Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בפונטו ספייס 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לאחרונה קניתי פונטו ספייס שנה 2003 דגם ELX

ואתמול נדלקה לי נוראה אדומה שקשורה לתיבת הילכוים את זה ראיתי לפי הספר רכב אבל אני לא מבין מה בעיה בדיוק ולמה היא ממשיכה לדלוק או יותר נכון להבהב!!??

מישהו יכול להסביר לי מה זה?

פורסם
נורה מהבהבת (אדומה של תיבת ההילוכים הרציפה) = מחשב תיבת ההילוכים זיהה תקלה. התקלה יכולה להיות בסך הכל שמישהו השתהה בהעברה בין N ל- D או שלא מיקם טוב את הידית ב- D (כלומר היא בין N ל- D). .....אם זו תקלה כזו אז צריך להוריד ל- L והתקלה מתאפסת. ואם לא אז מביאים ל- P (בעצירה מלאה) ומורידים מ- P ל- L ומחזירים שוב ל- P.

נורה דולקת קבוע - חום יתר של שמן תיבת ההילוכים או מחסור בשמן. זה ממש רע ולא בריא. אם הידית במצב ההחלפה הידני אז המחשב אוטומטית מבטל את המצב ומחזיר למצב D. לא ידוע לי אם התיבה במצב L המחשב עובר ל- D, סביר שכן.

המצב של נורה דולקת קבוע ממש ממש לא רצוי שיקרה וזו אחת מהסיבות שלא מומלץ לנהוג במצב הידני.

כל מי שיש לו את התיבה הרציפה ופעם ראשונה נתקל בנורית המהבהבת קיבל התקף לב קל. כמעט תמיד זה נובע ממיקום לא טוב של ידית ההילוכים במיוחד בין N ל- D. לכן גם לא מומלץ להעביר ל- N בעמידה אפילו לא קצרה.

תזכורת - מומלץ להחליף שמן תיבת הילוכים כל 40K ק"מ או 2-3 שנים לפי הקודם ולשים אך ורק את השמן המומלץ על ידי היצרן: Tutela CVT N.G בלבד.

מתוך fiatclub

בכל מקרה - לא מזיק פעם בכמה זמן לבדוק את רמת שמן התיבה. למרות שאצלך ברכב בגלל קולר שמן הגיר זה כמעט בלתי אפשרי לעשות את זה. מקסימום תבקש במוסך שיבדקו את זה לפחות פעם בשנה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הבנתי אני ינסה לעשות מה שביקשת אני רק רוצה להיות בטוח שאני ואתה מדברים על אותה נורה

הנורה נמצאת בצד שמאל למטה והיא נראה כמו ריבוע כזה עם מחסה מנוע פתוח

והיא בהחלט מהבהת ולא דלוקה רצוף..

זו הנורה הנורה הזו?

פורסם

כן זו הנורה הזו ! זה לא מכסה מנוע זה כאילו ידית ההילוכים.

פשוט תנסה את הטריק שנתתי לך (שלימדו אותנו בזמנו במוסך המרכזי) :-):-):-)

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
כן תודה רבה זה פתר את הבעיה..

בכיף :-)

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...