Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רנו קליאו שנת 1995. לפני כשנה היתה לי בעיה בגיר. הלכתי למוסך (שהמליצו לי עליו כאדם ישר ואמין) ועשיתי שיפוץ מסיבי לגיר שעלה 5200 ש"ח במקום שנקרא מרכז הגירים בירושלים. נתנו לי אחריות רק לחצי שנה כי טענו שזה מה שהם נותנים (הסכמתי בגלל שהמליצו לי עליו).

עשיתי ביקורת אחרי כמה חודשים, עשו לי עוד איזה תיקון ומאז אני נוסעת. בזמנו הסבירו לי שהבעיה קרתה בגלל שלא היה שמן גיר וזה הרס את כל הגיר. הסבירו לי לבדוק כל שבועיים שמן.

בדקתי (לפעמים לבד ולפעמים בתחנות דלק) וגם מילאתי כמה פעמים שמן. הפעם האחרונה היתה בתחנת דלק מילאו לי אולי חצי ליטר.

היום שוב האוטו לא נכנס להילוך. הכנסתי אותו שוב לאותו מוסך, סיפרתי להם על כל השתלשלות העניינים. טענו ששוב הגיר הלך בגלל מחסור בשמן ושזה בגללי שלא בדקתי שמן (הסברתי שבדקתי לבד וגם בתחנות דלק וראיתי את המתדלק בכבודו ובעצמו ממלא, ועל זה ענו לי שכנראה אני לא יודעת איך לבדוק שמן כי הרכב הגיע בלי שמן בכלל).

מיותר לציין שבעל המוסך (אשר כאמור אדם שאני מכירה המליץ עליו כאמין וישר) היה מאד מגעיל, אפילו לא הציע ללכת לקראתי, אמר שזה לא אשמתו שאני לא יודעת לבדוק.

עכשיו, נראה לכם סביר שאני אצטרך שוב לשפץ גיר של רנו אחרי שנה בקושי (ואולי 10,000 קילומטר, כי אני גם לא נוסעת הרבה)??

שמישהו מהמומחים יסביר לי אם זה באמת הגיוני שזה מנזילה, שקרתה רק בגלל שאני לא יודעת איך לבדוק שמן (למרות שבפועל בדקתי ומילאתי שמנים).

מהכדאי לי לעשות במצב הזה?

עוד אין לי את הפרטים של הבעיה הטכנית ממש - כי רק מחר הוא יבדוק לעומק ויודיע לי, ואז אני אחזור להתייעץ איתכם, אבל בהנחה שהרע מכל יקרה ושאני אצטרך שוב לעשות לאוטו גיר - אני לא רוצה לעשות אצלו כי מעבר לעובדה שהוא מגעיל, כנראה שהטיפול שלו לא משהו.

איפה יש מכון גירים מוצלח (ואם אפשר גם לא יקר) באזור ירושלים??

תודה

פורסם

מספר דברים:

1) אם היתה נזילת שמן גיר שבגללה שופץ הגיר למה לא תיקנו ת הנזילה ?

2) לא אמור להיות מחסור בשמן גיר אלא אם יש נזילה נממחזיר השמן של הגיר/טורק.

3) כמה פעמים יסבירו כאן שאסור לסמוך על מתדלקים? הוא בכלל יודע מה זה שמן גיר ?

4) שמן גיר בודקים כאשר המנוע עובד וההילוך - רצוי בניוטרל.

אין כל כך מה לעשות הרבה למרות שהוא (בעל המוסך).לא בסדר- ברגע ששיפץ גיר אם ראה נזילה לפנים משורת הדין היה צריך לסדר אותה ואחר כך אפשר להתמקח על המחיר שגם כך מאוד יקר.

תנסי להגיע איתו להסכם שבגלל שגם לו יש רשלנות בעניין שישפה אותך לפחות על חלק מהתיקון כלומר יקח על עצמו חלק מהנזק ואם לא כדאי למצוא מכון גירים אחר,ולשלוח תלונה לאיגוד המוסכים.. אולי אחר כך הוא יקח אחריות לעבודה הרשלנית שלו.

(מישהו שיסביר לי איך משפצים גיר וכשמרכיבים אותו לא בודקים לאחר שממלאים שמן גיר אם היתה נזילת שמן או לא).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כשהייתי אצלו בפעם הראשונה - אמר שהבעיה היתה מנזילה. כמובן שטען שתיקן אותה והכל בסדר. אני מה אני מבינה סמכתי עליו ונסעתי בשמחה.

איך יתכן ששוב יש נזילה שגרמה להשבתת הגיר אחרי בקושי 10k?

ברור שאמרתי לו הכל, תשובתו הסתכמה באת כנראה לא יודעת איך לבדוק שמן, (מיותר לציין שהוא זה שהראה לי איך לבדוק), זה הכל אחריותך, גם אם המתדלק לא ידע לבדוק - ראיתי אותו ממלא שמן במו עיני...

כשאמרתי לו שמנסיוני במוסכים כשיש בעיה שחוזרת, לכל הפחות בעל המוסך היה מציע לתקן ולא לגבות כסף על העבודה - ענה לי שלמה שלא יקח כסף כשזה אשמתי שלא היה שמן גיר.

אני אמקד את השאלה שלי לשניים:

1) האם יתכן שכעבור פחות מ-10k בתקופה של כמה חודשים תתחיל נזילה שוב שתוביל להשבתת הגיר (הרי זה לא המצב הנורמלי של רכבים - ובדיוק בשביל זה אני משלמת לו את הכסף הגדול).זה יתכן בלי רשלנות של המוסך או שאני סתם מתעצבנת לשווא? כי אני בחיים עוד לא שמעתי על דבר כזה...

2) מה עלות מומלצת של שיפוץ גיר לקליאו 95? והאם מישהו יכול להמליץ על מוסך טוב באזור ירושלים?

פורסם

בכל אופן את התלונה לאיגוד המוסכים אני אשלח. כי זה המעט שאני יכולה לעשות נגד גזלנים ושקרנים.

מאיפה יצא לו השם הטוב שלו אני לא יודעת, אבל את המעט שאוכל לעשות כדי לתקן את המעוות אני אעשה...

• תוכן חדש...