Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אומר שאין או יש כשל סידרתי

אני לא אומר שהנהג הורס או לא הורס גירים מקצועי

אני אומר שזאת אפשרות.

למישהו יש ספק שאם מאוד רוצים אפשר להרוס גיר גם ב-8,000 ק"מ ?

וזה לא ממש משנה אם הכשל הוא בגיר, או ברכיב אחר שגורם לכשל בגיר. התוצאה היא אותה תוצאה = גיר הרוס.

נכון שרכב שכזה לא אמור לההרס כל כך מהר, אבל אם משתדלים מאוד, הכל אפשרי.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נכון שרכב שכזה לא אמור לההרס כל כך מהר, אבל אם משתדלים מאוד, הכל אפשרי.

וואלה.

אז בוא תוציא עכשיו 800 אלף שקל.

לא משנה אם יש לך או אין לך.

ונראה אם אחרי 10K ק"מ ילך לך הגיר,

ותסתפק ב"החלפת גיר" פעמיים.

עוד כמה זמן, כשתרצה למכור אותה, תרשום:

"למכירה מרצדס S350, עשרים אלף ק"מ, גיר חדש".

ונראה מה יהיו סיכויי המכירה שלך.

אם בקושי קונים מכוניות יוקרה משומשות,

אז אחרי טיפול גיר בק"מ כזה, זה בלתי אפשרי.

פורסם
אולי זה רק אני , אבל אם אני קונה סתם לדוגמא זוג נעליים , ואחרי 2 ק"מ , נקרעה הנעל ? .

אתה משווה נעל לגיר של מרצדס?

אם קנית נעל ונקרע לך השרוך, היית מבקש להחליף נעל או לקבל שרוך חדש?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

יש הבדל בין לבקש, ולנסות לשחק על זה שליבואן אכפת מהלקוח והוא יצא מגדרו לקראתו, לבין להחליט שמגיע לך מבחינה חוקית ולאיים בתביעה.

אם הבנתי נכון הוצע ללקוח גיר חדש לגמרי ולא גיר יד שניה מפירוק או שיפוץ או תיקון הגיר הקיים.

ומן הסתם פרק הזמן של האחריות עליו מתחיל שוב מאפס.

לי נראה שזה רק מעלה את ערך הרכב כמשומש.

ככה שרק אם הלקוח יוכיח שהיבואן טרטר אותו באופן בלתי סביר הוא יכול לתבוע משהו בנוסף להחלפת הגיר, וגם אז מדובר בתביעה של החזר של כמה ימי עבודה .

פורסם
יש הבדל בין לבקש, ולנסות לשחק על זה שליבואן אכפת מהלקוח והוא יצא מגדרו לקראתו, לבין להחליט שמגיע לך מבחינה חוקית ולאיים בתביעה.

סליחה, למה אסור לאיים בתביעה?

מקסימום יבוא בית המשפט הנכבד וייקבע שהתביעה דינה להידחות ועל התובע יחולו גם הוצאות המשפט.

אתה יודע מה? אני מהמר שבמקרה של תביעה הלקוח ייזכה והיבואן יפסיד.

פורסם

על מה הרעש? מה זה משנה שהוא קנה ב800 אלף או 120. אם אני עובד שנה בשביל 120 והוא עובד שנה בשביל 800 זה אותו הדבר.

הוא קונה במשכורת שנתיית מרצדס. אני קונה במשכורת שנתית מאזדה.

אני לא מכיר בן אדם אחד שקנה רכב רגיל וכשהתגלתה בעיה אחרי שנה החליפו לו את האוטו. מתקנים את הבעיה. רק אחרי שלא הצליחו לתקן מחליפים אחרי תביעה בביהמ"ש.

הגיוני שאם קניתם מחשב עם מסך, ונשרף לכם המסך תבקשו להחליף את כל המחשב?!

גם מה הסיכוי ש2 תיבות של מרצדס ,יהרסו תוך שנה. הוא פשוט הרס אותן איכשהו. וניסה לסחוט את מרצדס במכונת חדשה.

בקיצר האיש הזה סתם פלצן מסוג האנשים שאני שונא.ושיגיד תודה שמרצדס הסכימו לקחת ממנו רכב מקולקל ולתת עליו טרייד-אין

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
על מה הרעש? מה זה משנה שהוא קנה ב800 אלף או 120. אם אני עובד שנה בשביל 120 והוא עובד שנה בשביל 800 זה אותו הדבר.

הוא קונה במשכורת שנתיית מרצדס. אני קונה במשכורת שנתית מאזדה.

ואיפה קראת את זה?

אוטומטית חושבים שמי שקונה רכב כזה יש לו כסף לעוד 10 כאלה.

לא כולם כאלה (תסתכל על אלה שמחנים מכוניות יוקרה מתחת לבניין שעוד רגע מתפרק).

הגיוני שאם קניתם מחשב עם מסך, ונשרף לכם המסך תבקשו להחליף את כל המחשב?!

במקרה המדובר המחשב הוא חלק נפרד מהמסך.

אפשר להחליף את המסך מבלי לגעת בכלל במחשב.

לא דוגמא טובה כ"כ.

גם מה הסיכוי ש2 תיבות של מרצדס ,יהרסו תוך שנה. הוא פשוט הרס אותן איכשהו. וניסה לסחוט את מרצדס במכונת חדשה.

הכל אפשרי.

אפשר לחשוב שעד היום לא היו תקלות סדרתיות במכוניות.

כשמשלמים 800 אלף שקל על רכב מצפים לאיכות ואמינות.

לא משנה אם זה סכום שאתה מרוויח בדקה או ב20 שנה.

כשאתה מוציא פי 10 יותר ממכונית שיכולה גם לקחת אותך ממקום למקום (פנדה),

אתה מצפה שלא תתקע ותאלץ להכנס למוסך בעקבות אותה תקלה פעמיים.

פורסם

כשקונים מאזדה 3 והגיר נידפק, אפשר להחליף גיר.

כשקונים S קלאס שעולה קרוב למיליון ונידפק הגיר, דורשים לקבל רכב חדש.

כשקונים משהו יקר מאוד שנחשב משהו יוקרתי והטופ שבטופ מצפים לקבל מוצר אמין.

פורסם
אם אצלך באוטו היו מחליפים רכיב והוא היה קורס שוב (כן, זה קורה) - היית מבקש להחליף אוטו?

כן, כי זה מעיד על אי יכולת החברה לתקנו.

והם לא עשו לאף אחד טובה שהם עשו לו טרייד-אין, כי אם לא שמת לב הוא הוסיף 220 אש"ח לאוטו החדש.

ורק התוספת שלו שווה יותר מכל רכב שיש כאן למישהו בפורום (למעט בודדים שניתן לספור על כף יד אחת).

אם לא היה מתקלקל לו הגיר לא היו עושים לו טרייד-אין? היו עושים כמו גדולים.

פורסם
לדעתי הוא צודק ב- 100%.

תיבת ההילוכים הראשונה הושבתה והוא שילם 220K כדי לקבל רכב חדש (עיסקת טרייד אין שלא נראה שעשו לו בה הנחה מיוחדת), עכשיו שוב יש לו רכב יוקרה עם תיבת הילוכים גמורה.

מישהו חושב שזה סביר?

לכן, גם מבחינה חוקית ישנו סיכוי די טוב שהאיש יוכל להוכיח שאילו ידע על התקלה הצפויה הוא לא היה מזמין את הרכב, לפיכך ישנו סיכוי שהוא גם ייזכה במשפט.

רכב הוא רכב הוא רכב. מרצדס או סיטרואן, בכולן יכולות להיות תקלות, והיו מקרים מעולם. נכון הוא שהיבואן מעוניין לספק שירות פרימיום ללקוח שלו, שקנה רכב בקרוב למיליון שקלים, אבל תקלות קורות והתיקונים באחריות הם נפוצים יותר ממה שנדמה לכם. היבואן הסכים ללכת לקראת הלקוח בפעם הראשונה, כשזה לא רצה תיקון אלא העדיף להחליף את הרכב. בפעם השנייה היבואן פשוט החליט לפעול אחרת ו...עדיין לתת ללקוח את מה שמגיע לו - תיקון מלא במסגרת האחריות.

תקלה סדרתית בטוח אין כאן, רק חוזר מזל משווע. ובאשר למשפט האחרון שלך - לא ניתן לדעת מראש על תקלות, כיוון שמתוקף היותן תקלות הן בלתי צפויות, לכן הטיעון הנ"ל בטל מעיקרו (זה כמו להגיד שאם הייתי יודע מראש שאעשה תאונה, לא הייתי יוצא מהבית).

דווקא אני יכול להבין את עמדתו. לקנות רכב ב-800K ש"ח זה לא כמו לקנות רכב ב20K ש"ח.

אם אתה קונה רכב יוקרה ב800K ש"ח, הדבר האחרון שאתה מצפה ממנו זה להיתקע בצד הכביש בדרך לפגישה חשובה. והבחור עשה טרייד אין, כנראה כי פשוט לא היה לו זמן להיתקע בלי רכב, עד שיתקנו לו, ויכול להיות שזה היה תירוץ בשבילו להחליף רכב לחדש, ואם יש כסף, אז למה לא

לא יודע אם אתה מודע לזה או לא, אבל מי שקונה מרצדס או ב.מ.וו, למשל, ממש לא צריך לבזבז את הזמן שלו בטיפול בו. אם יש תקלה או טיפול שנתי מגיעים אליך הביתה (או לאן שתהיה), נותנים לך רכב חלופי ולוקחים את הרכב למוסך. גם במקרה הזה אני סמוך ובטוח שהלקוח קיבל רכב חלופי (קרוב לוודאי מרצדס כלשהי).

סליחה שאני אומר את זה רוני,אבל אני חושב שאם היה מדובר בבעל טויוטה קורולה,אתה היית בין הראשונים להמליץ שידרוש במקרה כזה החלפת הרכב בחדש.

לא מבין מה לא הגיוני בכך שאדם קנה רכב במיטב כספו,ברכב יש כשל חוזר ברכיב מרכזי,למה שלא ידרוש החלפה ?

אתה מראש בא בגישה של "אולי החוקים שונים אצל אנשים מורמים מעם כמוהו",למה,כי יש לו יותר כסף ?

הבנאדם קנה במיטב כספו מרצדס מהסדרה הכי גבוהה,על כל תקלה של הרכב הוא מפסיד זמן,אולי שעת עבודה שלו שווה 50,000 שקל ? אולי 100,000 שקל ?

תעשה חשבון של כמה שעות הוא הפסיד בגלל התקלה הזאת,תרגם את זה לכסף,ותראה שגם אתה ועוד איך היית דורש רכב חדש וגם פיצוי נוסף.

או שלדברייך החוקים אצל אנשים מורמים מעם באמת שונים,ולהם אסור לדרוש את מה שמגיע להם אלא אם הם משלמים על זה ?

מה הקשר לקורולה? לא משנה הרכב - במקרה כזה אני לא חושב שצריך או ראוי לבקש החלפת הרכב בחדש. לא מבין מאיפה הבאת את זה בכלל.

לפי שיטתך, בכל רכב חדש שתקנה אם יש כשל ברכיב מרכזי ניתן לבקש החלפת הרכב בחדש. זה פשוט לא נכון - אף יצרן לא נותן אחריות כזו, כי היא פשוט לא הגיונית. אם הכשל חוזר באותו הרכב ולא מצליחים לתקנו כראוי - זה שונה. אבל זה לא המקרה כאן...

זה לא משנה אם שעת עבודה של הבנאדם שווה מיליונים - כשבנאדם קונה מוצר צריכה הוא צריך לדעת שיש סיכוי שהוא יתקלקל. בדיוק כמו שיש סיכוי שהוא יעשה תאונה ויבזבז שעות עבודה. במעמד הקנייה היבואן לא יכול להבטיח לו פיצוי על שעות עבודה עקב קלקול במסגרת האחריות, זה לא הגיוני. כמה שעות עבודה הוא הפסיד בגלל התקלה? אני מעריך ששעות בודדות - טלפון לגרר וטלפון ליבואן. רכב חלופי מגיע תוך שעות ספורות ושלום על ישראל.

ובעניין הטענה כנגד הנהג - ברכב מסוג זה,

היית מצפה לגיר שיסבול גם "אינספור קיקים" והתנהגות ברוטאלית לחלוטין

(למרות שלא ברור לי למה לעשות את זה ברכב שכזה),

ו18K ק"מ זה לא מספק ולא תרוץ.

מה גם שמדובר על פעמיים ולא פעם אחת.

תראה, זה יכול להיות סתם חוסר מזל, אבל אתה יודע מה אומרים - פעם אחת זה מקרה. פעמיים זה כבר כשל סדרתי. ומכיוון שלא מדובר באותו האוטו (ואני לא רואה בעלי מרצדס אחרים שקופצים להודיע שלא מדובר במשהו חריג), אז למה להגיד שאין סיכוי שמדובר בנהג?

סליחה, למה אסור לאיים בתביעה?

מקסימום יבוא בית המשפט הנכבד וייקבע שהתביעה דינה להידחות ועל התובע יחולו גם הוצאות המשפט.

אתה יודע מה? אני מהמר שבמקרה של תביעה הלקוח ייזכה והיבואן יפסיד.

אני לא רואה שום סיבה שהלקוח יזכה. היבואן הבטיח לתת לו שירות במסגרת החוזה שנחתם ביניהם ביום הקנייה (כתב האחריות). על מה בדיוק הוא יתבע?

כשקונים מאזדה 3 והגיר נידפק, אפשר להחליף גיר.

כשקונים S קלאס שעולה קרוב למיליון ונידפק הגיר, דורשים לקבל רכב חדש.

כשקונים משהו יקר מאוד שנחשב משהו יוקרתי והטופ שבטופ מצפים לקבל מוצר אמין.

בסופו של דבר S קלאס היא מכונית בדיוק כמו מאזדה 3. למה נראה לך שזה צריך להיות שונה? רק בגלל שזה עולה יותר? ההבדל בין מאזדה למרצדס במקרה הזה צריך להתבטא בגישת היבואן/יצרן לתקלה, ונראה לי שזה מתבטא היטב במקרה הזה (החלפת רכב בפעם הראשונה, פיצוי מלא במסגרת האחריות בפעם השניה, ובוודאי גם יחס מועדף ללקוח פרימיום).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תקלה סדרתית בטוח אין כאן, רק חוזר מזל משווע. ובאשר למשפט האחרון שלך - לא ניתן לדעת מראש על תקלות, כיוון שמתוקף היותן תקלות הן בלתי צפויות, לכן הטיעון הנ"ל בטל מעיקרו (זה כמו להגיד שאם הייתי יודע מראש שאעשה תאונה, לא הייתי יוצא מהבית).

אז איך תסביר תקלה שחוזרת פעמיים בשני רכבים שונים?

ואם הרכב שניתן לאותו לקוח היה ניתן למישהו אחר (בקנייה),

והוא היה סובל מהתקלה - זה היה שונה?

לא.

הוא קיבל רכב חדש (להלן רכב בדיוק כמו שכל אחד אחר קונה),

והייתה בו תקלה.

כשקיבל עוד אחד חדש - שוב, תקלה.

לא נשמע הגיוני.

לא יודע אם אתה מודע לזה או לא, אבל מי שקונה מרצדס או ב.מ.וו, למשל, ממש לא צריך לבזבז את הזמן שלו בטיפול בו. אם יש תקלה או טיפול שנתי מגיעים אליך הביתה (או לאן שתהיה), נותנים לך רכב חלופי ולוקחים את הרכב למוסך. גם במקרה הזה אני סמוך ובטוח שהלקוח קיבל רכב חלופי (קרוב לוודאי מרצדס כלשהי).

אף אחד לא קונה רכב כדי לשבת ברכב חלופי.

לא תמיד נותנים לך רכב באותה רמה (ועם כל הכבוד לE או C קלאס),

הן לא כ"כ משתוות.

אז שילמתי 800K ש"ח כדי לקבל ריפודי עור, DVD ומה שלא יהיה שם,

וקיבלתי את אותו דבר... במוסך. זה לא זה.

זה לא משנה אם שעת עבודה של הבנאדם שווה מיליונים - כשבנאדם קונה מוצר צריכה הוא צריך לדעת שיש סיכוי שהוא יתקלקל.

במידה וזה קורה בפרק זמן סביר - מילא.

אבל בסה"כ הרכב עם 18K ק"מ על השעון.

בק"מ כזה, רכב אמור בדר"כ לראות מוסך רק בטיפולים שוטפים.

בדיוק כמו שיש סיכוי שהוא יעשה תאונה ויבזבז שעות עבודה. במעמד הקנייה היבואן לא יכול להבטיח לו פיצוי על שעות עבודה עקב קלקול במסגרת האחריות, זה לא הגיוני. כמה שעות עבודה הוא הפסיד בגלל התקלה? אני מעריך ששעות בודדות - טלפון לגרר וטלפון ליבואן. רכב חלופי מגיע תוך שעות ספורות ושלום על ישראל.

תאונה תגרם ברוב המקרים בגללו (או בגלל מישהו אחר),

את התקלה לא הוא הזמין, והוא בטח לא חיבל ברכב כדי לקבל אחד משנתון חדש יותר.

לא בהכרח ההשוואה נכונה.

תראה, זה יכול להיות סתם חוסר מזל, אבל אתה יודע מה אומרים - פעם אחת זה מקרה. פעמיים זה כבר כשל סדרתי. ומכיוון שלא מדובר באותו האוטו (ואני לא רואה בעלי מרצדס אחרים שקופצים להודיע שלא מדובר במשהו חריג), אז למה להגיד שאין סיכוי שמדובר בנהג?

יש מספר תגובות ב-Ynet שטוענות שאכן הדבר קרה אצל עוד אנשים.

אבל אותו טוקבקיסט יכול גם להיות נציג של קמור או צ'מפיון ולהעיד לטובת

אודי או BMW, כך שזה לא ממש פונקציה.

בסופו של דבר S קלאס היא מכונית בדיוק כמו מאזדה 3. למה נראה לך שזה צריך להיות שונה? רק בגלל שזה עולה יותר? ההבדל בין מאזדה למרצדס במקרה הזה צריך להתבטא בגישת היבואן/יצרן לתקלה, ונראה לי שזה מתבטא היטב במקרה הזה (החלפת רכב בפעם הראשונה, פיצוי מלא במסגרת האחריות בפעם השניה, ובוודאי גם יחס מועדף ללקוח פרימיום).

שוב, במידה והבחור היה קונה רכב נפוץ וזול יחסית, מילא.

אבל בהפרש שבין מזדה 3 לS350 - משהו כמו 650K ש"ח,

אתה קונה איכות.

ומהאיכות הזו אתה מצפה לאמינות, לא לתקלות שישביתו אותך

בתזמונים גרועים.

לטעמי הבחור צודק.

תקלה חוזרת היא לא "במקרה". מדובר בבעיה כלשהי.

סקר שביעות רצון מצד כלמוביל מול לקוחות שרכשו רכבים דומים,

תוכל להעלות אי אלו מסקנות, כמו גם פניה ליצרן בבקשה לבירור העניין.

ולא דיברנו על הבעייתיות שתהיה לו במכירה -

מי ירצה רכב שעבר החלפת גיר ב20K ק"מ?

רוב האנשים יחשבו שמדובר ב"רכב לימון".

מה שבטוח... גם אם יפצו אותו, כנראה שכבר לא נראה אותו ב-S :wink:

פורסם

1.ההשוואות שנתתם לא נכונות! הדבר העיקרי בטלוויזיה הוא המסך ואם הוא נישרף זה בהחלט משהוא שווה החלפה,ואם הסוליה של הנעל נהרסה אז גם היא שווה החלפה משום שזה החלק העיקרי בנעל. תיבת ההילוכים היא גם חלק חשוב במכונית אבל היא רק מערכת אחת מאלפים!.

2.המרצדס הזאת עולה 800,000 שקל שזה המון כסף! ובגלל זה ההחלפה שלה באחת חדשה תעלה הרבה מאוד כסף,ואת התקלה איפשר לתקן בהרבה פחות.

3. האחריות לא אמורה לתת לו מכונית חדשה ובפעם הראשונה כשהם הסכימו להחליף לו אותה איפשר להגיד שהם עשו לו טובה.

• תוכן חדש...