Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז אם חשבתי שתקלת נרו מעצבנת טעיתי ובגדול.

בעת ניסיון לבצע עידכון לנרו, התבקשתי להפעיל מחדש את המחשב. כאשר המחשב ביצע איתחול מיד נשמעו 2 צפצופים והופיע המסך שבתמונה. כרגע בעת הפעלת המחשב, המחשב משמיע 2 צפצופים חזקים ומראה את המסך הנ"ל. כנראה שאין קשר לנרו.

לתומי חשבתי שהבעיה היא ב-HD אז בזריזות הוצאתי אותו והכנסתי HD אחר. למרות זאת, המסך הנ"ל הופיע שנית כאשר בסמך כתוב ה-HD הישן למרות שהוחלף באחר. כלומר, הביוס בכלל לא מתעדכן. כפתורי F1,F11,F12 לא עובדים במסך הנ"ל. גם לחיצה עליהם מיד בעת הפעלת המחשב לא עוזרת. הוא כותב שהוא עומד להיכנס לביוס ונתקע.

מדובר על משחב נייד Ibm thinkpad R32 model - 2658-MMG.

אשמח לקבל עצה מה עוד אני יכול לבצע לבד + המלצה למעבדה במחיר סביר (ישנה השערה שהלוח אם נדפק) או תושיה של מישהו לקחת על עצמו את העניין ולנסות לפתור לי את הבעייה (אני מוכן כמובן לשלם על הזמן והעבודה). אני מאזור השרון אבל אם יהיה צורך ממשי מוכן להצפין או להדרים. אינני רוצה לפנות למעבדה של IBM בעיקר בגלל מחיר העבודה (כ-650ש"ח) אבל אם לא יהיה מנוס, נפנה.

כל עצה, פיתרון או כיוון לפיתרון יתקבלו בברכה. תודה על העזרה

ליאור

DSC00020.JPG

Veni Vidi Vici

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהלן,

ממה שבדקתי לך זה בטוח בעייה בלוח אם.

מה שכן לפני החלפה שלו ניתן לנסות להחליף בטרייה שיושבת עליו ולראות אם זה עוזר.

בכל מקרה נעדכן אותך מחר.

פורסם

אני לא יודע איך הדבר מתבצע במחשבים ניידים,

אבל כנראה שיש בטריה נוספת שהיא בר הוצאה[לא הגיוני לפרק מחשב שלם בשביל לאפס ביוס],

ותנסה לאפס את הביוס בצורה הזו/לחלופין,

לקצר את הבטריה הראשית[לא לפוצץ לקצר]

ולהעביר ויברציה בכל המערכת.

בהנחה שאיפוס ביוס יעשה את שלו.

----

פורסם

הסוללה שומרת בביוס הגדרות משתמש, גם אם התפגרה היא לא גורמת לבעיות כאלה- פשוט בטעינה המחשב אומר שהוא לא מצליח להעלות את ההגדרות שלך ומעלה הגדרות מצב-מחדל.הייתה לי את הבעייה עם הבטרייה לפני חודשיים-שלוש בשולחני ועכשיו בנייד שאיתו אני משתמש.

תשאל במעבדות וחנויות מחשבים כמה יעלה בדיקה, לא מחייב דווקא איפה שקנית.

אם יש לך תוכנות חוקיות, תתקשר לתמיכה של מיקרוסופט, אולי יעזור. זה בתשלום אגב אם אני זוכר נכון.

זה מתחיל להישמע באמת כמו בעייה בלוח-אם שלך-כל הבעיות האלה.

אני יכול רק להגיד לך בהצלחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חיפוש מהיר ברשת העלה מספר אתרים הקובעים שהתקלה תבוא על פתרונה בהחלפת לוח אם.

עוד קצת דפדוף בגוגל מצא את ה Service Manual של IBM לדגם הזה, שתמך, לצערך, בטענתם של האתרים.

פורסם

ארנון, לבצע חיפוש לבד קצת קשה כרגע. השרשור פורסם מהמחשב של החברה לפני עבודה ובעבודה אין לי אפשרות לקרוא את המדריך. לא משנה עכשיו, החשש שלי היה מוצדק.:-(

טוב חברים, אני מבקש המלצה למעבדה רצינית ולא שוחטת כספית שתוכל לטפל בבעיה בפרק זמן סביר (לא שבועיים).

אזור השרון/מרכז יהיה מצוין.

תודה

ליאור

עריכה: נזכרתי שהללתי יותר מדי את IBM בזמן האחרון והנה - גם המחשב שלי "צרפתי"...:roll:

Veni Vidi Vici

פורסם

יש לך בעיה בביוס... או בלוח אם...

לדעתי, נידפק לך משהו בלוח אם, אני אשמח לדעת שזה לא, אבל תחושת בהטן שלי אומרת אחרת...;)

נסה אולי לאתחל את המחשה בעזרת CD BOOT עם פלאש לביוס... יש שיטה (אני לא זוכר איך, אולי ALT + ENTER) שלוחצים על כמה כפתורים ועולה ה CD או הדיסקט ועושה ממנו BOOT. קרה לי בעבר אחרי שמחקתי את הביוס שלי תוך כדי עבודה (לא לישאול, טעות של טירון - עייף)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

טוב, לוח אם חדש כזה מ-IBM ישראל יעלה לי 2530 ש"ח ללא הרכבה.

אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנושא אשמח לעזרה.

מק"ט לוח אם שצריך הינו 91P7848

כרגע, מחשב חדש לא בא בחשבון כי המחיר יהיה יותר יקר ובגלל שאני רוצה להישאר עם המחשב הנ"ל. מניסיון עם קומפאק ואחרים, לא מסוגל לעבוד איתם.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...