Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמן שנפסל במפעל מזון אפשר להשתמש בו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 208
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשרות וניקיון ואיזו [iSO].

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

1) לגבי ייעוץ לגבי ייצור ביודיזל בצורה מסחרית,

ניתן לקבל ייעוץ גם מהשניים שהוזכרו, אבל התשלום הוא כפי שנהוג לגבי יעוץ מסחרי.

2) לגבי שמן משומש,

צור איתי קשר ונבדוק האם השמן מתאים לייצור ביודיזל

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אגב זה לא נכון שרק בגומי של המנוע פוגע הביו דיזל ויש עוד כמה ממצאים שיורידו אותכם קצת מענן האופוריה אבל לעניינינו יש בעיות עם חלק מהרכבים שהם פחות חדישים ויש להם מסילה משותפת,עם זאת העולם במגמת התחדשות אז מישהו כבר ידאג שייצרו מכוניות מותאמות,הצריכה האנושית גוגרת את התעשייה ולא להיפך,כמו כן התחליף לנפט חייב להגיע ואין זמן יותר טוב מעכשיו (זיהומי,מדיני,פוליטי,כלכלי) השאלה אם זה יהיה הביו דיזל או תחליף אחר ו\או אם יתרונותיו של הביו עולים על חסרונותיו וזו העננה שמרחפת כרגע מעל ראשו ותקבע את גורלו.

עם זאת אני מאמין בביו וכרגע הוא נראה כתחליף ראוי שיתרונותיו עולים על חסרונותיו,לפחות בטווח הקצר-בינוני.

בהצלחה לכל המשתמשים.

פורסם
...אגב זה לא נכון שרק בגומי של המנוע פוגע הביו דיזל ויש עוד כמה ממצאים שיורידו אותכם קצת מענן האופוריה אבל לעניינינו יש בעיות עם חלק מהרכבים שהם פחות חדישים ויש להם מסילה משותפת,.

לא יודע מהיכן אתה שואב את המידע שלך, אבל רק אם תפרט על ה'ממצאים' שלך נוכל למצוא סולם מתאים להוריד אותנו מהענן..

אני באופן אישי פתחתי מנוע לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ, כל איזור תא השריפה נקי לגמרי. אף פעם לא החלפתי משאבת סולר, לא היתה לי בעיה עם המשאבה וגם לא נסתם המסנן. נסעתי בחצי שנה האחרונה ב 3 רכבים שהיו שלי, לא נתקלתי בשום בעיה חוץ מרעב מסויים שנבע מהריח הקבוע של צ'יפס במקום סולר.

אני מכיר גם רכבים עם מנועי מסילה משותפת שנוסעים בלי שום בעיה עם הביו שאני מייצר.

דרך אגב, שיפרתי את התהליך והיום לוקח לי כ 5 שעות לייצור מלא (עד מיכל הדלק).

בריאות לכולם!

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קראתי הכל מתחילת השרשור ועד סופו. התרשמתי שהקסארה שלי שאין לה מסילה משותפת ולא טורבו (פרימיטיבית למדי) תעמוד בקלות בביו דיזל.

מחר אני קונה את טנק הביו דיזל הראשון שלי - WISH ME LUCK.

פורסם

גם קסארה עם טורבו תאכל את הביו דיזל בקלות. בהצלחה. ואל תשכח להחזיק מסנן סולר רזרבי באוטו.

מהיכן אתה קונה את הדלק?

בריאות לכולם!

פורסם

רכשתי את הדלק מחברת GREENBE באיזור תעשייה מילואות.

בינתיים נוסע מעולה, אוכל את הדלק בכיף.

מחר אני רוכש פילטר דלק מקורי, שיהיה לי בבגאז' לרגע שהאוטו ייסתם - ואני מהמר שזה יקרה תוך טנק אחד, ולא שניים.

פורסם

אני מצטער מראש ואומר שלא קראתי את כל השרשור מתחילתו ועולה לי שאלה אחת מעניינת, האם נעשה מחקר מקיף בנושא? האם יש אוטו או מנוע או מערכת כולשהיא שהריצו אותה עם אותו ביודיזל ולאחר מכן התרשמו מהתוצאות? (למשל אחרי 200K או אפילו 500K...)

לגביי אותו עניין - האם הדלק הזה ישים במערכות אחרות שתלויות במנועי שריפה? (?האם ניתן לתדלק את מכסחת הדשא הביתית בביודיזל הנ"ל?)

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם

לא, אין מחקר בנושא בכלל, למעשה אנחנו מתדלקים ומקוים לטוב.

מקדונלד'ס אנגליה מתדלקים בזמן שהם מייצרים ורק מקוים לטוב, כמו גם המפעלים המאושרים שמוכרים ביודיזל בארה"ב וסומכים על המזל שלא יכניס אותם לצרות.

אני באופן אישי נסעתי כבר כמה עשרות ק"מ עם ביודיזל ולא היתה לי שום בעיה שקשורה לדלק.

הדלק הנ"ל מתאים למנועי דיזל בלבד ולא למנועי בנזין (כמו מכסחת דשא).

בריאות לכולם!

פורסם

מותר לשאול, המחיר היה 5.90 לליטר.

אני מקווה שעם הזמן המחיר ירד, מכיוון שאני מתכנן להעביר צי קטן של מכוניות לתדלוק בביו דיזל.

יש בנמצא קסארה נוספת, פולקסווגן פולו, 2 ברלינגו, קנגו אחד וגם יונדאי H100 (המפלצת השמנה). אני מניח שהם כולם ביחד שווים איזהשהיא הנחה 8).

היום רכשתי פילטר סולר מקורי, מעניין מתי אני ארגיש את הסתימה של המערכת עקב השימוש בביו דיזל.

פורסם

אני מתדלק/תידלקתי בכל אחד מהרכבים שהזכרת, אף פעם לא נסתם לי פילטר באף אחד מהרכבים הנ"ל, רק אצלי בקסנטיה פעם אחת.

5.90 זה מחיר לא זול, אני יודע שאפשר למצוא סולר בסביבות 6-6.5 ש" לליטר אם מחפשים, שווה לך לתדלק ביו במחיר כזה?

בריאות לכולם!

פורסם

לפני זה תדלקתי ב6.10 ש"ח.

נכון שלא ממש חסכתי לעומת הסולר הרגיל - אבל רציתי כבר לנסות את הביו דיזל.

ביחד איתי אמורים להגיע בקרוב עוד אנשים רבים - ואז נקבל כבר מחיר מוצלח יותר.

אגב - בהנחה ולא מקבלים את הנחת המוניות (שאותה אני מקבל בקומבינה) - מחיר הסולר עומד היום על 7.5 ש"ח. זה הזוי.

לגבי מחיר הביו דיזל - אני מקווה לקבל מחיר טוב יותר לאחר שאביא אנשים נוספים. אבל מה, בשביל הנחה צריך לעבוד ולהעביר אנשים - אף אחד לא יתן לך הנחה אם לא תביא לו עוד פרנסה כפיצוי 8)

• תוכן חדש...