Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנוסף לענקי הפיאט שכתבו לך כאן,תרומתי הצנועה

בעיות ההצתה ברכב הנל בדרך כלל ,מתחילה בפיקת ההצתה המורכבת בסמוך להאוזינג הגיר

יש לחבר סקופ ,ולבדוק את האות תוך כדי משחק בקונקטור ,ותוך כדי לחיצות על דוושת הקלאץ'

באם יש ברכב קודנית ,אזעקה ,סוויץ' סודי?

אגב מה צבעה של המדבקה שעל הדיגיפלקס ומה המספר שמצוין במדבקה זו

האם לאחר ההנעה ,נראה עשן שחור היוצא מהאגזוז ?

האם הרכב כבה בהאצה או בעמידה או שאין מצב קבוע ?

האם המנוע נשטף לאחרונה?

נסה לשחק בעדינות בסוויץ' (בתחום הON) כאשר הרכב מונע האם הרכב מגמגם או נכבה פתאומית?

- ברכב מותקנת אזעקת נפח של "גראד", היא אמורה לנתק הצתה אבל לפי דעתי האופצייה הזו לא מחוברת. בעת תקלה פעם אחת כיביתי את האזעקה מהמפתח שלה והמנוע עדיין לא הניע. מותקן גם אימובולייזר שמונע סיבוב סוויץ' לגמרי.

- צבע כחול, רשום "דיג'יפלקס 2", לגבי המספר אני אבדוק אח"כ, יורד גשם, זה חשוב?

- כשהתקלה מתרחשת אחרי כ- 40-50 ניסיונות (יש לי המון סבלנות) כשהמנוע מניע יוצא בכמויות עשן לבן שנעלם אח"כ. בהתנעה רגילה כשהתקלה לא מתרחשת אין שום עשן.

- המנוע לא מתכבה בשום מצב, לא בעמידה, לא לקראת עצירה ולא בהאצה. סחיבה בעליות מצויינת, זינוק ברמזור מצויין.

- המנוע לא נשטף לאחרונה.

- המנוע לא מגמגם ולא מתכבה בעת משחק בסוויץ'.

- המנוע לא מתכבה ולא מגמגם גם כשאני משחק בצמת חוטי הדיג'יפלקס כשהמנוע פועל כמובן. פעולת סיבובי מנוע תקינה לחלוטין, טורים מכוונים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

stio

מה שלומך?

אני יוכל אוליי לעזור לך באיזה מכשיר (עוקף הצתה) שיהיה אצלך כול עוד יש לך את התקלה או עד שתאתר אותה

תשלח לי הודעה כשאתה פה....

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

שלום

מהקל אל הכבד

הייתי פונה לחשמלאי ומבטל את כל ניתוקי האימובילייזר והאזעקה ,התקנות אלה גילן כעשר שנים לפחות ולדעתי האישית בלבד

זהו אורך חייהן פחות או יותר

לאחר מכן הייתי בודק את קונקטור חיישן נ.מ.ע .כן זה המותקן בסמוך לגלגל התנופה ,בזהירות כאשר המנוע עובד לשלמות צמת החשמל ולנתקים

בקונקטור לכויל ההצתה האם ישנו אזולירבנד (סרט בידוד לחשמל) על חוטי הקונקטור כאשר מחוברים אליו חוטים?

ושאלתי באיזה מצב הרכב כבה ,האם פתאומית או מקרטע ?

יגאל

פורסם

האזעקה חדשה יחסית אין איתה בעיות, לגבי האימובולייזר לא כאן הבעיה מכיוון שהוא לא קשור למערכת הצתה, הוא רק מונע סיבוב המפתח, זה הכל.

כמו כן אני מדגיש שוב שהמנוע עובד ואני משחק בצמת חוטים למחשב הצתה המנוע נשאר לעבוד מצויין ולא מקרטע או מתכבה- האם זה מעיד על בעיה שלא קשורה למחשב הצתה?

הרכב לא עשה לי בעיות היום אז לא יכולתי לבדוק ניצוץ.

פורסם

אוקיי

לאחר קריאה שנייה של שאלתך ,הייתי רוצה שתיגש לצביקה בכל זאת ,לבדיקת הצפה של הקרבורטור מחלה ידועה בדגם

וזאת עקב ההנעה לאחר לחיצה ממושכת על דוושת התאוצה

ויציאת עשן (שחור או לבן) בעת ההנעה

זיוף במערכת ההצתה היה מאותת בצורת זיופים בסרק או בתאוצה

האם תצרוכת הדלק ברכב תקינה?

יגאל

פורסם

מה זאת אומרת הצפה של הקרבורטור?

לא בדקתי צריכת דלק, אני לא נוסע הרבה עם האוטו. הבעיות מתרחשות גם שהמנוע חם וגם כשהוא קר. פעם אחרונה נתקעתי לאחר שהרכב עמד 5 דקות בלבד, לאחר מלא ניסיונות התנעה המנוע הניע ונחנק מיד ואח"כ התכבה (עוד לא הספקתי לעזור לו עם הגז), בניסיון הבא כבר הנעתי עם פמפומי גז והוא הניע.

פורסם

מזכיר לי את האונו שהייתה לנו..

בכדי לפתור את הבעיה היינו צריכים להרים את המושב האחורי ומתחתיו נתנו כמה מכות והרכב הניע כמו תותח.

תנסה..חחח

פורסם
מזכיר לי את האונו שהייתה לנו..

בכדי לפתור את הבעיה היינו צריכים להרים את המושב האחורי ומתחתיו נתנו כמה מכות והרכב הניע כמו תותח.

תנסה..חחח[/quote]

מזכיר לי את ההוא שאבד לו מטבע בחושך, אז הוא הלך לחפש אותו באור.

לגיא אין מה לחפש במושב מאחור, שם אולי הוא ימצא מטבע שנפל לטרמפיסט מאחור, אצלך הייתה משאבת דלק חשמלית מאחור, ואצל גיא פותח השרשור המשאבת דלק מלפנים בתא המנוע מורכבת על הבלוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גיא הדיזה החשמלית אצלך תקינה? יכול להיות ששהארקה שלה פגומה?

כמו הרוב פה גם אני הייתי מכוון דווקא לבעיית הצתה. כשהאוטו לא מניע - אז קל גם לוודא אם זאת בעיית הצתה או בעיה אחרת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

חשוב לציין כשהאוטו לא מניע ואני דוחף אותו ומניע בהילוך שני ע"י שחרור קלאץ' בהדרגה המנוע מתחיל לפעול כרגיל..

אם כוונתך לדיזה החשמלית בקרבורטור אז היא בוטלה לפני כמה שנים אחרי שגרמה לכיבויי מנוע.

פורסם

קרובת משפחה שלי נתקלת באותה תופעה בדיוק עם האונו שלה,אתמול שוב חזרה הבעייה לאחר נסיעה קצרה ,הרכב סירב להניע כשהגעתי מייד בדקתי הצתה ולא היה ניצוץ בחוט המרכזי שנכנס למכסה המפלג.אחרי 30-40 נסיונות הנעה המנוע הניע תוך פליטת עשן לבן וקירטוע.מה שברור שכשהתקלה הזו מופיעה אין ניצוץ.

פורסם

כל התופעות שתיארת כאן מופיעות אצלי במדוייק. האם גילית מה מקור הבעיה לבסוף?

בנוסף, האם כוונתך לחוט המוקף בעיגול? לאן הוא מתחבר בצד השני? יצא לי לנתק אותו פעם אחת וכשהוא היה בחוץ לא היתה הצתה.

029os9.jpg

פורסם

גיא שלום רב!

הכבל הנראה מסומן בתמונה, הוא חוט ההצתה הראשי המגיע מסליל ההתתה(קוייל)\ לעבר מכסה המפלג, חשיבותו עצומה, ותקלה בו כגון קרע פנימי, קורוזייה בקונקטור בחיבור לסליל ההצתה או למכסה המפלג, יגרמו חא הצלחה בהתנעת הרכב.

לפי התמונה חוט ההצתה לא מקורי קצר מדי ומתוח, ולכן כל תנועה של המנוע יכולה לגרום לניתוקו.

המלצתי החלף את כל חוטי ההצתה, שאני מוכן להמר שהם מתוצרת BS, לחוטי הצתה איכותיים מתוצרת בירו, הקפד לבדוק שחוט ההצתה הראשי ארוך יותר, ובכך תפתר לחלוטין בעייתך, שאתה סובל ממנה כבר שנים.

חזור לדווח ולעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...