Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אתמול בשעה טובה רכשתי רכב

רכב קטן ונח מאד מודל 2005

אבל אין בו כלום לא רמקולים לא מערכת ולא שום חוט לחבר

השאלה שלי היא כזאת

איזה מערכת אני יכול לקנות שתתאים לי לרכב

ולא תגמור לי על המצבר של האוטו

אני לא רוצה DVD או כל השמעטס הזה אלא מערכת סולידית איכותית

וגם טיפלה עוצמה

אני לא יודע אם כדאי לקנות סאב או אם בכלל שווה להשקיע

אני צריך רמקולים אחוריים וקדמיים (והצעה לרמקולים לדלתות)

טויטרים (או שזה דבר סטנדרתי שקונים ב 5 ב10 )

ואולי מגבר אם בכלל צריך אחד

הסכום העומד לרשותי רק למערכת הוא 3000 עד 3700

ולרמקולים כולל החוטים והשאר יש כבר תקציב אחר

מגבר/ סאב אם צריך אז נשקול לפי המחיר אבל קחו בחשבון שלא ישאר לי עוד הרבה

ושהסה"כ הכולל יהיה שווה ל גג שבגג 7000

ראיתי שני דגמים בינתיים אצל חברים ותאמת *** תאמת = את האמת *** אני לא יודע אם זה נחשב טוב או לא

1) מערכת של PIONEER 8650 משהו כזה עם מסך וצבעים ושני כפתור הזזה מהצדדים

2) על אותו עיקרון רק אחת שתומכת הBLUETOOTH ומאפשרת לך לשמוע ולדבר גם דרך המערכת

האם אלו מערכות מומלצות?

האם יש משהו יותר איכותי

לא איכפת לי החיצוניות של המערכת אלא יותר האיכות אבל שלא תהיה זוועתית מבחוץ

תודה לכל העונים

אורי

*** עריכה - ברוך הבא לפורום. קרא בבקשה את כללי הפורום וכתוב עם סימני פיסוק. ***

שילוב מנצח בין מורל HYBRID לPHOENIX GOLD אצלי ברכב PEUGEOT 206 XT

להתקנה שלי:

פורסם

אתה צריך קודם להחליט אם אתה רוצה מערכת ב3700 או ב7000 :) יש קצת הבדל במחיר ובמוצרים..

תחשוב עם עצמך מה אתה רוצה, כמה אתה רוצה להשקיע ותחזור אלינו עם תשובה.

זו החלטה שלך ואף אחד פה לא יכול להחליט בשבילך.

בהצלחה :)

פורסם

אם הבנתי נכון, הוא מתכוון לשים עד 3700 על HU ובכלל שכל הרכיבים לא יעברו את ה 7K.

מאחר ו7K זה לא סכום פעוט יש מגוון רחב מאוד של אפשרויות, תאלץ להיות טיפה יותר ספציפי לגבי הדרישות שלך ממערכת

קודם כל על איזה אוטו מדובר, דבר שני איזה סוג מוזיקה אתה שומע, מה אתה מעדיף באס חזק או מדויק, הייתי גם ממליץ לך לעבור על ה FAQ להיות סגור על עצמך כמה שיותר ולרכוש יותר ידע בנושא.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם
שלום לכולם!

אבל אין בו כלום לא רמקולים לא מערכת ולא שום חוט לחבר

השאלה שלי היא כזאת

איזה מערכת אני יכול לקנות שתתאים לי לרכב

ולא תגמור לי על המצבר של האוטו

אני לא יודע אם כדאי לקנות סאב או אם בכלל שווה להשקיע

אני צריך רמקולים אחוריים וקדמיים (והצעה לרמקולים לדלתות)

טויטרים (או שזה דבר סטנדרתי שקונים ב 5 ב10 )

ואולי מגבר אם בכלל צריך אחד

הסכום העומד לרשותי רק למערכת הוא 3000 עד 3700

ולרמקולים כולל החוטים והשאר יש כבר תקציב אחר

מגבר/ סאב אם צריך אז נשקול לפי המחיר אבל קחו בחשבון שלא ישאר לי עוד הרבה

ושהסה"כ הכולל יהיה שווה ל גג שבגג 7000

האם יש משהו יותר איכותי

לא איכפת לי החיצוניות של המערכת אלא יותר האיכות אבל שלא תהיה זוועתית מבחוץ

תודה לכל העונים

אורי

שלום וברוכים הבאים. כפי שהומלץ לך לעיל מומלץ לקרוא ב FAQ קצת כדיי לקבל מספר מושגים ולערוץ חיפוש על קונפיגורציות למערכות בתקציב שלך.

לפני הכל, הרשה לי לתקן אותך מעט כדיי שתקבל קצת מושג ושנדבר בשפה משותפת שמובנת לכולם:

1. מערכת - כלל הרכיבים שאתה מכניס לאוטו - מגבר, ריוד דיסק, רמקולים וכו'

2. כאשר אתה מדבר על הרדיודיסק - תגיד רדיודיסק או HU

3. טוויטרים שדוחפים לך במתנה (אני מבין שלזה התכוונת כשאמרת 5 ב 10) הם אכן לא מי יודע מה. לעומת זאת טוויטר של סט קומפוננט הוא רכיב חיוני מאוד במערכת והוא האחראי על הפקת התדרים הגבוהים - נא לא לזלזל בטוויטר :-D !

תשובות חלקיות לשאלותיך:

1. בגדול - אוטו חדש עם מערכת חשמל תקינה אין סיבה שלא יחזיק בכבוד - רדיודיסר, סט קומפוננט, סאבוופר ומגבר חזק של 4 ערוצים. ואפילו יותר מזה.

2. עם התקציב כמו שלך כדאי להתחיל במערכת במבנה הבא:

סט קומפוננט טוב

רדיודיסק מחברה מוכרת כמו PIONEER PANASONIC CLARION ALPINE SONY עם לפחות 2 יציאות למגבר

סאבוופר

מגבר 4 ערוצים

זוהי הצעה בסיסית, כיוון כללי אם תרצה. עליך לקרוא בפורום ללמוד ולראות מה אתה רוצה מעבר לזה

3.תענה על התשובות שהעלו בתגובה שמעליי yakirmac: איזה סוג מוזיקה אתה שומע, מה אתה מעדיף באס חזק או מדויק. כלומר מה העדפותיך מה אתה אוהב במוזיקה שלך, איך אתה אוהב לשמוע אותה ומה הציפיות שלך מהמערכת.

4. התקציב שלך מכובד מאוד ואפשר לבנות מערכת טובה מאוד בכסף הזה ואף בפחות. חשוב מאוד לחלק את התקציב בצורה נכונה - אין סיבה לשים יותר מחצי מהסכום על הרדיודיסק. הרכיבים במערכת צריכים להיות מאוזנים. תשאיר סכום נכבד להתקנה איכותית וחיווט - התקנה ראויה חשובה מאוד לשביעות רצונך הסופית מהמערכת.

5. האם אתה מעוניין ברכיבים חדשים בלבד - או שאתה מוכן לשקול גם על יד שנייה?

6. אמרת שאין שום חוט ושום דבר לחבר אליו? למה הייתה כוונתך? מה יש כרגע בקונסולה הראשית של הרכב?

לסיכום תעשה הרבה שיעורי בית (קריאה בפורום) ותחזור עם שאלות נוספות אחרי שתתאפס קצת.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

היי

תודה שוב לכל מי שענה לי

עכשיו אני יכול לתת לכם פירוט מדוייק יותר ע"מ שתוכלו לעזור לי

טוב אז נתחיל

אני מעוניין לקנותחלקים חדשים למערכת - לא מעוניין ביד שניה

הרדיו דיסק אוHU (או איך שקוראים לזה) אני מוכן להשקיע עד 3700 אבל לא יותר מזה

כמובן שכל ה שאצליח לחסוך אני אפנה לכיוון רמקולים ושאר המערכת ...

וששאר החלקים יעלו בסביבות ה 3300 פחות או יותר

שהסה"כ הכולל של הרדיו והחלקיםלא יעלה על 7K

הרכב שקניתי הוא פיג'ו 206 שנת 2005 גג שקוף

אני אוהב לשמוע מוזיקה שחורה בעיקר

כל מיני קליטים של SKAZI וכאלה

ומוזיקה ישראלית

חשוב לי שיהיה TRABLE חזק

אני מעדיף באס מדוייק

לא חשובה לי העוצמה של המערכת כי אני לא מהאנשים שמפציצים ווליום ברכב(מספיקה לי עוצמה של 23)

חשובה לי כמובן האיכות ובסכום כזה אני מצפה לאיכות

עוד פרט קטן - שמעתי שיש מערכותשמשלבות בתוכם תקשורת B.T

ואם יש אחת כזאת שהיא גם איכותית אשמח לשמוע עליה כי אז לא אצטרך לקנות דיבורית לרכב

אבל זה לא חשוב לי כל כך כ אם זה פוגע באיכות המערכת אז אני מעדיף מערכת בנפרד ודיבורית בנפרד

בכל אופן לגבי מה יש באוטו - אין רמקולים אין טוויטרים יש רק חוטים הכי בסיסיים לרמקולים אחוריים

וגם אותם אני חושב להוציא ולשים משהו יותר איכתי

עכשיו הבנתי שהמערכת אמורה להיות מורכבת הכמה חלקים בסיסיים

רדיודיסק טוב ,מגבר ,רמקולים אחוריים(או קומפוננט) ,רמקולים קדמיים ,סאאב או קיקר

השאלה היא מה אתם יכולים להציע לי בתור דגם לרדיודיסק

איזה סוג רמקולים אהבתם ומשתלבים לי במחיר

האם באמת אני צריך מגבר

ומה לגבי סאאב או קיקר (ומה בכלל ההבדל)

ונראה לי שאולי הבנתי או שאולי לא - קומפוננט זה טוויטר בתוך הרמקול? או יותר נכון מה היא ההגדרה המדוייקת

בכל אופן אני מאמין שהבנתם פחות או יותר על מה אני צריך לרכב ואשמח לשמוע תשובות

תודה רבה

אורי

להתקנה שלי:

פורסם

קומפוננט: סט המורכב מרמקול מיד וטוויטר נפרד + קרוס אובר שנמצא ביניהם - לפרטיפ נוספים (מתוך שורה שנייה ב FAQ):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=179406#post179406

אי אפשר להמליץ על דגמים ספציפיים - כל אחד אוהב משהו אחר. אתה צריך ללכת ולשמוע (מפגשים של הפורום זה מקום מצויין להתחיל).

קומפוננט שמים בד"כ מקדימה רמקול אחורי זניח\מיותר תלוי אם חשוב לך השלמת האפקט של הבמה הקדמית באמצעות רמקולים אחוריים. על מנת להגביר סט קומפוננט כדיי להפיק ממנו את המיטב חייבים מגבר. קונפיגורציה מקובלת היא מגבר 4 ערוצים שמגביר את ה סאב ואת הקומפוננט. אם אתה רוצה להשקיע יותר ניתן לשים גם מגבר מונו ייעודי שיחובר לסאב בלבד. תשמע מספר סטים ותחליט מה טוב לך. לשאלתך, כן אתה צריך מגבר.

סאב וופר: אם אתה מחפש איכות ודיוק - אחת האופציות היא PHOENIX GOLD OCTANE ZR12. יש עוד רבים וטובים. במערכת בתקציב שלך רצוי לשים סאב.

כפי שציינתי בתגובה הקודמת שלי - חשוב לחלק את התקציב בצורה נכונה ולא לשפוך חצי ממנו על ה HU ואת שאר המערכת לבנות בחצי השני. רדיודיסק הוא אמנם מקור האות והוא חייב להיות טוב, אך המערכת מורכבת מעוד מספר פריטים חשובים לא פחות. מה עם ההתקנה?

יואב

פורסם

חשבתי יותר בכיוון הזה:

http://zap.co.il/model.asp?model_id=469909

אבל הוא קצת יקר אתה לא חושב?

וחוץ מזה שיש לו B.T אתה חושב שהוא איכותי מספיק

או שאולי שווה לקנות רדיו דיסק פחות מאובזר אבל יותר איכותי?

אוקיי

אז אני אלךלשמוע כמה סוגים

אבל השאלה לבחור כמוני ממה שווה להתחיל

הכל כל כך חדש לי

אם אפשרי בבקשה איזה טיפ קטן

וחומר בסיסי על מה אני צריך לקנות וככה אוכל לחשב ת הסכום

אני יודע כבר שאני צריך רדיודיסק +מגבר+קומפוננט+אחוריים+סאב

אני אישית אהבתי את הPIONEER הם סבבה לגמרי

השאלהאיזה רמקולים (מבחינת חברה) נחשבים טובים ועמידים

ואיזה קומפוננט שווה לי ללכת לבדוק (אני לא רוצה לשמוע 30 סוגים כי זה עלול לבלבל אותי)

אם תוכלו לתת לי תחום או חברות מסויימות שעומדות בתקציב שלי

אשמח מאד ללכת לבדוק אותם בניסוי

לגבי מגברים ועוצמות על איזה עוצמות אני אמור ללכת כום רושמים שזה נותן 4X50

או שיש לו 3 יציאות בעוצמה של 5 וולט וכאלה

אני לא מבין גדו בתחומי תדרים וחשמל או התנגדות וכאלה

אשמח באם תתנו לי גם מאמר שאוכל לבחון אותו

ולגבי הסאב - הוא ענקי לא?

כמה הוא אמר לעלות לי?

**אנא ערוך את ההודעות שלך ואל תקפיץ בכל פעם שעולה לך רעיון חדש לראש, ניתן לערוך בטווח של 60 דקות מפרסום הודעה**

להתקנה שלי:

פורסם

אני שוב חוזר וממליץ לך לעבור על הפאק זה יעזור לך ללמוד את המושגים הבסיסיים ואת ההגדרות שמשתמשים בהם.

בנוגע למה ששאלת על היציאות

ישנם כמה אפשרויות לחבר רמקולים לר"ד,

1.חיווט ישירות מהרמקולים אל הר"ד, משתמשים בזה למערכות ללא מגברים והחוטים מתחברים לאותם 4 יציאות שנותנות 50 וואט ליציאה (בדר"כ בסביבות 20 RMS).

2. מאחר ויש רמקולים שדורשים יותר מ20 RMS כדי לנגן כמו שצריך ישנם יציאות למגברים (אותם 3 יציאות עם 5 וולט) אלו יציאות RCA, מספר היציאות בדר"כ נע בין 1 ל3 כשיציאה 1 נותן שליטה בסיסית על המגברים ללא יותר מדי אפשרויות מהר"ד ו3 יציאות מאפשר לך שליטה מלאה על המגברים והסאב מהפאנל ללא צורך להתעסק יותר מדי עם המגברים דבר נוסף בקשר ליציאות הוא שככל שמתח היציאה שלהן יותר גבוה ( 5 וולט זה מצוין) כך האות למגברים יהיה יותר חזק.

מקווה שעזרתי לך בכמה מושגים, עכשיו בנוגע לשני הר"ד שהוצגו כאן ההחלטה היא שלך, ברור שהשני שהוצג כאן יותר טוב, גם היציאוות למגברים יותר חזקות וזה ישפיע מאוד על המערכת הכוללת, אבל שוב אתה צריך לשקול אם אתה רוצה להוציא כל כך הרבה על ר"ד (חצי מהתקציב זה לא צחוק) במערכת הראשונה שלך.

***עריכה***

הסאב מגיע בגדלים שונים אם 12" לא מתאים לך לבגאז' יש לך גם ב10" (יש גם מתחת אבל זה כבר לרכבים קטנים במיוחד או לטנדרים שאין מקום בכלל) אם הבעיה תהיה התיבה של הסאב, יש בפורום אנשים שבשמחה יעזרו לך לתכנן תיבה מוצלחת בגדלים שיתאימו לך.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

קומפוממט תתחיל לחפש פה אלא הדגמים "הכי נפוצים" אם תרצה - עליהם תוכל למצוא הרבה המלצות ואפיונים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=147492

אם אתה הולך בכיוון ה SQ (איכות ודיוק) אז עדיף תיבה אטומה - שהיא בד"כ קטנה יותר. למשל הזאב שהמלצתי לך - PG OCTANE ZR - הוא בגודל 12" בתיבה אטומה של כ 30 ליטר. יושב אצלי ב 206 בבגאז' בכיף. משאיר לך עוד כ חצי בגאז', שהוא קטן מלכתחילה בכל מקרה.

רמקול אחורי אין מה להשקיע יותר מדיי לדעתי, בטח לא ברכב קטן - שים JBL של 70 RMS או מורל פולס 6.5 - להשלמת הבמה, רק אם אתה מרגיש צורך. יש במגש של פיז'ו כבר סימונים מוכנים ל רמקול של 6.5 עגול (לפחות במודל 2000 - תסתכל בחלק התחתון של המגש ותווכח) - 2 WAY צריך לעשות את העבודה. הרמקולים הנ"ל מספיק לחבר אותם למגבר של ה HU.

HU - אתה אוהב PIONNER? סבבה אני מאמין שלא תתאכזב מהמכשירים שלהם - לך לחנויות תראה מה יש להם בתצוגה ותתרשם - שחק עם הכפתורים והתפריטים - תראה שזה נוח לך.

מגבר - חפש מותג אמין וטוב שמספק כ 100 RMS אמיתיים לערוץ ( 100 X 4 ) לפחות. הסאב יקבל 2 ערוצים בגישור והשאר לקומפוננט הקידמי. הקומפוננטים שבלינק שלעיל צריכים הגברה כדיי לתפקד טוב ויכולים להתמודד עם 100 RMS אני מאמין. אופציה שנייה - מגבר שני ערוצים טוב + מונו בלוק מותאם לעוצמת הסאב.

יואב

פורסם

טוב עוד כמה שאלות קטנות

1) איפה אפשרי לשמוע באמת את הציוד ולשחק איתו בכדי לראות אם זה באמת נח

2) יש מקומות זולים לקניית ציוד או שאני אקנה דרך האינטרנט

3) אם יש לי דוד שגר בחו"ל שווה שהוא יביא לי אם הוא בא לארץ (כי הבנתי שיש משהו בתדרים של הרדיו שלא מתאים)

4) כמה אמורה לעלות לי ההתקנה +ציוד ללא הHU

תודה לעונים

להתקנה שלי:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...