Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אמנם זה לא קרה לי אבל יוצא לי לסוע בשטחים לעיתים, והשאלה היא מה קורה אם אני עושה תאונה עם הרכב שלי ורכב של הרשות? הרי רוב הרכבים ברשות (אגב, שטחים זה גם כביש הבקעה וכביש 60, ולא בתוך הכפרים כמובן) נוסעים בלי טסט (לעיתים גם ללא טסט ורשיון בתוקף מספר לא מבוטל של שנים) ואני די משוכנע שגם ביטוח אין להם.

כמו כן, אין לאף אחד מהתושבים כתובת מסודרת בת.ז., אלא רק השם של הכפר. אז מה קורה במקרה כזה?

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

אם יש לך את פרטי הרכב של הרש"פ, אתה מעביר את הפרטים לחברת הביטוח.

במידה ואין את מי לתבוע, אתה תובע את הביטוח שלך (בהנחה שיש לך מקיף).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מניסיון של אישתי שעבדה במחלקת תביעות בחברת ביטוח ברוב המוחלט של המקרים לא תראה כסף (חברות הביטוח הפלסטינאיות פשוט מתעלמות מדרישות חברת הביטוח שלך),וזה במקרה ויש לרכב האמור ביטוח.ברוב המקרים אין להם כלל ביטוח.

ברוב המקרים גם לא תוכל לתבוע בביהמ"ש מחוסר פרטים / אי אפשרות למצות את פסק הדין.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

התעלקות - אומנם לא קשור לשטחים, אבל קשור לביטוח - מה עושים במקרה של תאונה בין רכב אזרחי לרכב צה"לי חום(סופה, אביר, פורד וכו')?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שלום רב,

אמנם זה לא קרה לי אבל יוצא לי לסוע בשטחים לעיתים, והשאלה היא מה קורה אם אני עושה תאונה עם הרכב שלי ורכב של הרשות?

מברר ממי בארץ נגנב הרכב, קודם כל...:lol:

ממזר, למיטב ידיעתי חברת הביטוח שלך אמורה לטפל בנושא מול הביטוח של הצבא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לי שאלה קצת אחרת שקשורה בדרך זו או אחרת לשרשור.

האם בשטחי הרשות קיימים בכלל סוכנויות רכב חדש למכירה? אם כן, אילו יצרנים משווקים שם את המכוניות ואם לא איך מגיעות אליהם כלי רכב חדשים? (חוץ מאשר גניבות).

פורסם

התעלקות - אומנם לא קשור לשטחים, אבל קשור לביטוח - מה עושים במקרה של תאונה בין רכב אזרחי לרכב צה"לי חום(סופה, אביר, פורד וכו')?

תובע את משרד הביטחון.

לצבא אין חב' ביטוח והרכבים שלו לא מבוטחים. במקרה של תאונה, מי שמשלם את הנזק זה משרד הביטחון מהמיסים שלי ושלך. (בהנחה שהרכב הצבאי אשם).

יש להם מח' מיוחדת לטיפול בתביעות שכאלה ואם ברור שהאשמה ברכב צבאי, הם לא מתחכמים ומשלמים את כל ההוצאות הישירות שנגרמו עקב התאונה כולל שמאי, גרר וכד'.

אגב, זה לא משנה אם התאונה היא עם אביר, טנק, סופה, או רנו קנגו, רנו מגאן או כל רכב אחר

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מניסיון של אישתי שעבדה במחלקת תביעות בחברת ביטוח ברוב המוחלט של המקרים לא תראה כסף (חברות הביטוח הפלסטינאיות פשוט מתעלמות מדרישות חברת הביטוח שלך),וזה במקרה ויש לרכב האמור ביטוח.ברוב המקרים אין להם כלל ביטוח.

ברוב המקרים גם לא תוכל לתבוע בביהמ"ש מחוסר פרטים / אי אפשרות למצות את פסק הדין.

יוסי

בהנחה שאני לא אשם בתאונה, ויש לי ביטוח מקיף, מה זה אכפת לי מחברות הביטוח הפלסטינאיות? שחברת הביטוח שלי תשבור את הראש או תספוג את זה, לא? ואם כבר, האם יכול להיות שיש לי ביטוח אבל הוא לא תקף למקרים כאלו או בכלל לנסיעה במקומות שבהם יש רכבים של הרשות? (מחר ארים טלפון לשאול, אבל בהנחה שאין ביטוח, האם זה חוקי?)

ושאלה נוספת, אם אין לי ביטוח מקיף, מה שאתה אומר זה שאין לי את מי לתבוע? הרי תושב הרשות לא יבוא למשפט בארץ, וגם אם יש לי את מספר הזהות שלו ושם מרובע (פרטי, משפחה, אב וסב) אין אפשרות למצא אותו?

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
בהנחה שיש לי ביטוח מקיף, מה זה אכפת לי מחברות הביטוח הפלסטינאיות? שחברת הביטוח שלי תשבור את הראש או תספוג את זה, לא? ואם כבר, האם יכול להיות שיש לי ביטוח אבל הוא לא תקף למקרים כאלו או בכלל לנסיעה במקומות שבהם יש רכבים של הרשות? (מחר ארים טלפון לשאול, אבל בהנחה שאין ביטוח, האם זה חוקי?)

שחר

אאל"ט פוליסת הביטוח התקנית, או לפחות זו שאני יודע עליה, תופסת רק בשטחה הריבוני של ישראל.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ברש"פ יש 3 חברות ביטוח גדולות (2 ברמאללה ו-1 בשכם)

ותתפלאו יש בשטחים סוכנויות לרכב חדש...עדין יש שם כמה "צדיקים" שקונים רכב לא גנוב

אגב יש ערבים ישראליים שגרים גם באיזור של שטח A (כפר עקב, סמיר אמיס, קלנדיה)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קצת סדר:

אני גר בבקעה, שטחים בהגדרה.

אם עשית תאונה עם רכב פלסטיני, המקיף שלך משלם לך. לא עניינך אם הוא מצליח אח"כ להוציא את הכסף מהפלסטיני או לא.

אם יש לך רק צד' ג' - נדפקת (ככל הנראה).תנסה להוציא ממנו תשלום מזומן \ חפצי ערך במקום. אותו כבר לא תראה.

אגב, עם ערבים ישראלים ממזרח י-ם , טייבה ואיזור ואדי ערה, המצב לא שונה בהרבה. חהוציא מהם כסף בתביעה זה ממש לא פשוט. אני ויתרתי על 10K נזק שנגרם לי, כי לא חשבתי שאוכל להוציא אותם. (למרות שהיה לי תז, פרטי פוליסה והכל).

• תוכן חדש...