Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חיפשתי בפורום ולא הצלחתי למצוא את התשובה שחיפשתי (יסלח לי אלוהים וגם אתם אם פספסתי).

ידוע שיש בעיה לבצע בדיקת ניצוץ (פריצה לבלוק) ברכבים ממוחשבים ובעלי מגבר הצתה.

שאלתי היא האם יש שיטה לבצע את הבדיקה (אפילו אם קיים או לא ולאו דווקא מידת האיכות) ללא מכשור ייעודי לבדיקת הצתה?

למרות שציינתי "תנאים ביתיים" DMM, סקופ וכיו"ב באים בחשבון. בכל זאת אני מכוון יותר לבדיקת שטח (נניח שמישהו נתקע ויש חשד לחוסר ניצוץ) והעדיפות היא לאמצעים מינימליים ללא גרימת נזק למע' אלקטרוניות.

בתודה.

פורסם

יש שיטה "ביתית" פשוטה וטובה:

קח מצת (פלאג) ואל גוף המתכת שלו (ליד ההברגה) הלחם חוט חשמל שבקצהו תנין (קרוקודיל).

את המצת הנח במקום נוח בתא המנוע אבל שחוט מתח גבוה ממצת יגיע אליו וחבר את תנין ההארקה אל גוף ברזל המנוע. חבר חוט מתח הגבוה אל ראש המצת וכעת תוך כדי הפעלת המתנע (סטרטר), אם יש ניצוץ

תראה אותו פורץ במרווח אלקטרודות מצת הבדיקה. יש לקנות שפופרת זכוכית שבתוכה 2 אלקטרודות לבצוע בדיקה כזאת באותו עקרון בחנויות המתמחות בציוד למוסכים.

ברכב שבו יש לכל מצת סליל הצתה (קויל) משלו, לא ניתן לבצע בדיקה זאת.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הכוונה הייתה כיצד לבדוק שיש מתח גבוה שמגיע אל כל אחד מהפלגים.

צביקה תודה על התשובה גם לי עלה הרעיון בראש, מרק, שמר, דני, שאר החברים עוד דרכים יצירתיות?

פורסם

מרק תודה על ההשקעה והמידע המעניין, אגב ניסית את זה פעם? באיזה שיטה אתה משתמש?

לא הצלחתי להבין את המשפט האחרון בעמודה השמאלית למטה:

אם הפלאג מקוצר (מצב נדיר) אף אחד מהלדים לא ידלק- הכיצד?

אם הפלאג מקוצר לא יפול כל המתח הגבוה על הלדים והם יתפוצצו?

או שהכוונה היא שהלד לא יתן למתח לעלות בכלל ולא יהיה מספיק זרם כדי שהלד יאיר?

ברור למישהו? מרק?

• תוכן חדש...