Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלו השאלות....אני מודה לכל הגאוןם שיעזור לי

1. מדוע מומלץ להשתמש בנוזל מיוחד למערכת הקירור של המנוע?

2. הסבר את פעולת הטורבו .

3. הסבר מהי מערכת EBS .

4. למה משמש השמן במנוע ?

5. למה צריך לכבות את המנוע כאשר מגיעים לתחת דלק ?

6. כל כמה זמן צריכים לבדוק שמן במנוע ?

7. למה משמשת מערכת ה - TCS ?

8. מהו המומנט ברכב ?

9. איזה מכונית ספורט ידועה כ-המהירה בעולם ?

10. מיהו ולנטינו רוסי, ולאיזה ענף הוא משתייך ?

תודה....לעוזרים

פורסם

1. מכיל אנטי-פריז, מכיל חומרים מעכבי קורוזיה, אמור להיות נקי ממלחים, נקודת רתיחה גבוהה.

2. http://www.howstuffworks.com

3. כנס לאתר VW.

4. סיכוך, שימון מכלולים נעים, בחלקם גם לקירור.

5. חשש לניצוץ. בטיחות.

6. בצרפתיה ?

7. בקרת משיכה.

8. http://www.howstuffworks.com או למילון המושגים באתר http://www.netcar.co.il

9. 306 כלשהיא....

10. נהג אופנועי מסלול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אלו השאלות....אני מודה לכל הגאוןם שיעזור לי

1. מדוע מומלץ להשתמש בנוזל מיוחד למערכת הקירור של המנוע?

2. הסבר את פעולת הטורבו .

3. הסבר מהי מערכת EBS .

4. למה משמש השמן במנוע ?

5. למה צריך לכבות את המנוע כאשר מגיעים לתחת דלק ?

6. כל כמה זמן צריכים לבדוק שמן במנוע ?

7. למה משמשת מערכת ה - TCS ?

8. מהו המומנט ברכב ?

9. איזה מכונית ספורט ידועה כ-המהירה בעולם ?

10. מיהו ולנטינו רוסי, ולאיזה ענף הוא משתייך ?

תודה....לעוזרים

וואו..

אוקיי בוא ננסה פרה פרה..

1. נוזל קירור הוא איננו מים. הוא בעצם מים מזוקקים יחד עם נוזל אנטי פריז ונוזל למניעת קורוזיה בעיקר. למניעת קורוזויה זה די ברור למה כי אנחנו לא רוצים חלודה בתוך מערכת הקירור נכון? ונוזל האנטי פריז נועד כדי להרחיב את טווב הפעולה של נוזל הקירור. הוא מעלה (בד"כ) את טמפ' הרתיחה לכ125 מעלות צלזיוס ואת נקודת הקפיאה למשהו כמו 35- צלזיוס.

2. הטורבו מנצל את גזי הפליטה של הרכב כדי לסובב את עצמו. הוא מורכז מזוג טורבינות שדרך אחת עוברים גזי הפליטה, טורבינה זו מסובבת אחת שניה שמחוברת ליניקה והיא דוחסת את האוויר לתא הבעירה. ככה יוצא שבעצם נכנס יותר אוויר לתא הבעירה מבלי לשנות את נפחו.

3. EBS? בהנחה שהתכוונת ל-ABS אני אסביר, אם לא - התעלם.

הABS היא מערכת למניעת נעילת גלגלים. ברכב ללא ABS כשאתה בולם בלימה חזקה ופתאומית הגלגלים לרוב ננעלים ואז הרכב בעצם מחליק. הABS באה למנוע מצב זה ע"י כך שהיא לא נותנת לגלגל להינעל,המערכת מפמפמת את בלמים בקצב מאד מהיר ובכך מקצרת את טווח העצירה ומונעת איבוד שליטה כתוצאה מאובדן היגוי או החלקה, או שניהם.

4. השמן נועד ל2 דברים בעיקר. הראשון זה קירור והשני , שהוא העיקרי, הוא סיכה. המנוע עובד מהר, מאד מהר וכתוצאה מהחיכוך נוצר חום רב והמנוע עלול להיתפס (התרחבות מתכות בחום..), כאן נכנס השמן. השמן מחליק את הכל ומונע חיכוך מאסיבי, זה לא שהמנוע לא מתחכך עם שמן כי הוא כן - רק פחות. השמן מאוכסן באגן השמן (קארטר).

5. הדבר הדליק בדלק הוא לא הדלק עצמו, אלא האדים שלו. מהסיבה הזאת יש לכבות את המנוע בתחנות דלק. כל ניצוץ קטן יכול להצית הרבה אדי דלק שהצטברו. מהסיבה הזאת גם אסור לדבר בפלאפון או לעשן בתחנות דלק.

6. המהדרין בודקים כל יום, לדעתי בדיקה דו שבועית צריכה להספיק. במידה וחסר יש למלא ולעקוב אחר צריכת השמן כדי לוודא שהיא איננה מוגזמת. אם היא כן - זה סיפור אחר.

8. כעיקרון מומנט הוא כח כפול זרוע, תריץ על זה חיפוש כי אני לא סגור על עצמי בנושא ואני מעדיף לא להטעות.

9. מה זה מהירה? מהירות סופית או האצה? אם זה האצה מכוניות דראג מגיעות ל300 מיל לשעה במשהו כמו 5-6 שניות. מבחינת מהירות סופית היו כאלה ששברו את מחסום הקול בעזרת מנועי סילון.

10. ולנטיננו רוסי הוא רוכב אופנוע לא רע בכלל.

אוקיי, כל השאלות נענו יחסית על רגל אחת, אני יכול לכתוב על כל שאלה עמודים שלמים. השאלות ששאלת נשאלו כבר ואם אתה מעונין למצוא עוד מידע תריץ חיפוש בפורום.

מקווה שעזרתי לך.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

ראלימן !!!

אמרת שמערכת ה-ABS מקצרת את מרחק הבלימה אבל לפי מקורות שקראתי (וגם לפי ההגיון) היא דווקא מגדילה את מרחק העצירה,ואני אדגים לך:

אם תסע בקו ישר על 100 קמ"ש ברכב ללא המערכת ותיתן ברקס פתאומי מקסימלי (כלומר דוושת בלמים על הריצפה) הגלגלים ינעלו,הרכב כמובן יחליק,אבל ייעצר די מהר בגלל שעדיין יש התנגדות של הגלגלים הנעולים.

לעומת זאת,אותם תנאים ברכב עם המערכת מרחק הבלימה שלו יגדל כיוון שהמערכת בעצם משחררת מעוצמת הבלימה ברגע שהיא חשה שגלגל ננעל (פימפום).

בכל המקומות שקראתי ציינו שהיתרון של מערכת ה-ABS נעוץ בכך שהוא מאפשר לך יכולת תמרון תוך כדי בלימת חירום,כי הגלגלים לא ננעלים=יש אחיזה (אם כי עדיין פחותה מאוד בגלל העברות המשקל),והדגישו בגדול שבניגוד למה שנהוג לחשוב,המערכת מגדילה את מרחק הבלימה ולא מקצרת אותו.

מנסיון אישי שלי על שני רכבים שהיו ברשות משפחתי,ההבדלים במרחקי הבלימה ניכרים ומורגשים,כאשר ברכב עם המערכת הבלימה היתה תמיד יותר ארוכה מאדר בלי המערכת (אבל באמת היתה לי יכולת תמרון תוך כדי הבלימה).

(שני הרכבים הם סוזוקי בלאנו 1.6,זהים לחלוטין ובאחד היתה מותקנת המערכת ובשני לא)

אבל שוב, אם מישהו מכיר את זה באותה צורה שראלימן מכיר אז תתקנו אותי,כי זה עניין די קריטי לגבי מי שלא מכיר טוב את המערכת (בייחוד לנהגים צעירים יותר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמה הערות,

1.נקודת הרתיחה גם של מי קירור ירוקים/כחולים/אדומים הם 100 מעלות,

מאחר והנוזל קירו יושב במערכת סגורה נקודת הרתיחה שלו עולה, ולא אף סיבה אחרת.

לגבי נקודת קיפאון, לזה אכן אחראי התוסף הירוק וכו'.

כמו כן, נוזל הקירור תפקידו לשמן את משאבת המים, ולכן מאוד חשוב להשתמש

בנוזל יעודי ומאיכות טובה. מומלץ למשש באצבעות כמה נוזלים בשביל להבין את ההבדלים

ביכולות הסיכה שלהם.

2. ולנטינו רוסי, הוא כיום הרוכב כביש מספר 1 בעולם :!:

פורסם
כמה הערות,

ביכולות הסיכה שלהם.

לכל נוזל קירור נקודת רתיחה שונה (נוזלי הקירור בין השאר נבדלים בנקודת הקיפאון ונקודת הרתיחה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני יודע מזה ABS

אבל אני צריך לדעת מזה EBS

עשיתי חיפוש בנוגע לשאלות ולא מצאתי...

אתה יכול לעזור לי בבקשה?

אני לא בטוח למה אתה מתכוון אבל אני יכול להפנות אותך לת'רד שהיה לי בפורום אחר שבוא כתבתי את הכל באנגלית ...

ובעמוד ה שלישי של הת'רד יש כתבה מלאה שמסבירה את הכל על ESP TCS וכדומה...

http://www.sportscarforums.com/viewtopic.php?t=170&postdays=0&postorder=asc&start=0

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אוקי אז אם היית עושה חיפוש קטן בגוגל על EBS ....

היית יודע שזה ELECTRONIC BRAKING SYSTEM ...

הנה כתבה קטנה.... אם אתה רוצה עוד תריץ חיפוש בGOOGLE ...

http://www.meritorwabco.com/ebs.asp

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
כמה הערות,

ביכולות הסיכה שלהם.

לכל נוזל קירור נקודת רתיחה שונה (נוזלי הקירור בין השאר נבדלים בנקודת הקיפאון ונקודת הרתיחה)

זה לא נכון,

גם אם תשים מים במערכת, הקירור יהיה זהה.

טמפרטורת הרתיחה עולה מכיוון שזו מערכת סגורה בלחץ.

פורסם

יוגב כפרה נשמה עיניים, מה שציינת בנוגע למערכת סגורה בלחץ נכון.

יחד עם זאת למיטב ידיעתי ב"מים ירוקים" יש לא רק תוסף שמוריד את נק' הקיפאון אלא גם תוסף שמעלה את נק' הרתיחה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
ראלימן !!!

אמרת שמערכת ה-ABS מקצרת את מרחק הבלימה אבל לפי מקורות שקראתי (וגם לפי ההגיון) היא דווקא מגדילה את מרחק העצירה,ואני אדגים לך:

אם תסע בקו ישר על 100 קמ"ש ברכב ללא המערכת ותיתן ברקס פתאומי מקסימלי (כלומר דוושת בלמים על הריצפה) הגלגלים ינעלו,הרכב כמובן יחליק,אבל ייעצר די מהר בגלל שעדיין יש התנגדות של הגלגלים הנעולים.

לעומת זאת,אותם תנאים ברכב עם המערכת מרחק הבלימה שלו יגדל כיוון שהמערכת בעצם משחררת מעוצמת הבלימה ברגע שהיא חשה שגלגל ננעל (פימפום).

בכל המקומות שקראתי ציינו שהיתרון של מערכת ה-ABS נעוץ בכך שהוא מאפשר לך יכולת תמרון תוך כדי בלימת חירום,כי הגלגלים לא ננעלים=יש אחיזה (אם כי עדיין פחותה מאוד בגלל העברות המשקל),והדגישו בגדול שבניגוד למה שנהוג לחשוב,המערכת מגדילה את מרחק הבלימה ולא מקצרת אותו.

מנסיון אישי שלי על שני רכבים שהיו ברשות משפחתי,ההבדלים במרחקי הבלימה ניכרים ומורגשים,כאשר ברכב עם המערכת הבלימה היתה תמיד יותר ארוכה מאדר בלי המערכת (אבל באמת היתה לי יכולת תמרון תוך כדי הבלימה).

(שני הרכבים הם סוזוקי בלאנו 1.6,זהים לחלוטין ובאחד היתה מותקנת המערכת ובשני לא)

אבל שוב, אם מישהו מכיר את זה באותה צורה שראלימן מכיר אז תתקנו אותי,כי זה עניין די קריטי לגבי מי שלא מכיר טוב את המערכת (בייחוד לנהגים צעירים יותר).

כתבתי את כל זה..

כיום הABS גם מקצר את מרחק הבלימה, אנחנו נמצאים בערך בדור השישי או השביעי של מערכות ABS והן התקדמו הרבה.

אכן היתרו ןהמרכזי הוא שאתה נשאר עם שליטה בזמן בלימה ועם יכולת היגוי, אבל היא גם מקצרת זמני עצירה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

השאלה היא יעילות מערכות ה-ABS במכוניות הזולות (יפניות וכו') יעילה באותה מידה כמו במכוניות יוקרה שבהם מותקנת מערכת ABS הכי חדישה ומתקדמת (דור 6 או 7 כדברייך).

כי בכל אופן,כשיצא לי לבדוק את זה בכמה פעמים בבלאנואים שהיו ברשות משפחתי (אם אתם שואלים למה בלאנואים זה בגלל שהיתה לנו בלאנו אחת ואחרי שאבי השבית אותה בתאונה הוא החליט לקנות אחת חדשה),הרגשתי הבדל גדול במרחק הבלימה שלפתע גדל בבלאנו החדשה עם ה-ABS (החדשה שנת 2002 והישנה היתה 97).

איך ניתן להסביר את זה בהנחה שהבלימה התבצעה באותו קטע כביש,ממהירות 100 קמ"ש למצב עמידה בקטע של ישורת ?

(הרגל שלי מאז שיש לי רשיון,שכל רכב שאני עולה עליו לפני שאני בודק מה שווה המנוע שלו אני קודם בודק מה שווים הבלמים שלו,ולכן יש לי כביש קבוע שבו אני מבצע את "ניסויי" הבלימה שלי באותו קטע בדיוק כדי שאוכל להשוות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יוגב כפרה נשמה עיניים, מה שציינת בנוגע למערכת סגורה בלחץ נכון.

יחד עם זאת למיטב ידיעתי ב"מים ירוקים" יש לא רק תוסף שמוריד את נק' הקיפאון אלא גם תוסף שמעלה את נק' הרתיחה.

אולי בגלל שהמים מסוככים? (נקודת הרתיחה של שמן גבוהה משל מים)

פורסם

כיום הABS גם מקצר את מרחק הבלימה, אנחנו נמצאים בערך בדור השישי או השביעי של מערכות ABS והן התקדמו הרבה.

אכן היתרו ןהמרכזי הוא שאתה נשאר עם שליטה בזמן בלימה ועם יכולת היגוי, אבל היא גם מקצרת זמני עצירה.

ראלימן

זה לא מדויק.

על כביש יבש ה-ABS לא מקצר מרחק עצירה. הוא אפילו מאריך אותו במעט אם הוא נכנס לפעולה מוקדם מדי או אם הנהג בולם בצורה לא נכונה (לא דגרסיבית). ההסבר פשוט מאוד - על כביש יבש בלימה אופטימלית היא בלימה שבה הגלגלים לא ננעלים כלל. ברגע שה-ABS עובד, הוא משחרר עוצמת בלימה כי הגלגלים ננעלו, המילישניות הללו פוגמות בצורה מסוימת במרחק הבלימה. מה שנכון הוא שכיום ההבדלים מזעריים למדי.

על כביש רטוב גם יעילות ה-ABS בקיצור מרחק הבלימה איננה אבסולוטית. אם תבלום נכון יכול להיות שתצליח לעשות זאת מהר יותר מאשר עם ABS. ההבדל הוא כפול. אחד - לנהגים הדיוטים שאינם יודעים לתפעל את מערכת הבלמים כמו שצריך. ושתים - לאפשר היגוי, ולו במחיר של יכולת בלימה טיפה נחותה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...