Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוםםם!

אני רוצה לכוון את התדרים של המערכת עפ"י ה-HU בלבד, אז רציתי לדעת איך אני עושה את המגבר שיהיה בפלט?

אם זה חשוב אז המערכת שלי הולכת ככה:

יש לי HU פיוניר סדרה 6

מגבר לאנזר 4 יציאות

סאב פיוניר 1000

וקומפוננט של פוואר באס

התדרים המכוונים ב-HU הם LPF-80HZ ו-HPF - 80HZ

תודה!

נ.ב:עוד שאלה קטנה- מה עושה לאודנס? למה יש לו LOW MID HIGH ?

האם נניח אני שם על MID אז הוא מגביר רק את תחום ה-MID ??

פורסם

מגבר לא מכוונים לפלאט, מגבר מכוונים עד שהדרייבר מתחיל לעוות, שם הוא מגיע למקסימום שלו.

ולגבי הלאודנס, תעשה חיפוש דובר רבות על כך, בגדול מה שאמרת אתה צודק כשמכוונים לmid למשל הוא מדגיש את הmid .

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

בעקבות הפוסט הזה חשבתי שצריך לכוון את אחד הרכיבים לפלאט

http://www.carsforum.co.il/vb/archive/index.php/t-140425.html

אז אם אני רוצה שהחיתוך יהיה לפי הרדיו דיסק - 80HZ בHP ו-80HZ בLP , אז במגבר בHP לחתוך יותר נמוך מהמכשיר נניח על ה-40 , וLP לחתוך יותר גבוה מהמכשיר נניח על 250 ?? האם זה יהיה נכון??

תודה

פורסם

נראה לי (יותר מההיגיון ופחות מנסיון)

שאתה צריך לכוון את המגבר למינימום בהיי פס ומקסימום בלו פס, ככה המגבר יעביר את כל התדרים ש ישלחו אליו מהHU אם הוא יהיה מכוון על פחות הוא יכול רק להפריע.

פלט עד כמה שאני יודע זה מושג מאקולייזר, לך אין אקולייזר, רק פילטרים.

פורסם
מגבר לא מכוונים לפלאט, מגבר מכוונים עד שהדרייבר מתחיל לעוות.

אתה מתכוון אולי לgain?? בטח שמכוונים מגבר על FLAT !! במידה וניתן לחתוך דרך ההד יוניט זה הרבה יותר מדוייק מאשר לחתןך דרך המגבר.

כמו שיש לך hp ו lp צריך ליהיות לך FLAT או FULL RANGE (מצב בייניים) ואז המגבר שלך עובד לפי מה שההד יוניט מוציא.

פורסם
אתה מתכוון אולי לgain?? בטח שמכוונים מגבר על FLAT !! במידה וניתן לחתוך דרך ההד יוניט זה הרבה יותר מדוייק מאשר לחתןך דרך המגבר.

כמו שיש לך hp ו lp צריך ליהיות לך FLAT או FULL RANGE (מצב בייניים) ואז המגבר שלך עובד לפי מה שההד יוניט מוציא.

אין לי FLAT במגבר, יש לי FULL RANGE , אז להעביר ל-FULL RANGE ? כרגע הסאב יושב על LP והקומפוננט על HP .

פורסם
אין לי FLAT במגבר, יש לי FULL RANGE , אז להעביר ל-FULL RANGE ? כרגע הסאב יושב על LP והקומפוננט על HP .

במקרה הזה, FULL RANGE = FLAT. אם אתה לא רוצה להשתמש בפילטרים של המגבר, העבר אותם למצב של FULL RANGE. במצב הזה המגבר יעביר את כל טווח התדרים.

אני לא בטוח שכדאי לך לבצע את החיתוכים רק מההד יוניט. בחלק מהמכשירים כאשר מנתקים להם את המתח ( לדוגמא: בהחלפת מצבר או בתקלה כלשהיא) ההגדרות של המכשיר מתאפסות למצב FLAT. במקרה כזה אם לא תכוון מחדש את ה - HU ליפני השימוש החוזר, אתה עלול ליגרום נזק לרמקולים, במיוחד לקומפוננטים. לכן אני ממליץ שתכוון במגבר את הסאב על LP ותכוון את תדר החיתוך שלו גבוה יחסית, באזור ה - 150HZ. את הקומפוננט תכוון על HP ואת תדר החיתוך שלו תכוון על 50HZ. במצב כזה החיתוכים של המגבר ישמשו בעיקר להגנה. את החיתוך הסופי תבצע דרך ה - HU.

בהצלחה,

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
נ.ב:עוד שאלה קטנה- מה עושה לאודנס? למה יש לו LOW MID HIGH ?

האם נניח אני שם על MID אז הוא מגביר רק את תחום ה-MID ??

לגבי הלאודנס, תעשה חיפוש דובר רבות על כך, בגדול מה שאמרת אתה צודק כשמכוונים לmid למשל הוא מדגיש את הmid .

תפקידו של הלאודנס הוא לתת הדגשה לתדרים הגבוהים והנמוכים כאשר ה - HU מנגן בעוצמה נמוכה. ככל שהעוצמה של ה - HU מתגברת - ההדגשה של התדרים הגבוהים והנמוכים הולכת ויורדת. בד"כ מעל ל - 50% מהעוצמה של ה - HU, הלאודנס מתבטל לגמרי. לגבי ה - LOW, MID, HIGH של הלאודנס: זה מציין את עוצמת ההדגשה של התדרים הנמוכים והגבוהים. אין לזה כל קשר לתחומי התדרים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
....................

.................. לכן אני ממליץ שתכוון במגבר את הסאב על LP ותכוון את תדר החיתוך שלו גבוה יחסית, באזור ה - 150HZ. את הקומפוננט תכוון על HP ואת תדר החיתוך שלו תכוון על 50HZ. במצב כזה החיתוכים של המגבר ישמשו בעיקר להגנה. את החיתוך הסופי תבצע דרך ה - HU.

בהצלחה,

שלו.

מצטרף להמלצה.

אין ספק שפותח התרד' קיבל עיצה מקצועית משלו, עיצה ברמה הגבוהה ביותר.

מציע לכל החברים להפנים טוב טוב עיצה זו של שלו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בגדול מה שאמרת אתה צודק כשמכוונים לmid למשל הוא מדגיש את הmid .

בגדול יותר, זה לא נכון בכלל.

זה פשוט 3 שלבים שניתנו לו כאופציה של הגברת 2 נקודות התדים 100 ו 10K הרץ.

בכל אופן אם זה מגבר איכותי יחסית רצוי להישתמש גם בקרוס שלו, ככה מגיעים לקרוס שמנחית יותר את התדרים ואפשר לכוון אפילו שהמגבר לא יגביל אותך,

למשל, במגבר תכוות את התדר של הסאב על 200, ככה אתה גם לא תגיע לתחום הזה ובנוסף "תרוויח" את הניחות של התדרים מעל 200 הרץ מהקרוס של הסאב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

למשל, במגבר תכוות את התדר של הסאב על 200, ככה אתה גם לא תגיע לתחום הזה ובנוסף "תרוויח" את הניחות של התדרים מעל 200 הרץ מהקרוס של הסאב.

אתה יכול בבקשה להסביר את מה שכתבת.

פורסם
בגדול יותר, זה לא נכון בכלל.

זה פשוט 3 שלבים שניתנו לו כאופציה של הגברת 2 נקודות התדים 100 ו 10K הרץ.

בכל אופן אם זה מגבר איכותי יחסית רצוי להישתמש גם בקרוס שלו, ככה מגיעים לקרוס שמנחית יותר את התדרים ואפשר לכוון אפילו שהמגבר לא יגביל אותך,

אוקיי, למדתי עוד משהו היום.

פשוט זכור לי מת'רד ישן שקראתי בפורום שזהו תפקידו של הלאודנס.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

• תוכן חדש...