Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש חוות דעת לגבי מקרה כדלקמן:

הרכב: קאיה קריניבל שנת 2002 מנוע דיזל

1.לפני כשבעה חודשים תודלק הרכב הנ"ל בתחנת דלק ועובד התחנה תידלק את הרכב בבנזין במקום בסולר.

2. הרכב הניע,נסע ונתקע לאחר מספר ק"מ.

3.לאחר מספר שעות הוצא הבנזין מהמיכל, בוצעה שטיפה לצנרת,הרכב תודלק בסולר,הונע , עבד עגול יפה ורגיל לגמרי ונשלח לדרכו.

4. לאחר כשבוע הבעלים נתקע שוב והרכב נגרר למוסך, שם הוחלף מסנן הסולר, בוצעה בדיקה כללית של מע' הדלק ובנוסף בדיקת לחצים לאיתור דליפות, הרכב נמצא תקין ונשלח לדרכו, במעמד זה מד האוץ עמד על 125500 ק"מ.

5.אתמול, לאחר כשבעה חודשים, כאשר מד האוץ עומד על כ-136000 ק"מ הרכב הגיע למוסך עם אבחון שאומר שצריך להחליף 2 מזרקים.

עלות המזרקים כ-5000 ש"ח לפני עבודה!

שאלות:

1.האם התקלה במזרקים יכולה להגרם 7 חודשים ו-10500 ק"מ לאחר המקרה הנ"ל ועם קשר ישיר מעל כל ספק למקרה הנ"ל?

2. אם כן למה רק ב-2 מזרקים?

אשמח לדעה מפורטת שתעזור לי להחליט האם להפעיל ביטוח או לא.

יש לציין שהרכב נמצא כרגע במוסך שעשה את העבודה הקודמת ומנהל המוסך לא מוכן(כנראה בצדק) לחוות דעה לכאן או לכאן.

תודה

ג'ורג'

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לסולר יש גם שמנוניות והבנזין עלול לפגוע במזרק בגלל "יובש", אך השאלה אם בזמן קצר יפגעו המזרקים מהבנזין.

עקרונית ניתן לשפץ מזרקי סולר בעלות נמוכה בהרבה ממה שציינת והאם אתה יודע אם זאת מע' הזרקת סולר מסילה משותפת או לא?.

אל מכוני שיפוץ המזרקים יש להביא המזרקים שפורקו מהרכב ולאחר פרוקם על השולחן אולי ניתן יהיה לדעת אם הבנזין גרם לתקלה בהם (מכנית בלבד). תקלה חשמלית במזרק אינה קשורה כלל לסוג הדלק ויש לציין שבהרבה מקרים גם נמכר ומשווק סולר באיכות ירודה וביחוד בתחנות תדלוק פירטיות ומי כמוך יודע זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום לך ג'ורג

על פי המידע שהבאת בפנינו אני יוכל להתיחס בתשובה חלקית, היות ולא פירטת את דגם המנוע שבריכבך.

אני מניח שמערכת ההזרקה שבריכבך היא מסוג "מסילה משותפת" (COMMON RAIL) תוצרת דלפי.

מערכת הזרקה זו ידועה כבעלת רגישות גבוהה בכל הקשור למרססים. אם נבסס את הטענה של המוסך

כאשר הצביע על מרססים נוזלים, אני מניח שהבעיה נעוצה "בדיזות" שנמצאות בתוך המרסס.

"הדיזה" או בעברית (נחיר) הם החלק הרגיש שבמרסס והם עם הזמן נשחקות כחלק מהבלאי מעומס העבודה שמוטל

עליהם. נוסיף לכך את איכות הסולר הירוד שמשווק בחלק מתחנות התידלוק בארצנו, והבלאי נעשה מואץ.

בנוגע להצעת המחיר שקיבלת מהמוסך, זה המחיר שעולה פחות או יותר למרסס מושלם חדש ומקורי.

במכוני שיפוץ משאבות דיזל מסויימים (שיש ברשותם כלים יעודיים) תוכל לבוא בפיתרון זול באופן מהותי

מההצעה שקיבלת.

בברכה

WINY

חוכמת החיים האמתית היא אינה בלהחזיק את הקלפים הטובים,

אלא לדעת היטב איך לשחק עם הקלפים העומדים לרשותך.

פורסם

אני רוצה לדייק ולאמר שהרכב שייך ללקוח שלי והמיהול האמור בוצע ע"י עובד שלי בתחנת הדלק שבניהולי!

אני עשיתי כל מה שהייתי צריך (ולשביעות רצונו המלאה של הלקוח) בפעם הראשונה והשנייה אך נדמה לי שיש בעיתיות לחזור ולבקש ממני בכל פעם שהרכב מתקלקל, לתקן לו את הרכב על-סמך המקרה ההוא...

אני חושב שהסיכוי לקשר בין המקרים הוא מועט אבל כדי להסיר ספק ולבסס את דעתי (או שלא) ביקשתי את עזרת הפורום!

עקרונית יש לי 2 אפשרויות:

1. להפעיל את חברת הביטוח (ולשלם השתתפות עצמית גבוהה!)

2. לשלוח בעדינות את הלקוח לדרכו כאשר אינני לוקח אחריות על מקרה זה.

בינתיים אתם רק מחזקים את דעתי(הלקוח צריך להוכיח קשר סיבתי בין המקרים,כך שחובת ההוכחה עליו...)

אודה לעוד תגובות

תודה

ג'ורג'

על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
2. עבר הרבה זמן ולא תוכל להוכיח דבר. תקן ושלם.

זה לא קצת סותר את עצמו? אם עבר הרבה זמן, הרי שיכולים להיות גורמים נוספים שאינם קשורים לעניין. אם כך, למה ג' צריך לשלם על סוג כזה של נזק?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה לא קצת סותר את עצמו? אם עבר הרבה זמן, הרי שיכולים להיות גורמים נוספים שאינם קשורים לעניין. אם כך, למה ג' צריך לשלם על סוג כזה של נזק?

אלעד, הוא חשב שאני בעל הרכב...

תודה

ג.

•  

פורסם

בתור לקוח הייתי מבקש ממוסך מתמחה לבדוק את כל מערכת הסולר כולל ניקוי ובדיקת מרססים והייתי מפיל את כל התקלות שיתגלו על תחנת הדלק. גם אם היה מתגלה נזק לאחר חודש הייתי דואג להוכיח את אשמת התחנה.

א ב ל (!), לאחר שבעל התחנה עשה ככל יכולתו לעזור לי ויצאתי מרוצה, לאחר כמה חודשים של נסיעה ברכב, לא הייתי מנסה אפילו לשוב לתחנת הדלק עם טענות לגבי אי תקינות של מערכת הסולר במיוחד שלא בדקתי את העניין ביסודיות הנדרשת.

זאת גם אם הייתי מרגיש באיזשהו מקום שתחנת הדלק אשמה. אין לי דרך להוכיח זאת לאחר תקופה כזו ארוכה ולכן אני אבלע את הצפרדע ואתקן את התקלה בעצמי.

ג'ורג', אין לי שום ספק שלאחר תקופה של 7 חודשים אתה לא יכול (גם אם אתה רוצה) לקחת אחריות על תקינות הרכב. ואם כן, אני מתחיל לתדלק אצלך, אולי אני אוכל לתקן כמה דברים על חשבונך...:twisted:

אלעד. (אחר).

בריאות לכולם!

פורסם

לדעתי שלח את הלקוח לדרכו. גם אם היית מתקין לו מע' הזרקה חדשה האחריות כבר היתה נגמרת.

פעלת יפה ובצורה אחראית לאחר הפאשלה ואין שום סיבה שתיתן למישהו לתפוס עליך טרמפ. רק ספר לנו אם בסוף שילמת לו על התיקון כדי שנבוא גם לתדלק אצלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על המחמאות וכ"ו!

אשמח לעוד חוות דעת מקצועיות כדי לבסס את עמדתי.

תודה

ג'ורג'

•  

• תוכן חדש...