Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם האינץ' הזה יכול להיות כזה משמעותי?

האם גם הצריכת דלק של הרכב תהיה פחותה?

מדובר על BMW 325 2001

שאלה נוספת,

ברגע שאני מניע את הרכב נדלק המזגן באופן אוטו',איך אני מבטל את האפשרות הזאת?

תודה

פורסם

באופן עקרוני הגדלת הג'אנט משיגה בדיוק הפוך האצה פחות טובה

מה שכן במידה ולאוטו יש מספיק כח להגיע לאותם טורים עם הג'אנט החדש הרי תגיע למהירות סופית גבוה יותר

כמו כן גם המד מהירות יזייף

פורסם

תאורתית אם הגודל הסופי יהיה 17 במקום 18, אז התוצאה תהייה זניחה לא יהיה הבדל.

וגם לא חוקי, הקוטר הסופי חייב להיות זהה, אז אם החלפת ל17 חתך הצמיג יהיה גדול יותר,

לא יתן כלום.

תמיר

פורסם

אני לא בטוח, אבל אני לא חושב שמדובר רק על הרדיוס שמשפיע על התאוצה, אלא גם המומנט שדרוש ע"מ לסובב את הגלגל.

כלומר שאם המסה בקצוות, תרד (עוד אינץ' של צמיג במקום של ג'אנט), יהיה יותר קל להאיץ.

המחשה - אם אתה מסתובב בקרוסלה ישנה (אלה שיש בהן 3 צלעות, ולא הגה), ככל שתתקרב לציר הסיבוב יעשה יותר מהיר (כי המשקל שלך, שהוא המשקל המשמעותי ביותר, יהיה קרוב יותר לציר הסיבוב).

מקווה שהצלחתי להעביר את המסר, ושאנשים יבואו ויחדדו קצת במקרה וצריך.

וגם לא חוקי, הקוטר הסופי חייב להיות זהה

הקוטר הסופי? אתה בטוח? אני חושב שהצמיג צריך להיות כמו שמאושר ברשיון (דבר שניתן לשנות דרך אגב, שווה לבדוק), כלומר שאם יש לך 225/45/18, אתה לא יכול לרדת ל225/50/17, למרות שהקוטר הסופי נשאר זהה.

יום טוב :)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אם סך הכל המידה הכללית של הגלגל תרד אז בפירוש תהיה לך האצה יותר טובה.

ככה שקוטר הגלגל גדול הוא יותר מרסן את הרכב, אם תעשה הפוך אז קל וחומר ש...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איפה אתם חיים תגידו לי ??? בסרט ?

אם מה שאתם חושבים הוא נכון אז ...........

ככל שהקוטר יהיה גדול יותר התאוצה תהיה גדולה יותר בהתאם .

ככל שקוטר הגלגל יהיה יותר גדול על כל סיבוב של הצירייה הגלגל יעשה דרך יותר גדולה באותה יחידת זמן מה שאומר מהירות יותר גדולה.

( בדיוק כמו הקרסולה , מי שישב בסופה יעשה יותר דרך לעומת מי שישב קרוב לציר שיעשה פחות דרך ומה שקובע את המהירות הסופית של הרכב הוא הדרך ליחידת זמן ).

זמן X דרך = מהירות .

הזמן שווה , הדרך ( שעושה הגלגל יותר ארוכה ) = מהירות יותר גדולה --------------> חשבון פשוט .

מאחר והרכב לא נוסע על הג'אנטים אלה על הצמיג לגבי אם להחליף את הקוטר מ 17 ל 18 אינצ' לא ייתן לך כלום , לא במהירות ולא בהאצה .

יישאר בדיוק אותו הדבר כיוון שגודלם הסופי שווה .

18 אינצ' קוטר חישוק , חתך צמיג פחות גדול ( אחיזת כביש יותר גבוהה , תצרוכת דלק יותר גבוהה )

17 אינצ' קוטר חישוק , חתך צמיג יותר גדול ( אחיזת כביש פחות טובה , תצרוכת דלק יותר נמוכה ).

ותחשבו על זה.......:bugeyed:

• תוכן חדש...