Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

ברשותי AX משנת 97 דגם מנוע KDX

לפעמים נדלקת מנורת החום והסטופ , גם בירידה , גם כשהאוטו ממש לא מתאמץ .

עכשיו , לפני שאני מחליף משאבת מים , הסתכלתי על הטרמוסטט , והוא נראה חלוד מבחוץ , אני מתכוון להחליפו בקרוב מאוד , אבל רציתי לשאול , האם בגלל טרמוסטט תפוס , פעולת המאווררים לא תהיה תקינה . כי לפעמים , המאוררים נדלקים למספר שניות קצר , 4 , 5 ונכבים מיד , ולפעמים פועלים במשך זמן רב .

כמו כן , אשמח אם תסבירו לי היכן נמצא יוניט המאווררים , והאם ניתן להחליפו בקלות (פשוט להוציא את הישן , ולהכניס חדש )

מי קירור ירוקים איכותיים , אויר נוקז כהלכה .

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

הקשר בין פעולת המאווררים לתרמוסטט תלוי במיקום יוניט חום שמפעיל את המאווררים.

במקרה של מנוע TU כמו שלך, חיישן חום מנוע עבור המאווררים (או חיישן ביטרון) נמצא במוצא התרמוסטט, אחריו - ז"א, אם נוזל קירור חם לא זורם לרדיאטור כי התרמוסטט תפוס, אז לא תהיה הדלקת מאווררים. במקרים אחרים (כמו מנוע XU, למשל), החיישן נמצא לפני התרמוסטט ואז גם עם תרמוסטט תפוס תהיה פעולה של מאווררים, רק שלא יהיה להם מה לקרר.

אם יש לך מזגן מקורי ב-AX - אז חיישן החום שלך הוא חיישן ביטרון ונמצא על מכסה התרמוסטט. םם התאור הזה עוזר לך - תחפש שרשורים על 306/ZX/205 וכו' בנפח 1.4, זה אותו מנוע TU, ואותו חיישן. היו שרשורים עם תמונות של החיישן ומיקומו. זה לא חיישן מאווררים פשוט, זה חיישן למערכת "ביטרון" ששולטת על המזגן והמאווררים.

אם אין לך מזגן מקורי - החיישן (כך היה ב-AX עד 94, למיטב ידיעתי) נמצא מתחת לצינור הרדיאטור העליון, והוא סוויץ' פשוט.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום.

אני די חדש פה, ואני זקוק לעזרה...

יש לי גם AX 97 עם אותן הבעיות בדיוק, רק שלאחרונה הרכב מתחמם בתדירות גבוהה.

החלפתי לתרמוסטט שנפתח ב 82 מעלות לפני כשנה, משאבת המים תקינה, הרדיאטור תקין ועובד על מים ירוקים איכותיים.

המאוורר (מאוורר יחיד) נכנס לפעולה כבר ב 80 מעלות אך פעולתו נמשכת כ שנייה עד שלוש שניות.

לא עוברות עוד 5 שניות ונכנס לפעולה שוב.

זה נראה כאילו המנוע לא החליט אם קר לו או חם לו..

לפני כיומיים עקפתי את הטרמוסטט כדי לראות אם יש שינוי, אך מכיוון שהיו ימים קרים אני לא יכול לדעת בוודאות, אך על פניו קיים שיפור.

חיפשתי מידע על חיישן ביטרון, ויצאתי קצת מבולבל.

יש לי מאוורר אחד, מזגן מקורי, ולא ראיתי אותו מותקן על הטרמוסטט עצמו (יש מקום אחר?).

עכשיו ברצוני להחליף לטרמוסטט חדש (ליתר ביטחון) ולהחליף חיישן למאוורר \ ביטרון.

אך יש 2 בעיות.

1 - לא הבנתי איפה הביטרון ממוקם בדיוק.

2 - ברכב כמו שלי יש מאוורר אחד. האם זה עובד על אותו עיקרון כמו הZX שבו שני מאווררים ?

3 - מהי עלות החלק?

4 - האם פשוט להחליפו ?

תודה :)

same beat different tone

• תוכן חדש...