Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבתי בעבר על האוטו שלי ועל שיפוץ ראש מנוע שלו, לנסר 1993 אוט'. שאלתי עכשיו היא כדלקמן:

לאחרונה שמתי לב שישנה רטיבות או אפילו נזילה קלה על המנוע מצד קדמי ימני, כלומר קרוב לחיבור עם הגיר. בהתחלה אמרו לי שזה האטם של מכסה השסתומים, החלפתי אותו וייבשתי את האזור. לאחר יומיים אני עדיין רואה את השמן במיוחד בתפר בין הראש מנוע והמנוע עצמו. בעבר אמרו לי שאין צורך לעשות חיזוק לראש מנוע, כעת המכונאי אומר לי שינסה לחזק כי כנראה זאת הבעיה ואם לא אז יחליף עוד פעם את אטם הראש למרות ששם אחד מקורי לאחר השיפוץ!!!

האם באמת לא היה צורך לחזק את הראש מנוע מלכתחילה?

תודה מראש

פורסם

מהנסיון שלי בלנסרים, כאשר האטם דולף ליד הגיר, לא עוזר לחזק ראש.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
אבל למה שידלוף כאשר הוא חדש!! אחרי שיפוץ שבוצע לפני 1500 ק"מ???

דוד כתב:מהנסיון שלי בלנסרים, כאשר האטם דולף ליד הגיר, לא עוזר לחזק ראש!

עומר שיב לב, למה שכתב לך ידידי דוד מזר, כאשר הנזילה ליד הגיר, לא עוזר לחזק את הראש!

יש לברר תחילה מהיכן הנזילה,פרוק הראש מנוע שוב לאחר זמן קצר מאד לאחר פירוקו האחרון, עלול להיות ברכה לבטלה.

האם מפלס שמן מנוע, החל לרדת, האם הנזילה לא היתה גם לפני טיפול בראש המנוע?

חזור לפורום לעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הנזילה לא הייתה לפני! המנוע היה תמיד יבש לגמרי. מפלס השמן אכן ירד בכרבע ליטר לאחר 1500 ק"מ..

אבל עוד פעם, למה לעזאזל שאטם חדש ידלוף!!!

פורסם
הנזילה לא הייתה לפני! המנוע היה תמיד יבש לגמרי. מפלס השמן אכן ירד בכרבע ליטר לאחר 1500 ק"מ..

אבל עוד פעם, למה לעזאזל שאטם חדש ידלוף!!!

פגיעה תוך כדי הרכבה, אטם לא טוב, סגירה לא נכונה, עיוות ראש שהיה ולא תוקן... יש סיבות.

פורסם

אני מסכים עם ג'אק.

אבל מה הסדר הנכון לסגירה ברגים בלנסר 12 שסתומים??

אני מקווה שהמכונאי שלי עשה נכון.

אגב איך שאני רואה הנזילה היא רק מהפינה הקדמית הימנית( הקרובה לגיר), היתכן שהפינה הזאת לא חוזקה מספיק!!

האם פירוק מחדש של הראש והחלפת האטם יכולה לגרום נזק כלשהו?

פורסם
...

האם פירוק מחדש של הראש והחלפת האטם יכולה לגרום נזק כלשהו?

כל עוד מתבצע כמו שצריך - אין שום נזק (חוץ מנזק כספי)...

פורסם

שלום חברה,

קודם כל אמרו לי שזה מאטם מכסה השסתומים ולא מאטם הראש! החלפנו אותו במקורי אך איך שאני רואה זה לא עוזר, עדיין ישנה רטיבות באזור המפגש בין בראש והבלוק.

1. מה יכול לקרות כרגע עד שאני חוזר למוסך? האם ישנם סיכונים?

2. אגב במוסך נאמר לי ששמו אטם ראש מקורי וחיזקו את הראש עם ידית מומנט על 75. האם צריך לחזק יותר כנסיון?

3. מה הסדר של החיזוק או הסגירה?

בבקשה תשובות

פורסם

מה אומר ספר רכב של האוטו שלך על מומנט חיזוק הראש וסדר פעולות? אני מניח שאתה לא יודע, אחרת לא היית שואל, אבל אתה צריך לנסות למצוא את הספר הנ"ל.

בכל המכוניות והאופנועים שאני מכיר, הסגירה היא דו- או תלת-שלבית, והשלב האחרון במעלות, לא במומנט. לא יודע אם בלנסר זה אחרת, לא חושב, ואם זה באמת כך, הנה לך הבעיה - הראש לא נסגר כמו שצריך. מקווה שמישהו שיש לו ספר או תוכנה יעלה לכאן את הנתונים של הסגירה הנכונה.

אין סיכון לנסוע כך, כל עוד אתה מוודא שכמות השמן לא מתחת למינימום.

פורסם
שלום חברה,

2. אגב במוסך נאמר לי ששמו אטם ראש מקורי וחיזקו את הראש עם ידית מומנט על 75. האם צריך לחזק יותר כנסיון?

3. מה הסדר של החיזוק או הסגירה?

בבקשה תשובות

בכל מקרה סגירה של 75 Nm אינה נכונה.

שים לב ישנם שני סוגי ברגים, לכל סוג סגירה שונה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ערב טוב חברה,

כנראה מצאתי את מקור הנזילה! מצאתי שהשמן מגיע למפגש בין הראש לבלוק מאזור הדיסטרביוטר (החיבור שלו עם הראש מנוע). אני זוכר שיש שם איזה גומיה.

1. איך מחליפים?

2. על מה לשמור במהלך העבודה?

3. כמה עולה גומיה כזאת מקורית (בערך)?

תודה מראש

פורסם
ערב טוב חברה,

כנראה מצאתי את מקור הנזילה! מצאתי שהשמן מגיע למפגש בין הראש לבלוק מאזור הדיסטרביוטר (החיבור שלו עם הראש מנוע). אני זוכר שיש שם איזה גומיה.

1. איך מחליפים?(יש לשלוף את המפלג החוצה לשם כך}

2. על מה לשמור במהלך העבודה?,( על הסימון של כוון המפלג , לאחר כוון ההצתה שלי. }

3. כמה עולה גומיה כזאת מקורית (בערך)?( אין לי מושג לגבי מחירה, ראך לדעתי מחירה, זניח, מומלץ שתעשה זאת במוסך,

זהו לדעתי חלק הלתי נפרד משיפוץ הראש, ולדעתי המוסך לא יחייב אותך על העבודה , אלא רק על הגומייה.)

תודה מראש

גש חזרה למוסך, ונראה שהוא יסדר לך זאת על חשבון הבית.

חזור לעדכן ולדווח, גם על תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...