Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי בטיפול לרכב במוסך "ניסידאן" בנתניה (120K)

במהלך הטיפול ביקשתי את היסטורית הרכב מהפקידה...

היא אומרת שאי אפשר מכיוון שיש חוק שלא ניתן לתת את היסטורית הרכב

ניסיתי לדבר עם מנהל המוסך זה גם לא עזר...

טענתו שיש לבעלים קודמים חסיון על היסטורית טיפולים(כולל תאונות וכו')

לא יתכן שהרכב בבעלותי ואני מבקש היסטורית טיפולים כולל בעלים קודמים ולא ניתן לקבל זאת!

כמובן שזה לא סוד מדינה או משהו כזה.

מבחינתי אני מעביר את זה הלאה בשרשרת הפיקוד של קרסו!

יש לציין שפרט לכך הכל הלך בטיפול חלק החל מיחס המנהלים,טיפול הרכב עד התשלום...

מה דעתכם בעניין?

נינג'ה לבנה!

פורסם

דעתנו לא נחשבת.

למוסך אסור למסור פרטים מהסטוריית טיפולים קודמת של הרכב, ללא אישור הבעלים הקודמים.

מומלץ, במעמד הקניה לגשת עם המוכר ולבקש ממנו להוציא תדפיס הסטוריית טיפולים בדיוק בגלל סיבה זו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ובכל מקרה, לאחר התעקשות ניתן לראות את היסטורית הטיפולים של האוטו.

בדרך זו ראיתי את היסטורית הטיפולים גם במוסך מנור וגם במרכזי ראשל"צ.

לגבי תדפיס, זה כבר יותר מסובך. אני מנחש שלאחר התעקשות תקבל את מבוקשך.

פורסם

אלעד, כמו שהתחלתי להגיד לך בטלפון, תנסה לדבר עם הבעלים הקודם שלך.

תסביר לו את המצב ושהוא יתן להם אישור להוציא עבורך את היסטוריית הרכב.

אם זה אפשרי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

כפי שאמר רז, אכן אסור להוציא הסטוריה ללא רשות הבעלים הקודם.

גם פניה להנהלת החברה לא תניב תועלת וזה מניסיון אישי מול חברה אחרת.

ההגיון אומר שאכן מי שקנה את הרכב, זכאי לדעת את ההיסטוריה שלו מבחינה טיפולית, כרגע מבחינת החוק זה לא עובר. לפני זמן מה קראתי שיש איזו הצעה שמתבשלת בכנסת ואולי יעבירו חקיקה בנושא שתתיר לדעת הסטוריה. צריך לקחת בחשבון שיתכן מצב שלמוסכים יש אינטרס נוסף שלא תדע - כי אם אתה לא יודע אם הוחלף טיימינג (לדוגמה) אתה תחליף שוב אפילו אם בפועל הטיימינג הוחלף לפני 5,000 ק"מ, והמוסך ירוויח שוב.

אני מטפל רק במוסך המרכזי, אומנם לא נתנו לי הסטוריה, אבל במסגרת הכנסה לטיפול, בקשתי החלפת טיימינג אם צריך. התקשרו אלי יותר מאוחר ושאלו למה בקשתי טיימינג אם הרכב ביצע לפני 30,000? הסברתי שלא בקשתי אלא הדגשתי אם צריך.

האמת- על המוסך היקרן הזה, יקרן מאוד - יש לי רק מילים טובות.

לעומת זאת לחבר במוסך אחר סירבו לספק פרטים ואמרו לו שיקח החלטה על עצמו אם להחליף או לא, כי הם לא יגידו אפילו אם החליפו אתמול.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ככה זה בכל מוסך מורשה ובדבר נוגע בגלל החוק בנושא.

תדפיס לא תקבל אבל לפחות לעיין על גבי המחשב תוכל אם תבקש יפה.

Veni Vidi Vici

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב.

לפני שבועיים רכשתי רכב ושאלתי היא: האם על פי חוק בלבד יש חובה או לא על מוסך מורשה לתת לבעל הרכב החדש כלומר ליד 2 את מלא הפרטים הידועים לו?

פורסם

מוסך חייב לתת היסטוריה לבעל הרכב. איך רוכש קשור לעינין?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שימו לב שהחוקים השתנו מאז נפתח השרשור העתיק הזה.

למיטב ידיעתי הבעלים יכול לקבל הסטוריה מלאה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני ביקרתי אצל פליקס ת"א. הצגתי רשיון רכב ואישור העברת בעלות וקיבלתי את ההיסטוריה (14 שנה אחורה) מודפסת ומפורטת.

פירוט של העבודה שבוצעה ופירוט של החלקים, כולל מק"טים שהוחלפו.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

בפונטו שלי כשבדקתי את הרכב לפני קנייה המוסך המרכזי אמר לי ש"הרכב עבר את כל הטיפולים בזמן, אבל הוא לא יכול לתת לי את התדפיס של זה".

לאחר הקנייה שלחתי פקס ל- סמל"ת (שזה היבואן של פיאט כמדומני) עם הוכחה שהרכב ברשותי, והם שלחו לי בחזרה את ההיסטוריה של הרכב.

ש: האם גם טיפולים במוסכים שאינם מוסכי היבואן נכנסים להסטוריה של הרכב במחשבים, או שמא רק טיפולים במוסכי היבואן?

פורסם

בוודאי, לכל מוסך שמכבד את עצמו היום יש מחשב שבו הכל רשום, בכל זמן אתה יכול לבקש מהמוסך להוציא לך תדפיס, זה לא משהו ספציפי למוסך מורשה יבואן. עדיף כמובן לשאול לפני, אני שאלתי במוסך שבו אני מטפל כרגע (לא מורשה יבואן) ואין שום בעיה.

פורסם

חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), התשס"ח–2008

קובע :

2. (א) מי שרכש רכב משומש זכאי לקבל מכל מוסך שבו תוקן או טופל הרכב ומכל מבטח שביטח את הרכב, כל מידע שיש בידיהם על הרכב.

(ב) מוסך ומבטח רשאים לגבות תשלום בעד ההוצאות הכרוכות במסירת מידע כאמור בסעיף קטן (א).

לא רק שאין כל חסיון אלה שיש חובה למסור כל מידע שיש בידיהם על הרכב.

• תוכן חדש...