Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מיצובישי לנסר שנת 2006 האוטו כמעט חדש ועבר רק 19,000

בזמן בלימה במהירות גבוה מעל 110 קמ"ש יש רעידות חזקות של ההגה.(אפילו בבלימה חלשה ביותר).

היית במוסך מורשה ונאמר לי צריך לחרות צלחות בלימה או להחליפם,כמובן שהכל בתשלום למרות שאוטו באחריות.

אני רוצה לציין שאוטו עבר רק 19000 ואני לא נוהג לבלום חזק, כך שלי זה נראה כמו פגם או תקלה במערכת הבלימה.

זה לא אוטו ראשון שיש לי ואף פעם לא החלפתי רפידות או צלחות אחרי 19000...

כמו כן האם זה הגיוני שרפידות עדיין בסדר וצלחות לא ?

מה אלי לעשות ? המוסך רוצה תשלום על הכל למרות שלי נראה שזה פגם.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקש שיזומן אל המוסך מפקח שרות של יבואן הרכב ושהוא יבדוק מכוניתך ויתכן שיאשר התיקון באחריות וביחוד אם רפידות הבלם תקינות ומקוריות וטרם הוחלפו כלל, דבר המעיד כי אים בלאי שחיקה נורמלי בצלחות הבילום.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בקש שיזומן אל המוסך מפקח שרות של יבואן הרכב ושהוא יבדוק מכוניתך ויתכן שיאשר התיקון באחריות וביחוד אם רפידות הבלם תקינות ומקוריות וטרם הוחלפו כלל, דבר המעיד כי אים בלאי שחיקה נורמלי בצלחות הבילום.

בברכה - רפי לין :-)

תודה על התגובה המהירה,

השאלה האם הם חייבים לזמן את המפקח ? או שהם פשוט יכולים להגיד לי ללכת ל...

פורסם

דבר ראשון אם הרכב באחריות הם מחוייבים להחליף לך

צלחות דיסקיות ישר ומקורי בלי לזמן מפקח

ובלי לגבות עלייך כסף על החלקים

באיזה מוסך מדובר ?

כי אתה יכול לערב את משרד התחבורה.

פורסם

מספיקות כמה בלימות חזקות במהירות גבוהה, או גרירת בלמים לאורך ירידה כדי לגרום לרעידות.

עוד משהו שהגיוני - אם שטפת את הרכב ישר אחרי נסיעה, יכול להיות שהמים באו במגע עם הצלחות החמות וגרמו להן להתעוות.

ב 19,000 ק"מ זה לא נראה לי כמו פגם בייצור, תאורתית עברת מספיק כדי לגמור צלחות (וכבר ראיתי מקרים שלקח פחות ק"מ)

פורסם
דבר ראשון אם הרכב באחריות הם מחוייבים להחליף לך

צלחות דיסקיות ישר ומקורי בלי לזמן מפקח

ובלי לגבות עלייך כסף על החלקים

באיזה מוסך מדובר ?

כי אתה יכול לערב את משרד התחבורה.

מדובר במוסך "רמות" בבת ים .

אני יודע שאין אחריות על רפידות בלם . האם יש אחריות על צלחות ?

מספיקות כמה בלימות חזקות במהירות גבוהה, או גרירת בלמים לאורך ירידה כדי לגרום לרעידות.

עוד משהו שהגיוני - אם שטפת את הרכב ישר אחרי נסיעה, יכול להיות שהמים באו במגע עם הצלחות החמות וגרמו להן להתעוות.

ב 19,000 ק"מ זה לא נראה לי כמו פגם בייצור, תאורתית עברת מספיק כדי לגמור צלחות (וכבר ראיתי מקרים שלקח פחות ק"מ).

לא יודע,אך לי זה נראה מאוד מוזר. הרי רפידות בסדר... כלומר אין דרך לדאת אם זה בלאי או לא, מוסך תמיד יכול להאשים את הנהג בנהיגה לא טובה ו ככה להתנער מכל אחריות.

פורסם

זה שהרפידות נראות בסדר לא אומר כלום.

כמו שאמרתי מקודם, כמה מחזורים של חימום רציני וקירור של הצלחות בבלימות יכול לגרום לעיוות.

במוסך יכולים לפרק את הצלחות ולבדוק עד כמה הן זורקות ובעזרת קאליבר גם את העובי שלהן, רק אחרי הבדיקה אפשר יהיה להגיע מהר יותר למסקנות.

פורסם

1. אך השאלה שלי היא האם יש דרך לדאת אם זה בלאי או תוצה מבלימה חזקה ?

2. אני לא קניתי אוטו חדש כדי להחליף דיסקיות כל 20k , הרי זה מגוחך. מה היית עושה במקומי ?

פורסם

אם אתה לא מאמין אתה מוזמן לנסות. לחמם את הבלמים טוב טוב ואחכ להשפריץ ישירות מים על הצלחות.

בהצלחה.

(בהחלפת הצלחות).

ד"א תשמור את השפה שלך לעצמך, אני לא מקשקש.

לילה טוב

מתן.

פורסם

ואם רק צלחת אחד התעוותה ושניה בסדר ,זה נורמלי ? או שזה כבר יכול לסמן פגם ?

פורסם

בדרך כלל אין אחריות על חלקים מתכלים כגון חלקי בלמים, מצמד מגבים וכו'.

ניתן להרוס את הבלמים בנסיעה אחד בלבד כך שלק"מ אין חשיבות בנושא זה.

לרוב רעידה בהגה בזמן בלימה נובעת מצלחות מעוותות עקב שימוש אגרסיבי בבלמים.

ניתן לחרוט צלחות בלם, כך שהתיקון לא חייב להיות יקר יתר על המידה.

אין בעייה עם השפרצת מים על הצלחות הם בנויות לעמידה בחום רב (וגם לקירור מהיר), אך לא רב מידיי.

פורסם

נעשתה חריטה לצלחות,רפידות הורכבו בחזרה כי עדייו טובות

תיקון נעשה על חשבון החברה 8)

האם הרכבת רפידות ישנות על דיסקים אחרי חריטה לא תהווה בעיה בבלימה ?

• תוכן חדש...