Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני פותח שרשור עקב שרשור שפתחתי בפורום אודיו. אך השרשור לקח תפנית והכותרת לא תואמת לנושא החדש.

אז ככה, אבא שלי "הפתיע" אותי ורכש מאוטו-דיפו בצומת בילו סנטר, HU של JVC דגם KD-G230 ורמקולים 6X9 של JBL ממש כמו שהמליצו לי (70W RMS).

המצב כיום הוא שלאחר החיבור שבוצע על ידם בתוספת כסף, וכיוון של שעות, הוא שפשוט שומעים לא טוב.

בפורום אודיו אמרו לי שכניראה שהגורם היחיד לבעיה הוא הHU שידוע כלא איכותי, והרמקולים מצוינים מניסיון של כמה חבר'ה שם.

השאלה שלי היא כזאת:

האם אני יכול להחליף את הרדיו דיסק בטענה שהוא פשוט לא איכותי ושומעים בו מגעיל. רצוי לציין שהיה לי פיוניר ממש עתיק, ושאני אומר עתיק, אני יודע מה אני אומר. ואני מאמין שהייתי שומע בו יותר טוב מהנוכחי. אם הוא היה במצב טוב או MP3 הייתי מחליף באותו רגע.

או לחילפון להחזיר בכפוף לחוק הצרכנות החדש ולקבל את כספי?

אני ממש מאוכזב מהקנייה מכיוון שקרוב לוודאי שהמוכר פשוט "עבד" על אבי ומכר לו את הJVC במחיר מופקע. רק שתקבלו מושג למחיר, בזאפ אפשר למצוא את הHU הנ"ל במחיר של 510 ש"ח, ובאוטו דיפו הוא נקנה במחיר הזוי של 800 ש"ח.

יש קבלות להכל על הכל (רמקולים, רדיו דיסק והתקנה).

אשמח לשמוע פתרונות אחרים אם יש.

יום טוב!

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אם לא עברו עדיין 14 יום יש לך אפשרות להחזיר אותו ולקבל עליו זיכוי בכל מצב, בתנאי שהוא לא פגום ואתה מחזיר אותו באריזתו המקורית.

מכיוון שאת הרדיודיסק צריך להוציא מהניילונים כדי להתקין, אני מניח שאת האריזה המקורית במצב שלם אין לך.

אמנם, מכיוון וההתקנה בוצעה על ידם, תתעקש שאתה לא מרוצה מהמוצר ורוצה להחליף אותו באחד אחר - ככה לא יוכלו לשלוף לך את עניין הקופסא, הרי הם ביצעו את ההתקנה כחלק מנתינת השירות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אסף , אתה טועה - הם יכולים לכתוב מה שבא להם בשלט , אבל כל עוד הוא לא נותן לך יותר זכויות - הם לא יכולים לא לכבד את החוק שנוגע להחזרת מוצרים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האם קיים מסמך כלשהוא שעליו אני יכול להסתמך בנושא?

מעין הוכחה למקרה שיגידו לי שהמכשיר כבר הורכב, למרות שהורכב על ידם.

אני כבר צופה סדרה של בעיות או ויכוחים.

ב800 ש"ח שנפרדו מכיסו של אבי, יכלתי לרכוש HU הרבה יותר טוב ואיכותי.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

ונראה לך שאם הוא יגיד שהמכשיר מקולקל סתם ככה הוא יקבל 800 שקל בחזרה?

במקרה הטוב, יחליפו לו למכשיר זהה חדש.

במקרה הפחות טוב, ישלחו אותו למעבדה ויטענו שהוא תקין.

במקרה העוד-יותר-פחות טוב, ישלחו אותו למעבדה, יטענו שהוא תקין וידרשו שישלם עבור הבדיקה המיותרת.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עם כל הכבוד, אוטו דיפו היא לא רשת קטנה.

כסף לא יחזירו לו, אבל זיכוי כן ייתנו לו.

לשלוח למעבדה? לא סביר, אם הוא יחזיר את המכשיר אחרי שבוע או אפילו פחות.

חוץ מזה, תמיד טוב להתעקש.

פורסם

אני לא יודע מה החוק אומר, אבל אבא שלך היה צריך לבקש לשמוע שם את המכשיר ולהתרשם ממנו, ולגבי המחיר אין מה לעשות כי מתפקידך כצרכן זה לעשות סקר שוק.

אגב אני לא בטוח שמדיניות החזרת המוצר תוך X ימים תקפה למקרה שקונים בחנות אלא רק ברוכלות או דרך האינטרנט אלא אם בחניות מונהגת מדיניות של החזרת המוצר תוך X ימים.

שווה לבדוק שלא תתעקש סתם ותצא טמבל מולם

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מדיניות החזרת המוצרים קיימת בכל סוג של עסקה.

החנות ממנה קנית זכאית לגבות 5 אחוז או 100 שקל לפי הנמוך מבין השניים בגין החזרת המוצר.

ובכל מקרה, לאוטו דיפו יש מדיניות החזרת מוצרים.

במקומך לא הייתי מחכה לתגובות בפורום - זה סתם מעכב. פשוט תיגש לחנות ותבקש להחזיר את המוצר ולקבל החזר/זיכוי כספי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רובכם מבלבלים שני מצבים שונים:

1. קנייה שמתבצעת בבית עסק

והנה ציטוט של החוק לגבי החזרות במקרה כזה-

חובת גילוי מדיניות החזרת טובין (תיקון: תשס"ה3,4)

(א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה - מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).

(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.

(ג) לא הציג עוסק מודעה כאמור בסעיף קטן (א), חזקה כי מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם היא מתן אפשרות לצרכן להחזיר לו את הטובין, וההוראות לפי סעיף קטן (ב) יחולו לענין זה, בשינויים המחויבים.

(ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על -

(1) מוצרי מזון או טובין פסידים;

(2) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק, או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית;

(3) טובין שיוצרו במיוחד לפי הזמנה של הצרכן;

(4) טובין שבהתאם להוראות שניתנו לפי דין אין להחזירם;

(5) טובין שקבע השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.

(ה) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מכל זכות העומדת לצרכן במקרה של הפרת תנאי עסקה לפי כל דין.

(ו) השר רשאי לקבוע הוראות לענין סעיף זה, לרבות בדבר הצגת המודעה במקום העסק כאמור בסעיף קטן (א), ובדבר גודל האותיות.

2. קניית מוצר ע"י הזמנה בטלפון/אינטרנט (עסקת מכר מרחוק).

להלן ציטוט של החוק במקרה הזה:

בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה -

(1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;

(2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובלבד שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.

(ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של -

(1) טובין פסידים;

(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם המועד שנקבע למתן השירות חל בתוך שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, ממועד עשיית העסקה;

(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה1995-;

(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;

(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית.

(ה) השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע עסקאות של מכר מרחוק, שאינן מנויות בסעיף קטן (ד), שהוראות סעיף זה, כולן או חלקן, לא יחולו עליהן.

המשך החוק לגבי אופן ההחזרה -

תוצאות ביטול עסקה (תיקון: תשנ"ח)

(א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, או עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב) -

(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;

(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.

(ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) -

(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם.

(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.

(ג) אין בהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.

(ד) בסעיף זה, "דמי ביטול" - לרבות הוצאות או התחייבות בשל משלוח, אריזה או כל הוצאה או התחייבות אחרת שלטענת העוסק הוצאו על ידו או שהוא התחייב בהן בשל ההתקשרות בעסקה או בחוזה, או בשל ביטולה.

14ו. החזר כספי או זיכוי בשל החזרת טובין (תיקון: תשס"ה)

(א) בעסקה לרכישת טובין, סוגי טובין, שירותים או סוגי שירותים, שקבע השר, רשאי צרכן לבטל את הסכם הרכישה בתוך תקופה שקבע השר, ובלבד שאם העסקה היא לרכישת טובין והצרכן קיבל את הטובין שרכש -

(1) הוא יחזיר אותם לעוסק;

(2) הטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש.

(ב) השר יקבע הוראות לצורך ביצוע הוראות סעיף קטן (א), ובכלל זה לענין החזרת התמורה ששילם הצרכן בעבור הטובין או השירותים, לרבות אופן וסוג ההחזר הכספי, וכן נסיבות שבהן -

(1) הזכות לבטל את העסקה תחול, לא תחול או תוגבל;

(2) יהיה רשאי העוסק לנכות מסכום ההחזר הכספי דמי ביטול, בשיעור שיקבע.

(ג) תקנות לפי סעיף זה יותקנו באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.

בקיצור, כמו שכבר כתבתי בהתחלת השירשור, עליך לגשת לעסק ולראות מה מופיע בשלט של מדיניות ההחזרות. במקומך לא הייתי מחכה ומתמהמה כי מבחינת העסק המוצר עבר התקנה והוא כרגע נמצא בשימוש.

חבל שלא בדקת את המוצר במקום לפני או בעת ההתקנה.

אסף

• תוכן חדש...