Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב הזמן אני שומע דיסקים (חלק מקוריים), ומוסיקת TRASH אני שומע כ-MP3.

מכיוון שהמערכת שיושבת על השולחן מעפנה (ונכון לחמש השנים הקרובות לא מתכנן להשקיע בציוד אודיו), אני נאלץ לשמוע באוזניות איכותיות.

הציוד: אוזניות Sennheiser HD550 שלי, ו-Sennheiser HD600 של אחי.

כרטיס קול: Creative SB LIve! Value.

האם יש המלצות לתוכנות איכותיות לשיפור הסאונד? האם יורגש בין התוכנות הבדל גם אם אניי מנגן CD. (המוסיקה עוברת דרך כבל ה-IDE).

משום מה אני מרגיש הבדלים בין WINAMP ל- MP (במצב הבסיסי - בלי לגעת באקו'), ולכן אני חושד במשהו. :)

אביעד

(חשבתי להתייעץ רק עם גיל בה"פ (gibsonlp), אבל בטוח יש כאן עוד חובבי אודיו נסתרים :))

פורסם

אחת הסיבות להבדלים בין WINAMP ל-MP היא פשוטה:

ווליום לא זהה. כשהווליום בין שני מקורות הוא שונה, האוזן נוטה להעדיף

את המקור החזק יותר. כלל ברזל.

אם תשווה את הווליום ביניהן (למשל, לשים את שתי התוכנות על מקסימום)

ותעבור שוב על האפשרויות כדי לדאוג שאין שום אפקט/אקולייזר דלוק,

אני מניח שההבדלים יהפכו להיות קטנים בהרבה.

תמיד אפשר להשיג בשלב הבא כרטיס קול מקצועי יותר, חיצוני או פנימי,

אבל מאוד תלוי בסכום שאתה מוכן להשקיע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה, אבל הציוד שלי טוב. אני מחפש שמות של תוכנות (רצוי חינמיות/קוד פתוח) שישפרו את הצליל.

בדיוק כמו שב-HU יש אפשרויות כיוון מגוונות.

פורסם

DFX PLUGIN לווינאמפ.

תנסה (אגב לא חינמי - אז U KNOW).

אני אישית השתמשתי בה תקופה מסויימת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

dsp_enh.dll

או enhancer לווינאמפ

אחרי הפלאגין הזה, קשה לשמוע מוזיקה בלעדיו

ויש לי כרטיס קול ,מגבר ורמקולים מאוד איכותיים!

:)

שווה לנסות.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני משתמש כבר כמה שנים ב ENHANCER לווינאמפ. אני מכוון אותו על Closer Sound, לטעמי זה הקונפיגורציה שהכי טובה. אבל כל אחד וטעמו. תורידו (התוכנה אגב חינמית לחלוטין) ותבחרו.

ROOONEEYY

פורסם
dsp_enh.dll

או enhancer לווינאמפ

שווה לנסות.

תודות לעונים...

אליקו - אשמח אם תשלח לי את הקונפיגורציה שלך... :)

אגב אחד החברים כאן הציע לי בהודעה פרטית תוכנה שנקראת FOOBAR 2000, וחל שיפור באיכות.

פורסם

יש כמה מקומות רלוונטים שמשפיעים על איכות הסאונד:

1. המקור (מן הסתם עדיף SACD ושות', אבל במקרה של mp3 - לפחות תוודא שמדובר בעותק עתיר ביטים...) גם הcodec שקידד את הרצועה משחק תפקיד חשוב.

2. הcodec שפותח את השיר (לצורך העניין - כל תוכנה תיאורטית יכולה לעבוד עם codec שלה, למרות שלמשתמשי ווינדוז בד"כ זה לא משנה כי יש codec פשוט (אבל יחסית יעיל) בcodecs הכלליים של מעהה"פ).

3. כיוון האקולייזר - כל מה שהplugins לשיפור הסאונד עושים בסופו של דבר זה להגביר או להנמיך תדרים מסויימים. אם תדע לכוון את הEQ בעצמך (בהנחה ויש לך EQ מספיק מפורט) - לא תצטרך אותם.

4. כרטיס הקול - המרת הD/A במקרה הזה משחקת את התפקיד השני בחשיבותו (אחרי המקור - מקור מחורבן ישמע מחורבן גם בציוד טוב). גם אם אתה שומע באוזניות - מומלץ שכרטיס הקול יהיה באיכות טובה. אני מודה ומתוודה שכבר שנים אני לא בודק מי טוב ומי לא בתחום הזה כי אני מעביר את הסאונד מהמחשב בspdif ישירות למעבד סאונד שלי, עליו אני סומך בעיניים עצומות. בכל מקרה - אני די בטוח שכל כרטיס סביר היום will do (במיוחד בהתחשב בעובדה שעיקר הקושי הוא לתרגם אנאלוגי לדיגיטאלי ולא ההפך).

5. היציאה - יציאת האוזניות (1/8") ידועה כאחת היציאות הנחותות בשוק מבחינת יחס אות לרעש/הנחתות/רעשים.

6. יחידת הגברה, כבלים ורמקולים (איחדתי אותם כי זה לא ממש רלוונטי כאן).

האוזניות שלך בסדר גמור, כרטיס הקול שלך גם כן בסדר גמור. הממירים של creative מתקופת הlive! היו סבירים ביותר למחיר שלהם.

מבחינת חומרה - אני לא יכול לייעץ לך יותר, הדבר היחיד שאני יכול להציע לך זה לנסות להכיר את הEQ של הwinamp לדוגמא כדי שלא תזדקק לplugins שיעשו את זה בשבילך (כמו בכל דבר בחיים - אוטומאטי הוא פחות טוב ;) )

גיל.

פורסם
dsp_enh.dll

או enhancer לווינאמפ

שווה לנסות.

מסכים, פלאג-אין נהדר

פורסם

משום מה גם אני שמתי לב לזה שבמדיה פלייר ה MP3 נשמע "מזייף" בטונים גבוהים.

לא יודע למה.

פורסם
יש כמה מקומות רלוונטים שמשפיעים על איכות הסאונד:

1. המקור (מן הסתם עדיף SACD ושות', אבל במקרה של mp3 - לפחות תוודא שמדובר בעותק עתיר ביטים...) גם הcodec שקידד את הרצועה משחק תפקיד חשוב.

2. הcodec שפותח את השיר (לצורך העניין - כל תוכנה תיאורטית יכולה לעבוד עם codec שלה, למרות שלמשתמשי ווינדוז בד"כ זה לא משנה כי יש codec פשוט (אבל יחסית יעיל) בcodecs הכלליים של מעהה"פ).

3. כיוון האקולייזר - כל מה שהplugins לשיפור הסאונד עושים בסופו של דבר זה להגביר או להנמיך תדרים מסויימים. אם תדע לכוון את הEQ בעצמך (בהנחה ויש לך EQ מספיק מפורט) - לא תצטרך אותם.

4. כרטיס הקול - המרת הD/A במקרה הזה משחקת את התפקיד השני בחשיבותו (אחרי המקור - מקור מחורבן ישמע מחורבן גם בציוד טוב). גם אם אתה שומע באוזניות - מומלץ שכרטיס הקול יהיה באיכות טובה. אני מודה ומתוודה שכבר שנים אני לא בודק מי טוב ומי לא בתחום הזה כי אני מעביר את הסאונד מהמחשב בspdif ישירות למעבד סאונד שלי, עליו אני סומך בעיניים עצומות. בכל מקרה - אני די בטוח שכל כרטיס סביר היום will do (במיוחד בהתחשב בעובדה שעיקר הקושי הוא לתרגם אנאלוגי לדיגיטאלי ולא ההפך).

5. היציאה - יציאת האוזניות (1/8") ידועה כאחת היציאות הנחותות בשוק מבחינת יחס אות לרעש/הנחתות/רעשים.

6. יחידת הגברה, כבלים ורמקולים (איחדתי אותם כי זה לא ממש רלוונטי כאן).

האוזניות שלך בסדר גמור, כרטיס הקול שלך גם כן בסדר גמור. הממירים של creative מתקופת הlive! היו סבירים ביותר למחיר שלהם.

מבחינת חומרה - אני לא יכול לייעץ לך יותר, הדבר היחיד שאני יכול להציע לך זה לנסות להכיר את הEQ של הwinamp לדוגמא כדי שלא תזדקק לplugins שיעשו את זה בשבילך (כמו בכל דבר בחיים - אוטומאטי הוא פחות טוב ;) )

גיל.

מה זה SPDIF? אשמח אם תפרט...

ובקיצור - הבנתי שאתה ממליץ על WINAMP בתור ה-תוכנה, אם יודעים לכוון את האקו'. נכון?

פורסם

אני שומע בווינאמפ,

ותמיד נראה לי שכל האפקטים האלה רק הורסים. שמים הרבה אדים (בכאילו).

הדבר היחיד שמצאתי, נחמד, זה אפקטים בסרטים. זהו.

בנייד יש לי SRS ו XTS PRO - בקיצור, לדעתי זה מיותר. עדיף לבדוק שאין רעשים מהמחשבים...ושהמקור באיכות מעולה.

אני מעדיף את הצלילים העירומים...הנקיים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הודעה נשלחה למעוניינים :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
מה זה SPDIF? אשמח אם תפרט...

ובקיצור - הבנתי שאתה ממליץ על WINAMP בתור ה-תוכנה, אם יודעים לכוון את האקו'. נכון?

SPDIF זה Sony/Phillips Digital Interface, בקיצור - יציאת סאונד דיגיטאלית, כל המרה בdigital domain תהיה טובה יותר מהמרה לאנאלוגי, כרטיס קול פשוט יספק איכות זהה* לכרטיס קול יקר הרבה יותר אם שניהם יהיו מחוברים בSPDIF ליחידת המרה חיצונית זהה (sound processor או אפילו reciever). בצורה כזו העיבוד ה"מסובך" (המרת המידע הדיגיטאלי לאנאלוגי) מתבצעת ברכיב חיצוני שהוא ברוב המקרים איכותי יותר (אלא אם השקעת בכרטיס יקר במיוחד).

במקרה שלך - זה לא רלוונטי כי אתה משתמש באוזניות וזקוק בכל מקרה להמרה של הכרטיס.

אני לא טענתי שwinamp זו ה-תוכנה, רק ציינתי אותה כדוגמא, אם זכרוני אינו מטעני הEQ שם יחסית מפורט.

* ברוב המקרים, תמיד יש מקרים קיצוניים.

אני מעדיף את הצלילים העירומים...הנקיים.

זה מצויין לאולפן שם צריכים סאונד יחסית יבש כדי לקבל את רמת הפירוט המקסימאלית ובנוסף יש שם אקוסטיקה מתאימה, בבית ע"מ להתגבר על תנאים אקוסטיים מגבילים (פינות, החזרים, גלים עומדים וכד') יש לכייל את המערכת בהתאם.

• תוכן חדש...