Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קסרה TD שנת 2000.

מזה זמן שהרכב מאבד מים, היום בדקתי שמן ועל המכסה נמצאה טחינה יפה.

האם זה אומר בכל מצב שנפרץ האטם ראש או שיכולות להיות סיבות נוספות כגון טרמוסטט שאינו קיים (ולכן הרכב עובד תמיד במצב קר), מדיד שמן שאינו אוטם את הפתח שממנו נכנס?

יש לי עוד בעיה מוזרה; המזגן פועל גם ללא לחיצה על הכפתור, את זה גיליתי במקרה כשצריכת הדלק עלתה ובמקביל גיליתי שצינור העודפים של המזגן נוזל מתי שבא לו.. יכול להיות קצר במקום כלשהו או שזו בעיה אחרת?

בריאות לכולם!

פורסם

לגבי הטחינה, אם אכן מדובר בטחינה ולא סתם בוצה כתוצאה מנוזל קירור ירוד אין מנוס- נפרץ אטם הראש.

לגבי המזגן יתכנו מספר סיבות החל מלחצן דפוק, דרך ממסר תקוע וכלה בבעיה אלקטרונית סבוכה. מומלץ שתפנה למוסך שמתמחה ברכבים האלו או לחשמלאי רכב.

פורסם

גם כשהנורה על הכפתור כבויה, אני מוצא שלפעמים המדחס עובד.

יצאתי עכשיו מהמוסך, עשו בדיקת לחץ לרדיאטור ואין נזילה. לא מבין את זה. המכונאי אומר שלדעתו הבעיה לא באטם אלא בסדק בראש עצמו.

בריאות לכולם!

פורסם
לא יודע לגבי הרכב שלך אבל יכול להיות שהרדיאטור נפרץ ושם מתבצע הערבוב של השמן עם המים והשמן.

תן הסבר לתופעה ? אולי אתה מתכוון למחליף חום של התיבה אוטומטית או קולר שמן מנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

יכול להיות שמכיוון שפתח מילוי השמן פתוח חלקית באופן קבוע עקב מדיד שמן שממוקם על המכסה ושאינו אוטם את הפתח בגלל אטם מפורק, ישנה התעבות באיזור מילוי השמן ומשם ה'טחינה'?

לאן עוד יכולים להעלם המים מהרדיאטור אם ע"י לחץ לא התגלתה אף נזילה או בריחת לחץ?

עשיתי גם בדיקה עכשיו להימצאות CO2 במי הקירור - עדות לבריחת גזים מהמנוע. נקי לגמרי.

בריאות לכולם!

פורסם

בבוקר הועבר הרכב למוסך אחר לבדיקה וחוות דעת נוספת לפני פתיחת ראש, אחרי הצהריים המכונאי הגיע לאותה המסקנה - לא מבחינים באיבוד לחץ (גם כשהמנוע חם). לדעתו, יכול מאוד להיות - כמו שכבר נאמר פה ע"י מישהו..- שהקולר שמן נפרץ ולא ראש המנוע, וזה גם יכול להסביר את העובדה שלא מזהים איבוד לחץ במערכת הקירור.

מחר הוא יפרק את הקולר ויעשה לו בדיקת לחץ אויר בתוך אמבטיית מים. אני מקווה שזה הפתרון.

בריאות לכולם!

פורסם

בצע בדיקה פשוטה (אצלי זה קבע חד משמעית)

שהמערכת קרור סגורה(אל תפתח את הפקק) , אחרי נסיעה מאומצת - נסה ללחוץ על הצינור העגול והגדול שיוצא מבית התרמוסטט

אם הוא קשה כאבן -ראש.

אם הוא לא קשה משמע אין לחץ במערכת (גזים) תקין.

במידה וזה יוצא לך תקין - החלף קולר שמן

יש קולר שמן ברכב זה, וזה לא פעם ראשונה ששמעתי על זה שהוא נפרץ , ישנם מורידים את הקולר שמן אבל זה לא מומלץ בכלל ברכב מוגדש.

ניתן לנסות לתקן בהלחמה , או להחליף שזה עדיף בחדש.

בקשר למדיד - קרה גם אצלי.

החלפתי מדיד מאז לא חזר על עצמו.

אני כן עשיתי ראש- אבל ב 450 K וזה קרה לי בגלל שהמשאבת הזרקה היתה בכלל, אבל בכלל לא במקום. (שיפצתי משאבה, לא כיוונו טוב את החגורות) והמנוע דפק בגלל זה.

שסוף סוף פתרו לי את הבעיה בדיזל דרומית (אחרי שהמוסך המורשה קבע נחרצות: מנוע עייף. החלף מנוע.) בשיחת טלפון שנעשתה בין המוסך לדיזל דרומית נאמר בפרוש (כך אמר מנהל המוסך - ) אין כזה דבר שעון כיוון למשאבות לוקאס. ובטח שבטח זה לא הסתמינים.

130 שקל + שעון - האוטו פיקס.

רק מה הנזק היה מיידי. המנוע התחיל להתחמם ל 105 מעלות קבוע. מה שלא קרה לפני מעולם!. ואז מצאתי שמן במים (לא להפך! אפילו לא גרם. של צבע ירוק או טחינה) שיפצתי ראש ומאז עשיתי עוד 60K . בנתים הכל בסדר למרות שאני לא משתמש ברכב הרבה כבעבר. יש ברלינגו ליסינג.

פורסם

עשו בדיקת לחץ לקולר - לא נתגלתה נזילה.

האם שווה להחליף את הקולר, את שמן המנוע ולנסוע קצת כדי לבדוק אם יש בריחת מים ?

בריאות לכולם!

פורסם

ביקשתי מהמכונאי לעקוף את הקולר כעצתך, ולהחליף שמן.

אני אסע עם הרכב בסוף השבוע ואם אני אגלה שהנזילה ממשיכה אני פשוט אגרור אותו למוסך כדי לא להרוס את המנוע.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...