Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תלאותיי עם ה- 106 במוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1500 ש"ח עבור יישור קו הוא לא סכום מוגזם , בטח כשרצועת טיימינג מוחלפת.

הדבר שאותי משגע במוסכי PSA הוא חוסר תשומת הלב לרכב. לא קרה שכל הבעיות אובחנו וטופלו על ידי המוסך , וגרוע מכך - גם בקשות שלי לטיפול בדברים שנמסרו בכתב , לא טופלו , לעיתים אפילו דברים בטיחותיים :mad: . לא ברור לי אם זו כמות הרכבים המקולקלים , מעט מדי מוסכים , חוסר מקצועיות או דבר אחר. תמיד במוסכים של לובינסקי יש לחץ , המון עבודה ,מעט מדי מכונאים מקצועיים ואכפתיים וחפיפניקיות. אני מדבר מנסיון של 6 מוסכים שונים , כך שכנראה לא נפלתי על מקרה בודד.

אני בטוח שאפשר אחרת , גם כי במוסכים הנ"ל יש בכל זאת אדם או שניים שמבינים ואכפתיים (רק שלא מספיקים להגיע לכל רכב) , וגם כי במכוניות מתוצרת אחרת (ומוסכים של יבואנים אחרים) הייתי מכניס רכב לטיפול שוטף ומקבל אותו תקין , כולל ליקויים שלא דיווחתי עליהם (ונתתי אישור טלפוני לתקנם). אני עדין לא הצלחתי למצוא את המוסך של לובינסקי שיגרום לי לצאת ממנו מרוצה באמת , ולדעתי האישית חלק גדול מההנאה מהרכב נפגמת בגלל זה.

אם את/ה מכניס/ה רכב למוסך וצריכ/ה לחזור יומיים אח"כ על שטות , כל ההנאה שבעולם לא תעזור. בזבוז יום עבודה על גומייה שעולה 3 ש"ח (ולא תמיד יש לי הזמן/ידע/כלים/יכולת להחליף לבד) ומצריכה ביקור חוזר במוסך מוציא כל חשק המרכב.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בן אדם הולך לעשות טיימינג וברקסים וצועק "אמינות אמינות" .

רחלי, 1500 שקל על החלפת רצועת טיימינג וברקסים זה לא אמינות, זה גם לא יישור קו, זה טיפול שגרתי, גם ביפנית הכי אמינה בעולם צריך להחליף ברקסים ובחלק מהיפניות אפילו עושים טיימינג (למרות שאפשר לסוע למאדים וחזרה ולאוטו לא יקרה כלום) .

כל "תלאותייך" מתבטאות בדבר אחד קטן שדיי בטוח שלא היה צריך להחליף אותו ,ניקוי של מנוע צעדים , ממש אסון.

גם לצעוק "אמינות, אמינות" יש לעשות בפרופורציה..

ממש לא טענתי שטיימינג וברקסים קשורים לאמינות. שאלו כמה היישור קו עלה, ועניתי.

הבעיות לא מתבטאות בדבר אחד קטן. אם תקרא היטב תראה שניקוי המנוע צעדים זה לא הדבר היחיד שציינתי. מן הסתם אני אוהבת את האוטו שלי ומוכנה לשלם עליו הרבה כדי שלא יהיו בעיות. אני לא חושבת שאני מוציאה דברים מפרופורציה.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

בן אדם הולך לעשות טיימינג וברקסים וצועק "אמינות אמינות" .

רחלי, 1500 שקל על החלפת רצועת טיימינג וברקסים זה לא אמינות, זה גם לא יישור קו, זה טיפול שגרתי, גם ביפנית הכי אמינה בעולם צריך להחליף ברקסים ובחלק מהיפניות אפילו עושים טיימינג (למרות שאפשר לסוע למאדים וחזרה ולאוטו לא יקרה כלום) .

כל "תלאותייך" מתבטאות בדבר אחד קטן שדיי בטוח שלא היה צריך להחליף אותו ,ניקוי של מנוע צעדים , ממש אסון.

גם לצעוק "אמינות, אמינות" יש לעשות בפרופורציה..

ממש לא טענתי שטיימינג וברקסים קשורים לאמינות. שאלו כמה היישור קו עלה, ועניתי.

הבעיות לא מתבטאות בדבר אחד קטן. אם תקרא היטב תראה שניקוי המנוע צעדים זה לא הדבר היחיד שציינתי. מן הסתם אני אוהבת את האוטו שלי ומוכנה לשלם עליו הרבה כדי שלא יהיו בעיות. אני לא חושבת שאני מוציאה דברים מפרופורציה.

טיימינג וברקסים הם לא יישור קו אלא חלק מטיפול תקופתי בכל רכב

מה שקורה לך אופייני ברכישת הרכב הראשון וההתמודדות עם הוצאות האחזקה החדשות

עם חלוף הזמן ובעתיד עם היכרות של רכבים אחרים תביני שהשד לא היה כזה נורא :!:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
הפורום הזה באמת נראה לאחרונה כמו המקום האחרון לחובבי רכב.

מרבית הדיונים פה סובבים סביב השאלה של מי יותר אמין ומי פחות "פריאר"

חובב רכב בעיניי הוא אדם שלא קונה את האוטו ה"נכון" משיקולים כלכליים,אמינות,סחירות כיו"ב.

כן, גם אם ה-106 יותר יפה ולא בהרבה יותר מתנהגת זאת כבר סיבה מספיק טובה להעדיף אותה על פיאסטה גם במחיר של פחות אמינות.

אני מסכים שהמצב של לפני שנתיים בו כל צרפתיה הייתה ה-מכונית המושלמת היה מגוכך אבל המצב הנוכחי של תיאור כל מכונית מתוצרת צרפת כאסון מוטורי מגוכך גם כן.

קצת פרופורציות ולא לשכוח למה אנחנו כאן.

אף אחד לא אמר שאסור לקנות מכוניות צרפתיות (להפך - רצוי וכדאי) אבל כמו שאמרת - מצב העיוורון שהיה בעבר (present company included) ראוי ש"יראה טיפה את האור". יש עוד מכוניות בעולם, חלקן לא פחות טובות (דוגמת הפיאסטה היא פשוט spot on) אבל כאלו שמציעות עמידות טובה יותר. זה לא בושה לרצות להיות מסוגל לנהוג באוטו

שאתה קונה. לא מספיק שהוא מהנה על הנייר, כשהוא מבלה חדשות לבקרים במוסך.

ונדגיש שוב - הכל בפרופורציה הנכונה, לכאן ולכאן.

(אה, וכן - היו דברים בהם כוכבי צדק. מבאס להגיד אבל ההגינות מחייבת. למזלנו אותם דברים היו מעטים ואיזוטריים...)

צוקרמן, אתה נהיית עכשיו ממש כוכבי מספר 2.

כל השנאה של כוכבי לצרפתיות נבעה מסיטרואן סקסו אחת שהוא רכש חדשה מהחברה, ושעשתה לו כמות חריגה של בעיות בזמן שהיתה אצלו. נשמע לך מוכר?

אנחנו (וגם אתה, כמובן) הקפדנו להדגיש שמקרה יחיד לא אומר כלום על הכלל.

האמת של אז כבר אינה האמת של היום בשבילך? לאחר שגם אתה נכווית באופן מקרי לחלוטין ממקרה בודד בדיוק כשם שכוכבי נכווה?

אני בטוח שאמרתי את זה בעבר, בפורום ואפילו לך אישית:

אין לי אנטי נגד צרפתיות ואני לא פוסל רכישת פיז'ו/סיטרואן ובטח שלא רנו בעתיד.

מלבד זאת, תראה לי מקום אחד בו אני משליך מהמקרה הבודד שלי לכלל. (התרשמות נאה על הכלל - בפורום לפחות - יתן לך שרשור הסקר של דויד...)

[מעבר לכך אם אתה רוצה שאני אשליך מהאוטו שלי, אז בבקשה: דמיין את עצמך במצב בו אתה רוכש רכב בן שנתיים-שלוש, מחזיק אותו במשך שנה ולמרות שהוא עדיין באחריות - מוציא על תיקונים - לא בלאי - מכספך האישי למעלה מ-25,000 שקל (שהיו עוברים את ה-50,000 בקלות ללא האחריות) ומתוך השנה הזאת הוא כשיר לנהיגה פחות מחצי שנה. יש לך מכונית מהוללת, אבל אתה לא יכול להוציא אותה מהמוסך וגם כשכן - היא לא ראויה לנהיגה. נתראה אחרי שתעבור מצב כזה]

פורסם

לדעתי מדובר בכמות חריגה של מקרים בודדים, מה שבעצם הופך את הדבר לנפוץ :idea:

רחלי, כמה כסף סה"כ הוצאת במוסכים מאז שקנית את האוטו לפני כמה חודשים?

מעניין לדעת.

אייל, חדל להיות קטנוני :idea:

סה"כ מדובר ב"יישור קו" לרכב בן 4, לא משהו קריטי.

איציק

הישור קו עלה כ- 1500 ש"ח (מתוכם קיבלתי חזרה כפיצוי 300 ש"ח עקב טעות של מוסך חוצה ישראל המקולל). הוא כלל החלפת טיימינג וברקסים קדמיים.

אם ביישור קו היו בודקים את כל הנוזלים כמו שצריך וכמו שדרשתי מהמוסך, יכול מאד להיות שלא הייתי מגיעה למצב שבו יש מעט מאד שמן גיר.

טוב, כנראה שלשים את צמד המלים יישור קו בגרשיים לא היה מספיק.

התכוונתי כמה הוצאת על הרכב , על תיקון תקלות כאלו או אחרות , מהיום שקנית אותו...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז ככה, קודם כל, החלטתי להפסיק להיות חאפרית :wink: נקווה שאצליח לעמוד בזה.

הגעתי למסקנה שאני לא חוזרת יותר לבני לגבי שום דבר, בעיקר בגלל פתרונות ה"יהיה בסדר" והבטחותיוח חסרות הכיסוי (הפסדתי כסף על תיקון שלפי אמירותיו היה תיקון קבוע, שהחזיק פחות מחודש).

אז לגבי הבייבי, אתמול היא יצאה מליטל אחרי שעבדו בה כיום וחצי וסידרו את כל מה שהיה בעייתי.

זה כלל:

בדיקת והחלפת קלאץ' (כשהקילמוטרז 97,000) עקב נקישות בהעברות הילוכים, קשיים בהכנסתו עד הסוף והפרדה לא טובה.

בדיקת גיר עקב חשש לנזילה. כפי הנראה הייתה נזילת שמן גיר, והוחלפו שמן גיר ומחזירי שמן.

החלפת גומיות מסרק הגה עקב היותן קרועות.

החלפת כיסוי משאבת הגה ושמן הגה כוח+ ניקוי, צביעה ואטימה מחדש של האזור כדי למנוע הישנות נזילות בעתיד.

סך הכל העלות- 2651 כולל מע"מ, כשמתוך זה 950+ מע"מ הלכו לטובת הנזילה של השמן הגה כוח (שזה נגרם עקב טעות שלי).

מקווה לקצת שקט בחודשים הקרובים...

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

• תוכן חדש...