Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

רוקנתי את מי הרדיאטור,ולאחר מכן שמתי חדשים,[לפי השרשורים שמצאתי בפורום]

ישנו גם ברז ליציאת האוויר,[מחובר לרדיאטור]

פתחתי גם אותו עד ליציאת מים רציפים,

הדלקתי את הרכב,המאורר ניכנס לפעולה רק בטמפרטורה מסוימת, כמו ליפני כן[מצב תקין]

אולם הוא לא מפסיק לעבוד,אפילו שהגיע לטמפרטורה שהוא צריך להפסיק,

האם הטרמוסטט לא תקין?

האם החלק אשר מוברג לרדיאטור ובקצהו חוט חשמל,זהו הטרמוסטט?

סובארו טנדר,1600,ידני

פורסם

פרוספר בסובארו אין צורך לנקז אוויר, מספיק להמתין לפתפתיחת הטרמוסטט ולהוסיף מי קירור בהתאם לנדרש.

מה שמתחבר לרדיאטור זה יוניט(תרמו סוויץ) אשר אחראי על הפעל המאורר בטמפרטורה מסוימת, בדוק באם אחד החיבורים אליו, לא נוגע במרכב הרכב(בהארקה) וגורם למתח קבוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כניראה יוניט חום תקול,או סביר יותר להניח שאתה לא בודק טוב, המאוורר אמור להיכנס לפעולה בטמפרטורה מסויימת ,לפי השעון חום, ולהוריד את הטמפרטורה יותר מהנורמאלי ואז שוב הרכב נשאר בטמפרטורה מסויימת, עולה במקצת ואז שוב המאוורר פועל וכו וכו....

אם נניח שהרדיאטור סתום או לחילופין משאבת המים לא תקינה, הטמפרטורה תגיע לנורמאלי,טיפה יותר, המאוורר ייכנס לפעולה וייקח לו יותר זמן להוריד את הטמפרטורה, לכן, צריך לבדוק את העניין, נניח תתן לרכב להגיע לטמפרטורה שהמאוורר מתחיל לעבוד, תכבה אותו, תניע אותו אחרי רבע שעה או חצי שעה ואז תראה אם הטמפרטורה ירדה ומה מצב המאוורר, אם דולק או לא דולק, זה ייתן לך אינדיקציה טובה יותר.

אגב, אין שם ברז לניקוז אויר, כי לא צריך לנקז אויר בסובארו.

פורסם

החלק שמחובר לרדיאטור עם חוט חשמל זה "טרמוסויץ'". בסובארו הוא נותן - (שלילי ) לממסר מאורר (במקרא של חוט בודד) במקרא של 2 חוטים הוא סוגר מעגל . לבדיקת תקינות נתק חוט או קונקטור שמגיע לטרמוסויץ' . מאורר הפסיק טרמוסויץ' לא תקין(במיקרא שלך) , מאורר לא הפסיק יש קצר במערכת.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

לנתק קודם את המחבר (לזמן קצר מאוד) ולבדוק אם המאוורר נעצר. אם המחבר נרטב - עשוי להיווצר קצר גם כן. במקרה כזה - לייבש קודם כל.

פורסם

"האם החלק אשר מוברג לרדיאטור ובקצהו חוט חשמל,זהו הטרמוסטט?"

לא,זוהי היונית. בזמן שהמאורר לא מפסיק לעבוד,אפילו שהגיע לטמפרטורה שהוא צריך להפסיק,נסה

לדפוק על היונית עם מברג,אם הפסיק החליף יונית,אם לא הפסיק החליף יונית. :-P

כל זה בתנאי שאין אוויר במערכת.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כשהרכב מגיע לטמפרטורה שבה הוונטה צריכה להיות דלוקה, היא נדלקת ,

ברגע זה כשאני מנתק את החוט של היוניט המאוורר מפסיק , וכאשר אני מחבר אותו מיידי הוא ממשיך לעבוד .

כאשר הווטה עובדת (והיא צריכה לעבוד בגלל הטמפרטורה ) ואני מכבה את הרכב ומדליקו לאחר כ-5 דקות הוונטה כבתה , ולאחר מספר דקות כשהיא מגיעה לטמפרטורה שבה היא צריכה להדלק היא נדלקת ולא נכבת יותר, איזה חלק אחראי לכיבוי הוונטה???

פורסם

ריקון הרדיאטור דרך הפרפר, גרם לצר בקונקטר ליוניט הפעלת מאורר, (תרמו סוויץ)ולכן חפש את הסיבה לכך שם, ברכבך אם אני לא טועה קיים טרמו סוויץ\ בעל חוט בודד, בדוק האם הוא לא מקצר, או נתק את הקונקטור שלו, לשלילת תקלה ביוניט(אני בספק, ולו רק בשל העובדה המוכחת תמיד כנכונה"אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים".

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עידכון

קניתי טרמוסוויץ,והחלפתי אותו,והכל הסתדר ,מילבד זה שהמאורר ניכנס לפעולה מאוחר מאד[בטמפרטורה גבוה מאד,ונכבה גם כן בטמפרטורה גבוה,]זה לא היה כך ליפני כן,נראה כאילו לא הביאו לי טרמוסויץ מתאים,

האם משהוא יכול לומר לי איזה טרמוסויץ מתאים,מה לבקש,

סובארו טנדר 1600 ידני.

תודה.

• תוכן חדש...