Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב2.11.06 נגמר חוק המלווה, האם לצמיתות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בחדשות ערוץ 2 פורסמה הכתבה הזאת .

בכתבה מציינים שחוק הנסיוני שנכנס ב2.11.04 האומר שנהג חדש חובה עליו מלווה 3 חודשים והגבלה של 2 נוסעים ברכב, מתבטל בקרוב ב2.11.06.

השאלה שלי היא כזאת, האם ב2.11 החוק כבר לא יהיה תקף , עד שידונו עליו מחדש?

למה לא דנו עליו עד עכשיו ולא מתכוונים לחדש אותו?

אשמח לקבל מידע בנושא

תודה :)

מבולבלים? גם אנחנו.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כרגיל, מדינת חלם.

דווקא חוק המלווה, שהוא החשוב יותר, (החוק החשוב פחות הוא חוק 2 הנוסעים, לדעתי.) הוא זה שצריכים לשבת לחוקק אותו כנדרש, ולאכפו.

אור.

פורסם

אם אני מבין נכון מהכיתוב (לא הצלחתי לצפות בכתבה) הוראת השעה הגיעה לסופה והיא תתבטל אם לא יחדשו אותה.

כלומר - מספיקה הצבעה בכנסת (או בוועדה? אני לא משפטן) כדי למחוק את החיוך מפני כל אלה שמחייכים עכשיו.

פורסם

נראה לי שהם לא הסבירו את עצמם טוב ושהכוונה שלהם היא שמי שיש לו רישיון כבר מגיל 16 (ל50 סמ"ק או לטרקטור) לא צריך מלווה.

פורסם

אני לא מצליח לראות את הכתבה משום מה, בכל מקרה אני יכול להגיד שאת החוק של המלווה היה תמיד , ב02.11.04 המלווה "שודרג" לתקופה של 3 חודשים במקום 2 , והוסיפו את החוק של ההסעת 2 נוסעים בלבד לנהגים צעירים (מתחת לגיל 21)..

החוק שקבעו היה באמת זמני , לשנתיים , שאחרי השנתיים האלה יבדקו "ממצאים" ויראו כמה זה עוזר / לא עוזר ורק אז יחליטו אם להמשיך אם החוק או לא.

בכל מקרה את המלווה לא ניראה לי שיורידו , לגבי ההסעת 2 נוסעים אני כמוך מקווה שיורידו :]]

פורסם
נראה לי שהם לא הסבירו את עצמם טוב ושהכוונה שלהם היא שמי שיש לו רישיון כבר מגיל 16 (ל50 סמ"ק או לטרקטור) לא צריך מלווה.
לא חובה מגיל 16 או שנה רישיון כמו השמועות.

אני עברתי טסט לטרקטור, שבוע-שבועיים אח"כ עברתי טסט לאוטו ואין לי חובת מלווה, בכלל אחרי שהיה לי את שני הרישיונות נהגתי קודם ברכב ככה שלא צברתי שום ניסיון על הכביש לפני שמצדיק הורדת מלווה.

לדעתי, חוק דבילי בלי שום טיפת היגיון.

כל מי שירצה להפטר מהמלווה יוכל לעשות קורס מלגזות (קורס שלוקח כמה שעות וזהו) ב-400 שח ולקבל פטור ממלווה.

פורסם

קודם כל שלום לכולם אני הבחור החדש :wink:

אם תתעמקו טוב בסרטון אתם תוכלו להבין בעצמכם החוק הזה הוא חארטה אחת גדולה

1. זה שמלווה את הנהג הצעיר לא נוהג יותר טוב ממנו (ודי בטוח שהוא חרא של נהג - אחד שנוסע או בין הנתיבים או על השמאלי ועל 60 ואו ואו ואו... )

2. זה שמספר התאונות ירד מ 200 ל 50 זה דבר שטות כי במקום שהנהגים הצעירים הללו יהיו חלק מהתאונה קורה הרבה שהם הגורם לתאונה אבל בגלל שאינם מעורבים בה בעצמם הסטטיסטיקה כאילו עובדת לטובת החוק אבל אם תשימו לב טוב הסטטיסטיקה הכללית של תאונות לא השתפרה כלל אלה היא גרועה יותר (עם יוצא מהכלל .. פחות תאונות מדווחות לחברות הביטוח)

(מה שאני מתכוון לגבי "אינם מעורבים בתאונה" זה שהם יכולים לחתוך אותך ולהכניס אותך בקיר או ברכב חונה וגם אם רשמת את מספר הרכב אתה לא יכול לעשות עם זה כלום*)

לכן אין בזה שום דבר מועיל

מהירות לא הורגת אנשים - אנשים הורגים אנשים

פורסם

בליסטיק - סליחה אבל אתה מדבר שטויות. בוא נעזוב סטטיסטיקות (בעיקר אם הן לא ברורות כמו שאתה הבאת). ילדון שעבר 3 חודשים של לימוד נהיגה וטסט לא יודע לנהוג. הוא לא יודע להסתדר עם הרכב, הוא לא יודע להסתדר בתנועה, והוא בגיל ההתבגרות מה שאומר שהשכל מכובה רוב הזמן (וזה נכון לגבי כ-ו-ל-ם. כן גם לגביך).

המלווה לא אמור לגרום לילד לשפר את הנהיגה שלו, הוא פשוט אמור לפקח עליו בחודשים הראשונים כשהכל עוד חדש בשבילו.

הבעיה היחידה עם החוק היא שהוא רק 3 חודשים. לדעתי זה צריך היה להיות חצי שנה מינימום.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
לא חובה מגיל 16 או שנה רישיון כמו השמועות.

אני עברתי טסט לטרקטור, שבוע-שבועיים אח"כ עברתי טסט לאוטו ואין לי חובת מלווה, בכלל אחרי שהיה לי את שני הרישיונות נהגתי קודם ברכב ככה שלא צברתי שום ניסיון על הכביש לפני שמצדיק הורדת מלווה.

לדעתי, חוק דבילי בלי שום טיפת היגיון.

כל מי שירצה להפטר מהמלווה יוכל לעשות קורס מלגזות (קורס שלוקח כמה שעות וזהו) ב-400 שח ולקבל פטור ממלווה.

זה לא חוק דבילי אלא פירצה דבילית בחוק.

רק אתמול הבת שלי ביקשה לעשות רשיון לטוסטוס כדי להיפטר מחובת מלווה.

הסכמתי תמורת הבטחה שלא תעשה שימוש ברשיון הזה ב 3 שנים הקרובות...

פורסם

אישית אני יכול להעיד כי חוק המלווה מאוד מועיל. לאחר 30 שיעורי נהיגה (למרות שלרוב מקצצים) ותיאוריה, אדם לא מוכן לעלות על הכביש לבדו. העובדה הינה שהוא יודע לנהוג, ללא כל ספק, אבל להשתלב בתנועה עם עשרות/מאות/אלפי נהגים אחרים, זה כבר משהו אחר.

לגבי החוק המגביל את מספר הנוסעים, אני לא רואה כיצד הוא מועיל, אבל למה למלא מכונית אם אפשר שתיים? לא עושה שום רע, ואני אישית מעדיף אוטו חצי מלא מאשר מלא.

בקיצור, גם אני לא הצלחתי לצפות בכתבה, מבטלים את החוק או שידונו עליו ויחזירו אותו?

פורסם

מעניין מה כל כך טוב בחוק המלווה כש 90 אחוז מנהגי המדינה ללא המלווה, משמע האבות והאימהות של אותם נהגים חדשים בעצמם לא יודעים לנהוג ומלמדים את ילדיהם איך לנהוג לא נכון. שזה אומר תבלום בפימפום, סע מהר יותר (ליד בתי ספר בעיקר, בכביש המהיר הם נוסעים כולם 90 בנתיב השמאלי), תחזיק את ההגה בשעה 12 עם יד אחת על ההילוכים, עזוב חבל על האיתות, ממילא אין אף אחד מאחור ועוד הרבה כאלה. ברגע שזה שמלמד אותך ומלווה אותך הוא נוהג ככה, גם החניך שלו ינהג ככה. וזה לטעמי גורע יותר מאשר עוזר.

ROOONEEYY

פורסם

ומי שאין מי שילווה אותו בנהיגה?

אני, למשל, קפצתי ישר למים העמוקים. בחיים לא נסעתי עם מישהו שכשיר להיות מלווה (טוב, חוץ ממורה לנהיגה). אז בתקופת המלווה כלל לא נהגתי (לא היה לי רכב במשפחה), וישר אחרי שזה נגמר קניתי אוטו.

אגב, גם תקנה של ה-2 נוסעים באוטו לא חלה לגבי, כי כשהוצאתי רישיון הייתי מעל גיל 21.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

החוק הוא טוב. הבעייה היא שלמי שאין מלווה זמין, לא ינהג ברכב עד סיום תקופת המלווה וזה כבר יותר גרוע. אני אישית רואה במלווה סוג של משרה ביטחון, מרגיע ומייעץ בסיטואציות שנוצרות בכביש. אין ויכוח שיש מלווה טוב ויש רע כמו כל דבר בחיים.

אחי יקבל רישיון בעוד כשנה ואני לא אתן לו להתקרב לרכב עד שלא ארגיש שהוא בטוח בפעולות שהוא מבצע בזמן נהיגה ומסוגל להשתלט על הרכב במצבים קיצוניים. מבחינתי, גם אם יבוטל המלווה אחי יקבל הדרכה וליווי צמודים בחודשים הראשונים ממני ומהורי מה שאני לא קיבלתי והצטרכתי ללמוד לבד.

ליאור

Veni Vidi Vici

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...