Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה לעשות , כל שבועיים המים ברדיאטור מתרוקנים עד לרמה כזאת שהאוטו מתחמם כאשר הוא עומד.

הלכתי כבר כמה פעמיים למוסך,בפעם הראשונה הוא אמר לי לעשות ניקוי רדיאטור אז עשיתי ולאחר חודש שוב אותה הבעיה,

אז שוב הלכתי למוסך והפעם רק החלפתי פקק לרדיאטור והוא בדק אם יש נזילה ע"י לחץ ולא היה שום דבר , והיום (אחרי שבועיים) שהחלפתי תפקק ומלאתי מים , שוב הרדיאטור יתרוקן והייתי צריך למלות משהו כמו ליטר ורבע .

השאלה שלי היא לאן נעלמים המים אם אין נזילה והפקק של הרדיאטור תקינים , חשוב לציין שהמייכל הרזרבי מלא גם כאשר הרדיאטור מתרוקן. בבקשה עזרה.

הונדה סיוויק 97 .

פורסם

את הבדיקת לחץ הוא עשה על מנוע חם או קר?

יכול להיות שיש דליפה קטנה דרך הפקונג ראש שנסתמת עם התחממות המנוע(בגלל התפשטות המתכת בחום)

האם יש טפטוף מים מהאגזוז ? או אדי מים?

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

פורסם

באותו יום נסעתי לתחנה המרכזית שם האוטו יתחממם , אז עצרתי חיכיתי קצת ואז פתחתי את המיכסה של הרדיאטור ומלאתי מים.

ומישם נסעתי למוסך בחולון השארתי את האוטו שם והוא עשה את הבדיקה אחרי שהרכב עמד משהו כמו 45 דק' (אני מאמין שזה קר)

ובקשר למים שיוצאים דרך האגזוז אני לא יודע אף פעם לא בדקתי

מה אתה מציא לעשות

פורסם

תבצע בדיקת קומפרסיה לרכב, יכול ליהיות {ותקווה שלא} שהמים בורחים מתוך הראש שכנראה התחמם יתר על המידה ומתאדים דרך סעפת הפליטה ותעלות הפליטה בראש ולכן קשה לראות נזילה שלהם

פורסם

משהו שלא בהכרח יעזור להבין אם יש לך פריצת אטם ראש מנוע, מה שרוב הסיכויים יש לך (אם אכן בדקת ואין נזילה בוודאות), או ליתר דיוק, בטוח לא יעזור.

אין שום צורך במצב כזה בניקוי רדיאטור (זה לא "מוצא" מים שנעלמים מהמערכת), ולכן הייתי מציע ללכת למוסך אחר, ולא בצחוק (אלא אם לא אמרת במוסך שנעלמים המים, לפני שהם הציעו ניקוי רדיאטור).

תוציא פקק שמן מהמנוע, תבדוק סימנים של "נס קפה" על הפקק, זה לא יכול לפסול פריצת אטם ראש (יש מקרים של פריצה שלא נוגעת בשמן), אבל זה יכול לאמת אותה במקרה וגם חסימה בין מעברי מים לשמן נפרצה. אם אין סימנים כאלה - תניע, שים יד צמוד לפתח האגזוז, תסתכל, אם נאגרים על היד אדי מים.

תתכונן להוצאה לא קטנה.

פורסם

אם אני ישים את היד ליד האגזוז אז ישר אני יראה את העדי מים או שצריך לחכות איזה רבע שעה עד שהאוטו יתחמם.

ועוד שאלה , אם כן יצאו מישם מים אז מה זה אומר

פורסם

רבע דקה - מספיק זמן לאדים. יהיה בכל מצב, אם האטם באמת פרוץ.

תריץ חיפוש בפורום ותקרא הודעות עם תקלות דומות לשלך, אם תרצה עוד מידע.

פורסם

אל תשים את היד על האגזוז כי אתה עלול לקבל כוויה בדרגה 2-3.

ברכבים עם ממיר תמיד יש פליטת מים מהאגזוז כחלק מתהליך פירוק הגזים הרעילים.

לפי כמות המים שנעלמו לך יש צורך לבצע בדיקה מקיפה לרכב לפני שייגרם נזק לראש המנוע או שכבר נגרם.

פנה אל בני.ל חבר הפורום שהינו מומחה למנועים ואיבחון.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, למיטב ידיעתי, נזק לראש מנוע לא נגרם מאיבוד מים כשלעצמו. נדרש חימום יתר של הראש ע"מ לעוות אותו. איבוד מים מאסיבי יכול רק להצביע על תעלות שנוזל הקירור עשה על משטח הראש, בדרך לצילינדרים, ולא על נזק כלשהו. איפה אני טועה?

פורסם

כאשר הרכב קר +++++וחשוב שהוא יהיה קר++++++ וכבוי

פתח את פקק הרדיאטור - הפקק שעל הרדיאטור - לא מיכל עיבוי

בדוק שמפלס המיים מגיע עד למעלה

תתניע - תן קצת גז (3 ~ 5 אלף סל"ד)

אם יש תזוזה \ קפיצה \ עליה - של מפלס המיים ---- נפרץ ראש מנוע !

פורסם

צר לי לנפץ את הדוקטרינה אך נתקלתי כבר בשני דייהטסו שרייד שכאשר נותנים גז המים עולים למעלה.

אין בעיה של היעלמות מים, קומפרסיה תקינה וכן בדיקה כימית לאיתור גזי פליטה באדי נוזל הקירור תקינה.

פורסם

ייתכן שרק נראה שהמים עולים במיכל העיבוי.

1. רעידות שמועברות לנוזל הקירור במיכל מה שגורם לחשוב שהמים מבעבעים.

2. אוויר המערכת.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא יודע אני כבר מיואש , אני רואה שיש 1001 אפשרויות,אני מחר יילך למוסך המקורי של הונדה מיצידי לשלם 10000 שקל רק שיפתרו תבעיה

• תוכן חדש...