Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן סאבג" בעייתית. הדפרנציאלים האחוריים הולכים מהר מאוד. אם שמים נעילה לדפרנציאל אז הגלגל שיניים הולך זה בעיה.

אבל אין על הכוח והכיף שהאוטו מספק לך

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

מה הבעיה הדפרנציאלים?

ולמה לא להוסיף רוורס?

אני אשמח לשמות של חנויות שיש להן חלקים לסאווג'

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

OK.

קניתי חלק מחלקים. (תאמת הייתי בטוח שאני יוצא בנזק גדול יותר. )

תושבת מנוע.

זרוע תחתונה של גלגלים.

סרוו כוח של בלו ברד (דגם BMS-630MG) ב4.8V הוא 12.6KG. וב6V הוא 14KG.

רפידות ברקס. + דיסקים.

הסוללות יעברו שינוי לפקים של 5 ביחד. (סוללות של GP 2300. יולחמו ביחד לקבוצה של 5.)

אחרי שהייתי בחנות כ 4 שעות. כי הרכבתי הכול שם בחזרה. והמוכר (בחור נחמד ועוזר. בשם רוני. חנות בשם פרופלור)

בבית סיימתי לכוון את הברקסים כמו שצריך.

אחרי שסיימתי עשיתי הרצה ברחוב. והרכב קפץ. סוללה מבפנים עפה מהמקם. והרכב טס! (שוב אני טס. בכל הכוח)

לתוך קיר לבנים.! נזקים?

נזילת דלק מטורפת. מריצים עד שנגמר הדלק.

ובודקים. תוצאות. מיכל דלק שבור. יש סדק של חצי מיכל. (תוקן למחרת בבית. ) ביינתיים מחזיק.

תמונות בקרוב.

פשוט ממממממממממכר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

גבר תעשה טובה לעצמך תקנה פיל סייף אם אתה לא יכול להישטלת על האוטו פשוט כבה את השלט והאוטו נעצר

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

2 דברים קניתי על ההתחלה.

1. פייל סיף (אבל הוא לא עובד כאשר אין סוללות)

2. מגן למיכל דלק

והפייל סיף לא היה עוזר במצב הזה!

פורסם

תעטוף אותו בספוג או משהו בסגנון.

לא חבל על הכסף?

או שתסע בשטח פתוח.

אלעד (שאם היה לו כזה בטוח היה הורס אותו ובונה לו רמפות כדי שיתרסק)

פורסם

לסאבג' יש מגן מיכל מקורי שאפשר לקנות, הבעיה היא שהמכה לא מתרכזת בנקודה שמקבלת את המכה, אלא עוברת כזעזוע לאורך כל האוטו, ולפעמים נשברים חלקים בלתי צפויים. בגלל המבנה של הסאבג' תתכונן להרבה מיכלים בולמים ומשולשים תחתונים שבורים.

ולמוכר, שהוא גם הבעלים שם, קוראים רונן, לא רוני.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

שאלה לי לכולכם, ומצטער על ההתעלקות;

אני מעוניין לבנות רכב שכזה ולהשתמש במנוע של מכסחת דשא שיש לי, עד כמה אני הוזה? איך אני בונה את הקלאץ' שלו?

בריאות לכולם!

פורסם
שאלה לי לכולכם, ומצטער על ההתעלקות;

אני מעוניין לבנות רכב שכזה ולהשתמש במנוע של מכסחת דשא שיש לי, עד כמה אני הוזה? איך אני בונה את הקלאץ' שלו?

אתה הוזה ובגדול..יהיה לך מאוד קשה עד לבלתי אפשרי לבנות משהו כזה בלי השקעה כספית שסכומה הייה כמחיר של אוטו כזה חדש ללא קומבינות ועם מלאי חלקי חילוף שתוכל להנות ממנו ולא להתעסק כל היום בתיקונים..

סתם נקודה למחשבה בשבילך תחשוב על גלגלים שתצטרך לקנות ציריות גיר דיפרנציאל מערכת רדיו(שלט סרוואים מקלט...)

(התעסקתי בתחום שנתיים+ אז אני קצת מבין איך עובד כל העסק)

פורסם

אני כבר בעסק הזה 4 שנים ונהנה מכל רגע.

תשמע, זה הובי לא זול ודורש תחזוקה שוטפת של הרכב (בעיקר: מיסבים, פילטרים, וחלקי חילוף).

עכשיו המלצות אני יתן לך כמה המלצות:

1) לגבי פילטר אוויר: שהיה משני ספוגים אחד שהיה הפילטר העיקרי (הספוג הגדול) והפרה פילטר (הספוג הדק שישוב על הפילטר הגדול). מומלץ להחליף פילטר אוויר פעם בגלון (סיפור של 15 שקל +-) ולשמן רק את הפילטר העיקרי (הגדול) ממש טוב, ואת הפרה פילטר לא לשמן (עם בכל זות אתה רוצה לשמן את הפרה פילטר, תשמן אותו ממש מעט מהצד הפנימי שלו).

מומלץ למרוח גריז על הדפנות הפנימיות של הפילטר אוויר שלא היכנס חול בין הפלסטיק לספוג.

עם אתה רועה שנכנס חול\אבק דרך הפרה פילטר אל הפילטר העיקרי תשליך אותו לפח ושים פילטר חדש.

2) תיקינותם של מיסבים: חשוב לבדוק לעיתים קרובות את תקינותם של המיסבים ברכב, בעקבות הסלדים הגבוהיים שבהם רכבים אלה עובדים הבלאי על המיסבים גדול מאוד. מיסב לא תקין יכול לגרום לבלאי גדול על מכלולי הרכב (כגון: ציריות ודיפרנציאלים וכו'...). חוץ מזה שבמחרים של המסיבים היום (1$ למיסב, לא כדי להתעסק עם זה יותר מדי ופשוט להחליף כל פעם ולהיות עם ראש שקט).

מאוד חשוב שהמיסבים של הפעמון היו תקנים, מומלץ לבדוק אותם כול גלון. ובמידה ואתה מתכוון להתחרות אז מומלץ להחליף אותם לפני כל תחרות.

3) חופשים: מומלץ לבדוק לעיתם קרובות חופשים שהרכב מקבל ולסדר אותם. לדומה חופשים בציריות של הגלגלים, מומלץ לסדר עם סט שייבות יעודי.

4) ברגים: לפני כל יום הסעה, מומלץ לעבור כל הברגים באוטו ולוודא שהם מחוזקים היטב. ברגים שמתחברים לחלקי מתכת ברכב מומלץ ואפילו רצוי להדביק עם לוק טייט להדבקת ברגים.

5) טמפ' המנוע: רצוי שהמנוע יעבוד בטמפ' עבודה נכונה למניעת בלאי מוגבר על המנוע. מנוע שעובד חם מידי יעבד קומפרסיה מהר מאוד, ומנוע שעובד עשיר מדי יתחיל לדלוף מהמיסב הקדמי של המנוע. לכן מומלץ תמיד לעבוד עם מד טמפ' ושהמנוע יעבוד על טמפ' של בין 100-120 צלסיוס. לא יותר ולא פחות.

מה שרשמתי פה למעלה הם טיפים בסיסים לתחזוקה ברכב שכזה. עם יש לך שאלות נוספות לגבי תחזוקה אתה יכול לשלוח לי הודע פרטית ואני ישמח לעזור.

בכל מקרה הרכב שבחרת, מצויין עם חברה ידועה ואני חושב שהוא מתאים למה שאתה מתכוון לעשות איתו (לפי מה שהבנתי קניתה אותו בשביל הכיף להסיע ליד הבית או סתם בשטח). והמנסטר שבחרת ממש טוב.

לגבי המלצה לסרוו טוב אז אני ממליץ לך על ה AIRTRONICS דגם ERG-VX וליהות בראש שקט, אומנם הוא מעט יקר (100$) אבל הוא סוס עבודה, עם הוא מכוון טוב אין סיבה שיתקלקל (לי יש אחד כבר כרוב ל 3 וחצי שנים).

לגבי שיפורים לרכב שלך, יש כמו זבל. עם אין לך בעיה להזמין מחול אז חיפוש קצר ב EBAY ותמצא כל מה שאתה מחפש (גם חלקי חילוף תמצא שמה לרכב הזה בשפע).

מצטער על המגילה, אבל אני מקווה שעזרתי.

אלון

TOYOTA - PRIUS

חסכונית וידידותית לסביבה.

פורסם

אחרי שהיה לי פאנצ'ר באופניים (אחרי 9 קילומטר.) וחוזרים את זה ברגל. מוצאים את העצבים על הרכב הקטן.

מריצים את הרכב ביער. יש המון רמפות חול.

אחרי שעה של סבבה. שבהן כל הכליפסים של החופה עפו. עברתי לרוץ בלי.

עליתי על רמפה. והרכב נתקע בגובה של 2 וחצי מטר בעץ. ונתפס על ענף.ץ

שוב מצב הנזקים.

שוק טוואר קדמי שבור קלות.

בולם קדמי עקום. ונוזל.

מיכל הדלק שוב דולף.

וחייבים לקנות עוד דלק. נגמר הגלון הראשון.

וזה אחרי שחמישי בלילה ישבתי וישרתי את התושבת מנוע. כי הכול התעקם. ובגלל זה הוא נגע בברקסים.

מסקנה. חייבים למצוא מאיפה לקנות חלקים בחו'ל!

בסיום כתיבת השורות האלו. הרכב שוב מתוקן. והכול עובד.

פורסם

אני במקומך הייתי מתחיל לשפר את הרכב שיהיה יותר עמיד ושלא כל נסיעה תצטרך להסתיים בנזקים.

מגן מיכל דלק/שוק טאורים מאלומניום/בולמים מאלומניום זרועות בקיצור ממש לא חסר חלקים משופרים לאוטו שלך

תוכל לקבל עוד הצעות בפורומים מאנשים שיש להם מכוניות כמו שלך ושיפרו כבר..

בהצלחה..

(קצת תמונות לא יזיקו:-D:wink: )

פורסם

תמונות יעלו בקרוב. (אין סוללות למצלמה ) הן ברכב כל הזמן :)

ואני מחפש לקנות חלקים משופרים בחו'ל ולא בארץ.. קישור לאתרים יהיה ממש נחמד.

פורסם

אלי! תמשיך ככה, ולא ישאר לך כסף לזוג IDMAX!!! זה מאד לא בוגר מצידך!!

(חיחיחי, גם אני וחבר שלי התחרענו היום על XTM CRAWLER, וMT קטן - הערכת נזקים - דיפרנציאל שחוק בMT, וגג"ש שחוק בגיר של הXTM - ושני ילדים מגודלים עם חיוך מפגר מאוזן לאוזן! וזה עוד אחרי סיבוב באלפא קרטינג בקניון חיפה).

תענוגות החיים של העולם המוטורי! :)

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...