Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום,

רכבי מניע ולאחר זמן קצר נכבה במהלך הנסיעה. ניסיונות הנעה חוזרים - נכשלים ונורת הבקרה של האימובילייזר (אימובילייזר מקורי במפתח) דולקת (הנורה הצהובה עם המפתח). בחודש האחרון קרה שלא הצלחתי להניע מיד (בשל אותה סיבה) אבל לאחר מספר ניסיונות הצלחתי, ומעולם הרכב לא כבה במהלך נסיעה !

עכשיו הרכב חזר להניע ולא נכבה ... כמובן שהבעיה עדיין קיימת.

התלבטותי היא :

האם לגשת למוסך המורשה של יונדאי בראשון לציון (רחוק מהבית במודיעין) כדי שיאתרו את התקלה שלא בטוח שתשתחזר במוסך !

או מספיק לגשת למוסך קרוב ליד הבית ? האם גם למוסך כללי יהיו כלים לטפל בבעיה ?

תודה.

פורסם

בתור התחלה תשתמש במפתח הנוסף שיש לך (גם מקורי) ותראה אם פתר לך את הבעיה...

במידה וכן - סביר להניח שהמפתח שלך לא תקין. במידה ולא - כנראה שיש בעיה ברכב (קודן שמורכב על האנטנה ומשגע את המערכת, תקלה באנטנה, תקלה במערכת הזיהוי של האימובילייזר וכד').

יכול להיות שהבעיה בכלל במקום אחר ועניין האימובילייזר הוא בסה"כ תופעת לוואי של התקלה - אבל כדאי לבדוק את הדברים הפשוטים לפני שממשיכים לדברים הכבדים יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעיות באימוביליזר המקורי של יונדאי ידועות.

נסה להניע עם המפתח השני של הרכב, אם לא ילך יש להתחבר למחשב הרכב ולקבל קוד תקלה מהמחשב.

אם תרצה המלצה למוסך פנה בה"פ.

פורסם

אין קודן באוטו - רק מפתח עם אימובילייזר !

ניסיתי גם עם המפתח השני לא הניע הדבר היחיד ש"עזר" הוא לחכות זמן מה ואז לנסות שוב עם אותו מפתח (לא ממש משנה).

בכל מקרה כמו שכתבתי עכשיו זה החמיר וגרם לרכב לכבות לקראת עצירה ברמזור (לאחר נסיעה קצרה בלבד) ולא להידלק גם לא לאחר שעה.

אולי כדאי לציין שהתופעה החלה לאחר גל הקור הגדול בו (ירד שלג בירושלים) זו התחילו כל הבעיות.

1. אז מה אתם אומרים ? ולגבי לאיזה מוסך לפנות ?

2. דבר נוסף האם למוסך יהיה מושג על תקלה גם אם היא לא מתרחשת באותו רגע ?

פורסם

אישית יצא לי להיות פעם ב "א.עתידים" בבני-ברק, סמוך לקניון איילון, עם טראג'ט טורבו דיזל אוטומטי לטיפול ברקסים (ליסינג - צבא). בסה"כ התרשמתי דיי לטובה מהמקום אבל אין לי מושג איך הם בדיאגנוסטיקות ודברים מהסוג הזה.

ברוב המקרים למוסכים המורשים ברשת יש יותר ניסיון בדיאגנוסטיקה מאשר לחשמלאי חאפר "בחוץ", לכן הייתי ממליץ לפנות אליהם במקרה הזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אוקיי תודה.

אני מתכוון לגשת למוסך ביום רביעי. איציק (או כל מי שמבין) - תוכל אולי להסביר מה סדר הדברים העיקריים שצריך לבדוק כדי להגיע לפתרון בעיה כזאת (בגדול ...) ?

דבר נוסף, כמה אמורה לעלות התחברות למחשב כדי למצוא את התקלה במוסך מורשה כמו למשל "הילוך שישי" ?

פורסם

התקלות באימובלייזר המקורי של יונדאי נובעות בדרך כלל מהאנטנה שלו. גם אם ירשם קוד תקלה שונה, הבעיה בדרך כלל דווקא באנטנה של האימובילייזר.

חיבור סקנר,אין לי מושג כמה הם גובים, לגבי מחיר האנטנה הזו אם אכן זו הבעיה, מדובר בכמה מאות שקלים .

ההחלפה קלה ומהירה.

למותר לציין כי יתכנו רישומי תקלות כמו EEPROM (לא עלינו) ועוד... גם קידוד מחדש של המפתחות הקיימים עלול לקנות לך זמן שקט ארוך. (מנסיון)

לצורך הח' אנטנה אין צורך בסקנר (אבל אז אין אפשרות לוודא קודי תקלות ומחיקתן) , לצורך ביצוע קידודים יש צורך בסקנר מקורי של יונדאי , או סקנר של חברת CARMAN אשר מייצרת אותו בעבור יונדאי והוא זהה למקורי. לצורך הקידודים על משתמש הסקנר להיות בעל "גישה" איכשהו למידע הפין קוד של האוטו ואשר נמצא בדרך כלל , רק במוסכים המורשים , אבל.. יש כאלה שיודעים להשיג אותו..

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, תודה על התשובה.

שאלה נוספת : האם הסקנר מגלה בעיות גם אם לא רואים אותם בהווה (תקלה נושמת), ז"א הרכב כרגע מצליח להניע ... ?

פורסם
דני, תודה על התשובה.

שאלה נוספת : האם הסקנר מגלה בעיות גם אם לא רואים אותם בהווה (תקלה נושמת), ז"א הרכב כרגע מצליח להניע ... ?

הסקאנר קורא את התקלות בלבד. אם במחשב עצמו נרשמה התקלה - אזי הסקאנר יוכל לקרוא אותה.

ברוב המקרים כן נרשמת תקלה אבל אם מדובר בחלק שהוא נושם למחצה, לא בטוח שהמחשב ידע לזהות זאת כתקלה ולכן לא בטוח שקיימת כרגע תקלה רשומה בזכירון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דני ואיציק, החכמתי מאוד, תשובתיכם מקצועיות ומוערכות, תודה רבה.

אני רק מקווה שלבדוק את זה לא יעלה יותר מידי :(

פורסם

רבותי, אני מזכיר למי שלא קרא את תגובתי בשרשור הקודם בנושא.

תקלה באימובילייזר מקורי לא אמורה לדומם את המנוע בשום תנאי- מרגע שמנוע הרכב מונע אין שום תפקיד למערכת האימובילייזר ולכן אני שולל בשלב זה את החשד לאנטנת האימובילייזר.

פורסם

חברי הפורום המלומד תודה. ותודה מיוחדת לאיציק דני ודניאל על התשובות המקצועיות.

כדי שהשרשור יהי מחכים למי שיחפש אחרי חשתי חובה לפרט את סיכום הדברים.

אז ככה :

חצי שעה אחרי שהצלחתי להגיע למוסך בכוחות עצמי, התיישב המוסכניק ולא הצליח להניע. חיבר סקנר שהצביע על :

1. חיישן גל ארכובה תקול.

2. אנטנת אימובילייזר תקולה.

כפי שניאל ידידנו ציין הוסבר לי שייתכן ש-2 היא תופעת לוואי של 1. ולכן התחלנו מלהחליף את 1.

פתר את הבעיה.

סה"כ : 615 ש"ח (418 + 175 עבודה). (10% הנחה + מע"מ).

מוסך : הילוך שישי ראשל"צ. מקצועי ולי לפחות נראה יקר מאוד (חתיכת כבל של 5 ס"מ עם חיישן בקצה 450 שקל ???). מה אתם אומרים על המחיר ?

זהו.

תודה היה מחכים ולא כיף בכלל.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

כפי שצין דניאל אמובילייזר איננו יכול לכבות את הרכב

ב-90% מתוצאות הסריקה ביונדאי תהיה תקלה על האנטנה {קורא}זו לא התקלה שלך.חיישן גל ארכובה אחת המחלות הידועות ברכב הוא שיכבה את הרכב. מחיר +עבודה כ-650 שח'+מעמ,כך שהמוסך היה מיקצועי והמחיר די סביר.

פורסם

זה שרשור מלפני שנה.

ראיתי שלשום חתיכת זכוכית קטנה שעולה 800000 (שמונה מאות אלף) ש"ח, אה זה היה בבורסת היהלומים בר"ג וזה נראה לי מאוד יקר בשביל חתיכת זכוכית :wink:

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...