Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא שאני מכיר, כיוון שזה תלוי ברמת האבזור הספציפית של המכונית עליה אתה שואל, וזה תלוי גם בשנת היצור.

ציוד האבזור משתנה בין שנות דגם שונות, גם אם שם הדגם עצמו נותר זהה.

שאל לגבי דגם ספציפי, שנתון ספציפי, רמת גימור ספציפית. אולי מישהו ידע.

לחילופין, אתה יכול להרים טלפון למשרדי היבואן. אולי מישהו יזכור ויואיל להשיב.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא שאני מכיר, כיוון שזה תלוי ברמת האבזור הספציפית של המכונית עליה אתה שואל, וזה תלוי גם בשנת היצור.

ציוד האבזור משתנה בין שנות דגם שונות, גם אם שם הדגם עצמו נותר זהה.

שאל לגבי דגם ספציפי, שנתון ספציפי, רמת גימור ספציפית. אולי מישהו ידע.

לחילופין, אתה יכול להרים טלפון למשרדי היבואן. אולי מישהו יזכור ויואיל להשיב.

היי,

פונטו ספייס מנוע 1250 שנת 2001

דיההטסו סיריון מנוע 1300 שנת 2001

פורסם

דיהטסו סיריון קיבלה 3 כוכבים בטיחות, אבל זה משתנה כי יש דגמים הנמכרים ללא כ"א וכ'ו.

פונטו ספייס קיבלה 4 כוכבים בטיחות.

אני חייב לציין משהו.

בעבר הייתה לנו סאאב 9000 מודל 96 שהלכה בתאונה.

אבא שלי התנגש עם לאנסר 2006 במהירות של 60 קמש, ואני חייב לציין שהנזק לסאאב היה די קטן.

רק הפרונט הלך.

סאאב 900 מאותם שנים קיבלה במבחני הריסוק כוכב וחצי בלבד, ואני מאמין שה9000 היותר ישנה פחות בטוחה ממנה.

איך אתם מסבירים זאת?

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

במבחני הריסוק בודקים את הנזק לנפגעים, לא את הנזק לרכב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כמה עובדות מעניינות:

לאלפא 147 יש 6 כריות אוויר אבל רק 18% בפגיעה קדמית ו-3 כוכבים (למרות שלפי חוקי NCAP היא אמורה לקבל שני כוכבים בלבד!)

לקאיה סראטו 6 כריות אוויר אבל רק 63% בפגיעה קדמית ו-44% בפגיעה צידית (!)

לשברולט אוויאו יש 19% בפגיעה קדמית עם אזהרת סכנה מיוחדת. היא נבחנה עם 4 כריות אוויר.

מעבר לכך - כפי שכבר אמרתי מכוניות רבות מתגאות בחמישה כוכבים אבל בעצם יש להן ארבעה, ורק התזכורות לחגורות העלו אותן לחמישה (כל תזכורת מוסיפה נקודה אחת כאשר מעל 33 זה 5 כוכבים). בין המכוניות הללו: פיאט גרנדה פונטו, רנו קליאו החדשה, פיז'ו 207, ב.מ.וו 1, אופל אסטרה, פולקסווגן גולף (לה יש ציון נמוך יחסית למתחרותיה, של 81% בפגיעה קדמית) ואפילו רנו מגאן, שמתגאה כבר שנים בהיותה המשפחתית הבטוחה בעולם.

יותר חמור - באותה הצורה קפצו מכוניות סופר-מיני לא מעטות מניקוד של שלושה כוכבים לארבעה! דוגמאות – ניסאן מיקרה, יונדאי גטס, הונדה ג'אז – שלושתן זכו לכוכב רביעי רק בזכות תזכורת לחגורת בטיחות לנהג. אפילו משפחתיות גדולות כיונדאי סונטה החדשה וקאיה מג'נטיס (הבנויות על פלטפורמה זהה), מצויות על קו התפר שבין שלושה לארבעה כוכבים. להונדה אקורד יש ארבעה, אבל ציון התנגשות קדמית נמוך ביותר – 63% בלבד. סוזוקי סוויפט החדשה נבחנה עם 6 כריות אוויר, אבל זכתה לציון של 69% בלבד בפגיעה קדמית – נמוך משל מתחרות רבות עם 4 או 2 כריות אוויר.

בקיצור - שימו לב לאותיות הקטנות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רק הערה קטנה (זה בסדר ככה, ארנון?): אתה שב ומדבר על ציוני ריסוק קדמיים נמוכים במכוניות מסוימות למרות שהן מאובזרות היטב בכריות אוויר - אך שכחת שכל כריות האויר מעבר ל-2 (למעט כריות ברכיים, שאינן רלבנטיות במקרים המוזכרים) מיועדות להגנה בריסוק צידי ואינן משנות דבר לתוצאת הריסוק הקדמי!

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

קראתי פורום את פירוט המבחנים, באדיבות רונן :

"כיום מבוצעים שלושה מבחנים שונים - ריסוק חזיתי במהירות 64 קמ"ש המדמה התנגשות עם רכב במשקל דומה, כאשר החפיפה בינהם היא 40% מרוחב הרכב, ריסוק צד המדמה פגיעה של מכונית בצומת, ומבחן ריסוק מול עמוד, המדמה אובדן שליטה ופגיעה בעץ\עמוד חשמל."

אבל כשאני קורא באתר euroncap.co.il, לא כל כך ברור לי :

1. אני רואה שיש מבחן ריסק חזיתי, ומבחן ריסוק צד, אבל אני לא רואה שם מבחן ריסוק מול עמוד/עץ...

2. האם מבחן הפגיעה בהולך רגל רלוונטי לסיכום הכוכבים ?

3. מה טווח הציונים בנקודות של כל מבחן ? (לפי האחוזים, אני מבין שיש טווח שונה ?)

תודה !

פורסם

בטיחותיטו, פתחת מלאנ'תלפים הודעות על בטיחות. איחדתי לך את האחרונה לכאן ואני מבקש שאם אתה מתכוון לכתוב עוד שאלה בימים הקרובים - תוסיף אותה לשרשור זה ואל תפתח חדש.

באשר לשאלות:

1. יש מבחן צד - SIDE, ומבחן עמוד POLE. תסתכל באזור ה-test procedures explained.

2. לא רלוונטי.

3. חפש באתר של NCAP את ההסברים של המבחנים. יש שם גם תיאור של הנקודות לכל מבחן. אני חושב שלפגיעה קדמית זה עד 16נקודות, פגיעות צד עד 18 ואז נקודה נוספת לכל תזכורת לחגורה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האשכול הזה היה על רכבים ספציפים, וההודע ההאחרונה היתה כללית בנושא מבחני בטיחות,

אבל אם אתה מעדיף לשרשר, OK :-)

1. אבל גם מבחן ה Pole מדמה פגיעה מהצד, ולא פגיעה מול עמוד/עץ...

2. תודה

3. חיפשתי, גם במסמכים, לא מצאתי...

פורסם

אני חייב לציין משהו.

בעבר הייתה לנו סאאב 9000 מודל 96 שהלכה בתאונה.

אבא שלי התנגש עם לאנסר 2006 במהירות של 60 קמש, ואני חייב לציין שהנזק לסאאב היה די קטן.

רק הפרונט הלך.

סאאב 900 מאותם שנים קיבלה במבחני הריסוק כוכב וחצי בלבד, ואני מאמין שה9000 היותר ישנה פחות בטוחה ממנה.

איך אתם מסבירים זאת?

ניב

ההתנהגות הרצויה של רכב בזמן תאונה היא לא שהוא ישאר שלם, אלא להפך, שהוא ימחץ ויתקפל. ככה הוא סופג את כל המכה. כאשר הסאב שלכם נשארה שלמה היא בעצם העבירה את כל עוצמת המכה ממנה אל הנוסעים ברכב.

פורסם
האשכול הזה היה על רכבים ספציפים, וההודע ההאחרונה היתה כללית בנושא מבחני בטיחות,

אבל אם אתה מעדיף לשרשר, OK :-)

1. אבל גם מבחן ה Pole מדמה פגיעה מהצד, ולא פגיעה מול עמוד/עץ...

2. תודה

3. חיפשתי, גם במסמכים, לא מצאתי...

1. 3. ה-SIDE מדמה פגיעה של רכב מהצד, ה-POLE מדמה פגיעה של עמוד - הרכב נפגע מעמוד דק ברוחב מאוד ספציפי ובמיקום מאוד ספציפי. חפש איפה שכתבתי לך ותמצא תמונות והסברים. חפש בקבצי ה-PDF שבאתר ותמצא עוד המון מידע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
1. 3. ה-SIDE מדמה פגיעה של רכב מהצד, ה-POLE מדמה פגיעה של עמוד - הרכב נפגע מעמוד דק ברוחב מאוד ספציפי ובמיקום מאוד ספציפי. חפש איפה שכתבתי לך ותמצא תמונות והסברים. חפש בקבצי ה-PDF שבאתר ותמצא עוד המון מידע.

1. נכון, פשוט נשמע לי הרבה יותר הגיוני שפגיעה בעמוד תבחן מהחזית, ולא מהצד...

3. חיפשתי שוב, לא מצאתי, אם אכן קיים באתר הנ"ל, אשמח אם תתן קישור, תודה.

פורסם

מסתבר שרוב האנשים שפוגעים בעמוד או עץ, לא עושים זאת בפגיעה חזיתית. כשהעץ בא מולם, הם בדרך כלל מצליחים להפנות את ההגה ולהימנע מפגיעה בו.

לעומת זאת, כאשר הם מאבדים שליטה בסיבוב ו"נמרחים" על עץ או עמוד, הם עושים זאת עם צד הרכב, ומכיוון שהמרחק אל הנהג בפגיעה כזו קצרצר, מוטלת על המכונית מטלה מורכבת ביותר להצליח ולשמור עליו בחיים.

פורסם
מסתבר שרוב האנשים שפוגעים בעמוד או עץ, לא עושים זאת בפגיעה חזיתית. כשהעץ בא מולם, הם בדרך כלל מצליחים להפנות את ההגה ולהימנע מפגיעה בו.

לעומת זאת, כאשר הם מאבדים שליטה בסיבוב ו"נמרחים" על עץ או עמוד, הם עושים זאת עם צד הרכב, ומכיוון שהמרחק אל הנהג בפגיעה כזו קצרצר, מוטלת על המכונית מטלה מורכבת ביותר להצליח ולשמור עליו בחיים.

הבנתי, תודה !

• תוכן חדש...