Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכל חברי הפורום ורציתי להתיעץ לגבי טיפול רכב שעשיתי אתמול. (כמה דברים שלא הבנתי ) ואם זה כך נהוג בעולם הרכב או שטעות בהבנה שלי.

לפני כחודש קניתי תרכב והדבר הראשון שעשיתי הוא היה החלפת טימינג (רצועת תיזמון).

והשוותי מחירים לטיפול 10K אז ככה שכל מוסך באיזור שלי רצה משהוא כמו בסביבות 300 - 400 ש"ח, וכמובן שהיו גם כאלה שהגזימו. ובמוסך מורשה של פיאט הבנתי שלא עושים טיפול כל 10K אלה כל 20K אתה עושה טיפול קטן (שמרכיב בתוכו בדיקת בלמים החלפת שמן ופילטר שמן) ועלותו 400 ש"ח, וכל 40K אתה בא ועושה טיפול גדול (שמורכב מ החלפת שמן+פילטר, מסנן אוויר, פלאגים, מסנן דלק, ובדיקת בלמים ) ועלותו 850 ש"ח.

עכשיו אני קניתי את הרכב לפני חודש ולא יודע מה עבר עליו בבעלות של אלה שלפני רציתי להשקיע ולעשות את הטיפול הגדול (כמו שהם בחברה קוראים לזה ) אז הלכתי למזכירה והיא פתחה לי כרטיס ביקשתי ממנה הצעת מחיר על כול דבר ודבר שזה נכלל ל850 ש"ח והיא ממש אבל ממש בלי להגזים השתגעה עליי כאילו שמה כבר ביקשתי. לאחר 40 דקות שחיכיתי ככה היא קראה לי ונתנה לי פירוט של כמה עולה הגלון שמן,פילטר,פילטר אויר,ופילטר דלק,וכמובן פלאגים. וכמה יוצא העבודה שלהם. ובגלל שזה מורשה אז כל טיפול (20K או 40K) גדול או קטן הם עושים בדיקת בלמים. עכשיו את הפלאגים וכל המסננים היא טוענת שהם מקורים של פיאט והשמן שהם שמים הוא איכותי מאוד. אמרתי לה שאני רוצה שתוריד לי את מחיר השמן ואני מביא להם גלון שמן שלי (ESSO 10W40) היא ישר עשתה פרצוף וזרקה אותי לדבר עם המנהל עבודה שם בפנים. הלכתי ודיברתי איתו ובהתחלה הוא לא הסכים ולאחר דיבור עצבני קצת הוא אישר את זה והיא הורידה לי את מחיר השמן. וזהו אחרי התשלום הוא בא והכניס את הרכב לבפנים ואיזה מוסכניק שלו התחיל לעבוד לי על האוטו, יפה עד לפה הכול נחמד. עמדתי ליד הרכב שלי בזמן שהמוסכניק עובד על האוטו, וכל פעם המנהל עבודה שם ראה אותי התחיל להשתגע עלי על זה שאני עומד ליד האוטו, והוא זורק אותי בחדר המתנה שלהם. והסברתי לו שאני רוצה לראות אייך ומה הכל מתנהל באוטו, והוא טוען שאין לי מה לדאוג ושזה סכנת נפשות כי אני יכול להחליק שם. בסופו של דבר אני לא היתי מוכן לוותר וכל הטיפול הלך מחבואים, פשוט כך וראיתי שהשמן שהם שמים הוא של "דלקול" (מיוצר מחברת דלק) והמוסכניק שלהם פתח זרק את הפילטר מזגן שלי (שהיה שחור ) והרכיב לי חדש.

ולאחר מכן הלך ומילא בבקבוק מיים מהברז ובא למלא לי ברדיאטור היתי בהלם וישר עצרתי אותו. הוא חייך והמשיך לעבוד וכך הכל התנהל טוב וראיתי אייך ואיפה כל דבר ברכב נימצא (שאלתי את זה שנגע ברכב מה זה ומה זה שם וראיתי אייך הוא מחליף)

לקראת סוף הטיפול בא המנהל עבודה ודיבר צפוף כזה עם המוסכניק שלו ולאחר מכן בא אלי ואמר לי "שמע החלפנו לך פילטר למזגן באוטו כדי שימנע לך את כל האבק שניכנס לתא הנוסעים וזה לא היה כלול בתשלומים אז תיגש למזכירה כדי לשלם על זה.

(אני מדגיש שהם כבר זרקו את שלי והרכיבו את החדש שלהם) הלכתי למזכירה שם והיא כבר הבינה את מה שהלך. ובאה אליי ביציאה של שלם על זה וזהו! אז אמרתי לה תקשיבי למה את ככה תוקפנית כלפיי והיא החזירה לי שאתה התקשרת כבר פעמיים לגבי כל מיני שאלות ואתה היחידי שמשווה מחירים וכאלה ורוב האנשים שם פשוט באים ושואלים שאלה פשוטה של כמה עולה ואם הם רוצים אז קונים ואם לא אז הולכים. הפילטר אוויר למזגן הזה עולה קרוב ל200 ש"ח. אז המנהל עבודה שלהם אמר למוסכניק להוציא את זה מהרכב ולהחזיר את מה שהיה שלי. המוסכניק אמר לו שזרקנו את זה בכלל לפח. בסופו של דבר אין לי כרגע את הפילטר מזגן הזה באוטו וכשאני מפעיל את המזגן אז עפים חלקיקים של אבק ולפחות כשהיה את זה באוטו (שלי הישן) זה היה מונע את זה מין הסתם והמזגן היה עובד ומקרר תאוטו.

עכשיו בגלל שזו הפעם הראשונה שלי במוסך מורשה אז אני שואל את כול המנוסים יותר בפורום בכנות ולא מכוונה של לספר את מה שהלך שם, אם זה בסדר? ולא לגבי המוסכניק שהרכיב לי בטעות פילטר מזגן ורצה למלא מיים לרדיאטור אלה לגבי המזכירה ואם זה באמת חפירות ששאלתי פירוט הצעת מחיר ולדעת כל דבר והמחיר שלו ואם באמת אין לי את הזכות להיות ולראות ליד הרכב בזמן הטיפול או שאני "מפריע לעבודה" כאילו מה באמת נהוג בעולם המוסכים ?

וסתם כדרך אגב ראיתי אייך שהוא הוציא את הפילטר אוויר למזגן שלי ואיפה שהוא נימצא בדיוק ברכב וכך שמצאתי בכולבו לרכב את הפילטר לדגם של האוטו שלי ב70 שקלים... (שזה כולה פילטר למזגן ואני יכול להרכיב אותו בעצמי)

אשמח לשמוע תגובות ואייך ומה נהוג באופן כללי במוסכים אחרים... עדי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וזהו שאם כבר לגבי נוזל קירור לרדיאטורים.

מה שיש לי עכשיו באוטו זה מיים ירוקים עכשיו קראתי אשכולים בפורום והבנתי שיש כמה סוגים שאפשר למלא כמו :

*נוזל קירור ירוק\אדום לפי סוג הרכב

*מיים מזוקקים (אפילו של מזגן)

* בחברת פיזו\סיטרואן המליצו שיש שם משהוא מיוחד

*ונוזל קירור של "פאראפלו"

איזה בדיוק מומלץ לפיאט 1400 SX

פורסם

לגבי הימצאות ליד הרכב בזמן טיפול: בהרבה מוסכים אין ביטוח במקרה וקורה ללקוח משהו ולכן הם מקפידים שלא יהיו לקוחות ליד הליפטים. במוסכים מסוימים כן מאפשרים להיות ליד הרכב. בעיקרון, זו זכותו של מנהל העבודה. אתה לא חייב להסכים לזה = לא לטפל במוסך הזה.

לגבי הפילטר מזגן - חד משמעית מגיע לך פילטר חדש על חשבונם. כל עוד לא נתת אישור להחליף, לא יכולים לחייב אותך על חדש. לדוג' - במוסך שלי הורידו לי מגן גחון כדי לבדוק משהו (זמן הבדיקה שבוע ועל כן החלק נשאר במוסך). כאשר באתי למוסך שוב, נאמר לי שהחלק נזרק בטעות לזבל. מיד הוזמן חלק כזה חדש על חשבון המוסך והצטערו מס' פעמים על כך שזה קרה.

לסיכום: תחזור למוסך ודרוש פילטר מזגן חדש/משומש.

Veni Vidi Vici

פורסם

הי עדי,

שמע - קודם כל סימני פיסוק עוד לא הרגו אף אחד (אבל חוסר - כן :) )

דבר שני, הרבה פעמים המזכירות/פקידות שוכחות שאתה הלקוח ולא הן עושות לך טובה. זה נהוג לברר מחירים וזה נבון לברר מחירים ולקבל פירוט. לא נאה להן? יש עוד מליון מוסכים עם צוות יותר אדיב (אני לא הייתי חוזר למוסך כזה)

דבר אחרון, יש מוסכים, בעיקר של היבואן שמקפידים על כך שבעל הרכב ימתין באזור המתנה ולא ליד הרכב. מעצבן? גם אותי - אבל הם צודקים בקטע של "אתה עלול להפגע". גם כאן, מצא מוסך שלא יגרש אותך מסביבת הרכב אם אתה שומר על השקט ומשקיף בלבד.

ברוך הבא לעולם הרכב הישראלי....

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

בגדול אתה בסדר - הלואי וכולם היו שואלים לפני הטיפול .

חבל שאת שאלת האמינות לא שאלתה - אם אפשר להיות ליד הרכב ללא הפרעה בזמן הטיפול .

חובת המוסך ובמיוחד כאשר הלקוח נמצא במוסך - לשאול לגבי טיפולים שלא סוכמו מראש.

( ושלא יקפצו עכשיו ויגידו - מותר להוסיף עד 20% ללא הסכמת בעל הרכב )

סיפורים - ולא יעמוד בבית המשפט ( לכן הפילטר הוצא לבקשתך )

- בדיוק כמו השלט . הפותר את המוסך .מאחריות על נזק הנגרם לרכב -

להוסיף מים במקום נוזל קירור - מוסך מורשה " פיאט " העובד לפי הוראות היצרן - השקעה לעתיד עבור המוסך .

נזק מצטבר לאט - בעוד שנה שנתיים.[ נזק לראש מנוע [ ותשובת המוסך - אין מה לעשות ככה

זה בפיאט .

החלף מוסך ודחוף - ספר לנו את שם המוסך - ויותר מזה . צור קשר עם " כתב עיתון " לנושאי

תחבורה - ספר לו על המקרה - אז המוסך ומחלקת השירות של " פיאט " יתנו הסברים .

אם ההסבר יהיה צולע - אני מאמין כי הסיפור יתפרסם בעיתון .

נוזל הקירור ל " פיאט " הוא פראפלו - נוזל מעולה צבע סגלגל ( אפשר גם " פראסטון " ירוק מוכן לשימוש )

בהצלחה וחג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בוקר,

קראתי את ההודעה שלך ויש דברים שאני מסכים איתם במאה אחוזים.

1. מחירו של פילטר מקורי למזגן הרכב בדרך כלל יקר והמחיר אכן נע בסביבות ה-200 שקלים.

2. לא מגיעים למוסך עם שמן מהבית כמו שלא באים למסעדה עם סנדוויצ'ים או לרופא שיניים עם חומרים מהבית.

אם אתה כול כך חרד ואתה חייב להיות ליד האוטו אז תתחיל לטפל ברכב לבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, לגבי השמן אני מסכים ולמרות זאת - עד כה לא הייתה לאף מוסך שבאתי אליו בעייה עם זה וזה כולל גם מורשה צ'מפיון ברעננה וגם מוסך רנו בהרצליה.

Veni Vidi Vici

פורסם

מוסיף ומחזק את דבריו של מרק10 הוא צודק,אין מה לעשות יש מוצרים מקוריים ויש חליפיים ולכן הפרשי המחיר ,אלא אם כן התקינו לך פילטר חלופי במחיר מקורי אזי זה משהו אחר.

אישית לא הייתי משתמש בשמן שאתה הבאת בגלל שתי סיבות האחת לא מחייב שהוא מתאים לסוג המנוע מבחינת צמיגות ואיכות השמן ויש הרבה סוגים והשניה אם יהייה בעיה כל שהיא אחרי הטיפול תמיד יהייה אפשר להגיד לך כי זה בגלל השמן שהבאת.

לגבי המתנה ברחבת המוסך יש שתי בעייות האחת בטיחותית וקרו מספיק מקרים שאני לא מקנא באוטו מוסך שקרה שהלקוח נפגע כי אין ביטוח,לכן ישנם שלטים בנושא(גם לגבי גניבת ציוד מהרכב)ודבר שני הרבה לקוחות יותר מציקים בסביבת העבודה ולא נותנים לעבוד.

נכון מאד

הלקוח תמיד צודק ויש להשתדל לתת מקסימום שרות טוב כי זה מילת המפתח בכל עסק מצליח אבל לכל מטבע יש שני צדדים לפעמים מגיעים לקוחות שבא לך להרוג אותם והרוב אחלה לקוחות.

חג שמח

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם

אז מה אני יכול לעשות לגבי זה ? כאילו באמת אני מעדיף את הESSO 10W40 מאשר את הדלקול או שכמו רוב המוסכים "איגל איי" וכאלה שלא נימצאים אצלם ? מה הפיתרון ? לעשות טיפול כזה ולא להחליף שמן ? ואחרי זה לבוא הבית ולהרים את הרכב על ג'ק ולפתוח את הפקק ואז לסגור ולמלא את שלי ? בפילטר שמן כבר יכנס השמן הישן .. מה הפתרון לרצות שמן איכותי יותר ברכב ?

פורסם

צודק בעל מוסך שלא מרשה נוכחות זרים באזור העבודה במוסך וזאת בגלל סכנת הפגעות מהחלקה (נעליים לא מתאימות ושמן/מיים), פציעה מחפצים בולטים וראיתי לקוח שעבר מתחת למכוניתו הוא שהייתה מורמת עלך ליפט ופגע בראשו בצנור הפליטה מאחור ונחתך במצחו (3 תפרים בלבד).

לפני כמה שנים טובות הייתה פסיקת בית משפט שחייבה מוסך לשלם פיצויים ללקוח שנפגע באזור העבודה במוסך ונאר עם נכות כלשהיא וזאת למרות שבעל המוסך ניסה לסלקו והזהירו שלא להכנס לשם. גם אם המוסך מבוטח עד לסכום X אך בית משפט יפסוק פיצויים גבוהים יותר מ X, חב' הביטוח תשלם עד לסכום X והמוסך יאלץ לשלם את כל הסכומים שמעבר לזה.

לכן חייב כל מוסך להגן על לקוחותיו מפגיעה ועל עצמו מהסתבכות בעקבות פגיעה כזאת.

בדרך כלל איכות של מסנן תחליפי תהיה נמוכה יותר משל מקורי בגלל צפיפיות חומר פחותה וכושר סנון ירוד.

כמובן שרצוי מאוד שפקידות הקבלה ושחרור במוסך תהיינה כאלו עם סבלנות ללקוח ושרותיות גבוהה (אבל אז כאלו עובדות בחב' הסלולר, בתנאים ושכר טובים יותר ולא במוסכים).

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

לדעתי - אתם לא מתיחסים לשתי בעיות .

הסיפו מים מהברז - במקום נוזל קירור יעודי . המחויב לפי הוראות היצרן .

וזאת במוסך מורשה יבואן ... ( את נוזל המגבים הם מחיבים בתשלום לפי

נוזל יעודי לניקוי חלונות .ונגד אבנית )

הלקוח היה במוסך - מדוע לו שאלו לפני ההחלפת המסנן.

ומדוע שלחו אותו לדרכו ללא החזרת מסנן מזגן ?

חג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

השמן ESSO 10 - 40 חצי סינטטי מעולה ומתאים למנוע .

ברשותי "בראבו " 1.6 אוטומטית . ואני משתמש בו גם .

( הוא מתאים להוראות היצרן )

חג שמח - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הוספת מי ברז למע' קרור המנוע זה פסול לחלוטין.

לא ליידע הלקוח על פעולה נוספת של החלפת מסנן מזגן וביחוד כשהוא נמצא במקום זה פסול לחלוטין כי אני גם על נורה קטנה שרופה הייתי מדווח ומראה לו ומקבל (או לא) את אישורו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אנשים זה נושא שיכול להתחיל ב.. ולהסתיים עם כמה עמודי שרשור יש בעייה והיא בשני הצדדים גם מבחינת המוסך וגם מבחינת הלקוח ,דעתי היא תמיד ללמוד ממקרה לנסות לשפר עד כמה שאפשר לרצות את שני הצדדים ,והתפשרות היא הצלחה להמשך קשר טוב בין לקוח ומוסך.

רק דבר אחד לא לשכוח עד עכשיו שמענו צד אחד של המקרה אז לא לשפוט ב100%

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

• תוכן חדש...