Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני תמיד מנסה להשתמש כמה שפחות בבלמים,ואף פעם לא היה לי דבר כזה. אולי צלחות היו פגומות אך לא ניתן לדאת.

מישהו יודע כמה פעמים ניתן לחרוט צלחות לפני שצריך להחליף ?

פורסם

הצלחתי לגמור דיסקיות ורפידות תוך פחות מחודש בנסיעה יום יום בכביש 6 בלימות חזקות במהירויות גבהוהות

אני מאמין שפשוט התעללת בברקסים ...:wink:

פורסם

אבי הוא מהטיפוסים שמכלולים שורדים אצלם ברכב לקילומטראז' בלתי נתפס.

בשביל הדוגמא: בשנת 97 הוא קנה סיטרואן C15 חדש. בשנת 2005 הוא מכר את הרכב למגרש גרוטאות עם 380000 ק"מ, כשהמצמד המקורי עוד ברכב!

הוא הפתיע כבר הרבה פעמים מכונאים בקילומטראז' שהוא עושה על רפידות בלם. מדובר במאות אלפי ק"מ. הבחור הוריד קצב עם היציאה לפנסיה אבל עד אז הקילומטראז' השנתי שלו עמד על 70K ק"מ.

בקיצור, לא מסוג הנהגים שמחממים בלמים.

ובכל זאת, כשהסיטרואן הנ"ל הגיע לכ60K ק"מ, הרכב התחיל לרעוד בבלימה. הרפידות המקוריות שבאו עם הרכב היו עדיין בעובי של רפידות חדשות. בשרודר חרטו לו את הצלחות ע"ח האחריות. לאחר יום יומיים הרעידות חזרו. אז כבר החליפו את הצלחות לחדשות (הפעם על חשבונו של אבי. הם הסכימו רק לחרוט שוב את הצלחות במסגרת אחריות, ואנחנו כבר התייאשנו מהטרטור הזה) ומאז הכול היה בסדר.

אז, לא מחייב שהעיוותים האלה קשורים לסגנון נהיגה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום ושנה טובה לכולם,

אז ככה עברה בערך חצי שנה מאז והבעיה שוב חזרה.

האוטו עבר עכשיו כ 25000 ק"מ ושוב יש רעידות בזמן בלימה במהירות של 110-120 קמ"ש ,בדיוק אותו סיפור.

אני רוצה לציין שרפידות עדיין טובות.

לדאתי יש בלאי בצלחות ,הרי האוטו חדש יחסית,רפידות עדיין מקוריות ולא הוחלפו אף פעם ועדיין די טובות אז מה עוד יכול להיות ...

לפני חצי שנה עשו חריטה(על חשבון החברה) וסידרו את הבעיה אבל לעשות שוב חריטה ??? זה נראה לי קצת מוגזם לא ?

הרי לא יתכן שיעשו לי ב 25000 ק"מ פעמיים חריטה לצלחות מקוריות של האוטו כשעדיין הרפידות נראות די שלמות... בקצב כזה אני יצתרך להחליף את הצלחות עוד חצי שנה...

לדאתי צריך להחליף צלחות לצלחות חדשות מקוריות של היצרן על חשבון החברה !?

היית רוצה לקבל עצה או המלצה מה לעשות? כי כולם יודעים שמוסכים לא כל כך רוצים לעשות משהו במסגרת אחריות גם כשיש סיכוי סביר לבלאי , הם תמיד מנסים להאשים את הנהג . האם העובדה שהם עשו כבר חריטה במסגרת האחריות והבעיה שוב חזרה יכולה לחזק את דעתי שצריך להחליף את הצלחות ???

פורסם

אין שום בעייה לבצע חריטה חוזרת כל עוד לא יורדים ממידת התיקון המינימאלית של הצלחת בילום.

קשה לי להאמין שתצליח להוציא שוב תיקון ע"ח האחריות כי יש כאן מגמה של שימוש אגרסיבי בבלמים, אבל אם יש לך כושר שכנוע טוב, כפי שהעדת על עצמך, הדומה לכושר שלך בהפעלת הבלמים, אתה תצליח.

פורסם
אין שום בעייה לבצע חריטה חוזרת כל עוד לא יורדים ממידת התיקון המינימאלית של הצלחת בילום.

קשה לי להאמין שתצליח להוציא שוב תיקון ע"ח האחריות כי יש כאן מגמה של שימוש אגרסיבי בבלמים, אבל אם יש לך כושר שכנוע טוב, כפי שהעדת על עצמך, הדומה לכושר שלך בהפעלת הבלמים, אתה תצליח.

זאת בדיוק הבעיה..., לא משנה מה תהיה הבעיה ברכב קודם כל הנהג אשם, מה שרשמת זה בדיוק דוגמא למנהל מוסך שלא מענייו אותו שאולי באמת יש איזה בעיה בצלחות ,אבל למה לבדוק כשאפשר להרוויח מהלקוח הרי אי אפשר באמת להוכיח מי צודק פה...

לא יתכן שאני נוהג כבר כ 10 שנים ורק בלנסר חדשה אני משתמש באגריסיביות בבלמים ובכל המכוניות שהיו לי היית עושה חריטה ב 30 או אפילו ב 45 אלף ?!

זה אפילו נראה מגוכח שהרפידות כמו חדשות וצלחות צריך לחרות כבר פעם שניה ב 25 אלף. כמו כן למה בגלל בלאי אני צריך לגמור צלחות כל כך מהר כשבממצוע צלחת מספיקה לפחות ל 60,000 ק"מ ?

פורסם

אוקיי, אתה רוצה התייחסות יותר רצינית מאשר של בעל מוסך? תקבל. מהי מידה הצלחות? מהי מידת הרפידות? מה מצב הבלמים האחוריים? האם אתה נהג יחיד? מהו סגנון הנסיעה שלך? לאן אתה נוסע רוב הזמן?

תענה על כל זה ואני אנסה להבין מה קורה לך ברכב.

פורסם

אני לא יודע מה מדידת הצלחות או רפידות בלנסר 2006 אך על שאר השאלות אני יענה בשמחה.

מצב של צלחות ורפידות אחוריים כחדשים,אני נהג יחיד,סגנון נסיעה שלי די רגוע,נסיעה מתחלקת כחצי בעיר וחצי בכבישים בינערוניים כמו שהיה לפני שנה ושנתיים במכוניות אחרות.

כמו כן יש עוד משהו מאוד מעניין שאני מעביר אצבע על צלחות בלימה קדמיות אז בצלחת אחד מורגש מאוד מאוד חלק ושווה אבל בצלחת שבגלגל השני מורגש כילו שיש איזו עיוות,מאוד קטן אבל עדיין נותן הרגשה שזה לא ישר כמו שבצלחת הראשונה. מה שגם היה לפני חצי שנה באותו גלגל.

אני לא מכונאי, אבל נראה לי משהו לא בסדר כי אם יש עיוות אז למה שוב דווקה באותו גלגל ?

ועוד פרט מעניין, לפני חצי שנה שעשו לי חריטה ראשונה ב 19,000 ק"מ, אז הרפידות היו ממש ממש כמו חדשות אפלו עובד מוסך שאל אם החלפתי אותם כבר...

פורסם

אם בסופו של דבר אתה מחליף צלחות על חשבונך או על חשבון המוסך , אל תיגע בצלחות סיניות, כי ברוב המקרים כחדשות הן נותנות את אותן רעידות.

אני אישית נגד חריטה. במחירים של צלחות איכותיות היום מול מחירי חריטה, ההפרש לא מצדיק חריטה.

כמו כן, כשמחליפים/ חורטים צלחת בדרך כלל גם מחליפים את הרפידות (עלות קטנה מאוד) להתאמה מירבית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סיני אני בטוח לא יקנה, אבל כל הנושא הזה מאוד מעצבן אותי ...קניתי אותו יפני חדש מחברה ודבר הזה לא אמור לקרות,בטוח לא פעמיים...

אני מסכים איתך שבמקרה נורמלי משתלם יותר לקנות צלחות מאשר לחרוט.

פורסם

אז יש עוד דעות ?

האם זה נקרא נורמלי לעשות חריטה שוב אחרי שעשו לפני 6000 ק"מ ? ובזמן שרפידות במצב טוב כמו שהיו גם לפני חריטה ראשונה :?:

• תוכן חדש...