Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

אני מבצע איזשהי עבודה באוניברסיטה על הנדסת אנוש בתור תא נהג במחפרון ( טרקטור כזה בעל עמדת עבודה אחורית וקידמית).

בקיצור, ראיתי איזה מחפרון כזה ליד הבית, שאלתי את המפעיל והוא נתן לי לצלם מבפנים. הקטע זה שהוא לא כ"כ רצה להסביר לי מה מבצעת כל ידית ו/או לחצן ( מבין אותו בת'כלס. הבן אדם היה באמצע עבודה)

יש פה מישהו שיכול לעזור לי?

אני יעלה את התמונות לפה ברגע שיהיו תגובות לשירשור הזה שמישהו יוכל להסביר לי מה התפקיד של כל ידית ולחצן...

תודה רבה לכולם!

פורסם

לא ממש דיון לפורום רכב, אבל בבקשה. מאמר מפורט על "מעמיס כף אחורית", כולל צילומי תא מפעיל והסברים לגבי כל אחת מידיות התפעול. עמוד 8 נקרא "Operating the backhoe loader" ושם נמצא המידע שאתה מחפש.

פורסם

כן אני לצערי עבדתי קצת לא מעט על מחפרון, וולוו 6300, 3 כאלה בארץ, נשאר אולי 1.

אתה מדבר על הידיות שיש מאחורה?

יש שתי ידיות גדולות ושתיים קטנות.

השתיים הקטנות נועדו להרים ולהוריד את הרגליים האחוריות שמרימות את המחפרון באוויר, רק ככה עובדים עם הבום האחורי.

השתיים הגדולות בעלות 4 כיוונים ועוד כפתורים חשמליים שנועדו לעוד זווית מסויימת שנועדה לחפור מתחת לצינורות (מהצד).

ידית שמאלית לדוגמא:

הזזה ימינה שמאלה - מזיזה את כל הבום ימינה שמאלה.

הזזה למעלה למטה - פותחת וסוגרת את הובכנה האמצעית בבום (החלק השני בפרק)

ידית ימנית:

הזזה ימינה שמאלה - פותחת וסוגרת את הכף/פטיש הידראולי (לשפוך חומר)

הזזה למעלה למטה - מרימה או מורידה את כל הבום.

כפתורים חשמליים נותנים זווית לחלקו השני של הבום על מנת שיהיה אפשר להגיע אל מתחת לצינור ולחפור מתחתיו.

ישנה גם ידית כיוון סל"ד סרק, אסור הרי לעבוד ב600 סל"ד. מכוונים בערך על 1200.

כמובן שיש עוד כל מיני פטנטים של הזזת 3 בוכנות ביחד ואז המצב גורם לבוכנה אחת לזוז במהירות. וכל מיני שטויות כאלה.

ברגל יש כפתור הפעלה לפטיש הידראולי.

מקדימה:

ברגל כפתור נעילת דיפרנציאל.

ידית גבוהה - בעלת 4 כיוונים, הרמת/הורדת זרוע קדמית (של הכף) ופתיחתה או סגירתה.

כפתורים חשמליים במקרה של הכלי הזה גם נועדו להרמה מהירה של הזרוע.

ישנה גם ידית כיוון נסיעה והילוכים, קדימה אחורה ו4 הילוכים (גיר אוטומטי נשלט ידנית בכפתור חשמלי)

וידית איתות, מגבים וכל השאר.

כמוכן לוח כפתורים להפעלת אי אלו אפשרויות קיימות.

כמובן שהכל שונה מכלי לכלי, אבל זה העיקרון.

פורסם

הנה, זה הכלי הנכחד, יחסית גדול למחפרון:

VOLVO%20MODIFICADA.jpg

VoBM6300.jpg

האמת שהכלי הזה דיי נחמד לעבודה בתור ילד, הייתי בכיתה ז-י"ב, ביום עבודה בשבוע, עבדתי עליו, והוא גם דיי מהיר, מגיע ל60 קמ"ש בכביש עם זוית ירידה.

פורסם

כן, אבל אל דאגה, לא עליתי על הכביש לפני שקיבלתי רישיון טרקטור.

ואפרופו רישיון טרקטור, את הטסט עשיתי בגיל 15 ו3 חודשים, והתחלתי לחכות, כעבור שבוע בדיוק קיבלתי רישיון הביתה (15 ו3 חודשים!) לאחר כמה בירורים של ההורים ושלי, עלתה ההשערה שכנראה אמא רשמה בטופס בשנת לידה 1980 במקום 81, אבל זה מעולם לא הוכח, מה שכן, את הרישיון הראשון שלי קיבלתי כמעט שנה לפני הזמן.

בהתחלה חשבנו שקיבלתי רק את טופס הרישיון ושצריך לשלם אותו רק בגיל 16, בסוף הוחלט לשלם, והכל היה בסדר.

פורסם

אתה רציני? אני דיברתי על הדגם הספציפי הזה :roll:

איפה שמעת אותי אומר שמחפרונים נכחדו מהעולם (ואת מי זה מעניין בכלל)

פורסם

האמת שהכלי הזה דיי נחמד לעבודה בתור ילד, הייתי בכיתה ז-י"ב, ביום עבודה בשבוע, עבדתי עליו, והוא גם דיי מהיר, מגיע ל60 קמ"ש בכביש עם זוית ירידה.

בגיל 15 ושלושה חודשים עדיין היית בכיתה ז' ?:-P

• תוכן חדש...