 נשמע יותר הגיוני מ- 1:28.

נתוני יצרן גטס קרובים יותר ל- 1:16, כך שלעשות 1:32 זה קצת מוגזם. אם היה עושה 1:22 עוד הייתי מרים גבה אבל 1:32 ברור לי ש"המעבדה" שלו לא מהימנה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
סיפור המעשה הוא כדלהלן - היום בבוקר נסעתי לי מהגבעה הצרפתית בירושלים לרמת גן, בגטס 2004 ידנית 1.3 שלי, דרך 443. מלאתי דלק בדיוק לפני שיצאתי, עד שהידית קפצה.

את הדרך עשיתי איטית יחסית (באיזור ה110 קמ"ש בכביש המהיר - או 40 דקות ל62.5 ק"מ (כולל יציאה / כניסה לעיר ורמזורים))

נו באמת.

כביש 433 מאזור גבעת זאב עד לאזור מודיעין הוא ירידה אחת רצופה שאורכה יותר מ- 20 ק"מ.

בנסיעה בירידה הגרוויטציה עושה את העבודה ואין צריכת דלק.

מה תגיד אם אומר לך שבסגנון הנהיגה הזה גם השש צילנדרים שלי עושה יותר משלושים ק"מ - לליטר?

הבעיה מתחילה בדרך חזרה שאז מחזירים בריבית את החיסכון שנוצר.

לסיכום: מדידה כזו עושים למרחק גדול ממה שעשית ומבלי לצרוך מספר מיכלי דלק אי אפשר להגיע למסקנה רצינית.

פורסם

ראשית, לרגע לא טענתי שזו צריכת הדלק הממוצעת. הממוצעת, על פני 24,000 ק"מ שעשיתי, היא 1:12.

פשוט מדהים אותי ההפרש, ולכן אני משתף.

יש לי הרגשה שצריכת הדלק בנסיעות עירוניות קצרות (של קילומטרים בודדים מאוד בעשרות דקות) היא נוראית, לעומת צריכה בין עירונית מצוינת. זה מעניין משיקוליים כלכליים - אני לא חושב פעמיים לפני שאני יוצא לכמה איסופים בתוך העיר, אבל הרבה פעמים כשאני עושה תל אביב ירושלים.

בנוגע לדלק בצינורות, וכיו"ב - למה שזה ישתנה בין מילוי למילוי? גם לתחנת דלק הראשונה הגעתי אחרי נסיעה, וגם לשניה.

בנוגע לצורת הנהיגה - אכן נהגתי בצורה רגועה, אבל לא למטרת חיסכון בדלק, אלא כי הגעתי למסקנה שעדיף לסוע על 110 בממוצע, ולא על 130. ההפרש בזמן זניח, לעומת ההפרש בתוחלת החיים. בנוגע לזה שזה ירידה - אכן, זו ירידה רוב הדרך.

אני מבטיח לעדכן בימים הקרובים כמה דלק לוקח הכיוון השני. התחלתי פשוט להתעניין כמה עולה לי כל נסיעה כזו (בדלק), ולכן מדדתי כיוון אחד, והכיוון השני ימדד בשבוע הקרוב.

פורסם

אני מבטיח לעדכן בימים הקרובים כמה דלק לוקח הכיוון השני.

צפה לתוצאה מפתיעה, אך הפעם בהיבט השלילי.

מאחר ומדובר בתיבת הילוכים ידנית, אני מניח שאת הירידות צלחת בהילוך משולב (כראוי).

כך שצריכת הדלק היא אפס ברגעים אלו.

לכן לא ניתן ללמוד דבר מהמדידה שביצעת.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
מלאתי דלק בדיוק לפני שיצאתי, עד שהידית קפצה...

כשהגעתי לרמת גן, ראיתי שמחוג הדלק פשוט לא זז - אז החלטתי למלא.

אם כך, אני מבין שאצלך כשניגמר הדלק לגמרי, במקום למלא אתה שואף מהמיכל אדים ומתמסטל ?

בכל אופן הבדיקה שלך ממה לא נכוןנה, לא נוסעים 50 קילומטר וממלאים שוב, גומעים פי 10 מזה וככה מקבלים תוצאה יותר מדוייקת.

ממתי ממלאים דלק עד שנישפך :screwy:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
צפה לתוצאה מפתיעה, אך הפעם בהיבט השלילי.

.

מפתיעה מדי היא לא תהיה - אני יודע מה הממוצע של הרכב, וגם קצת מתמטיקה :)

דרך אגב, אני מאמין שזה גם יהיה מעל 1 ל12, למרות העליות. מחוג הדלק זז הרבה יותר בתוך העיר, מאשר מחוצה לה. אבל אני אבדוק ואעדכן...

פורסם
ראשית, לרגע לא טענתי שזו צריכת הדלק הממוצעת. הממוצעת, על פני 24,000 ק"מ שעשיתי, היא 1:12.

פשוט מדהים אותי ההפרש, ולכן אני משתף.

יש לי הצעה טובה יותר:

סע מהגבעה הצרפתית לים המלח, תדלק את הרכב שוב בצומת אלמוג.

התוצאה תפתיע אותך, בחישוב משוקלל הגטס תגיעה לחמישים ( !!! ) ק"מ לליטר.

רק רציתי שתדע - גם הרכב שלי יגיע לתוצאה הזו.

• תוכן חדש...