Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוספת מי ברז למע' קרור המנוע זה פסול לחלוטין.

רפי - אתה צודק 100%

באודי הקודמת שלי ה"מכונאי" במוסך המרכזי הוסיף מי ברז לנוזל הקירור. פניתי למחלקת השירות של צ'מפיון, דרשתי וקיבלתי את החלפת כל הנוזל הקירור שברכב על חשבונם.

ככה זה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מה אני יכול לעשות לגבי זה ? quote]

קודם כל הסיפור שסיפרת אינו חריג... בנוסף למה שרפי לין ציין (עניין הביטוח) מוסכים לא רוצים שתסתובב באיזור הטיפולים גם כי הם לא רוצים תלונות לגבי עבודה רשלנית שלהם.. בדרך הם גם יכולים לומר שהחליפו דבר מה ולא להחליף אותו, מה שקורה לעיתים קרובות מידי.

אל תדרוך פעם נוספת במוסך הנ"ל ! - מצא לך מוסך מורשה אמין (אני חושב שיש כאלו)

לגבי השמן הייתי מציע לך ללמוד לבצע את הפעולה לבד (לא לשכוח להיפטר מהשמן המשומש באופן שלא יפגע בסביבה, כמו לשפוך אותו במוסך בפעם הבאה שאתה בא, נניח להחלפת בלמים)

אגב מהו שם המוסך שביקרת בו, על מנת שנוכל גם אנחנו להיזהר?

פורסם

באודי הקודמת שלי ה"מכונאי" במוסך המרכזי הוסיף מי ברז לנוזל הקירור. פניתי למחלקת השירות של צ'מפיון, דרשתי וקיבלתי את החלפת כל הנוזל הקירור שברכב על חשבונם.

ככה זה.

לפי הוראות יצרן, צריך לערבב את ה G12, עם מים מהברז, אז

מה בדיוק לא בסדר פה ?

פורסם

אני מנסה לשים את עצמי במקום המכונאי, אם לדוגמא תגיע למוסך והתברר שיש צורך להחליף חיישן חמצן שמחירו יכול לנסוק גם ל-2000 שקל, המכונאי יפרק את החיישן ואתה תראה איפה ממוקם החיישן ותתחבר עם המחשב הנייד שלך ל-EBAY ותגלה שמחירו של חיישן יכול להיות גם 400 שקלים אז מה עושים ? המכונאי השקיע כשעה עבודה או שעתיים במקרה של בעיה בפירוק אתה תגיד לו תחזיר בחזרה את החיישן התקןל ותזמין מ-EBAY ותתקין לבד ?

המכונאי יש לו משפחה והוא צריך להביא כסף הביתה ולא להתקשקש כול היום עם לקוחות שמנסים להמציא את הגלגל מחדש.

זכותך לקבל פירוט מלא של העבודה ויחס חם ועוד כהנא וכהנא.

תאר לך מצב שאתה מביא פריט מסויים למוסכניק שקנית ב-EBAY ואתה אומר לו שהחלק מתאים במאה אחוזים ובבקשה תתקין לי את החלק ואני אשלם עבור העבודה. עד כאן הכול טוב, אבל במקרה שייגרם נזק למנוע או לתיבה האוטומטית אתה תדרוש הסבר ויכול להיות גם תרצה לתבוע את המוסכניק בטענה שהוא לא בדק את החלק לפני ההרכבה. (אנחנו ישראלים ומכירים טוב את כול השיטות והפטנטים).

דרך אגב מה המקצוע שלך או במה אתה עובד ?

איזה כייף לי :)

פורסם

1. לא ידעתי ששמן משומש יכול לפגוע בסביבה אז תודה רבה

2. אני לא יודע אם מותר לי אבל כל הנזהרים מוסך מורשה באיזור אשדוד

פורסם

מרק איך נפלו גיבורים.

מה קרה ?

באותיות - קידוש לבנה - הלקוח במוסך .

שאל אותו אם הוא רוצה - לא רוצה ציין בדו"ח חשבונית ובמחשב - והמוסך מכוסה .

שמן מנוע לא טוב - הודע ללקוח . מסרב . ציין בדו"ח ובמחשב .

חיישן לא תקין - הודע ללקוח .מסרב להחליף . אם בוצע באישורו - חייב עבודה.

אל תהפוך את הלקוח לטיפש. ולשבוי בידי המוסך ..

ולבסוף - זכותו המלאה של המוסך .לא להסכים לתנאי הלקוח . ולא לקבל את הרכב.

אבל ברור שאין לא זכות לקבוע ללקוח .מה יוחלף ללא הסכמה .או אישור למלא מים מהברז .

ללא הסכמת הלקוח .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפי הוראות יצרן, צריך לערבב את ה G12, עם מים מהברז, אז

מה בדיוק לא בסדר פה ?

שמילאו את כל מיכל העיבוי במי ברז. היה חסר מעט נוזל והמפלס היה מעט מתחת למקסימום , קיבלתי את הרכב עם מפלס הרבה מעל המקסימום ועם צבע נוזל ורדרד / שקוף (עודף הנוזל מולא כדי שחלילה לא יחסר ברכב נוזל קירור ב- 50,000 הק"מ הבאים).

זה מה לא בסדר.

פורסם
אז מה אני יכול לעשות לגבי זה ? כאילו באמת אני מעדיף את הESSO 10W40 מאשר את הדלקול או שכמו רוב המוסכים "איגל איי" וכאלה שלא נימצאים אצלם ? מה הפיתרון ? לעשות טיפול כזה ולא להחליף שמן ? ואחרי זה לבוא הבית ולהרים את הרכב על ג'ק ולפתוח את הפקק ואז לסגור ולמלא את שלי ? בפילטר שמן כבר יכנס השמן הישן .. מה הפתרון לרצות שמן איכותי יותר ברכב ?

עשית בסדר. מדברים עם מנהל המוסך ומגיעים לפשרה. לא נראה לי שמנהל מוסך שפוי יזרוק לקוח רק בגלל שמן מסויים.

פורסם
...א.. אמרתי לה שאני רוצה שתוריד לי את מחיר השמן ואני מביא להם גלון שמן שלי (ESSO 10W40) היא ישר עשתה פרצוף וזרקה אותי לדבר עם המנהל עבודה שם בפנים. הלכתי ודיברתי איתו ובהתחלה הוא לא הסכים ולאחר דיבור עצבני קצת הוא אישר את זה והיא הורידה לי את מחיר השמן. וזהו אחרי התשלום הוא בא והכניס את הרכב לבפנים ואיזה מוסכניק שלו התחיל לעבוד לי על האוטו, יפה עד לפה הכול נחמד. ..ב.. פשוט כך וראיתי שהשמן שהם שמים הוא של "דלקול" (מיוצר מחברת דלק).....

לא הבנתי - הורידו לך את מחיר השמן כדי שתביא את שלך, ובסוף נתת להם למלא דלקול?

עניין שני - מה זאת אומרת אחרי התשלום? - שילמת לפני שהחלה העבודה?

בריאות לכולם!

פורסם

מוסך אמור לדאוג לכך שלקוח לא ימצא בשטח המוסך . נקודה.

זהו מקום מסוכן מאוד והמוסך לא מכוסה נגד תאונות שקורות ללקוחות או אנשים שאינם נמנים על צוות המוסך. מוסך "שמוותר" ללקוחות שלו עלול לעשות טעות שהוא ישלם עליה הרבה מאוד כסף וכבר היו מקרים מעולם.

מוסך לא חיב להסכים על שימוש בחלקי חילוף, נוזלים או שמנים שמביא הלקוח וזה לשקול דעתו הבלעדי של בעל המוסך, כיום מרבית המוסכים ממחזיקים בנוסף שמן מנוע ברמה יותר גבוהה מהרגיל לטובת לקוחות טובעניים יותר כמוך.

המוסך היה אמור להחזיר לך את המסנן הפורק וגם אם הוא נזרק לפח היו צריכים למצוא לך אותו ולהרכיב חזרה לרכב, בזה שאמרו לך שלא מוצאים אותו זה רק כדי לכפות עליך לרכוש את החדש. היתה אמור להתעקש על כך במלוא התוקף.

תודעת שירות זה מושג שלצערי עדיין זר במחוזותינו (עולם המוסכים) וכושלים בו גם מוסכים מורשי יבואן, תודעת שירות אמורה להתחיל באנשים שבאים המגע עם הלקוח, וראשיתו בפקידת הקבלה, יועץ שירות, מנהל העבודה או בעל המוסך.

אני ממליץ לך להעלות את טענותיך למחלקת השרות של היבואן, ולו למען שהשירות במוסך הזה ישתפר לפעם הבאה, בטוחני שתקבל מהם מענה הולם וענייני.

פורסם

דניאל, לא הבנתי את כול האשכול הזה לשם מה הוא נפתח ? אם לבחור יש בעיה עם המוסך (שאת תגובתו לא שמענו) שיקפוץ אליו מחר יום שישי ויברר איתו את הסוגייה של השמן ושאר ירקות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי באמת רצוי לסגור את הדיון - ולהכיר בעובדה שאנו מדינת עולם שלישי.( מפגרת )

פונה אלינו בחור צעיר אשר קנה רכב . ולמען השקט והביטחון לקבל טיפול לרכב -הולך למוסך מורשה .

הבחור לאחר הביקור במוסך פונה אלינו " חכמי הדור " בטיפול ואהבת הנושא המוטורי בישראל - ושואל

האם כך אמור להיות ביקור במוסך מורשה יבואן ... ותתפלאו הוא שאל זאת באמת . אם זה נורמלי הוא מקבל זאת.

מאחר והוא מכיר את ההתנהגות החוצפנית הישראלית - אולם הוא חשב כי במוסך היבואן יש תקנים ( סטנדרטים )

אירופאים או אולי אמריקאים . נכון איזה תמים ...

אבל .הודות לרוב התשובות בדיון .נראה לי שעזרתם לבחור הצעיר. להיתעורר למציאות הישראלית - תגיד תודה שבכלל

מטפלים בך .

נשאלו כאן מספר שאלות - והתשובות היו ללא קשר אליהן.

שמן מנוע הובא ע"י בעל הרכב באישור המוסך - תשובה - אתה חוצפן. לא יהיה אוכל לילדי המכונאי .

רצו למלא מים מהברז למערכת הקירור -תשובה - אז מה .( מעניין אם ברכבכם היו מתקינים רצועה תקינה אבל משומשת )

החליפו פילטר מזגן ללא אישור כאשר בעל הרכב במוסך - תשובה - אסור להיות ליד הרכב בזמן הטיפול.

באמריקה על התנהגות המוסך עשו פארודיה קומית " סיינפלד " שם המוסכניק. לוקח את הרכב מבעל הרכב .אשר

לא מטפל בו כפי שהמוסך רוצה - באמריקה קומדיה . בישראל מציאות מקובלת והזויה .

( למען ההגינות - אני דיברתי עם הבחור בטלפון . הוא לא ידע שהוא צריך לכעוס על הטיפול במוסך - הוא רצה רק

לדעת אם זה המצב במוסך מורשה ) אני הסברתי לו שהוא אמור לכעוס .

אז אני מצטער - אני טעיתי . " ואני כן אוהב בננות "אבל רק לאכילה.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל הכבוד ליין מן זה דבר ראשון.

יש לי שאלה לכולם:

אם אני לא אמור לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול מי מבטיח לי שהכל נעשה כראוי?

המשיח??

הרי אם הבחור לא היה ליד הרכב, אולי כי הפקידה לא סבלה אותו, היא היתה דואגת שישחררו לו איזה בורג?

מרק אני חושב שאתה חי במקום אחר ושתודעת השירות שלך והערכת הכסף של הלקוח היא אפסית!

בוא אני אשאל אותך שאלה: איפה הכסף של המוסך במוצרים שהוא מוכר או בשעות עבודה?

אז יש לי סוד קטן בשבילך

הרוב בעבודה!!!!

ואני כלקוח יחליט מה יעשו לי באוטו עם איזה חלקים ישתמשו, וברור לי, דרך אגב, שאם אני אביא אותם לא תהיה לי אחריות עליהם.

הרי הבחור הביא רק שמן לא מנוע שלם!

זה שהוא לא יודע להחליף לבד אומר שהוא צריך לקבל מה שדוחפים לו?

במוסך שבו אני מטפל אני מחליט גם מי יעבוד לי על האוטו וזה בסדר בשבילם זה בשבילי שרות, וככה רוכשים אמון מלקוח.

בוא נראה אותך משלם על סחורה פגומה או על עבודה מסריחה שעשו לך בוא נאמר בבית.

אין סיכוי שהיית עושה את זה, וזה לא מעניין אותך אם המוכר או השיפוצניק צריך להאכיל את הילדים, כי עבדת קשה בשביל הכסף שלך נכון? אז אני מנסה להאמין שהיית מצפה שגם הוא יעבוד קשה וטוב בשביל הכסף שלך!

ולא יזרוק עליך זין אחד גדול!

שלא נדבר בכלל שמוסכניק חרא גם בסוף יהרוג מישהו בתאונה.

מוגש כחומר למחשבה לכולם

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

חשבתי בהתחלה למחוק לך את ההודעה המטופשת וחסרת כל הבסיס, אבל החלטתי שידעו כולם, שלכתוב דברים חסרי בסיס בפורום הם ממש חוסר אחריות.

1. לא מוצא חן בענייך המוסך שאתה מטפל בו את רכבך? יופי. מצא לך מוסך אחר שבו אתה כן יכול לסמוך.
  2. לעמוד ליד הרכב בזמן העבודה עליו אסור בתחלית האיסור, כל תירוץ אחר של שכנוע עצמי בבנושא אמינות לא מתקבל פה.
  3. מקור הרווח העקרי של המוסך הוא החלקי חילוף.
  4. זכותו של מוסך גם לקבוע את סידור העבודה וגם את איש הצוות שיעבוד עליו. אם המוסך מסכים לדרישותך זה יופי אבל אם לא זה לא מדד של שירות כלל. יש במוסך אנשי צוות ברמה שונה שלפי יכולתם ונסיונם מצוותים לעבודות שונות ומגוונות עפ"י שיקול דעתו של מנהל העבודה.
  5. לא יעלה על הדעת בשום מוסך לשחרר למשהו בורג או כל לגרום כל נזק אחר ברכב רק כי הוא עצבן את הפקידה או המכונאי, המוסך צריך לדאוג להמשך קיימו ופרנסתו ומקרים כאלו כמעט ולא שומעים עליהם.
  6. ממה שמתשמע מדבריו של פותח השרשור כל צרותיו עם המוסך הם בעיות שירותיות בלבד ולא אמינות או איכות.

חבל וממש מיותר ללבות את האש בין הלקוח למוסך במקרה זה, הצעו לו דרכי פעולה אפשריים ולהבא יחפש לעצמו אולי מוסך אחר, והסיבה היחידה שהוא אמור לכעוס על המוסך היא נושא המסנן מזגן ויחס החסר סובלנות של הפקידה אליו.

אגב גם בVAG וגם בפיאט את הנוזלי הקירור מערבבים עם מי ברז- נכון שעדיף מים מזוקקים או מטופלים אך התרכיז פרפלו מכיל תוספים שמנטרלים את המינראלים במים מהברז.

• תוכן חדש...