Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח.

אתמול ביקר אותי חבר ושאל אותי למה יש לי מתחת לאוטו כתמי שמן,הוא יודע שרק הרכב שלי חונה שם, כשניגשתי לבדוק מה קורה חשכו עיני.

בלוק המנוע רטוב בשמן, שנוזל גם על זרוע פרונט, גומיית ציריה פנימית, אגן שמן, והפלסטיק שמתחת למדחס המזגן.

ואם כל האיברים שהורטבו בשמן לא מספיקים- אז הוא גם נוזל על הריצפה כמו שניתן לראות בתמונה.

ניגשתי לפרק את מכסה הפלסטיק של רצועת הטיימינג, כדי לראות אם זה מחזיר שמן, למרות שהחלפתי את שניהם בטיפול הטיימינג לפני 30 אלף ק"מ.

לפי מה שראיתי מחזיר שמן עליון של הטיימינג לא נוזל, ואני רואה שהרטיבות נמצאת גם מעל משאבת המים ומחזיר שמן תחתון, כלומר הדליפה מעליהם ולא מהם.

האם זו בעיה ידועה במנוע 1400 ששמן מנוע בצד הזה פורץ ונוזל בצורה כזו?

האם אין מנוס מלפרק את ראש המנוע? או שניתן לאטום בין חיבור הבלוק לראש בסיליקון אדום למשל??

כל עצה ועזרה תתקבל בברכה, הרכב סוחב מעולה, ואין שום בעיה בנסיעה , אני נוהג בו בזהירות ובעדינות המנוע עבר 160 אלף ק"מ, ולא חסר כמעט שמן, למרות הנזילה.

תודה רבה על כל עזרה, אני מקווה לבשורות טובות מכם.

DSC00001.JPG

DSC00015.JPG

DSC00017.JPG

DSC00014.JPG

DSC00020.JPG

DSC00005.JPG

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

זאת בעיה ידועה, במיוחד עם אטמי ראש לא טובים, במנוע TU. הנזילה שעליה אתה מצביע, מגיעה ישירות ממעבר השמן בלחץ לראש מנוע - הוא נמצא בצד של הטיימינג, ולרוב, האטם (שהוא חלק מאטם ראש) נחלש והשמן יוצא החוצה. לפעמים זה קורה בעקבות עיוות קל של ראש מנוע שמקבל צורה קעורה והקצוות החיצוניים קצת עולים.

בכל מקרה, הדרך היחידה לסדר את זה - זה לפתוח ראש מנוע. ואם הנזילה משם היא לא ממש חזקה, ואתה לא מרגיש איבוד שמן - אפשר לא לגעת בזה, זה לא מזיק.

פורסם
כשניגשתי לבדוק מה קורה חשכו עיני.

בלוק המנוע רטוב בשמן, שנוזל גם על זרוע פרונט, גומיית ציריה פנימית, אגן שמן, והפלסטיק שמתחת למדחס המזגן.

ואם כל האיברים שהורטבו בשמן לא מספיקים- אז הוא גם נוזל על הריצפה כמו שניתן לראות בתמונה.

ואם הנזילה משם היא לא ממש חזקה, ואתה לא מרגיש איבוד שמן - אפשר לא לגעת בזה, זה לא מזיק.

נראה לי שהנזילה חזקה והוא דווקא כן מרגיש את זה...

פורסם

שלום.

לצערי התופעה הזו מופיעה כאשר מוסך "חוסך" כסף אם לפי בקשת הלקוח או אולי מתוך בצע .

הסיבה סתם ראש תחליפי חרה.

יש לפרק ראש ולהרכיב סתמים מקוריים בלבד!!! ולא להתפתות לתחליפי.

לתשומת לבך מערכת סתמים מקורית עולה +- 650 ש"ח לעומת סתם ראש זבל מעפן 80 ש"ח.

המחיר לא כולל עבודה ואם צריך חלקים נוספים.

אם השמן חדר לרצועת הטימינג יש להחליפה!!!.

אם רצועת הטימינג רטובה משמן לא מומלץ לדחות את התיקון כי אלול להגרם נזק נוסף.

אם תרצה עזרה תפנה אלי בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה רבה לכולכם על העזרה,

בני האטם הזה הוא לא חליפי כי הראש במנוע הזה מעולם לא נפתח, אני יודע זאת כי אני יד 2 ויש לי את כל הסטוריית הטיפולים שלו, האם זה יכול לקרות גם באטם מקורי?

ג'ק, רשמת שזה יכול להיווצר מעיוות של הראש, האם יכול להיות קשר לכך שהחלפתי לפני כמה שבועות טרמוסטט??

נסעתי על הרכב כ 60 אלף ק"מ ולא היו נזילות, וזמן קצר אחרי החלפת טרמוסטט זה קורה.

המנוע היה "רגיל" לעבוד בטמפרטורה נמוכה מאד, ועכשיו עומד קבוע על 80 ,האם יש קשר?

האם מעבר לשמן20w50 יכול לצמצם את היקף הנזילה?

אני מניח שאם לא הצעתם טיפול זול ופשוט יותר מלהרים ראש, כנראה שהוא לא קיים, אם המצב לא ישתפר כתוצאה מהחלפת שמן ל20w50 (אודה לכם אם תחוו דעתכם על כך) אני כנראה אפנה לעזרתך בני, אשתדל למשוך עם זה כמה שניתן בגבול הסביר, בניתיים רצועת הטימינג לא רטובה, כי השמן זולג ישר על הבלוק ולא נוגע בה.

תודה רבה, חג שמח.

פורסם

הנזילה היתה קטנה יותר בטמפ' מנוע קטנות יותר, גם בגלל צמיגות השמן, ויכול להיות שגם בגלל עוצמת סגירה לא נכונה של ראש המנוע (ברגים שלא מחזיקים את הראש מספיק צמוד בחום). אבל אם אין לך בעיה של בריחת מים לתאי השריפה, אז הברגים סגורים כמו שצריך. עיוות ראש לא נוצר במעברים של טמפ' נמוכות, אלא רק במעבר לטמפ' גבוהה מהמותר, ואם לא היה לך מקרה של חימום יתר, כנראה שזה לא המקרה.

מעבר ל-20W50 יכול לצמצם את הנזילה, אבל לא משמעותית. תוספי שמן למיניהם - ממש לא ממליץ. אכן, אף אחד לא כתב דרך חליפית לפתור את הבעיה, כי הדרך החליפית לא קיימת - וכמו שבני ציין (אני מסכים עם בני ל!! מה קורה פה!!), במנוע הזה תשתמש באטם ראש מקורי, ואם אתה בכל זאת לוקח תחליפי - קח מהחברות הטובות ביותר. אם אתה מפרק את הראש ויש לו "בשר" - תעשה לו יישור שטח, אפילו סתם "ליתר בטחון". וכן, גם אטם מקורי יכול מתישהו להיכשל, וזאת אחת הנקודות החלשות.

פורסם

אני כמעט בטוח שהברגים נסגרו כמו שצריך, כי האחרון שסגר אותם , עשה זאת במפעל בצרפת, אי שם בשנת 93.

בכל אופן, אני לא יודע אם אתה זוכר ג'ק,אבל פתחתי לפני זמן מה שרשור על זריקת מים קרים של הטרמוסטט החדש שהתקנתי, וצניחה מהירה של הטמפ' כשהוא נפתח בפעם הראשונה, עד כמה שזכור לי הגבת בשרשור הזה די הרבה.:-D

האם אתה חושב שיש מצב שהראש התעוות כתוצאה מזריקת מים קרים על האלומיניום החם במשך השבועות האחרונים?

60 אלף ק"מ נסעתי ולא היו נזילות בכלל, רק לאחר החלפת הטרמוסטט זה קרה.

יש מצב לעיוות הראש בגלל המים הקרים? או שזה בגלל טמפ עבודה גבוה יחסית למה שהיה?(למרות שגם לפני התקנת הטרמוסטט הייתי מגיע איתו לטמפ' עבודה בעיר למשל)

תודה רבה לך!

פורסם

שלום.

גם אני חוויתי חויה דומה זו בריכבי.

פתחתי שרשור על נושא זה. חפש.

לצערנו התופעה מוכרת במנועים מסוג זה TU.

הנזילה שלך בדיוק במקום הנכון: בחיבור בין הבלוק לראש בצד שמאל בדיוק בתמונה שצילמת, נמצא בנוסף לפאקום ראש גומיה קטנה, תפקידה של גומיה זו היא לאטום מעבר שמן בין הבלוק לראש.

פרוק ראש מנוע, החלפת סט אטמים חליפי של elring.

ממליץ בהזדמנות זאת להחליף גומיות שסתומים, ולישר ראש ( אולי מילוי אם צריך).

עלויות:

סט אטמים של ELRING 200-250 ש"ח.

ישור ראש כולל מילוי והשחזה והרכבת גומיות שסתומים 600 ש"ח.

עבודה- תעשה לבד.

באם אינך מתמצא בנושא אפנה אותך למוסך במחיר של 500 ש"ח יבצע את העבודה.

מצרף לך תמונה של סט האטמים שהרכבתי בריכבי.

באם תרצה עזרה אשמח לעזור.

בברכה.

%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94%201531.jpg

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

ד"א.

התמונה שצירפת..

בדיוק משם נובעת הנזילה.

שם יושב האטם המדובר.

במוסך יקחו לך על זה בין 2000 ל 2500 ש"ח במקרה הטוב.

אתה יכול לעשות את הכול בסביבות 1200 ש"ח.

כולל הכול.

DSC00005.JPG

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

igi !

אני כזה הפוך לא שמתי לב שהגבת כאן אפילו , כנראה שזה היה ביום שלא נכנסתי.

רציתי לשאול אותך, כמה זמן נסעת עם הנזילה?

האם היא קרתה לך בעקבות החלפת מים או טרמוסטט?

באיזה ק"מ של הרכב זה התחיל?

וכמה ק"מ משכת עם זה?

האם נזל שמן על הכביש?

והאם החרט פירק את כל האלמנטים מהראש או שאתה? כמה הוא רוצה על חריטה בלבד?

תודה רבה על העזרה!!

• תוכן חדש...