Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחזקת מיני מיינור.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל בשביל חבר שמעוניין לקנות את הרכב.

הרכב ישמש לנסיעות כפר סבא-תל אביב. 5 ימים בשבוע, ב2 הנותרים הוא יסתובב ברחובות כפר סבא.

שאלתי היא,

מהי צריכת הדלק הממוצעת של הרכב הזה (מדובר באדם אחד שנוהג רק עם תיק אחד, לא הרבה משקל) שהוא יקבל בנסיעות האלה?

יש לציין שהוא לא נוסע בשעות הפקקים ולא בין 7-9 בבוקר.

אני יודע שצריכת הדלק תלויה במיליון פרמטרים.

לצורך העניין, תקציבו מוגדר ב10k לקנייה + 5k לשיפוץ מכלולים מכניים. (יש עוד כסף לביטוח).

נגיד והוא רוכש בתקציב זה מיני במצב נסיעה, ומתקן אותה מעט.

מה צריכת הדלק שהוא ישיג? (שערוך מסוים גם יעזור).

כמו כן,

הוא מעוניין לדעת מה העלות המקסימלית (שכנראה תבוא בשנה הראשונה, תיקון הזנחות וכו') של אחזקת הרכב בשנה?

ומהי העלות בשנים שקטות?

ידידי לא מחפש לחסוף כסף, הוא פשוט אוהב את הרכב.

הוא אומר שיצא לו פעם לסוע (לנסוע, לא לנהוג) במיני והוא התאהב. החיידק לא עבר לו כבר שנתיים והוא דבוק לנושא.

אנא, ענו לי על 2 שאלותיי.

בתודה,

מיצו'

פורסם

אם אתה מעוניין בתשובה מספרית פחות או יותר מדוייקת - אין בנימצא!!

הכל תלוי בטיב הכלה ובמזלו של החתן.

המיני היא רכב אמין באופן עקרוני - אולם כמו בכל רכב אנגלי היא לא חפה מתקלות - החל בקרבורטור ה"משוכלל" מבית SU וכלה ברדיאטור המורכב הצידה ולוקה בקירור המערכת.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לא חיפשתי תשובה חד משמעית.

רק בערך.

אני מעוניין לדעת לאיזה צריכת דלק אני אמור לצפות במקרה הגרוע ולאיזה צריכת דלק אני אמור לצפות במקרה הטוב.

כנ"ל לגבי אחזקה.

פורסם

לא לצפות לניסים, צריכת דלק ברכב מיושן בכלל ובמיני בפרט לא משהו לרוץ לספר לחברה, כל 1600 הזרקה עושה יותר דרך בפחות דלק. בקיץ הצריכה עולה! קח בחשבון 1:12 במקרה הטוב, למיני מיכל קטן מאוד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כל מה שאני זוכר מהמיני ,והיו לי שתיים, הוא בעיית התחממות בגלל הקירור הלקוי,היתה לי תחנת צינון קבועה ליד שער הגיא..

פורסם

לבת שלי יש, כבר עשר שנים, מיני מינור 1983.

היא לא מוכנה לשמוע על מכונית אחרת. בשלב מסויים הבת שלי גרה בטבעון ולמדה בחיפה. כן, כל יום היא נסעה מטבעון לחיפה וחזרה. הדלק לא היה בשיקולים כי המכונית מסניפה אדים בתחנה ונוסעת... המכונית זלללה את העליות לטבעון ואת העליות לחיפה.

בענין הדלק. ב-1998 היתה לי פז'ו 605 והדלק היה הוצאה שבועית של 300 ש"ח לפחות.

כשהבת שלי התגיסה לצבא נסעתי שבוע במיני במחיר של 30 ש"ח שמהם שקל אחד נשפך כי לא האמנתי שזה מה שנכנס למיכל הדלק...

בחיפה שזו עיר קשה עם הרבה עליות המיני עושה 10 - 12 ק"מ לליטר ואני מניח שבמישור אפשר לצפות ל 12 -14 ק"מ לליטר אם הרכב במצב סביר ולא קורעים אותו.

אין הרבה מוסכים שיש להם סבלנות לטפל במיני. המיני שוחקת צמיגים כי היא נוסעת על צמיג קטן בקוטר 12 לכן הגלגל מסתובב יותר סיבובים כל ק"מ והצמיג נשחק אחרי 10-15000 ק"מ

הרכב כייפי מאוד בפרט בפקקים ובחניה שזה כמעט כמעט כמו אופניים על שלושה גלגלים.

קח בחשבון שזה רכב שתוכנן בשנות החמישים והוא דורש טיפול תמידי.

נסיעה טובה!

שלמה דן גדרון

פורסם

אוקיי תודה על התגובות.

שאלה לסיום,

האם עדיף לקנות מיני בערך ב8 אלף ולתקן את מה שמקולקל בערך ב7 אלף.

או,

לקנות מיני הרוסה ב3 אלף ולשפץ אותה ב12 אלף?

בין השאר, אני צריך לדעת בערך איפה יש מוסך למיני בכפר סבא. אני לא מאמין שחברי ישמח לתקן את הרכב בתל אביב או מקום רחוק אחר.

פורסם

אתה לא ראלי במחירים ובטח לא במצאי! בדוק קודם כמה מיני מתפרסמות למכירה ורק אח"כ שאל שאלות ספציפיות, לפי מה שהבנתי ממך, לך על חיפושית, יותר זולה ברכישה ובאחזקה ונוסעת מרחקים, ופחות נדירה מהמיני-רן

פורסם

תודה על התגובות.

ידידי עדיין מתעקש ללכת על המיני.

הוא מבין שזה לא רכב ליסוע לאילת. בעצם, שום רכב אספנות לא כזה.

אנחנו נמצא לו כבר איזה מיני בעזרת השם.

לאחר מכן, אחזור לכאן לשאול שאלות ספציפיות.

בתודה,

מיצו'

פורסם

שלום לכולם ולחובבי המיני בפרט

כבעלים של מיני כבר הרבה מאוד זמן , וכאחד שממש חולה על המיני .

כמו שאמרו קודמים לפניי , תלויי במצב המרכב , המנוע סוג הכיסאות שהותקנו ברכב , ישנם מיני שהחליפו להם כיסאות , והמיני מאוד נוחה .

בנושא שתיית הבנזין , הרכב שותה דלק בהתאם לרכב בתקופה שהוא יצא , אל תשווה אותו לרכב חדש .

ועוד נושא בענין רכב יום יום , לא ושוב לא ( ויחלקו עליי חובבי המיני ) כרכב יום יומי ולא כרכב ראשון

למרות שהמיני הוא רכב פשוט לטיפול ולתיקון , אבל יש מצבים שצריך להמתין לחלק כולשהו מחו"ל שזה יכול להגיע גם לחודש ימים , ואז אין לך רכב .

המחירי מיני לקנייה שציינת הם היום למיני בעיקר שמצב לא מזהיר , בעלי המיני בתקופה של השנתיים האחרונות , העלו את מחירי השוק ( לפי דעתי ללא הצדקה ) של המיני . שקשה למצוא מיני נורמלית במחירים של 7 אלף , אם אתה רוצה למצוא מיני נורמלית אז המחירים מתחילים באיזור ה 15 אלף .

אני והכותבים הקודמים לא רוצים לבאס אותך , אבל אף אחד מאיתנו לא מעוניין לראות מיני שמצבה מדרדר , בגלל שיקולים כלכליים לא נכונים .

בכל מקרה , בהצלחה .

במידה ותזדקק לעזרה במיני , אני פה ועוד הרבה חברים בעלי מיני שיסמכו לעזור בנושא .

פשוט תשאל

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

אנחנו מחפשים בלוחות אבל פשוט אין מיניס בארץ הקודש.

התקציב שלו עלה במעט.

והיום קלטתי אדם שגר כמה רחובות ממני. נהג חדש שיש לו מיני קופר. אתפוס אותו לשיחה בהזדמנות.

שאלה לי אליך,

מה כוונתך בכך שמיני אינו יכול לשמש כרכב ראשון?

אני מבין מהחתימה שלך שיש לך רק מיניס. מה אתה עושה כשמשהו מתקלקל?

אתה רוצה לומר לי שמיני לא אמורה לשמש כרכב לאדם צעיר ורווק?

אם לא עכשיו, אז אימתי?:-(

פורסם

שלום לכולם

שלום לך .

אני לא טוען שמיני לא יכולה לשמש כרכב יום יומי לאדם צעיר .

אני טוען שתחשוב על מצבים שהיא מתקלקלת וצריך לחכות גם חודש וחלק מסויים שדרוש לך .

ולכן תצטרך למצוא הרבה פעמים תחליף .

בברכה מינימן

נ.ב

המיני אצלי משמשת כתחביב , ולא כרכב יום יומי.

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

אז מנסיוני:

קניתי את המיני שלי ב 2002. באותה תקופה היתה לי חברה מבית-שמש. הייתי מרביץ פעמיים-שלוש בשבוע את כל הדרך מת"א.

כמו כן הוא שימש אותי כשנתיים כרכב להכל (כולל הובלת אופניים על הגג).

למה קניתי אותה? בתור סטודנט שנה ראשונה בגרפיקה, כלל לא חשבתי על קניית רכב. אבל אז ראיתי אותה למכירה. אמרתי לעצמי: "..בוא נעשה סיבוב על האוטו.. מה כבר יכול להיות.." התאהבתי בצליל , בריחות וביציבות . הבאתי חבר שמבין לבדיקה.

ואז החלטתי לקנות אותה. ההורים שלי, ואבא במיוחד, אמרו שזו גרוטאה.

כעבור שנתיים של נסיעה ברכב החלטתי לקנות רכב נוסף (השגתי גולף MK1). ואת המיני הקפאתי ל4 שנים.(חניון תת קרקעי) למה? כי הבנתי שאני רוצה שהאוטו ישמר לי כתחביב וכדי לחסוך את עליות הביטוח לטובת שיפוץ (לא ברמת תצוגה,-סביר). בנתיים התחתנתי, הגולף הוחלפה ב106 (סתום אני יודע..). והשנה הרכב חזר לכביש, אחרי השיפוץ.

מבחינת אחזקה:

לא יקר, (אם יש ידע בסיסי טכני) החלקים זמינים מאנגליה. אם קונים מיני נוסעת עם טסט זה פשוט יותר, כי בסה"כ זה אומר שלא הזניחו אותה. אני לא הולך על כל דבר למוסך ומשתדל לעשות כמה שיותר לבד. עם ברקסים ומנוע עוד לא התנסיתי, חשמל, קירור וקרבורטור לא בעייה. אני הייתי הולך על האוטו המושקע ביותר שיש, כי להביא רכב למצב דומה יעלה הרבה יותר.

פורסם

נכון אבל צריך לזכור, כי המיני תוכננה הרבה עשורים אחורה למדינה עם מזג אוויר אירופאי קר. במבחן הזמן שרדה המיני את הקשיים, אבל כרכב יום יומי (אני עשיתי עם מיני למעלה מ-80000 ק"מ) הרכב לא עושה חיים קלים. קופצני, מאוד רועש, עוצר כמו הצרות שלי, חם בתוכו וחם לו... מחייב תשומת לב יום יומית, ידע טוב וחוש אילתור. בחורף רגיש למים שמקבל ישירות לגריל, הישיבה הנמוכה כ-10-20 ס"מ מהכביש אינה מתאימה לכל אחד. בקיצור שווה לבדוק ולנסוע בו קצת לפני שמחליטים. אה כן ויש לו המון יתרונות, עכשיו הייתי חוזר למיני שלי! רן

פורסם

תודה לכם על התגובות.

יש לציין שלי ולחברי יש הרבה זמן פנוי. אך חסר לנו ידע טכני.

נשמח לקבל המלצות לספרים שישפרו את היכולות הטכניות והמכונאיות שלנו.

אני מתכוון לעזור לו לתחזק את הרכב כדי לשפר את יכולתי המכונאית...

אנו מודעים לחסרונות, ברכב אספנות.

ולמרות שהחסכון הכספי בביטוח קורץ לו, הוא עדיין רוצה ללכת עם הלב ולהיות "ייחודי".

ועכשיו הוא מתלבט אם ב20,000 ש"ח לקנות סופר מיני של סוף שנות ה90 או מיני...

אשמח להמלצה למוסך באיזור המרכב שמתמחה במיני.

למרות, שעדיין לא מצאנו רכב.

• תוכן חדש...