Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה תיאורטית בלבד.

נניח שאני נוסע לי לתומי, בכביש עירוני ראשי ללא נת"צ, בנתיב הימני ביותר ב-50 קמ"ש.

ויש איזה טיפש שעומד באדום לבן, באיזור שאסורה בו חניה לגמרי, גם לא לפריקה וטעינה של סחורה, שני גלגלים על המדרכה,

ובדיוק כאשר אני מתקרב עליו, הטיפש פותח את הדלת.

עד כאן התאוריה, ועכשיו שאלה חוקית:

מי אשם אם אני מוריד לו את הדלת?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

קרה לי, אמנם עם אופניים, אך זה נחשב כמו כל כלי רכב. הבן אדם לא מסתכל במראות? שיאכל אותה. הפרעה לתנועה הסדירה (יצאו לי מזה כתף פרוקה, ו-5700 ש"ח).

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תאמת מי שבאמת יוכל לענות לך על השאלה הזאת, הם אותם האנשים שקרתה להם הסיטואציה שאתה מתאר, בין אם הן היו אלו שפתחו את הדלת לבין אלו שנפתחה עליהם הדלת.

כי ניתן להעלו תהשערות ומדוע אנחנו חושבים ש X אשם ולא Y אבל עד שלא נדע מאנשים שהיו במקרה אממיתי והייתה להם פסיקה על זה... לא נדע את התשובה.

מה שכן הנשוא קצת בעיתי לדעתי, כי יש מצב וכמו שכולם יודעים כולם רוצים רק להרוויח ולא לצאת אשמים, הזה שפתח את הדלת, יגיד שהוא פתח עוד לפניי שהגעת, אתה נסעת על מהירות גבוהה ולא הסתכלת וכו'... והמצאות מכאן ועד להודעה חדשה. הקטע זה להוכיח... שזה מחזיר אותנו לתשובה הראשונה שלי, רק אדם שהיה בסיטואציה יגיד.

פורסם

עד כאן התאוריה, ועכשיו שאלה חוקית:

מי אשם אם אני מוריד לו את הדלת?

הוא.

אני מכיר מישהו שביצע עבודות שירות לאחר שגרם על ידי פתיחת דלת לתאונה בה נהרג אדם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אוקי, גרם לתאונה שנהגר מישהו. בטח נכנסו לו בדלת. הרכב סטה ממסלולו ודרס מישהו או שנכנס במשהו נניח.

אבל יש הבדל בין הדברים כאשר רק הדלת של החונה שלא כשורה יורדת ובטח נזק מזערי לרכב ה'פוגע'

מה קורה במצב כזה?

GS300.

פורסם

חבר שחנה החניה מותרת ברח' הרצל ברמלה ובעת פתיחת הדלת נהג אגד לקח אותה עימו,היה צריך לשלם על הנזק המיזערי אומנם שקרה לאוטובוס,הסיבה,חוסר תשומת לב לעוברים בדרך,כך לדברי השוטר.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אם אני זוכר נכון ישנו חוק שאומר שבמקרה שנהג פוגע בדלת של רכב שנפתחה, האשמה בכל מקרה תחול על בעל הרכב שפתח את הדלת.

אני מקווה שזה לא מחוייב המציאות-ולמה?

כשסיימתי שיעור נהיגה אחד, עצרו לי בתחנת אוטובוס. ישבתי במושב הנוסע, בצד של המדרכה, מן הסתם(צד ימין).

אמרתי למורה תודה ולהתראות, פתחתי את הדלת, ונתקע בה אופנוען.

אופנוען עקף את הרכב מימין, בשטח תחנת אוטובוס.

אם זה לא טימטום ונהיגה רשלנית, אני לא יודע מה כן.

בכל מקרה, מאז אני בודק במראה גם כשאני יורד בצד של המדרכה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, זה לא אותו הדבר - הרי הוא עבר עבירה ברורה (וחצי) כשהוא עקף מימין ובשטח תחנות אוטובוס.

במידה ואתה מוריד דלת של רכב - הוא האשם - כי הוא הפריע לתנועה, גם אם פתח את הדלת שעה לפני שהגעת והיא נשראה פתוחה ובלטה למעבר, כלומר לאיזור שבו נוסעות מכוניות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כדאי להבין שאין חוקים ספציפיים במקרים כמו שאתה מתאר כאן. כאשר מדובר על נזקי רכוש החוק הרלבנטי הוא פקודת הנזיקין (ולא חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים שחל לגבי רוכב האופניים שקיבל פיצוי גם אם הוא היה אשם בתאונה) וצריך להוכיח רשלנות, ולכן אם אדם חונה במקום שאסור לחנות בו ופותח דלת לנתיב די ברור שהוא אשם. לעומת זאת אם הוא חונה בחנייה ופותח את הדלת בזהירות ונהג צד ג' מגיח במהירות אזי הוא האשם, וכמובן שניתן לחלק את האחריות בין שני הצדדים במקרים מסויימים.

• תוכן חדש...