Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סרפנט,מאוד מפתיע אותי מה שאתה כותב,כי לפי מה שאתה כותב,אתה בעצם אימצת לעצמך אורח חיים של בינוניות, מתוך התחשבות בזולת.

למה בינוניות ?

כי זה המצב של 70 אחוז מהאוכלוסיה, מה שנקרא "ממוצע", ויש עוד כמה מעליהם, ועוד כמה מתחתיהם.

מה שאומר שיכול להיות מצב תאורטי שיש לך בחשבון בנק 10 מליון דולר, אתה משתכר 30K שקלים נטו בחודש (וזה עוד לפני ההכנסה של בת זוגתך), אבל עדיין, אתה נוסע על מזדה 3 בצבע שמפנייה (סביר להניח שהיא אפילו עם טסות...ליסינג), ואתה גר בדירת 3 או 4 חדרים במערב ראשון.

יודע מה ?

אין בזה כל רע,ממש לא (גילוי נאות, 2 אחיי הגדולים נמצאים בדיוק באותה סיטואציה,והם לא סובלים).

אבל מצד שני,אין להם בחשבון בנק 10 מליון דולר,והם לא משתכרים 30K נטו בחודש, כך שהם חיים כך מכורח זה שבנקודת הזמן הספציפית אין להם את היכולת לעלות מעל זה,שזה בסדר גמור, כי שוב, זה מה שמכונה בארץ "ממוצע".

אבל מה עם להנות מהחיים ?....

למה בנאדם שכן יש לו את האמצעים והיכולת,צריך להפוך להיות לשכת הסעד, ולהוריד את רמת החיים שלו משמעותית רק כדי שאתה,או אני לצורך העניין, נגיד "וואי,איזה גבר,אני יודע שהוא עשיר,אבל בכל זאת הוא נוסע על פוקוס אפורה".

אנשים נמצאים במהלך כל חייהם במירוץ אחרי הכסף, אתה לא חושב שבנאדם שהרוויח את כספו ביושר, ראוי גם שיהנה ממנו וישדרג את רמת חייו, בכל המובנים ? (דירה, רכב, אישה,אנא ערף.....).

אני לא יודע מה איתך, אבל כשאני רואה ברחוב מישהו שנוסע על איזו מכונית מפוארת במיוחד, הדבר היחיד שאני מרגיש זה שבאמת כל הכבוד לאותו בנאדם, אם הוא הרוויח את המכונית הזאת ביושר, אז שיהיה לו הכי בכיף,וזה רק נותן לי מוטיבציה לעבוד יותר קשה, מתוך מחשבה שאולי ביום מן הימים אני אוכל להיות ברכב כזה.

אני מצד אחד מעריך מאוד את האכפתיות שלך כלפי הסובבים אותך,זו מעלה, אבל מצד שני, אני מאוד מקווה בשבילך שביום שיהיו לך האמצעים,לא תנהג כפי שאתה אומר, אחרת חבל פשוט על כל המאמץ, בואו נהייה כולנו בינוניים.......

תבין שרוב האנשים שקונים רכבים יוקרתיים, עם כל הכבוד לציבור, לא ממש מעניין אותם איך ההוא ירגיש כשיסתכל לי על הרכב, מעניין אותם רק זה שהם רוצים פשוט להנות מהחיים, להנות מהפירות שסוף סוף הבשילו אחרי עבודה קשה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במחשבה שנייה סרפנט, אחרי שקראתי שוב את מה שכתבת, ראית שכתבת משהו בסגנון "הבעייה היותר גדולה מצרות עין היא ראוותנות יתר".

יש לך בעייה.

אתה צר עין,ולא יעזור כלום.

אתה שוכח שבשבילך אולי S קלאס זו ראוותנות, כי זו מכונית מאוד יקרה, אבל עבור מישהו שיש לו 20 מליון דולר, S קלאס זה רכב לגיטימי, ועבור אחד עם 40 מליון דולר, אולי מייבאך או פאנטום זה גם רכב לגיטימי.

אתה פשוט רוצה שכולם יתאימו את עצמם למה שמתאים לך לראות בעיניים, אז בוקר טוב, העולם חיי, העולם מתקדם, והמעט אנשים ש"שפר עליהם מזלם", גם אוהבים, ובצדק להנות ממזלם הטוב.

אני כרגע עומד לפני קניית שעון של ברייטלינג ב-3500$ (באמת), למה לעזעזאל אתה חושב שאני צריך להרגיש רע עם זה שאני הולך לקנות שעון של 15K כששאר האוכלוסיה קונה שעונים זולים יותר ?

גנבתי לך כסף מהחשבון בנק ? עשקתי אותך בדרך כלשהי ? סחטתי ממך משהו בדרך כלשהי ?

אני לא אעיד על עצמי,אבל אלא שכן מכירים אותי יודעים שאני עובד מאוד מאוד קשה, אפילו לקחתי החלטה שהפסדתי בגללה הרבה כסף,אבל זו היתה לקיחת ריזיקה מסויימת,שידעתי שבטווח זמן המיידי אני מפסיד כסף,אבל בהמשך אני חושף את עצמי ליכולות כלכליות משמעותיות יותר, אז למה אחרי שאני לקחתי את הסיכונים שלי, עמלתי באמת מאוד קשה, הצלחתי לבנות משהו, ועכשיו אני צריך לחשוב על זה שמר סרפנט די צר עין,אז כדי שלא יפריע לו, אני לא אפנק את עצמי בשעון שכל חיי חלמתי עליו, אלא אני אקנה במקום זה קסיו ב-500 שקל, העיקר לא להכנס לסטיגמה שלו תחת תיוג "ראוותן".

סליחה שאני אומר לך את זה,יש לך גישת חיים שבמבט ראשון היא נראית מאוד אכפתית וסוציאלית אפילו, במבט שני היא פשוט לא בריאה.

עם כל הכבוד, אני הולך לקנות שעון שעבורי הוא חלום חיי, ולא ממש מעניין אותי אם תגיד לי שהוא מכוער, או יפה, או ראוותן, אני קונה אותו בגלל שזה משהו שמאוד רציתי, פעם לא היתה לי היכולת לקנות אותו, היום כן יש לי את היכולת לקנות אותו, ואני אקנה אותו, ומי שיחשוב שקניתי את זה רק כדי להוציא לו את העיניים.......

יודע מה ?

שבאמת יצאו לו העיניים.

פורסם

עידן - כל מילה :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:.

שאני אתעשר (בעז"ה ובע"צ), אני מתכוון לעשות כל מה שאני חולם - לחיות את החלום.

זה בעצם השאיפה הטבעית כל כל יצור - לחיות את החלום.

לא אתן לשום זב חוטם להרוס את זה.

אביחי

פורסם
אתם שוכחים שאנשים שיש להם סכומים נכבדים מאוד של כסף יכולים להרשות לעצמם להחזיק בית (ואפילו כמה) מחוץ לארץ, ולהחזיק שם חברות במועדון מכוניות או אפילו מכוניות פרטיות.

יש חברות שמתמחות בתחזוקת רכבים של אנשים שיש להם בתי נופש וצריכים מישהו שיטפל ברכב כך שמתי שהם באים לבית הנופש הרכב במצב תקין.

בית בעיירת-קיט בצפון שוויץ עם פרארי ספיידר צהובה בחנייה הוא לא דבר שמחוץ להישג ידם של חלק נכבד מהאנשים שיכולים לקנות את הרכב הזה בארץ.

מה גם שסביר להניח שהבית + האוטו יעלו להם שם בערך אותו מחיר של הרכב לבד בארץ, ושם הביטוח והתחזוקה הכללית תהיה יותר זולה (פרט אולי לדלק, אבל שם הוא יהיה יותר איכותי).

והכי חשוב, כשהם ירצו להחליף את האוטו, שם יהיה שוק לרכב הזה כי הם לא ה"משוגעים" היחידים לדבר שמוכנים להוציא כאלה סכומים על רכב שכזה.

Serpent,

אני מזמין אותך לעשות סיבוב בחנויות יוקרה שמוכרות בגדי מעצבים, שעונים, נעליים ושאר דברי מותרות ולראות את המחירים.

נעליים ב3500 דולר. חליפה ב35 אלף שקל. שעון יד ב130 אלף שקל.

יש אנשים שמשקיעים בנעליים, ויש כאלה שבחליפה ויש כאלה שבשעון. כל אחד משקיע במה שעושה לו טוב. מה שיעשה אותו טיפל'ה יותר שמח לקום בבוקר.

אני מכיר לא אדם שיש לו משאבים כמעט בלתי מוגבלים בשביל לקנות כל מכונית שמוכרים בארץ, אבל הוא נוסע בלנד-קרוזר מודל 2001.

הוא מוציא עשרות אלפי שקלים על חליפות. עשרות ואולי גם מאות אלפי שקלים על השעונים שיש לו. אבל רכב לא עושה לו את זה.

אז אם יש לי כסף, ואני יכול להרשות לעצמי לקנות אוטו ב2 מליון שקל, אבל לא מתחשק ל BMW 760 (מאוד מאובזרת),

אלה מתחשק לי רכב ספורט קטן ועצבני. מי יקבע לי שאני לא אקנה למבורגיני? או פרארי? או "סתם" 911 טורבו?

למה אני צריך למצוא חריטה על האוטו עם מפתח אחרי שהחנתי אותו ל30 דקות בחנייה ליד בניין של קרוב משפחה?

בגלל שמישהו אחר לא יכול להרשות לעצמו ולכן הוא חושב שגם אני לא צריך לנסוע ברכב שכזה?

שהעובדה שמישהו משקיע את הנשמה שלו בעבודה ומקבל תגמול על זה לא אומרת שמותר לו לקנות דברים שגורמים לו להנאה בזמנו הפנוי?

סליחה שאני מערב שרשורים קודמים, אבל אתה דוגמה מצוינת לסתירה הלוגית המצויה בדבריך. הצדקת ניקור העיניים בהוצאות ראוותניות, בכך שצבירת העושר שמאפשרת אותה, הינה תולדת עבודה קשה, היא לכאורה לגיטימית. אלא שלמיטב הבנתי העבודה הקשה היחידה שאתה השקעת בצבירת עושרך שלך, היתה בחירת הוריך טרם לידתך. אתה כמובן אינך יחיד ומרבית עושרם של אלו שהפרוטה מצויה בכיסם, הוא תוצר מזלם הטוב ולא עבודה קשה.

כל זמן שהחברה המודרנית מכירה בלגיטימיות של צבירת העושר, בלא קשר לאופן הצבירה ( למרות שאינך יכול להתעשר שלא על חשבונו של חברך העני, אבל זו תורה כלכלית שלמה, שלא כאן המקום לפרטה ), זכותו אכן של כל אחד לעשות בכספו ככל העולה על רוחו ו " שימותו הקנאים ". אלא שהצדקת המעשה ב " עבודה קשה ", אינה יותר מדמגוגיה.

פורסם

sorry for asking,what's the problem with someone that got his money from his parents or because his granma died and left him all her money ?

still,wheather you like it or not, he didnt stole this money,and he can do with it whatever he want without asking no one permission...

"למרות שאינך יכול להתעשר שלא על חשבונו של חברך העני"

that's bullshit.....pls explain that sentance.

in some way it's kind'a true, but that not our fault, that the government fault, dont mixed up thing's.......

פורסם

אין לי בעיה עם מי שקיבל את כספו מסבתא שלו, הבעיה מתחילה שכשאותו אחד מצדיק את זכותו לנפנף בעושרו בשל כך שהרויח אותו בעבודה קשה. אני מניח שלא הבנת את שכתבתי בשל קושי בהבנת השפה.

באשר לסוגיה השניה שהעלית, היא דורשת הסבר ארוך שאין לי כונה להעלותו כאן. כמובן שקיים קשר למדיניות ממשלתית וכמובן שיש לבלבל ביניהם. חוסר הבנת הקשר בין השניים יכול לבוא על תקונו בלימוד קצר של מושגי יסוד בכלכלה.

פורסם

אני גם לא מבין מה הבעייה עם אנשים שעבדו קשה כל החיים והרוויחו הרבה כסף, שמגיע להם, ומוציאים אותו על קצת פוזה וכיף. מגיע להם.

בנוגע ליורשים למיניהם זה כבר סיפור אחר.

למה סיפור אחר?

אם אבא שלך הרויח כסף בשבילך ועבד קשה כדי שלך יהיו חיים שונים משלו - זה כבר לא לגיטימי?

שטויות במיץ.

כל עוד הכסף הושג בדרכים לגיטימיות, זו לא בעייה שלך ולא עניינך מאיפה השיגו אותו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה על העיצה ללמוד כלכלה,אני אחרי שנתיים של לימודי כלכלה,ולימודי תואר במנהל עסקים, כך שאני גם קצת יודע, ולכן אני שוב אומר לך, שהמשפט שכתבת אינו נכון באופן שאליו התכוונת, כי זה שאני עובד ומרוויח 50K נטו לחודש זה לא בגלל שגזלתי לך את מקום עבודתך, זה בגלל שאני עובד במשרה שזה השכר בה,כמו שהמשרה שאתה עובד בה משכרת אותך 10K לחודש (כמובן אני סתם זורק מספרים להמחשה).

המדיניות הממשלתית,או יותר נכון של משרד האוצר היא לא תוצר של ה"אדם הקטן", זה תמיד היה ככה,וכנראה שגם תמיד יהיה ככה.

זה בערך כמו שתגיד שהעשירים עכשיו יאשימו את העניים,שבגללם יש מיסוי כה גבוה על שכר של 15K ומעלה (ברוטו), בעוד שאדם שמרוויח 3500 ברוטו,זה גם בערך הנטו שלו.

כמה צריך אדם להרוויח ברוטו בארץ כדי להגיע לנטו של 10K ?......

הכל בגלל העניים,פשוט דופקים את המדינה......

ברור שזה קשקוש, ואני בכוונה רושם את זה, כי אין מה "לפתוח עיניים" או להאשים אחד את השני במצב, יש לנו ממשלה שמכוונת (לטוב או לרע), לרוב לרע, וזו עוד סיבה שאני אומר,שאם מישהו כבר הגיע למצב שהוא יכול להרשות לעצמו להתפנק במשהו (ושיהיה מנקר או לא, שכולם יקפצו), שיעשה את זה ויפנק את עצמו.

הרי קנאה וצרות עין זו לא תופעה חולפת, ואדם שמרוויח בארץ 2 שקל מקנא בזה שמרוויח 5, ואדם שמרוויח 5000 שקל מקנא בזה שמרוויח 20,000, וכן הלאה, אז בואו נרד כולנו למקלטים,כדי שנפסיק לקנא אחד בשני, או שלחילופין ניזום תוכנית ממשלתית להקמת ערי קרוונים, ונשכן בהם את כל 7 מליון תושבי המדינה, ולכולם נעניק מאזדה לנטיס כסופה ברמת גימור הנמוכה ביותר (ליסינג,אז עד הסוף), ככה נבטל הבדלי מעמדות, לאף אחד לא יהיה במי לקנא, לאף אחד לא יהיו שאיפות "לגדול", כי אז יקנאו בו, וישרטו לו,וישרפו לו,וישברו ויגנבו לו, וככה כל המדינה תיהיה מאוחדת,ולא נצטרך יותר מוסכים,אלא נשאיר רק את חדרי ההמתנה של המוסכים בתור מקומות מפגש ל-1500 מועדוני "מאזדה לנטיס כסופה ברמת גימור הכי נמוכה", כי הרי רכב יפני לא צריך מוסך, וככה כולם יחיו בהרמוניה, וידברו בחדרי ההמתנה על המאזדה המיוחדת שלהם.

עכשיו שאני חושב על זה,אני חושב שאני טועה.....

אנחנו צריכים בכלל להגיש את ההצעה הזאת לעצרת האו"ם, אולי נקים דיקטטורת מאזדה לנטיס בכל העולם, ככה כולם יהיו באותו מעמד, ולא יהיו יותר מלחמות בעולם,וכולם יאהבו אחד את השני.

אז זהו, שלא.....

פורסם

חצי מההודעות פה הם עוד סוג של צרות עין שבגללה אין מכוניות כאלו בארץ... אותם אנשים שרואים מישהוא שיש לו ואז ברחוב זורקים ברכה לאמא שלו ("בן ז** איזה אוטו..." "ילד מנ***...") ועוד שלל דוגמאות שלא קשה לפספס בארץ.

למה כואב לאנשים הלב שלמשהוא אחר יש ולהם אין, אני אף פעם לא יבין. במקום לקלל שיפרגנו וישאפו שיום אחד גם להם יהיה כזה אוטו...(הרי אם יום כזה יגיע הם בטח לא יסעו באונו 75, זה מה שקורה בד"כ רצים להחליף אוטו לא?...:roll:)

גם לי אין, אבל אני לפחות מצליח להנות מאחרים שכן יש להם. עושה לי טוב על הנשמה לראות את אלו שכן קונים וכן נוסעים ומאפשרים לי אם לא להיות הבעלים של סופרקאר לפחות לראות ולשמוע אותה שזה גם תענוג.

כמה מהאנשים פה בפורום יכולים להגיד שברגע שעומדת מולם פרארי, לא נמתח להם מיד חיוך על הפנים ? אני בספק עם משהוא יוכל להגיד שזה לא נכון... ושאם הוא יראה עכשיו פרארי עומדת לידו ברמזור הוא יתבאס, ויגיד כל היום "החר* עם הפרארי הרס לי את המצב רוח..."

אז פתאום בישראל הכל משתנה ? אנשים עם כסף ומכוניות יקרות הופכים לפושעים ? ובגלל זה הם צריכים להסתיר את הכסף שלהם ולחיות בצניעות ? לא נראה לי, יותר מריח כמו עוד צרות עין של הישראלי שאין לו ומביא תירוצים של "שיוויון" וחי בשקט על הכסף של אותו אחד עם הפרארי או המרצדס שמעסיק אותו או תורם לעמותות שעוזרות לו בלי שהוא יודע...

והאמת שסופרקאר זה נחשב לכסף קטן להרבה אנשים. תחשבו על היאכטות בהרצליה, משהוא בכלל יודע מה העלות שלהן ? (הרבה... בוא נגיד שיש שם מספר לא מבוטל של יאכטות שהעלות שלהם היא יותר מפרארי, הרבה יותר... והשימוש שעושים בהם אפילו פחות מזה שיש לעשות עם פרארי, 95% מהזמן הן פשוט עומדות שם ריקות.)

או בקיצרו, תחשבו מה שאתם רוצים על אותם אנשים שמבזבזים על מכוניות, ותגידו מה שתגידו בסופו של דבר בכל נושא ובכל מקום אפשר להתווכך על ההוצאות של מי שיש לו והיעילות שלהן רק שבסופו של דבר לא ממש שואלים אותנו, ולא עושים לנו חשבון... (וכנראה טוב שכך :idea:)

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם
תודה על העיצה ללמוד כלכלה,אני אחרי שנתיים של לימודי כלכלה,ולימודי תואר במנהל עסקים, כך שאני גם קצת יודע, ולכן אני שוב אומר לך, שהמשפט שכתבת אינו נכון באופן שאליו התכוונת, כי זה שאני עובד ומרוויח 50K נטו לחודש זה לא בגלל שגזלתי לך את מקום עבודתך, זה בגלל שאני עובד במשרה שזה השכר בה,כמו שהמשרה שאתה עובד בה משכרת אותך 10K לחודש (כמובן אני סתם זורק מספרים להמחשה).

המדיניות הממשלתית,או יותר נכון של משרד האוצר היא לא תוצר של ה"אדם הקטן", זה תמיד היה ככה,וכנראה שגם תמיד יהיה ככה.

זה בערך כמו שתגיד שהעשירים עכשיו יאשימו את העניים,שבגללם יש מיסוי כה גבוה על שכר של 15K ומעלה (ברוטו), בעוד שאדם שמרוויח 3500 ברוטו,זה גם בערך הנטו שלו.

ברור שזה קשקוש, ואני בכוונה רושם את זה, כי אין מה "לפתוח עיניים" או להאשים אחד את השני במצב, יש לנו ממשלה שמכוונת (לטוב או לרע), לרוב לרע, וזו עוד סיבה שאני אומר,שאם מישהו כבר הגיע למצב שהוא יכול להרשות לעצמו להתפנק במשהו (ושיהיה מנקר או לא, שכולם יקפצו), שיעשה את זה ויפנק את עצמו.

הרי קנאה וצרות עין זו לא תופעה חולפת, ואדם שמרוויח בארץ 2 שקל מקנא בזה שמרוויח 5, ואדם שמרוויח 5000 שקל מקנא בזה שמרוויח 20,000, וכן הלאה, אז בואו נרד כולנו למקלטים,כדי שנפסיק לקנא אחד בשני, או שלחילופין ניזום תוכנית ממשלתית להקמת ערי קרוונים, ונשכן בהם את כל 7 מליון תושבי המדינה, ולכולם נעניק מאזדה לנטיס כסופה ברמת גימור הנמוכה ביותר (ליסינג,אז עד הסוף), ככה נבטל הבדלי מעמדות, לאף אחד לא יהיה במי לקנא, לאף אחד לא יהיו שאיפות "לגדול", כי אז יקנאו בו, וישרטו לו,וישרפו לו,וישברו ויגנבו לו, וככה כל המדינה תיהיה מאוחדת,ולא נצטרך יותר מוסכים,אלא נשאיר רק את חדרי ההמתנה של המוסכים בתור מקומות מפגש ל-1500 מועדוני "מאזדה לנטיס כסופה ברמת גימור הכי נמוכה", כי הרי רכב יפני לא צריך מוסך, וככה כולם יחיו בהרמוניה, וידברו בחדרי ההמתנה על המאזדה המיוחדת שלהם.

עכשיו שאני חושב על זה,אני חושב שאני טועה.....

אנחנו צריכים בכלל להגיש את ההצעה הזאת לעצרת האו"ם, אולי נקים דיקטטורת מאזדה לנטיס בכל העולם, ככה כולם יהיו באותו מעמד, ולא יהיו יותר מלחמות בעולם,וכולם יאהבו אחד את השני.

אז זהו, שלא.....

למרות הנסיון להרגיע אותי בשנות הלימוד שלך, אני מבקש בהכנעה לחזור על עצתי.
פורסם

אין לי שום נסיון להרגיע אותך,אני רק מעיר את תשומת ליבך שאתה מבלבל בין מדיניות כלכלית של ממשלה, לאדם הקטן, ולחלוטין אין קשר בין 2 הדברים, כי זה שאתה או מישהו אחר בעבודה עם שכר גבוה ישנה את מקום עבודתו כדי "לא לגזול מהעני" ממש לא יביא לשום שינוי, העני ישאר עני,כי זה שהוא עני לא נובע בהכרח מכך שה"עשיר" משתכר יותר ממנו.

באמת אין מה להכנס לזה,וזה סתם סטייה מהנושא המרכזי.

פורסם

באמת קשה לי להבין - מה הבעיה שאדם - שיש לו כסף, שהגיע אליו בדרכים לגיטימיות - וכן, אבא שטחן את התחת כדי שהבן שלו לא יצטרך זאת דרך לגיטימית.

למה אדם כזה לא יכול לנצל את כספו כדי להינות מהחיים? כי זה יפריע למישה בעין? אתם מבינים מה אתם אומרים?

זה כמו שתגיד לי שאסור לבנות בניינים יפים בשכונות עוני כי זה מנקר עיניים - ולהתעלם לחלוטין שזה מעלה את ערך השכונה (האנלוגיה הזאת יצאה אפילו טוב יותר ממה שהתכוונתי, כי זה אותו המצב עם הפרארי).

אם אנשים יקנו פרארי, שוק הרכב בארץ יתפתח, ואם זה לא מעניין אותכם - MOMS FORUM, דלת שנייה שמאלה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ק-פ-י-ט-ל-י-ז-ם.

אנשים עשירים מפתחים את הכלכלה של המדינה, מעלים את רמת החיים ומורידים את אחוז האבטלה בארץ. נקודה.

אין מה לעשות, תמיד יהיו יותר עשירים, ופחות עשירים. ככה העולם בנוי. לא כולם השכילו כמו שצריך, לא לכולם יש חוש עסקי, ואני שמח שאלה שיש להם את החוש העסקי ואת היכולת, הגדילו ראש ובנו לעצמם אימרפיה, שתעזור לנו בסופו של דבר.

משקיעים מבחוץ, בעלי מניות, בעלי תאגידי ענק. כל אלה שחיים חיים של גן-עדן, בסופו של דבר עוזרים לך. ואם אתה לא רואה את זה, אתה עיוור.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
ק-פ-י-ט-ל-י-ז-ם.

אנשים עשירים מפתחים את הכלכלה של המדינה, מעלים את רמת החיים של העשירונים העליונים, ומורידים את אחוז האבטלה בארץ. ע"י הוספת משרות בשכר ניצול שאנשים יעבדו בהן ועדיין יישארו מתחת לקו העוני, וזו הסיבה שלמרות הצמיחה במשק מספר העניים עולה. נקודה.

יאיר.

.

אבל זה יכול ללמוד כל מי שמדיניות חברתית קצת מעניינת אותו. אני רציתי לכתוב על משהו אחר:

כמה כתבו כאן שהם לא מבינים מה הבעיה שמישהו ירש כסף, וזכותו לעשות איתו מה שהוא רוצה.

זוהי דוגמא לשטיפת המוח הליברלית. אני אסביר למה:

כאשר אנו מנסים להסביר לעצמנו מדוע לאנשים מסויימים יש יותר כסף, למרות שאנו יוצאים מתוך נק' מוצא שכולנו שווים בערכנו, אנו מתרצים זאת לעצמנו ע"י כך שהם כנראה יותר מוכשרים ולכן מגיע להם הכסף.

הבעיה היא, שכאשר אנו מגיעים לדור השני, התירוץ הזה כבר אינו עובד.

איפה הוא יכול לעבוד ? במדינות כמו מדינות אירופה בהן קיים מס ירושה גבוה. משמעותו, שלאחר מיליון או שניים או שלושה, אתה ממוסה באחוזים של מעל 70% לאחר מותך, וכך כספך אכן חוזר לחברה, וניתנת האפשרות לחלוקה מחדש של ההון.

זוהי אגב, גירסה מודרנית של שמיטת החובות היהודית.

למעוניינים להרחיב בנושא, קיראו את הספר "מדינת הרווחה בעידן של תמורות" מאת פרופ' אברהם דורון, חתן פרס ישראל בחקר העו"ס.

פורסם

אני יודע שלא כתבת את זה באופן רציני לגמרי, אבל בתור מישהו שלמד כלכלה, אתה צריך לדעת שאנחנו ממנים ארגון ענק שנקרא צה"ל, שלוקח למדינה את כל המשאבים ולא ממש מחזיר אותם (זה גם לא התפקיד שלו). לשם הולך הכסף ולא כל כך לעניים.

בכל אופן, אני אפילו לא חושב שיש כאן עניין כלכלי בשאלה של השרשור, אלא יותר סוגיה סוציולוגית. האם זה ראוי בהקשר של החברה הישראלית לנסוע במכונית על? התשובה שלי, בדיוק כמו קודם, היא "עדיין לא", אבל רק כי התרבות לא הגיעה לרמות כאלו עדיין.

אנחנו חברה שרגילה תמיד לשרוד ולא להתקדם יותר מדי. רק תסתכלו על הבניינים במדינה (אלוהים ישמור...), ותראו למה אנשים לא מעריכים דברים מיוחדים. הכל אותו דבר, ורק בשנים האחרונות התחילו בישראל עם הרמת רמת החיים לצורה יותר מורכבת ומעניינת, דוגמת בתי הקפה שכיום מוכרים מליון וחצי סוגים של קפה בלי לתת את האופציה לנס על חלב. מאותה סיבה לא קונים מכוניות שהן לא מאזדה 3 אוטומטית.

בעתיד אולי אנשים בארץ יוכלו להעריך את זה, וזה יהפוך למקובל, אבל כרגע אף אחד לא רוצה להיות הראשון שמביא את הפרארי כדי שלא יחשבו שהוא מטורף.

אני למשל חבר במועדון החמש והולך כל שבוע למפגשים למרות שאין לי רכב אספנות כרגע. אני מסתכל מסביבי ושמח שלאנשים יש כסף ורצון לקנות רכבים בני 40 שעולים יותר מ100000 שקל, או אפילו פרארים. אני לא מקנא ואני לא נוטר טינה. אין לי? בסדר. יש להם? גם בסדר.

אגב, צביקי, לגבי מה שכתבת:

"אנשים עשירים מפתחים את הכלכלה של המדינה, מעלים את רמת החיים של העשירונים העליונים, ומורידים את אחוז האבטלה בארץ. ע"י הוספת משרות בשכר ניצול שאנשים יעבדו בהן ועדיין יישארו מתחת לקו העוני, וזו הסיבה שלמרות הצמיחה במשק מספר העניים עולה."

1) לפתח את הכלכלה מרים רק את רמת החיים שם העשירון העליון? בולשיט! זה שאתה לא מקבל כסף ביד או שאתה לא רואה אותו לא אומר שהוא לא קיים. יש מסים שעוזרים למדינה, עוזרים לכבישים, לבריאות, לצבא, לחינוך... אז אם אתה לא יודע את זה, זאת בעיה שלך!

2) קו העוני לא מוגדר על פי מי שלא מצליח להסתדר בחיים, אלא האחוז הזה של האוכלוסייה מגדירים את הקו, כדי שיהיה סטנדרט מסוים שתהיה שאיפה לצאת ממנו. קו העוני בישראל הוא בדיחה. אני מתחת לקו העוני, ויכול להרשות לעצמי להחזיק אוטו ודירה נוחה.

3) איפה ראית שמספר העניים עולה? בתעמולה סוציאליסטית שאומרת שלקנות רכב חדש זה עוזר לקפיטליסטים העושקים? קודם כל, בארץ העניים גם מעלים את רמת החיים שלהם לאט לאט (לפני 50 שנה לא היה אוכל, וכיום מי שאין לו מחשב נחשב לעני), וגם אם לא, ספגנו שני מליון עולים חדשים ב20 השנה האחרונות ועברנו מלחמות כל הזמן, אז איפה אתה רואה שרמת החיים לא עולה. לפני 20 שנה היה לך מזגן בבית? אם לא גרת בקיבוץ, הייתי מנחש שלא.

• תוכן חדש...