Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, עברתי טסט בערך לפני 3 חודשים.

בגלל שהיה לי רשיון לאופנוע לא רשמו לי שאני צריך מלווה, ואני זוכר שיום אחרי שהוצאתי את הרשיון ביטלו את החוק שלמי שיש רשיון לאופנוע יש לו פטור ממלווה. גם מורה נהיגה אמר לי שאם יתפסו אותו למרות שברשיון לא רשום "נדרש מלווה" אני יקבל שלילה ל-3 חודשים עם עוד כמה תוספות.

עכשיו אין לי מושג מתי התאריך המדויק שהוצאתי רשיון. בדף הזמני היה רשום לי תאריך הגיוני(שגם בו אני לא כל כך בטוח) אבל הדף הזמני נאבד, וברשיון עצמו (הפלסטיק) אין תאריך שנראה לי הגיוני.

איך אני מגלה עד מתי יש לי מלווה?

אני מתחיל לחשוב על זה כי ביום ראשון אני מקבל את הג'אסטי של אחי ואני רוצה לדעת אם אוכל לנהוג עליה לבד.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שאם קבלת רשיון מפלסטיק אז אין עליך חובת לווי

מכיוון שרשיון מפלסטיק נשלח לאחר שנגמר הצורך במלווה.

כמו כן יש לך אפשרות לברר את תאריך הוצאת הרשיון באתר משרד התחבורה

ולמדוד ממנו שלושה חודשים.

(קח בחשבון שתצטרך את התאריך שבו עברת תאוריה)

http://www.mot.gov.il/MivhanNehigaWeb/

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

אז זאת אומרת שלא היה לי גם מלווה מהיום שהוצאתי רשיון?

כי למי שיש רשיון לאופנוע אין פטור ממלווה, אם שוטר יתפוס אותי הוא יכול לדעת תאריך?

פורסם

חבל להגיד סתם שטויות, את הפלסטיק (למי שהיה רישיון קודם לפני החוק החדש) מקבלים שבוע אחרי הוצאת הרישיון.

אתה לא יכול ליסוע.

בתור אחד שבידיוק במצב כמו שלך (רישיון אופנוע, החוק החדש וכו' כו')

אתה יכול ליסוע רק אחרי שעברו 3 חודשים מיום הדפסת הרישיון!

אם אתה לא זוכר, קח את תאריך הטסט ותוסיף עוד איזה יום יומיים.

זה שיש לך פלסטיק לא אומר כלום, נכון שבדרך כלל אם שוטר יעצור אותך הוא ישחרר אותך,

אבל מה יקרה אם הוא יבדוק במחשב שלו את הפרטים שלך?

מה יקרה אם חס וחלילה תעשה תאונה ויתברר שאתה אמור ליסוע עם מלווה?

בקיצור, אסור לך ליסוע.

רק שלושה חודשים אחרי הדפסת הרישיון.

חשוב לציין שאני יוצא מנקודת הנחה שעוד לא עברו 3 חודשים מיום הדפסת הרישיון לרכב.

*אגב, אסור לך גם להסיע יותר מ-2 אנשים באוטו ללא מלווה (מה שהיה מותר לפני החוק)

פורסם

שוב פעם טועה.

ההגבלות החלות עליך כתובות ברישיון זה נכון, אבל, אבל!, אם יוצא חדש הנוגד אותם החוק קובע.

החוק החדש קובע כזה דבר:

"נהגים חדשים חייבים לנהוג בלוויית מלווה במשך שלושה חודשים.

חובת המלווה תחול על כל הנהגים החדשים המחזיקים ברשיון נהיגה לרכב מנועי.

חובה זו תחול לראשונה גם על בעלי רשיון נהיגה לאופנוע או טרקטור שיוציאו רשיון לרכב פרטי."

כל מי שהוציא רישיון מה-1.1.2004 יש לו שלושה חודשים מלווה, לא משנה מה!

בגלל שפותח השרשור הוציא רישיון בתקופת מעבר של החוק הוא קיבל את הפלסטיק לפי החוק הישן.

כיום, החוק הזה לא תקף כבר.

מצחיק אותי מי ישלם לאותו בחור אם מחר הוא יעשה תאונה והביטוח לא ישלם בגלל שהרישיון לא תקף ללא מלווה..

בטוח שלא אחד מהפורום.

פורסם

בדיוק רציתי לפתוח נושא שקשור בדבר,ראיתי את הנושא הזה ואמרתי שחבל ליפתוח עוד נושא.

הוצאתי רישיון(אי,כמה אני אוהב להגיד את זה!)בתקופה בה היה את הפירצה הזו של החודשיים מלווה הגבלה של נוסעים לפי מס' החגורות וכו' וכו' וכו'

כתוב לי על הרישיון הזמני שיש לי מלווה עד לשביעי בינואר...זה אומר שכל הימים האילו באמת היה לי מלווה עד לשביעי בינואר?(רק חודשיים אחרי שהדפיסו לי את הרישיון)או שזה יגמר באמת בשביעי לפברואר(שלושה חודשים אחרי הדפסת הרישיון)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

לאחר בדיקה במשרד התחבורה (התקשרתי.. לאן שאמרת..)

כרטיס הפלסטיק נשלח כשבועיים לפני תום המלווה, משמע הוא אמור להגיע כשבוע אחרי. במידה ויש פלסטיק קרוב לוודאי שאין מלווה

בנוסף, אם תרצה לדעת מתי הוצאת רישיון, תתקשר למשרד הרישוי, הם יגידו לך גם אם יש לך מלווה וגם מתי הוצאת .. פשוט תתקשר 1700704370 .. ותשאל אם עדיין יש צורך במלווה.

פורסם

פשוט מאוד. יש לך רישיון פלסטיק? אין לך חובת מלווה.

אם רשומה ברישיון הגבלה כלשהי (נהג חדש, משקפיים, חובה לנהוג עם תחתון ורוד פרחוני), היא חלה עליך. לא רשומה - לא חלה עליך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הורג אותי שאנשים מדברים פה שטויות בקצב, ולא יקחו עליהם אחריות ברגע שיקרה משהו.

לידיעתכם, למי שהיה רישיון קודם (אופנוע, טרקטור וכו') קיבל את הפלסטיק שבוע-שבועיים אחרי הוצאת הרישיון ולא אחרי שלושה חודשים!

זה קרה בגלל שבתקופת המעבר לחוק החדש בעלי רישיון קודם לא היו זקוקים למלווה.

החוק החדש חל רטרואקטיבית על כל מי שהוציא רישיון מה1.11.2004 ולכן גם פותח השרשור נכלל בחוק זה והוא צריך למלא 3 חודשי ליווי!

אני מקווה שאחד המנהלים ימחוק את כל ההצעות הלא נכונות והמסוכנות האלו.

• תוכן חדש...