Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב זך צח ונעים לכולם.

רציתי לשתף אתכם במשהו שחשבתי עלו לאחרונה, רכבי על, הרכבים ששווים מליונים של שקלים, שמסובבים כל ראש ושאנשים מזילים ריר כדי שיהיה להם רכב כזה, אבל באמת זה שווה את כל הכסף והטרחה של הייבוא?

שלא תחשבו, החלום שלי זה פרארי 360 ספיידר בצבע צהוב, וגם כשאני הייתי קטן ושהייתי בחו"ל וראיתי כאלו דברים אמרתי לעצמי, "לי יהיה כזה אוטו וזה בדוק, אני אעשה הכל על מנת שיהיה לי כזה דבר", אבל מדובר על רכב בעצם שהמהירות המרבית שהוא יכול להפיק 360 קמ"ש ובעצם המהירות בישראל היא לא יותר מ110 קמ"ש אין כבישים פתוחים, הספורט המוטורי בקושי קיים, כך שגם אין כבישי מרוצים/אצטדיונים או אפילו כבישים למרוצי דראג, ולדעתי להוציא בקירוב של משהו כמו 3 מליון שקל על משהו שלא ניתן להינות ממנו חוץ מפוזה מדליקה וביטחון עצמי בשמיים זה ביזבוז.

מה אתם אומרים על זה? הגיוני לא?

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק. אז אל תקנה פרארי.

החופש הגדול מכה שנית.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
שאלת שאלה וענית לעצמך.

תזכור, "בזבוז" זה מושג של אנשים עם כיסים מוגבלים.

רק להבהיר משהו, מטרת הדיון היא לדבר על רכבי על בישראל והאם תפוקתם בכבישי הארץ מצדיקה את המחירים שלהם.

ואכן "גולף" צודק אתה, "בזבוז" הוא בהחלט מוג של אנשים עם כיסים מוגבלים, אבל מישום מישום מה משהו אומר לי שאם יהיה לי את ה3 מליון האלה אני יעשה שיקולים ואראה האם שווה לי לשים את כל הכסף על רכב שהתפוקה שהוא מספק וההנאה לא תיהיה כמו שצריך להבדיל ממדינות אחרות, שכן ניתן להנות מהרכב בצורה כזו שנהיה עם חיוך על הפנים מהנאת הרכ ולא רק מהפוזה שהוא עושה.

"With great power comes great responsibility"

למכירה המערכת של האוטו: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186935

פורסם

אתה זוכר את ההשוואה העתיקה בין סובארו ומרצדס? ב-2 המקרים תגיע מ נק' A לנק' B, השאלה היא איך תגיע לנקודות הללו :-P.

מהירות סופית וניצול יכולת זה לא הכל ויכול והפאן (בפרשנות רחבה) מהרכבים הללו כשלעצמה תצדיק ייבוא וכפי שכבר נאמר בשרשור מי שיכול להרשות לעצמו לרוב לא חושב על הפן הכספי כבזבוז (תהיה בטוח שמהשחטת הרכבים כן). שאלה נוספת שעולה היא מה האופציות שלך? אם למשל אתה מתגורר בישראל ורוצה שהרכב יהיה כאן, אז השאלה היא האם לייבא הנה אקזוטיקה ולהינות ממנה ולא לנצלה כראוי או נאדה. לבסוף, יש לקחת בחשבון שכיום ישנם יבואנים שעל פניו יכולים במידה והם ירצו לקחת את זה על עצמם לטפל ברכבים כאלו ללא בעיות מיוחדות צ'מפיון (למבורגיני), מרצדס (מקלארן), סמל"ת (פרארי, ונסיף גם את מזראטי למרות שהיא לא בדיוק אקזוטיקה)...

מי שיכול להרשות לעצמו הרי זה מבורך. כמו כן, מספיק רכבים אקזוטיים יקרים שאינם דווקא רכבי ספורט כגון בנטלי, רולס, מייבאך שבהחלט יש להם מקום בישראל.

פורסם

בפירוש, יכולת הניצול של מכוניות על בישראל היא נמוכה. אין שום מקום בו אפשר ליהנות איתן בבטחון מלא, וצריך להדרים או להצפין כמה מאות ק"מ כדי ליהנות מהן בבטחון כלשהו. ובכל זאת, לא הייתי מתנגד, אתה יודע...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תחשוב על זה ככה, כמה כבישים כבר יש בעולם שתוכל לנצל בהם את הרכב האקזוטי שלך במלואו? באוטובאן בגרמניה תוכל לטוס חופשי ואיפה עוד? איפה תוכל עוד לנסוע את כל ה-300 קמ"ש שהפרארי שלך תיסע? איטליה? ארה"ב? איפה? זה שישראל היא הכי פחות מתאימה זה ברור, אבל איפה עוד ניתן לנצל במלואו פוטנציאל של רכבים כאלו?

פורסם
רק להבהיר משהו, מטרת הדיון היא לדבר על רכבי על בישראל והאם תפוקתם בכבישי הארץ מצדיקה את המחירים שלהם. לי /לך/לעוד הרבה אנשים , גם אם תזכה בלוטו/תחסוך המנטליות שלך היא של מעמד ביניים /מעמד ביניים עליון . ולכן זה נושא של "בזבוז" /"תועלת" /"תפוקה מצדיקה" וכו' וכו' . לאנשים שקונים את זה אין משמעות לכסף , ולכן הם מרשים לעצמם

ראה למשל את השירשור על הפרארי , אז יש שם שאלה (שלי) לגבי כמה זה יעלה להביא אותה . למעשה היא אולי תעלה בין 250K ל500K - לא סכום בלתי מושג . הבעיה היא שאחרי זה צריך לחיות איתה . ואז מתחילים ההוצאות . אבל , וזה אבל גדול מי ששואל כמה זה עולה לו לא צריך לחשוב על זה . כי אם הייתי יורש מילארדר ו/או הייתי עושה סטרטאפ ומוכר אותו במילארד דולר למשל , סביר להניח שאלו לא היו שיקולים כי הכסף הזה הוא פינאטס .

ולכן השאלה שלך היא לא במקום . מי שקונה את זה לא מעניין אותו היכן /או כול שיקול אחר , מה שמעניין אותו זה שבא לו והוא יכול להכנס ולשים את הכרטיס אשראי ולקחת SE TO

בברכה יהודה

פורסם
רק להבהיר משהו, מטרת הדיון היא לדבר על רכבי על בישראל והאם תפוקתם בכבישי הארץ מצדיקה את המחירים שלהם.

ואכן "גולף" צודק אתה, "בזבוז" הוא בהחלט מוג של אנשים עם כיסים מוגבלים, אבל מישום מישום מה משהו אומר לי שאם יהיה לי את ה3 מליון האלה אני יעשה שיקולים ואראה האם שווה לי לשים את כל הכסף על רכב שהתפוקה שהוא מספק וההנאה לא תיהיה כמו שצריך להבדיל ממדינות אחרות, שכן ניתן להנות מהרכב בצורה כזו שנהיה עם חיוך על הפנים מהנאת הרכ ולא רק מהפוזה שהוא עושה.

מי שיש לו 3 מליון שקל, לא נוסע על רכב של 3 מליון שקל - קאפיש ?

תחשוב על זה ככה, נגיד יש לך הון עצמי (נכסים + נזיל) של 8 מליון שקל (פחות מ2 מליון דולר) ואתה קונה איזה מרצדס ב600 אלף שקל זה תקין נכון הכל הגיוני לחלוטין - לא ? קנית רכב בערך של 7.5 אחוז מההון העצמי שלך

עכשיו ניקח אדן רגיל מן המניין כמו שאומרים, אדם כזה לרוב ההון העיקרי שלו זה הבית+איזה תוכנית חיסכון/2 וקצת נזיל, אז נגיד שיש לו בית בבניין ששווה 300 אלף דולר שזה באיזור 1.3 מליון, ועוד קצת נזיל, אז נעשה את זה מליון וחצי שקל, נגיד שהסבא הורישה לו כמה ג'ובות ויש לו 2 מליון שקל הון עצמי, הוא קונה רכב מנהלים סטייל פאסאט ושות' בנגיד 200 אלף שקל, (אני לא נסחף פה ואומר פג'ארו ב320 אלף שקל) אז הוא קנה רכב ב10 אחוז מההון העצמי שלו,

עכשיו תיקח אדם שיש לו נגיד הון עצמי של 45 מליון (השבוע אמרו שיש כמה מאות אנשים בישראל שמוגדרים מליונרים - הון נזיל של מליון דולר, שים לב נזיל = בנכסים לאדם כזה יש לפחות 5\6 מליון דולר אם לא יותר) שקל, והוא קונה רכב ב3 מליון, וזה 6.6 אחוז מההון העצמי שלו

מה אני אומר בזה בעצם ? שים לב שמכל האנשים ה"רגילים" שלא היית אפילו מסובב אליהם את הראש בכלל באופן יחסי הוא ביזבז הכי פחות על רכב !!, ושים לב מי ביזבז הכי הרבה ? דווקא ה"עני" בחבורה הזאת,

ולסיכום : זאת המחשה לאיך אמורים להסתכל על "משתלם",

פורסם

לדעתי במקום לקנות פרארי בארץ יהיה לך יותר זול לטוס מחלקה ראשונה לגרמניה או איטליה כל פעם שבא לך, לשכור מכונית-על מדליקה כלשהי, לנסוע עליה בסבבה, ולחזור לארץ כשמיצית.

תעשה את זה 20 פעם בשנה ועדיין יהיה לך יותר זול מהקניה+אחזקה של מכונית על בישראל. ותהנה הרבה יותר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הייתי רוצה להעלות עוד נקודה שחלקכם, אני מניח, לא יסכים איתה.

חשבו לעצמכם לרגע שהייתה לכם פרארי/למבורגיני/אסטון/אחר למשך כמה שנים. כנראה שתיהנו מכל רגע כשתנהגו בה מהר או בכביש מאתגר במגבלות ארצנו. איך תרגישו כשכולם ינעצו בה עיניים בכביש? אני לא הייתי מרגיש טוב כשיש לי רכב שהוצאתי עליו מיליון-שניים כאשר 99% של הנוהגים יחד עמי מסתפקים ברכב שעולה שבריר מזה. הקרנת הבזבוז והחגיגה בצעצועים מנקרי עיניים - בכביש - משקפים לדעתי אטימות ובועתיות, במדינה עם אי-שוויון בולט כל כך (במילים חריפות, חוסר אחריות חברתי). "הכביש" זה בדיוק ההבדל לעומת, נאמר, לבנות וילה מפוארת או ללבוש בגדי מותגים - אם תחשבו על זה, שם השטח הכי "ציבורי" שיש, בו פוגשים ונחשפים לאנשים מכל הקצוות.

כנראה שתקראו לי צדקני ומתחסד (והרי אני באמת נוהג באוטו חדש, שזה פינוק שלרבים אין), אך זו דעתי. הייתי מת שיהיה לי למבורגיני מורצ'לאגו, אך האם הייתי אשכרה מסתובב בכזו אם היה לי כסף? כנראה שלא.

פורסם

חשבו לעצמכם לרגע שהייתה לכם פרארי/למבורגיני/אסטון/אחר למשך כמה שנים. כנראה שתיהנו מכל רגע כשתנהגו בה מהר או בכביש מאתגר במגבלות ארצנו. איך תרגישו כשכולם ינעצו בה עיניים בכביש?

כנראה שללא רגשי אשמה, אחרת לא הייתי (כביכול) רוכש ונוסע בה. יתרה מכך, חלק מהחוויה והמטרה של מי שנוסע ברכב שכזה זה שינעצו בו עיניים (כמובן שיש יוצאים מן הכלל). האם אתה באמת חושב שמי שמביא רכבים כאלו לביקור בישראל מביאים אותם כי מתחשק לו עד מאד לנהוג בכבישי ישראל המשובחים?

פורסם

אני לא הייתי מרגיש טוב כשיש לי רכב שהוצאתי עליו מיליון-שניים כאשר 99% של הנוהגים יחד עמי מסתפקים ברכב שעולה שבריר מזה אני אשאל אותך שאלה . אם אני לא אנהג ברכב זה ישפר את מצבם בפסיק ? לא. מה שישפר את מצבם זה העובדה שהם צריכים לא לקנא . ואם הם אינם יכולים לא לקנא , אז זה לא משנה במה תיסע/תשתמש תמיד יקנאו בך . אז בשביל מה יש לך כסף כדי לחיות באיזושהי שכונת עוני רק כדי שלא יקנאו בך ?

ובעיית האי שיויון נוגעת לעובדה הפשוטה שכאן הממשלה לא מגינה על אזרחיה , ונותנת לאינטרסים של הון/שלטון לקבוע את האג'נדה במדינה , ואותם עשירי על לא מבינים שהם חייבים לחשוב גם על השכבות החלשות . בין זה ובין להוציא כסף יש הבדל גדול . ודווקא כשיש כאלו הבדלים התועלת הכי גדולה שתוכל לתת לעניים זה ללמדם לחיות בלי קנאה . כי אתה צריך לדעת שאוכל/בזבוזים/פאר זה עניים . אם מחנכים את עצמך לא לקנא , אתה יכול לחיות על משכורת רעב ולהיות מאושר , אבל אם אתה כול הזמן משווה את עצמך לאחרים ולא מפרגן ומקנא , אזי לא משנה רמת החיים שלך אתה עדיין תסבול ואיכות החיים שלך תהיה בזבל

בברכה יהודה

פורסם

אתה תדע מה לעשות עם שלושה מליון שקל (מיותרים כמובן), רק לאחר שהם יהיו בכיסך. על זה כבר נאמר, אם כי בהקשר אחר, מה שרואים משם לא רואים מכאן.
פורסם
אבל מדובר על רכב בעצם שהמהירות המרבית שהוא יכול להפיק 360 קמ"ש ובעצם המהירות בישראל היא לא יותר מ110 קמ"ש אין כבישים פתוחים

אתה יודע כמה פעמים שמעתי את המשפט:"בארץ לא צריך 150 (או 180 או 220) כ"ס, ממילא אין איפה לנהוג עם זה"

מה הקשר בין המהירות המותרת ליכולות של ה360? עם כל רכב ספורטיבי בינוני אפשר לנסוע במהירות כפולה מהחוקית

הרכב הזה הוא הרבה יותר ממשהו שנוסע 360 קמ"ש

• תוכן חדש...