Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים שמתי לב שהנורת SRS בלוח שעונים לא נכבית אחרי ההתנעה, הלכתי למוסך (מרכזי מילר בחיפה), חיברו את הסקנר ומסתבר שיש איזה תקלה פנימית (משהו עם מתח נמוך) במחשב כריות אוויר, וצריך להחליף אותו.

עכשיו ככה: חדש עולה 2370 ש"ח, פלוס שעת עבודה יוצא בערך 2500.

אבא שלי היה במוסך אחר (נעמן מוטורס, לפני עכו) והציעו לו מחשב מפירוק ב-1000 ש"ח (אולי קצת יותר כולל עבודה).

יש לי שתי שאלות:

1) מה עדיף? פירוק או חדש?

2) האם ניתן לשפץ מחשב כזה? שווה בכלל להתעסק עם זה?

הבנתי שמחשבים כאלה אמורים להחזיק מעמד הרבה יותר מ-9 שנים...מוזר לא?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

עד כמה שידוע לי היצרן אוסר להתקין מחשב כריות מפירוק או מרכב שעבר תאונה.

האם מצבר הרכב תקין ? בין כמה שנים המצבר ? בדוק את מתח המצבר עם מד-מתח כאשר הרכב עמד לפחות חצי שעה לפני הבדיקה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לאבא שלי גם כריזמה שנת 98 עם כרית אחת. אצלו הנורה גם דלוקה כבר כמה שנים

וכשהו שמע את הסכום של מחשב חדש הוא פשוט ויתר על התענוג.

...חכם.. לא יודע ...

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

כן לא הכי חכם..לא בטוח שהכרית תיפתח במקרה הצורך (חס וחלילה)

דיברתי עם אייל, הוא אומר שיש סדרה שלמה של בדיקות שעושים לרכב, חוץ מהסקנר, לפני שאפשר לקבוע בוודאות מה גורם לתקלה.

במוסך שהייתי (וגם במוסך שאבא שלי היה), שניהם מוסכי יבואן, בדקו את הרכב רק עם הסקנר..

הבעיה שאנחנו בצפון..יש מישהו באזור שמתעסק עם דברים כאלה? ניסיתי במצת אור אבל הם לא מתעסקים עם זה.

בקשר למצבר: הוא נותן 12.66V, חצי שעה אחרי שהרכב היה בשימוש, והמצבר בן שנתיים-שלוש.

פורסם

יש לי פולו 97,אחרי שאלך לי המחשב של הכריות בגלל העלויות ויתרתי עד שיום אחד כשה הייתי בפירוק בעניין אחר שאלתי על המחשב הזה,הם רצו כ 300 ש"ח קניתי אז כמה חלקים ויצאלי בסוף עוד יותר זול . חברתי את המחשב אבל נורא המשיכה לדלוק והסריקה הרתה הרבה תקלות (כנראה המחשב מרכב שכריות נפתחו)חזרתי לפירוק אלחתי עם אחד העובדים לראות שהוא מוריד מחשב מרכב "תקין" והכל הסתדר....

פורסם

רציתי לשאול באמת..מה הקריטריון שצריך לשים לב אליו כשלוקחים מחשב מפירוק?

שלא נפתחו הכריות?

האם העובדה שהרכב מפירוק עבר תאונה משפיעה על התקינות של המחשב?

אבא שלי היה במוסך נעמן היום, יש להם שם רכב מפירוק שעבר תאונה קשה, ורצו לקחת את המחשב משם.

בסוף מסתבר שגם המחשב הזה נתן קוד תקלה, הפעם הנורת SRS הבהבה במקום להישאר קבועה כמו עם המחשב הקיים.

פורסם

יש כל מיני רמות פעולה של מחשבי כרית אויר.

יש כאלו שאם הם לא פתחו כריות אויר אז הם תקינים ויש כאלו שלמרות שלא נפתחו כריות אויר בתאונה הם עברו שלב של "דריכה" לקראת תאונה ולכן נדלקת נורת הבקרה אך ניתן לבצע ע"י מחשב/סורק אבחון ואדם מיומן מחיקת הדריכה והחזרה לכשירות של מחשב זה.

המומחה לזה הנו באמת איל נוימן ולאחר ברור מוקדם איתו אולי בגלל החסכון הכספי יהיה כדאי לנסוע עד אליו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אכן זה מה שאמרו לי שם..אולי נראה אותו במקום אחר :idea:

:-Pאני כאן בפורום כל יום.

לגבי היחידה הנ,ל , חפש בכל הפירוקיות באיזור חיפה/צ'ק פוסט/תל חנן/חוצות המפרץ, ואל תשלם גם אם יש כזה. קודם חובה לוודא שהוא תקין.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ראשית בדוק שיש להשיג בבקשה, אם אכן תמצא , וודא היטב (שיבטיחו לך) שברכב המדובר לא נפתחו כריות האוויר. אם נפתחו, עדיף לבצע חיפוש במקום אחר.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כן בדגש על אם אני אמצא....די נדיר למצוא כריזמות בפירוקיות, התקשרתי כבר לרובם ואין להם.

אני אנסה עוד כמה ביום ראשון, נראה מה יעלה בחכה :wink:

המלצות לפירוקיות באזור יתקבלו בברכה, אם אפשר בצירוף שם או מספר טלפון (עברתי על החיפוש..)

פורסם

עדכון מהשטח:

מצאתי מחשב מפירוק ב-715 ש"ח, החלפתי אותו לבד (יש לי את הספר מוסך של הרכב), וראיתי את המחשב הקיים (התקול) שהמק"ט שלו שונה מזה של החדש.

המשכתי וחיברתי את החדש, חיברתי את הקוטב השלילי של המצבר, סובבתי את הסוויץ' ומה אני רואה?

הנורה שהייתה מקודם דלוקה קבוע, עכשיו מהבהבת! אם המחשב תקין והכל בסדר היא אמורה לא לדלוק כמובן.

האם יכול להיות שהנורה מהבהבת בגלל שזה לא אותו מק"ט? מה שכתוב על המחשב המקורי שלי זה

MR309 116 DPB ומה שכתוב על החדש שהבאתי זה MR309 115 DB.

האם יכול להיות שצריך לאפס משהו במחשב רכב, אולי למחוק את התקלה, לפני שמחליפים?

במחסן חלפים שהזמנתי אצלם, הם עשו בירור בכל הפירוקיות הגדולות בכל הארץ, ולכולם יש רק את ה-115 ולא את מה שיש אצלי.

יש לציין שהרכב שלי הוא שנת 98 והמחשב החדש עם מספר 115 ירד מרכב משנת 99 (יש לי את הפרטים שלו), שאמרו לי במחסן בוודאות שלא נפתחו בו כריות אוויר.

בנוסף, לפני שבוע בערך אבא שלי היה במוסך נעמן מוטורס ושם גם ניסו להחליף עם מחשב מפירוק והגיעו לאותה תוצאה, אם אני לא טועה גם שלהם היה עם מק"ט 115.

• תוכן חדש...