Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש זריז ולא מצאתי בדיוק את התשובה לשאלה שלי (מצאתי תשובות חלקיות).

אז ככה:

לפני 4 וחצי שנים עשיתי טיימינג לרכב, הרכב עבר מאז 20 אלף ק"מ אבל הגיע הזמן לעשות שוב פעם (לפני שיעברו 5 שנים ואז קרסו לא יגבו אותי במקרה של פאשלה עם הרצועה)

רציתי לדעת בבקשה מה אני צריך להחליף אני מעוניין להחליף הכל ,אבל אניל איודע מה בדיוק.

מה שאני כן יודע שעל הדרך אני כמובן מחליף את המשאבת מים.

אז אם תוכלו לתת לי רשימה מלאה של מה שאני צריך להחליף אז אני אודה לכם מאוד.

וגם כמה לפי דעתכם אני צריך לשלם על החלפת טיימינד כולל עבודה וחלפים , ואני מבקש שרק ממי שיש לו ניסיון עם הרכב מסוג זה שיאמר לי (כי החלפה בכל רכב היא שונה גם מבחינת מחיר)

ואם יש למישהו המלצה חמה על מוסך של רנו באזור המרכז שהוא אמין וחביב אז אני אשמח לשמוע.

כל המוסכים חוץ מ- "הילוך שישי", "מכוונן" , "מוסך מרכזי" , והמוסך של רנו בבני ברק .

הרכב הוא מסוג מגאן קופה שנת 2000 1.6 אוטומט.

תודה רבה ושנה טובה לכולם.

פורסם

מה הקשר לקרסו?

הרכב שלך כבר מזמן לא באחריות, גם אם תקרע לך רצועת טיימינג זה לא ממש יזיז להם, הם ישמחו לחייב אותך על מנוע.

בכל מקרה ולשאלתך, אני ממליץ על מוסך רון בכ"ס - בזמנו טיפלתי אצלם במגאן והייתי מרוצה.

STI 2004

פורסם

אני דווקא לא ממש ממליץ על מוסך רון שטיין בכפ"ס מהיכרות איתו. מה גם ששעת עבודה יקרה אצלהם ביחס למורשים אחרים.

משה, תקים טלפון (בשעות העבודה - 7:00-16:00) לשי במוסך הפיתוח בהרצליה ותגיד שאני שלחתי אותך. תקבל יחס אוהד והסבר על הכל. טל' שלו - 0542249991 או למוסך עצמו-099556641.

יש להחליף:

סט רצועת טיימינג - רצועה + 2 מותחנים.

משאבת מים

בדיקה של פולי אלטרנטור.

לגבי רצועת אביזרים - כמו שאמרתי לך, את זה אני אחליף לך לבד בעת הצורך.

Veni Vidi Vici

פורסם
כל המוסכים חוץ מ- "מוסך מרכזי"

לאיזה מוסך מרכזי כוונתך? ת"א? ראשל"צ? יש יותר מאחד.

בכל אופן, אני ממליץ על ראשל"צ המרכזי, לאחר שטיפלתי שם ברכב יותר מפעם אחת, ובפעם האחרונה בוצע טיפול טיימינג.

מומלץ לפנות ליועץ השרות בשם חיים עזר.

לעומת זאת, אני ממליץ שלא לטפל במרכזי שבת"א.

אני מצטרף לדבריו של ליאור, בדגש על משאבת מים.

אוסיף על כך החלפת מחזיר שמן קדמי לגל הארכובה, ומומלץ לבדוק את מצבו של מחזיר השמן של גל הזיזים.

ליאור,

מדוע לא להחליף את רצועת האביזרים במסגרת הטיפול?

הרי יש צורך לפרקה ולהתקינה שוב כדי להגיע לטיימינג.

מה גם ששעתון טיפול טיימינג כולל את הפעולה, כך שלא נדרש להוסיף תשלום עבור כך, ומחירה של חגורה (מקורית) אינו משמעותי, יחסית לעלות הטיפול.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אפי אם אני מחךיף את המחזיר שמן הקדמי ואת המחזיר שמן של גל הזיזים בכמה זה אמור לייקר לי את העסק.

אני פשוט רוצה לבוא מוכן ושלא יבלבלו לי במוח שם.

תודה בכל אופן וכמה לפי דעתכם צריך לצאת כל העסק של ההחלפה אני אפרט אותה כאן:

1. סט רצועת טיימינג - רצועה + 2 מותחנים.

2. משאבת מים

3.פולי אלטרנטור (זה בסימן שאלה עדייןלא בטוח)

4.מחזיר שמן קדמי של גל הארכובה

5.מחזיר שמן של גל הזיזים

תודה רבה.

פורסם
מה הקשר לקרסו?

הרכב שלך כבר מזמן לא באחריות, גם אם תקרע לך רצועת טיימינג זה לא ממש יזיז להם, הם ישמחו לחייב אותך על מנוע.

בכל מקרה ולשאלתך, אני ממליץ על מוסך רון בכ"ס - בזמנו טיפלתי אצלם במגאן והייתי מרוצה.

ועוד איך יש קשר.

קרסו אומרים שיש להחליף רצועה כל 120 אלף או חמש שנים את הרצועה , אם קורה משהו לפני הם כן לוקחים אחריות אבל רק בתנאי שהחלפת הטיימינג בוצעה במוסך שלהם.

את זה אמר לי מוסכניק בכיר במוסך של רנו.

כמובן שהם מנסים להתנער אבל אם קנית את הרכב אצלהם (יד ראשונה) וטיפלת רק במוסכים שלהם אז הם כן מתחשבים (בדרך כלל)

פורסם
ועוד איך יש קשר.

קרסו אומרים שיש להחליף רצועה כל 120 אלף או חמש שנים את הרצועה , אם קורה משהו לפני הם כן לוקחים אחריות אבל רק בתנאי שהחלפת הטיימינג בוצעה במוסך שלהם.

את זה אמר לי מוסכניק בכיר במוסך של רנו.

כמובן שהם מנסים להתנער אבל אם קנית את הרכב אצלהם (יד ראשונה) וטיפלת רק במוסכים שלהם אז הם כן מתחשבים (בדרך כלל)

אני רוצה לראות מסמך כתוב שאומר זאת. אין מצב שיש דבר כזה...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יש מסמך או אין מסמך אין לי מושג.

אני רק יודע שלפני 4 וחצי שנים נקרעה לי הרצועה והאוטו היה שנה אחרי תום תקופת האחריות.

קרסו לקחו אחריות על הכל, והמוסכניק אמר לי שזה בגלל שהאוטו היה יד ראשונה והטיימינג הלך לפני הזמן (חמש שנים).

כמה זה נכון או שלא אין לי מושג .

פורסם

אם אפשר יהיה לחזור לשאלה המקורית, האם למישהו יש מושג מה טווח המחירים שכל העסק הזה אמור לעלות.

הנה הרשימה של מה שאני רוצה לעשות בהחלפת הטיימינג.

1. סט רצועת טיימינג - רצועה + 2 מותחנים.

2. משאבת מים

3.פולי אלטרנטור (זה בסימן שאלה עדיין לא בטוח)

4.מחזיר שמן קדמי של גל הארכובה

5.מחזיר שמן של גל הזיזים

אני לא צריך מחיר מדוייק על השקל אבל אני רק רוצה בבקשה לדעת מה הטווח בערך , כולל עבודה כמובן.

תודה רבה .

פורסם

יש לי חשבונית על החלפת טיימינג בקליאו 1600 אוטומטית גם כן מודל 2000, כלומר מנוע זהה לשלך, אך החשבונית היא מלפני שנתיים.

אני לא זוכר בדיוק, מה החלקים שהוחלפו, אני זוכר רק שהוחלפו רצועות אביזרים ומדחס ולא הוחלפה משאבת מיים.

מחיר - 1800 ש"ח, מוסך מורשה.

פורסם

כנראה שעכשיו זה עונת הטיימינג, כי גם אני מתכנן החלפה בתקופה הקרובה. :beerchug:

הצלחת להקדים אותי עם השאלה שלך - גם אני תהיתי מה בדיוק כדאי להחליף, נוסף על משאבת

מים, מותחנים והחגורה עצמה.

לעניין המחירים: לפני שבועיים בדקתי את העניין אצל שי ב"מוסך פיתוח" שהעריך את העבודה

ב-1300 ש"ח. לא נכנסתי לפרטים על משאבה ומותחנים, ולכן אני צופה שהמחיר יטפס בהתאם.

אתמול דיברתי עם ניצן מ"מוסך שאפט". הפעם דובר על עבודה כולל משאבה ומותחנים וההצעה

עמדה על 900 ש"ח + מע"מ, קרי 1100 ש"ח.

המחיר שלי מתייחס למנוע 1600 בעל 8 שסתומים משנת 97, דגם K7M. (מגאן 5 דל' רגילה).

עד כמה שידוע לי, בשנת 2000 כבר דובר על מנוע 16 שסתומים, ובנפח שלך הדגם הוא F7R.

מקווה שזה יעזור לך בהערכת העלויות. אנא חזור ועדכן בהתפתחויות. 8)

פורסם

BUKI - המנוע שלך שונה ומדובר על K7M (לפי השרשור שלך לגביי ייעוץ קנייה).

DERISH - לא נכון. המנוע של משה הוא 1.6 16V K4M. המנוע שלך כמו של BUKI. מנוע 2.0 בעל 16V נקרא F4R.

שימו לב, שב-K7M עלות הטיימינג יותר זולה. משה, עלות הטיימניג כולל משאבת מים אמורה להיות סביב ה-2800 ש"ח. אני שילמתי לפני שנתיים 3500 ש"ח אבל זה כלל אלטרנטור משופץ.

Veni Vidi Vici

פורסם

DERISH - לא נכון. המנוע של משה הוא 1.6 16V K4M. המנוע שלך כמו של BUKI. מנוע 2.0 בעל 16V נקרא F4R.

מתנצל על ההטעיה, אני עדיין לומד את התחום בעצמי. :oops:

מהספרות שבידיי הסקתי שמנועי 2 ליטר SOHC 8V הם F3R,

בעוד שמנועי DOHC 16V הם F7R. ככל הנראה, שגיאת דפוס.

בכל מקרה, תודה על התיקון, רשמתי לפניי.

• תוכן חדש...