Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במוסך באזור חיפה כרגע אני לא יחשוף את שמו.

אז ככה לפני שבוע שמתי לב שחסר לי שמן ברקס והוספתי והיום אמרתי שאני ילך אליו לבדוק ממה זה נובע (הרי ברקסים זה ענין חשוב ואני לא משחק עם זה ).

לפני שהכנסתי את האוטו שאלתי אותו כמה בערך תעלה לי בדיקה והוא אמר שאם האוטו נכנס לבדיקה של ברקסים הוא לא משחרר לי את האוטו עד שהוא לא מתקן את זה .

אני סמכתי על הבחור ונתתי את אישורי .

לפני הבדיקה שאלתי אותו כמה בערך הולך להיות התיקון , הוא אמר לי אם זה רק המשאבות בלם אז זה 100 120 על כל משאבה (הוא צריך לברר את זה) ו150 עבודה .

המחירים האלה לא כוללים מע"מ.

אז ככה בסוף העבודה שבאתי לסגור חשבון הוא הראה לי חשבונית על סך 500 ש"ח (490 ליתר דיוק)

אני ישר אמרתי לו שזה לא יכול להיות אז הוא פירט לי על העלויות והוא אמר לי שעל כל משאבה הוא לוקח 125 שקל לא כולל מע"מ וגם הוא עשה הנחה מ130

אני בתגובה אמרתי לו שזה לא יכול להיות שהוא לוקח לי כל כך הרבה על כל משאבה שבחוץ אני יכול לקנות אותה ב85שקל כולל מע"מ ולא 145 כמו אצלו.

אז הוא אמר לי בעיה שלך אני מרוויח גם מחלקים וגם מעבודה .

אני שילמתי לא את הסכום ויצאתי עם פנים זועפות ובלי יכולת לעשות כלום בנדון.

עוד אני יציין כשאמרתי לו שזה לא בסדר שהוא גם מייקר את המחירים של החלקים אז הוא אמר לי זאת זכותי וכל מוסך עושה את זה אז למה שאני לא יעשה את זה .

אני יודע שמדובר פה בכסף קטן ולא בסכום של כמה אלפים אבל זה עדיין מעצבן אותי שמוסך יכול לגבות כמה שהוא רוצה על חלק שבכל חנות חלקי חילוף עולה כמעט חצי .

אני הסכמתי לשלם עוד 20 שקל על כל חלק בשביל האחריות של המוסך. אבל לשלם פה 120 שקל יותר על 2המשאבות זה כבר נראה לי חוצפה.

הקיצור מה שאני רוצה ממכם זה את תגובתכם לעניין והאם מותר לו לחייב אותי לעשות אצלו את המשאבות ברקס ? כי כשאני אמרתי לו שאני ישלם לו על בדיקה הוא לא הסכים וחייב אותי לעשות את העבודה אצלו.

פורסם

זה ידוע שמוסכים מרוויחים גם על החלקים. ויותר ממה שאתה חושב, כי הם קונים את החלקים בהנחה.

אבל קח בחשבון ש-

א. יש לך אחריות מהמוסך, רחבה יותר מזו שתקבל בחנות חלפים על חלק שהורכב והלך אחרי שבועיים.

ב. גם אם המכונאי הרס חמש משאבות תוך כדי הרכבה, אתה תשלם רק על אחת.

אז נכון שלא יפה להיות טמע, אבל רווח מסויים על חלפים נהוג בתחום הזה וזה מה יש.

פורסם

כשאתה הולך למסעדה ויש לך מנת בשר שעולה למשל 150 שקל, אתה אומר להם למה 150 שקל אם אני יכול להביא לכם בסכום הזה 3 קילו של עוף מטיב טעם ואתם תכינו לי אותו? אז אם המחיר לא טוב לך אתה הולך למסעדה אחרת, למשל שיפודי עיוני שבה המנה עולה 50 שקל.

הפתרון שלך זה או למצוא מוסך שיסכים שאתה תביא לו את החלפים והוא רק יעשה את העבודה, או שתחליף מוסך שיקח ממך פחות כסף על החלקים.

ROOONEEYY

פורסם

כל מה שאתה יכול לבקש זה הנחה של 5 ש"ח לכל משאבה. הוא אמר לך מראש שהיא עולה 100 עד 120 ש"ח ואתה הסכמת. אם ידעת שהיא עולה 85 למה לא אמרת את זה לפני תחילת העבודה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

125לא כולל מע"מ

כשהוא אמר לי תמחיר *** תמחיר = את המחיר *** הוא אמר שהוא יבדוק כדי להיות בטוח והוא החזיר לי תשובה רק בסוף הטיפול .

ודבר שני לא הייתה לי אפשרות לעשות את זה במקום אחר הוא אמר לי שאני לא יכול להוציא את האוטו ואני מחוייב לעשות את זה אצלו.

דבר 2 אני יודע שמוסכים מרוויחים כסף על חלקים הם מקבלים הנחה מאיפה שהם קונים ולפי מה שאני שמעתי פעם מבעל מוסך שהם קונים ב30 % - ממה שאני ילך לקנות באותו חנות.

אבל הוא גם מקבל תהנחה וזאת זכותו לא נכנס לכיסו אבל לפחות שימכור לי את זה במחיר שוק ולא מחיר קריעת תחת בגלל שהייתי חסר אונים ונתון לידיו והוא ניצל את זה .

פורסם
כשאתה הולך למסעדה ויש לך מנת בשר שעולה למשל 150 שקל, אתה אומר להם למה 150 שקל אם אני יכול להביא לכם בסכום הזה 3 קילו של עוף מטיב טעם ואתם תכינו לי אותו? אז אם המחיר לא טוב לך אתה הולך למסעדה אחרת, למשל שיפודי עיוני שבה המנה עולה 50 שקל.

הפתרון שלך זה או למצוא מוסך שיסכים שאתה תביא לו את החלפים והוא רק יעשה את העבודה, או שתחליף מוסך שיקח ממך פחות כסף על החלקים.

צודק מליון אחוז!!!!

הוא ישקיע בסטייק אבל לא בברקס ששומר על החיים שלו...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מה קשור מחט לתחת לתקן את זה הייתי מתקן ואת אותה עבודה היתי מתקן אבל למה למכור חלק שמוכרים במחיר מסוים למכור אותו ב160 % ממחיר שוק ?

מה בגלל שאתה יכול בסדר אני למדת י תלקח שלי יותר לא בוטח באף אחד..

ואני יציין שהמוסך זה לא מוסך מורשה של פגו אלא מוסך רגיל שמתמחה בפזו וסיטרואן

פורסם

אני יגיד לך תכלס הוא לא אמר לי מחיר ספציפי הוא אמר 100 120 שקל אני צריך לבדוק .

זה מחיר לפני שהוא בדק .

אני לתומי חשבתי בסדר מחיר של החלק בחלקי חילוף זה 85 ש"ח הוא עוד לא בדק וכנראה כשהוא יבדוק הוא ירשום את המחיר הזה בקבלה ועל זה הוא יחייב אותי .

לא ידעתי שהוא יעשוק אותי על חלק ששוויו 85 ש"ח 145 ש"ח .

פורסם
כשאתה הולך למסעדה ויש לך מנת בשר שעולה למשל 150 שקל, אתה אומר להם למה 150 שקל אם אני יכול להביא לכם בסכום הזה 3 קילו של עוף מטיב טעם ואתם תכינו לי אותו?

פשוט לא קשור. הרי אתה כבר משלם על העבודה בסעיף שקוראים לו - עבודה.:shock:

מחיר החלק לא אמור לשקף גם עלויות נוספות של עבודה אלא אולי (וגם זה לא ממש) עלויות של הבאת החלק, חלקים שנפגמים במהלך עבודה וכדומה, ואם כך היה הדבר מחיר החלק היה אמור להיות כמחירו בחנות בחוץ (הרי למוסך יש הנחה).

...Carpe Diem

פורסם

שמע ,

לפני חודש גם לי היתה נזילה , קניתי 2 משאבות ב-150 , והמוסכניק לקח לי 200 עבודה .

לעיניינך .. המוסכניק לא גבה מחיר מטורף , אכן , הוא הרוויח יופי על המשאבות , אבל לא משהו יוצא דופן .

מה שכן מטריד אותו זה השירות המגעיל שהוא נותן , והדיבור המגעיל שלו .

אין מה לעשות , הוצאת כסף על משהו חשוב וחיוני .

אל תחזור למוסך הזה , רק בשביל ההרגשה שלך .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

"כשאתה הולך למסעדה ויש לך מנת בשר שעולה למשל 150 שקל, אתה אומר להם למה 150 שקל אם אני יכול להביא לכם בסכום הזה 3 קילו של עוף מטיב טעם ואתם תכינו לי אותו?"

טיב טעם?

אולי התכוונת לבשר אחר

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

לא למדתי חשבון באוניברסיטה, אך בחשבון פשוט ניתן להגיע לתמחיר הבא:

125X2=250

250 מחיר המשאבות , ומחיר העבודה 150 שקל= 400 שקל, 15.5 אחוז מע"מ =462

אומנם נלקח ממך 490, אך אם נוסיף לפחות שני מיכלי נוזלי בלמים, נגיע למסקנה שהמחיר סביר בהחלט!

המחיר כולל אחריות על העבודה ועל המשאבות לפחות לשלושה חודשים, בפער רווחים של בעל המוסך, אתה קונה ביטוח שלא תקבל עם תביא את המשאבות בעצמך מיצרן עלום שם, וולא אפשרות לקבל אחריות על המשאבות, שחייך תלויים בהם.

סע לשלום חביבי , המפתחות בפנים, והעלות סבירה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

USA, אני ממש לא מבין על מה אתה בוכה. המחיר הוגן וסביר בהחלט. לא בא לך לשלם כאלו סכומים? פעם הבאה תעשה את העבודה לבד!

פורסם

פותח התרד ובעל הפיאט אונו כשאתם תפתחו מוסך תגבו כמה כסף שבא לכם. אני בכלל לא מבין על מה התלונה שלך? הוא אמר לך המחיר יעלה 120 ש"ח ללא מע"מ, בתאכלס הוא חייב אותך ב 125 ש"ח ללא מע"מ איפה כאן הגניבה? בחייאת אתה חושב קצת לפני שאתה לוחץ על לשונית ה"תגובה" ? זכותו המלאה לגבות איזה מחיר שבא לו ללא שום קשר למחיר השוק או ללא שום קשר להנחה שהוא מקבל, בדיוק כמו שעזרא מהירקות לוקח על ק"ג מלפפון 7 שקל, וחיים שכן שלו מביא מהשוק ולוקח על מלפפון 3 ש"ח. אף א-ח-ד לא מכריח אותך ללכת למוסך הזה.

ROOONEEYY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...