Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תלאותיי עם ה- 106 במוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה עולה יפאנית קטנה לא משמימה הכי זולה שיש ?

יאריס 1.0, 50 אלף שקל, שנת 2000.

ולפני שקופצים, גם ה-106 היא לא בדיוק הגרסה הספורטיבית ביותר בעולם...

וחוץ מזה - הנקודה שלי היתה פשוטה - זה שה-106 זולה, וש"אין שום מכונית אחרת מהנה בתקציב", לא מצדיק בהכרח (וכאן זה הופך לסובייקטיבי) לסבול כאלו מרורים.

ולא אמרתי מילה על פיאסטה.

בכסף הזה עדיף בהרבה לקנות 206XS שנת 99 גם מנוע 1600 (110 כ"ס), וגם מכונית עדיפה מכל בחינה על פני היאריס.

נדמה לי שהXS 206 לא באה עם 110 כ"ס בשנת 99 אלא עם 90 עם אני לא טועה בגלל שהיא הייתה בעלת 8 שס' בלבד ולא 16 כמו גרסת ה 110 כ"ס שהובאה משנתון 2001

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עד כמה שידוע לי יאריס 1.0 היא חצי אוטומטית, אני נהגתי המון באירלנד על 1.0 ידנית היא נוסעת חמוד אבל היא לא מהנה כמו 106 1.4 ממש לא.

פיאסטה 1.3 לא תחרותית ל-106 בגלל המנוע, ה-16 שסתומים איזוטרית ומכוערת ברמת האיזוטריות שלה, לפחות.

וכמו שאמרתי, אם המטרה היא אמינות מוחלטת אז רק יפאנית ובתקציב הזה יש לזה מחיר.

לא מהנה כמו 106, אבל ההפרש בטוח קטן מכמות התקלות... או שיש הרבה מאוד בעלי יאריס בעולם שמרמים בסקרים (אני לא מאמין שנפלתי לבור הזה :lol: ).

הפיאסטה לטעמי תחרותית מאוד ל-106 אפילו עם נחיתות ביצועים קלה, ולשלול את גרסת ה-16v בגלל העיצוב (עניין של טעם - למרות שלפני מתיחת הפנים היא בהחלט מכוערת כמו השאול :p ) זה ממש לא לעניין. הפיאסטה טובה מדי מכדי שיהיה אפשר לבטל אותה בכזו קלות.

וכן, אני מאמין שעם פיאסטה אפשר לקבל התנהגות מאוד קרובה ל-106 (אם לא טובה באותה מידה, ע"ח נוחות ועם בונוס של מרווח) ואמינות טובה יותר. מה לעשות, שבשלב מסויים מתעוררים ושמים לב שכמות הפיז'ו סיטרואן שמתפוררות בפורומים השונים (ובמוסכי הרשת) חייבת להעלות איזשהו ספק, ולו הקל שבקלים. ובואו ננסה להמנע מויכוח אמינות, חבל להגיע למסקנה שכוכבי צדק בסוף... :roll:

פורסם
בבקשה: http://www.ynetcenter.co.il/Mh.asp?Z=C&TZ=MhValue&sCarMhCd=37_126_2223_6299,&YcCarMhMnf=%F4%E9%E2%27%E5&sMhModelTxt=206&nCarMhModelYr=1999&shkl=y

ולשאלת רועי: לא צריך לנסוע עליהן כדי להבין שהפג'ו עדיפה על פני היאריס (למרות שנסעתי על היאריס 1.3 אוטומט ועל ה206 1.4 אוטומט).

היאריס 1.3 אוט' עדיפה על ה-206 1.4 אוט' בהכל, ללא יוצא מן הכלל - למעט עיצוב (טעם אישי), נוחות (זניח) ומרווח בתא המטען.

כמובן שיאריס 1.0 נחותה מ-206XS אבל הנחתי שאתה משווה את ה-206XS ל-יאריס TS. במקרה השני, היאריס עדיפה שוב. יותר ביצועים ויותר פאן. אבל גם מחיר גבוה יותר (שנתון מתקדם).

אה, ועוד משהו - חייבים לנסוע כדי להבין - אחרת על מה אתה מבסס, עיתונות הרכב רחמנא ליצלן :wink: ? (שמעדיפה את היאריס...)

פורסם
כמה עולה יפאנית קטנה לא משמימה הכי זולה שיש ?

יאריס 1.0, 50 אלף שקל, שנת 2000.

ולפני שקופצים, גם ה-106 היא לא בדיוק הגרסה הספורטיבית ביותר בעולם...

וחוץ מזה - הנקודה שלי היתה פשוטה - זה שה-106 זולה, וש"אין שום מכונית אחרת מהנה בתקציב", לא מצדיק בהכרח (וכאן זה הופך לסובייקטיבי) לסבול כאלו מרורים.

ולא אמרתי מילה על פיאסטה.

בכסף הזה עדיף בהרבה לקנות 206XS שנת 99 גם מנוע 1600 (110 כ"ס), וגם מכונית עדיפה מכל בחינה על פני היאריס.

ואני בטוח שנהגת במי מהן.

מה גם שבשנה הזאת היה לרכב רק 90 כ"ס. רק ב- 2001 שולבו מנועי ה- 16 שסתומים בדגמי פיז'ו (וגם סיטרואן ורנו). ובשנה הזאת, הרכב לא כל כך עדיף על היאריס.

חן.

פורסם

הפורום הזה באמת נראה לאחרונה כמו המקום האחרון לחובבי רכב.

מרבית הדיונים פה סובבים סביב השאלה של מי יותר אמין ומי פחות "פריאר"

חובב רכב בעיניי הוא אדם שלא קונה את האוטו ה"נכון" משיקולים כלכליים,אמינות,סחירות כיו"ב.

כן, גם אם ה-106 יותר יפה ולא בהרבה יותר מתנהגת זאת כבר סיבה מספיק טובה להעדיף אותה על פיאסטה גם במחיר של פחות אמינות.

אני מסכים שהמצב של לפני שנתיים בו כל צרפתיה הייתה ה-מכונית המושלמת היה מגוכך אבל המצב הנוכחי של תיאור כל מכונית מתוצרת צרפת כאסון מוטורי מגוכך גם כן.

קצת פרופורציות ולא לשכוח למה אנחנו כאן.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
הפורום הזה באמת נראה לאחרונה כמו המקום האחרון לחובבי רכב.

מרבית הדיונים פה סובבים סביב השאלה של מי יותר אמין ומי פחות "פריאר"

חובב רכב בעיניי הוא אדם שלא קונה את האוטו ה"נכון" משיקולים כלכליים,אמינות,סחירות כיו"ב.

כן, גם אם ה-106 יותר יפה ולא בהרבה יותר מתנהגת זאת כבר סיבה מספיק טובה להעדיף אותה על פיאסטה גם במחיר של פחות אמינות.

אני מסכים שהמצב של לפני שנתיים בו כל צרפתיה הייתה ה-מכונית המושלמת היה מגוכך אבל המצב הנוכחי של תיאור כל מכונית מתוצרת צרפת כאסון מוטורי מגוכך גם כן.

קצת פרופורציות ולא לשכוח למה אנחנו כאן.

אף אחד לא אמר שאסור לקנות מכוניות צרפתיות (להפך - רצוי וכדאי) אבל כמו שאמרת - מצב העיוורון שהיה בעבר (present company included) ראוי ש"יראה טיפה את האור". יש עוד מכוניות בעולם, חלקן לא פחות טובות (דוגמת הפיאסטה היא פשוט spot on) אבל כאלו שמציעות עמידות טובה יותר. זה לא בושה לרצות להיות מסוגל לנהוג באוטו שאתה קונה. לא מספיק שהוא מהנה על הנייר, כשהוא מבלה חדשות לבקרים במוסך.

ונדגיש שוב - הכל בפרופורציה הנכונה, לכאן ולכאן.

(אה, וכן - היו דברים בהם כוכבי צדק. מבאס להגיד אבל ההגינות מחייבת. למזלנו אותם דברים היו מעטים ואיזוטריים...)

פורסם
אתה יכול להסביר במה עדיפה היאריס ספורט על ה206XS? (בהנחה ששניהן מודל 2004)

"עצבנית" יותר, חדה יותר, היגוי מדויק ואינפורמטיבי יותר למרות משקל קל יותר, מעבירה את הכביש לא מסונן (לחיוב ולשלילה), ביצועים עדיפים, תיבת הילוכים עדיפה, זולה יותר.

יש גם שלילה:

היאריס קמצנית יותר בתא המטען (למרות שאפשר להרחיב אם אין נוסעים), פחות נוחה, מנוע רועש מעט בנהיגה במהירות שיוט שלא למטרות הנאה - בגלל יחסי ההעברה של הגיר, לא צרפתיה.

יש גם חיוב ושלילה מנהלתי, כמו הבדלי יבואנים, עלויות אחזקה וכדומה - אבל זה לא לגופו של עניין, ההבדל בין המכוניות עצמן.

פורסם

אני גם מודיע שהראלי תהיה הפג'ו האחרונה שלי ,( הייתה לי גם ג'יונייר 88 פעם ) .

היא בהחלט כיפית ונותנת תמורה מלאה למחיר שלה אבל פשוט נמאס לי מהחוסר אמינות הקליני שהרכב סובל ממנו ורמת המוסכים הירודה במיוחד שיש לפג'ו.

הרכב הבא שלי יהיה רק יפני ... מכל היפניות שהיו לנו במשפחה הם הוכיחו שפשוט אין יותר טוב מאמינות יפנית , מאזדה , טיוטה , הונדה וכו' ...

בשאיפה ל MX5 עוד כמה שנים . ( לא חדשה כמובן ) .

פורסם

אהלן חברים,

לדעתי המכונה מכונה אמינה ביותר אבל יש קושי בסיסי להבינה.

כן אנו נוהגים במכונה שעובדת בתנאים קשים לעומת הנורמות בחו"ל ולכן דורשת תשומת לב

מיוחדת...

1. להימנע מלהכנס למוסך . נקודה. האינטרס שלהם סותר את שלנו ולכן מה שלא ניתן

לבצע כאחזקה מונעת לא לתת למוסך לעשות. וגם להשגיח אליהם מקרוב מאוד !

2. להימנע מלהכנס לתנאים קיצונים...אוגוסט פקקים עומס קיצוני של המנוע וכו'...

3. פשוט לשמור על הרכב והוא ישמור על הכיס שלכם.

סקסו 1.1 השכרה לשעבר 150K .....

• תוכן חדש...