Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תלאותיי עם ה- 106 במוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפורום הזה באמת נראה לאחרונה כמו המקום האחרון לחובבי רכב.

מרבית הדיונים פה סובבים סביב השאלה של מי יותר אמין ומי פחות "פריאר"

חובב רכב בעיניי הוא אדם שלא קונה את האוטו ה"נכון" משיקולים כלכליים,אמינות,סחירות כיו"ב.

כן, גם אם ה-106 יותר יפה ולא בהרבה יותר מתנהגת זאת כבר סיבה מספיק טובה להעדיף אותה על פיאסטה גם במחיר של פחות אמינות.

אני מסכים שהמצב של לפני שנתיים בו כל צרפתיה הייתה ה-מכונית המושלמת היה מגוכך אבל המצב הנוכחי של תיאור כל מכונית מתוצרת צרפת כאסון מוטורי מגוכך גם כן.

קצת פרופורציות ולא לשכוח למה אנחנו כאן.

הכל טוב ויפה כשזה כתוב על דפי הפורום אבל במציאות הדבר שונה ...

לפי דעתי אנשים מגיעים לאיזה שלב בחיים שכבר אין כח וזמן להתעסק עם שטויות כמו ביקור במוסכים כל שני וחמישי. רועי שלנו זו הדוגמא הכי טוב, למזלו הספיקה לו 306 אחת ויאריס אחת בשביל להבין את מחיר הצרפתיות ...

מה לעשות דויד, לא כולם כמוך מוכנים להתפשר, יש אנשים שגם מחפשים לנהוג קצת ברכב שלהם למקומות שונים חוץ מלמוסך וחזרה ...

ובקשר לשרשור אמינות של חלי, קודם כל אני רוצה לאחל לך שלא תדעי יותר בעיות עם הבייבי שלך. אבל אני רק רוצה להוסיף שאין מה לעשות אבל רכבים יפאניים פשוט אמידים יותר מהצרפתיות (חלק נובע מתכנון לקוי וחלק נובע מניסיון ושימוש בחומרים/ציוד שיחזיק מעמד יותר זמן) ...

אני יכול להעיד על הקורולע שלנו שהיא עוברת פשוט התעללות פושעת בידיים שלי(וזה עוד מחמאה), אני לא אתחיל לפרט בדיוק כל מה שהרכב עבר (אבל זה כולל דיי הרבה נסיעות שטח, קצת דיונות, היא גם אוכלת הרבה אבק וחצץ וכו') אבל אני בטוח שכל צרפתיה (אפילו חדשה) הייתה מרימה ידיים כבר מזמן ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העניין פה הוא גם "הוצאות כספיות "

לא לכולם יש את התקציבים ואת הרצון להוציא סכומי עתק על החזקת רכב , יש כאלו שפשוט רוצים לקנות רכב , לעשות טיפולים רגילים ( כל 10 , 15K וכו' ) וזהו ...

גם החלום שלי זה אופנוע לסוף שבוע ואיזה HOT HATCH ליום יום אבל לא תמיד התקציב מאפשר .

פורסם

חובב רכב בעיניי הוא אדם שלא קונה את האוטו ה"נכון" משיקולים כלכליים,אמינות,סחירות כיו"ב.

כן, גם אם ה-106 יותר יפה ולא בהרבה יותר מתנהגת זאת כבר סיבה מספיק טובה להעדיף אותה על פיאסטה גם במחיר של פחות אמינות.

אני מסכים שהמצב של לפני שנתיים בו כל צרפתיה הייתה ה-מכונית המושלמת היה מגוכך אבל המצב הנוכחי של תיאור כל מכונית מתוצרת צרפת כאסון מוטורי מגוכך גם כן.

הכל טוב ויפה כשזה כתוב על דפי הפורום אבל במציאות הדבר שונה ...

לפי דעתי אנשים מגיעים לאיזה שלב בחיים שכבר אין כח וזמן להתעסק עם שטויות כמו ביקור במוסכים כל שני וחמישי. רועי שלנו זו הדוגמא הכי טוב, למזלו הספיקה לו 306 אחת ויאריס אחת בשביל להבין את מחיר הצרפתיות ...

מה לעשות דויד, לא כולם כמוך מוכנים להתפשר, יש אנשים שגם מחפשים לנהוג קצת ברכב שלהם למקומות שונים חוץ מלמוסך וחזרה ...

ובקשר לשרשור אמינות של חלי, קודם כל אני רוצה לאחל לך שלא תדעי יותר בעיות עם הבייבי שלך. אבל אני רק רוצה להוסיף שאין מה לעשות אבל רכבים יפאניים פשוט אמידים יותר מהצרפתיות (חלק נובע מתכנון לקוי וחלק נובע מניסיון ושימוש בחומרים/ציוד שיחזיק מעמד יותר זמן) ...

אני יכול להעיד על הקורולע שלנו שהיא עוברת פשוט התעללות פושעת בידיים שלי(וזה עוד מחמאה), אני לא אתחיל לפרט בדיוק כל מה שהרכב עבר (אבל זה כולל דיי הרבה נסיעות שטח, קצת דיונות, היא גם אוכלת הרבה אבק וחצץ וכו') אבל אני בטוח שכל צרפתיה (אפילו חדשה) הייתה מרימה ידיים כבר מזמן ...

שאלה.

הייתה לך פעם צרפתיה ואם כן איזו ?

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אף אחד לא אמר שאסור לקנות מכוניות צרפתיות (להפך - רצוי וכדאי) אבל כמו שאמרת - מצב העיוורון שהיה בעבר (present company included) ראוי ש"יראה טיפה את האור". יש עוד מכוניות בעולם, חלקן לא פחות טובות (דוגמת הפיאסטה היא פשוט spot on) אבל כאלו שמציעות עמידות טובה יותר. זה לא בושה לרצות להיות מסוגל לנהוג באוטו שאתה קונה. לא מספיק שהוא מהנה על הנייר, כשהוא מבלה חדשות לבקרים במוסך.

ונדגיש שוב - הכל בפרופורציה הנכונה, לכאן ולכאן.

(אה, וכן - היו דברים בהם כוכבי צדק. מבאס להגיד אבל ההגינות מחייבת. למזלנו אותם דברים היו מעטים ואיזוטריים...)

צוקרמן, אתה נהיית עכשיו ממש כוכבי מספר 2.

כל השנאה של כוכבי לצרפתיות נבעה מסיטרואן סקסו אחת שהוא רכש חדשה מהחברה, ושעשתה לו כמות חריגה של בעיות בזמן שהיתה אצלו. נשמע לך מוכר?

אנחנו (וגם אתה, כמובן) הקפדנו להדגיש שמקרה יחיד לא אומר כלום על הכלל.

האמת של אז כבר אינה האמת של היום בשבילך? לאחר שגם אתה נכווית באופן מקרי לחלוטין ממקרה בודד בדיוק כשם שכוכבי נכווה?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

גם לי היה רכב צרפתי בעייתי מבחינת אמינות. כן, בהחלט שילמתי הרבה כסף במוסך.

אבל עדיין קניתי עוד צרפתיה אחריה. חלקכם בטח תקראו לי טיפש, אבל כחובב רכב אני מוכן להתפשר קצת על דברים מסוימים בשביל לקבל אחרים. אני פשוט מקווה שבמקרה הזה הפשרה תהיה מינימלית (בינתיים היא בסדר גמור).

הייתי קונה עוד צרפתיה ללא היסוס. וגם איטלקיה. יותר מזה - אם הייתי מוצא יפנית שחסר לי בה תחום שחשוב לי בהנאה מהנהיגה, אפילו אם היא ספורטיבית, הייתי מוותר עליה תמורת הצרפתיה המקבילה והעדיפה (אם יש, כמובן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היאריס 1.3 אוט' עדיפה על ה-206 1.4 אוט' בהכל, ללא יוצא מן הכלל - למעט עיצוב (טעם אישי), נוחות (זניח) ומרווח בתא המטען.

זה דבר אחד שאני ממש לא מבין.

אני מסכים בהחלט עם העובדה שמנוע ה1.4 של ה206 חלש מול ה 1.3 של היאריס. אבל ממש לא מבין איך אפשר להשוות את הנוחות בינהן ולהגיד שזה הבדל זניח.

היאריס רכב לא נח בהשווה ל 206 הן מבחינת כסא נהג (די נוראי לטעמי ביאריס), והן מבחינת נוחות נסיעה בה אתה מרגיש כל אבן על הכביש ביאריס.

עוד נקודה שחשובה בארצנו היא המזגן, בעוד ליאריס מזגן די חלש ל 206 מזגין מקפיא ומצויין.

ולגבי עיצוב פנים הרכב, זו דיעה אישית, ביאריס הוא די מגעיל .

ואני לא חושב ש 99 אחוז מכלל חברי הפורום בכלל מנצלים את כל היכולות של הרכבים האלו הן מבחינת שלדה, הגה וכו'...

פורסם

הגדרתך לחובב רכב שגויה.

לא כל חובב רכב יכול להרשות לעצמו להחזיק רכב שני בבית עם תקציב נזיל - ולפעמים, גם לא רכב עיקרי בבית עם תקציב נזיל.

כשהרכב הופך לכלי השינוע העיקרי שלך ביום-יום והתקציב דחוק, כאן מתחילות הבעיות וכאן רוב האנשים טומנים את ראשם בחול והשיקולים הופכים מלחץ חברתי לאסון פורומי.

אני לא צריך להחזיק בבית רכב בעייתי ולהחליף בו כל שני וחמישי חלקים בשביל להיחשב "חובב רכב".

אני לא צריך או חייב להחזיק רכב "עפיץ" בשביל להיחשב "חובב רכב".

אני לא חייב ללכת אחר הלחץ החברתי ולקנות מכונית שפופולארית ע"י מכרי/חברי בשביל להיחשב "חובב רכב".

בנוסף לכל ה"צרות", אני לא חייב להתעסק כל היום בבעיות מכאניות ברכב שלי ולהיות מוטרד ממנו בשביל להיחשב "חובב רכב".

הרכב, בראש ובראשונה, צריך להתאים ל 90% מהצרכים המינימאליים שלי ממנו - קרי: קודם כל שיסע ויסיע אותי לפי קריטריונים שאני מציב לו (נוחות, מרווח פנים, עלויות אחזקה, אמינות וכד').

ה 10% הנותרים הם בונוס (הנאה מנהיגה) כשרק באירועים מיוחדים אפשר לנצל את מ-ל-ו-א יכולת האוטו (מגרש סגור למשל) - ועל זה אני מוכן לוותר עבור ה 90% הנותרים/עיקריים.

כיום מעטים מאוד הרכבים שמציעים שינוע ללא יכולת מסויימת של פאן - השאלה היא כמה הפאן הזה עונה על הדרישות שלך - ואת זה כל אחד צריך לשאול את עצמו.

אני לא מוכן להשתעבד לרכב בשביל להיקרא חובב רכב, נקודה. יש גם הנאות אחרות בחיים - וצריך להשאיר תקציב גם להן.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אף אחד לא אמר שאסור לקנות מכוניות צרפתיות (להפך - רצוי וכדאי) אבל כמו שאמרת - מצב העיוורון שהיה בעבר (present company included) ראוי ש"יראה טיפה את האור". יש עוד מכוניות בעולם, חלקן לא פחות טובות (דוגמת הפיאסטה היא פשוט spot on) אבל כאלו שמציעות עמידות טובה יותר. זה לא בושה לרצות להיות מסוגל לנהוג באוטו שאתה קונה. לא מספיק שהוא מהנה על הנייר, כשהוא מבלה חדשות לבקרים במוסך.

ונדגיש שוב - הכל בפרופורציה הנכונה, לכאן ולכאן.

(אה, וכן - היו דברים בהם כוכבי צדק. מבאס להגיד אבל ההגינות מחייבת. למזלנו אותם דברים היו מעטים ואיזוטריים...)

צוקרמן, אתה נהיית עכשיו ממש כוכבי מספר 2.

כל השנאה של כוכבי לצרפתיות נבעה מסיטרואן סקסו אחת שהוא רכש חדשה מהחברה, ושעשתה לו כמות חריגה של בעיות בזמן שהיתה אצלו. נשמע לך מוכר?

אנחנו (וגם אתה, כמובן) הקפדנו להדגיש שמקרה יחיד לא אומר כלום על הכלל.

האמת של אז כבר אינה האמת של היום בשבילך? לאחר שגם אתה נכווית באופן מקרי לחלוטין ממקרה בודד בדיוק כשם שכוכבי נכווה?

לדעתי מדובר בכמות חריגה של מקרים בודדים, מה שבעצם הופך את הדבר לנפוץ :idea:

רחלי, כמה כסף סה"כ הוצאת במוסכים מאז שקנית את האוטו לפני כמה חודשים?

מעניין לדעת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מעניין לדעת.

אייל, חדל להיות קטנוני :idea:

סה"כ מדובר ב"יישור קו" לרכב בן 4, לא משהו קריטי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הגדרתך לחובב רכב שגויה.

הרכב, בראש ובראשונה, צריך להתאים ל 90% מהצרכים המינימאליים שלי ממנו - קרי: קודם כל שיסע ויסיע אותי לפי קריטריונים שאני מציב לו (נוחות, מרווח פנים, עלויות אחזקה, אמינות וכד').

ה 10% הנותרים הם בונוס (הנאה מנהיגה) כשרק באירועים מיוחדים אפשר לנצל את מ-ל-ו-א יכולת האוטו (מגרש סגור למשל) - ועל זה אני מוכן לוותר עבור ה 90% הנותרים/עיקריים.

כיום מעטים מאוד הרכבים שמציעים שינוע ללא יכולת מסויימת של פאן - השאלה היא כמה הפאן הזה עונה על הדרישות שלך - ואת זה כל אחד צריך לשאול את עצמו.

אני לא מוכן להשתעבד לרכב בשביל להיקרא חובב רכב, נקודה. יש גם הנאות אחרות בחיים - וצריך להשאיר תקציב גם להן.

איציק

יש רכבים שאתה נהנה בהם ב-100% מהזמן,

כאלו שתמיד כיף לשבת בהם, להסתכל עליהם,

להאזין למנוע שלהם, לטפל בהם, להתעצבן עליהם

וכמובן לנהוג בהם, ולנהוג בהם חזק.

אבל עזוב, אתה במילא לא מבין במה מדובר.

העיקר שתגיע מ-א' ל-ב' במינימום עלויות.

זאת ממש ההגדרה של "חובב רכב".

פורסם
הגדרתך לחובב רכב שגויה.

איציק

יש רכבים שאתה נהנה בהם ב-100% מהזמן,

כאלו שתמיד כיף לשבת בהם, להסתכל עליהם,

להאזין למנוע שלהם, לטפל בהם, להתעצבן עליהם

וכמובן לנהוג בהם, ולנהוג בהם חזק.

אבל עזוב, אתה במילא לא מבין במה מדובר.

העיקר שתגיע מ-א' ל-ב' במינימום עלויות.

זאת ממש ההגדרה של "חובב רכב".

איפה כתוב שמינימום עלויות = מינימום פאן ?

אני מבין טוב מאוד במה מדובר - רק שזכותי המלאה לבחור ברכב שמתאים לי ב 90% מהזמן ומספק את דרישותי על הצד הטוב ביותר - מבלי להיגרר אחר ה"מודה" האחרונה בפורום ולרכוש כלי רכב שלא מתאים לדרישותי.

לא פעם דובר כאן (וגם ניסו לשכנע אותי ב 4 עיניים) שרכבים "עפיצים" כגון אלו של חברי הפורום הם כמו כפפה ליד בשבילי - אין יותר מתאים לי מהם.

אז זהו שלא. אני לא מוכן לקבל את האיכות הקלוקלת הזו בתמורה לעוד פאן בנהיגה. אתה מוכן - וזכותך המלאה, אני לא מוכן - למרות שיש לי גישה לחלקי חילוף ולמרות שאת רוב העבודות אני עושה לבד לגמרי. לא מתאים לי.

בין זה לבין "אתה לא מבין" - יש מרחק גדול...אז לפני שאתה מכפיש את שמי על גבי הפורום, כדאי שתיזהר - כי את ההבדל אני מבין טוב מאוד - ולנהוג בצרפתיות נהגתי מספיק, תודה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הגדרתך לחובב רכב שגויה.

לא כל חובב רכב יכול להרשות לעצמו להחזיק רכב שני בבית עם תקציב נזיל - ולפעמים, גם לא רכב עיקרי בבית עם תקציב נזיל.

כשהרכב הופך לכלי השינוע העיקרי שלך ביום-יום והתקציב דחוק, כאן מתחילות הבעיות וכאן רוב האנשים טומנים את ראשם בחול והשיקולים הופכים מלחץ חברתי לאסון פורומי.

אני לא צריך להחזיק בבית רכב בעייתי ולהחליף בו כל שני וחמישי חלקים בשביל להיחשב "חובב רכב".

אני לא צריך או חייב להחזיק רכב "עפיץ" בשביל להיחשב "חובב רכב".

אני לא חייב ללכת אחר הלחץ החברתי ולקנות מכונית שפופולארית ע"י מכרי/חברי בשביל להיחשב "חובב רכב".

בנוסף לכל ה"צרות", אני לא חייב להתעסק כל היום בבעיות מכאניות ברכב שלי ולהיות מוטרד ממנו בשביל להיחשב "חובב רכב".

איציק

איציק, עפ"י ההגדרה שלך רוב העם שיושב בציון הוא חובב רכב :idea:

במה שכתבת הראת למעשה כמה התפיסות שלנו שונות מהו רכב בשבילנו וכמה רחוק אנחנו מוכנים ללכת עם התחביב שלנו.

מרבית חבריי האודיופילים לא ממש גרים בכפר שמריהו ולמרות זאת חוסכים חודשים בשביל לקנות כבל ל-CD בעלות של 500$...

הכל ענין של סדרי עדיפויות, כשרכב הוא התחביב העיקרי אז כן יש כאלה שיוותרו גם על הנאות חיים מסוימות אחרות בשביל ההגשמה הזאת בתצורה של רכב וזה לא משנה אם זאת אלפטה חלודה, חיפושית מקרטעת או מיני מיינור שהושקעה בה סכום שיגרום לך להזיע.

אחלה, תעשה מה שטוב לך , רק תנסה להבין שיש גם צד אחר :idea:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

מעניין לדעת.

אייל, חדל להיות קטנוני :idea:

סה"כ מדובר ב"יישור קו" לרכב בן 4, לא משהו קריטי.

איציק

הישור קו עלה כ- 1500 ש"ח (מתוכם קיבלתי חזרה כפיצוי 300 ש"ח עקב טעות של מוסך חוצה ישראל המקולל). הוא כלל החלפת טיימינג וברקסים קדמיים.

אם ביישור קו היו בודקים את כל הנוזלים כמו שצריך וכמו שדרשתי מהמוסך, יכול מאד להיות שלא הייתי מגיעה למצב שבו יש מעט מאד שמן גיר.

בהתייחס לתגובות של דיוייד ואמיר ZMAN, כשקניתי את האוטו ידעתי מראש שאני קונה אוטו עם חשש לבעיות אמינות. למרות המודעות, הפאן היה חשוב לי הרבה יותר. לקחתי בחשבון אקסטרא הוצאות, אבל לא שיערתי שבבת אחת הכל יפול עלי תוך זמן כזה קצר.

זו אפילו לא גרסה ספורטיבית, כך שהאחזקה אמורה להיות קלה וזולה יותר.

הזמן גורם לי לחשוב פעמיים האם הפאן צריך להיות השיקול העיקרי מכיוון שכדברי איציק, אכן הפכתי להיות משועבדת וקשורה יותר מידי לאוטו.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

חובבי רכב ?

איפה ?

תימכרו את המכוניות ותיקנו פיאסטה 86' היא יותר אמינה מכל מה שנוסע כאן בפורום ועולה איזה 3 אלף וביחד עם חובה וצד ג' היא תידרוש רק 2600 ש"ח לשנה .

( תיקונים אולי עוד 2000 בשנה וגם זה אם נפלתם על שנה מקוללת )

למה לא ליהנות ?

הרי זאת המטרה של רכב ספורט !

ומי שמתפשר אז לדעתי הוא מפסיד

( ומדבר כאן מי שהמשכורות שלו לעוד 4 חודש לא מגיעות אליו אלא לאנשים שבזכותם עוד יש לי את הרכב..... )

מספיק לי רק להניע את האוטו פעמיים בשבוע ולהבין שהכל שווה את זה !

מצטער , פיאסטה וסובארו לא עושות לי את זה....

אני מעדיף להיות מרושש עם חיוך ולא להיות עם כסף אבל בלי חיוך

( ואל תגידו לי שסובארו או פיאסטה או יאריס מהנות.... אולי יחסית למשפחתיות אבל לספורטיביות ???? )

אני שמח שאני מהזן שלא חוסך ודואג להנות קצת , חיים רק פעם אחת !

חוץ מזה שההוצאות של הרכבים שלכם היא לא בשמיים , תבואו לראות קצת אנשים שבאמת משקיעים ואז תבינו מה אלה הוצאות .

רוצים לחסוך ?

קנו אלמרה !

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

הנה, התופעה ההפוכה לאופריה הצרפתית.

בן אדם הולך לעשות טיימינג וברקסים וצועק "אמינות אמינות" .

רחלי, 1500 שקל על החלפת רצועת טיימינג וברקסים זה לא אמינות, זה גם לא יישור קו, זה טיפול שגרתי, גם ביפנית הכי אמינה בעולם צריך להחליף ברקסים ובחלק מהיפניות אפילו עושים טיימינג (למרות שאפשר לסוע למאדים וחזרה ולאוטו לא יקרה כלום) .

כל "תלאותייך" מתבטאות בדבר אחד קטן שדיי בטוח שלא היה צריך להחליף אותו ,ניקוי של מנוע צעדים , ממש אסון.

גם לצעוק "אמינות, אמינות" יש לעשות בפרופורציה.

אז אם את באופוריה שביפנית הבאה שתקני לא יהיו דברים כאלה, את טועה.

את בהחלט מוזמנת לנהוג בדיהטסו שרייד מ 95 (בערך אותו מחיר כמו האוטו שלך אם אני לא טועה) ולהבין כמה ההוצאה הזו שווה ביום יום ואם את לא רואה למה זה שווה, אז אולי באמת כדאי לך לקנות משהו אחר.

מי שחובב נהיגה משלם קצת יותר על הרכב שלו

מי שחובב יין קונה יין קצת יותר יקר למרות שיש גם יין ב 15 שקל שגם ממנו אפשר להשתכר.

מי שחובב אוכל לא הולך למקדונלד .

וכן, אם אתם חושבים שאתם לא מסוגלים לסבסד לכם את התחביב הזה שלכם , אז אולי זה לא בשבילכם.

גם אני אוהב יאכטות אבל איך זה ייראה אם אני אקנה לי קנו (מחוסר תקציב) ואתחיל להתלונן שאין לי שם מרחב לרגליים ?.

• תוכן חדש...