Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שרייד 97 ידנית, מנוע 1.3, כ 135 אלף ק"מ

בנסיעה, לאחר פניה ובלימה מעט פתאומית (נהגי האוטובוס של דן לא ידועים בהתחשבות רבה בזרימת התנועה בכביש, AKA "אני גדול אז אני חותך").. נדלקות נורות בדשבורד, חשבתי לרגע שכבה הרכב אך הנורות נעלמו, 15 שניות או פחות מרגע כיבוי הנורות הן נדלקות שוב - 2 נורות, האחת עם סימן קריאה (!) שמזוהה ברכב הנל עם מערכת הבלמים והשניה עם סימן של מצבר, המרמזת על טעינה לקויה.

מיד עצרתי בצד, כיביתי את הרכב למספר דקות וניסיתי להתניע שוב - התניע ללא כל בעיה אך הנורות בשלהן. מכיוון ששד' ירושלים באמצע היום אינן מקום מושלם להשאיר בו את הרכב החלטתי להתסכן, הנעתי והמשכתי ליסוע לאזור יפו העתיקה להחנות את הרכב בחניה קטנה שאני מכיר באזור. לאחר כשעה חזרתי לרכב, פתחתי מכסה מנוע - רצועות שלמות ומתוחות ללא פגמים נראים לעין, נוזל בלמים מלא. נוזל קירור מלא וחדש. הרכב מתניע ונשמע בסדר גמור ללא תקתוקים וצלילים למיניהם.

כאן עולה תגלית מספר 2 - מחוג הטמפרטורה נתקע - כשהרכב כבוי הוא מתאפס אך ברגע שנותנים סוויצ' הוא מתייצב על האמצע (90 מעלות אני מניח) למרות שברור שאחרי למעלה משעה של עמידה הטמפ' ירדה בוודאות (עובדה שיכלתי לגעת במנוע בידיים חשופות).

נסיעה קצרה נוספת, 2-3 התנעות נוספות... הכל ללא בעיה. התקשרתי למוסך מרכזי והחשמלאי ברגע ששמע את המילה בלמים אמר "תבוא אלינו בגרר". החלטתי להתקשר למוסך שלנו, שם הם גם כן המליצו על גרר אך הציעו דיאגנוז אפשרי של בעית טעינה. החלטתי בכל זאת להסתכן ולנסות להגיע ללא גרר מיפו למוסך שנמצא בחולון.... התנעה נוספת, נסיעה רגועה של כ 70-80 קמש בדרך והגעתי ללא שום בעיה נראית לעין.

את הרכב השארתי במוסך, והמכונאי הודיע בערב כי זו התקלה שמצא:

היה חור באחד מצינורות נוזל הקירור שעובר מעל האלטרנטור, טיפטף, גרם לקצר והאלטרנטור לטענת המכונאי שרוף ויש להחליפו.

התהיות שעולות לי הן להלן:

א. ברור שהחור לא נוצר בנסיעה הזו. בעת בדיקת הרכב בקניה עוד נאמר על הזעה של מים שהבודק לא הצליח לאתר. אם המים טפטפו כל הזמן למה דווקא עכשיו בנסיעה רגועה ואיטית פתאום נוצר הקצר המדובר ?

ב. האם באמת ייתכן שהצלחתי להתניע כ5 פעמים ולסוע מספר ק"מ לא קטן אך ורק על כוחו של המצבר ?

ג. דעות אחרות על התקלה, ועל שילוב הנוריות ? מדוע נורית התראת הבלמים נדלקה ?

בתודה מראש ומצטער על החפירה, מוטי

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

יש לי גם כן דייהטסו שרייד מודל 93 1.3, אצלי לפחות אין שום צינור מים שעובר מעל האלטרנטור.

אולי בגלל שלך יש דגם יותר חדיש עם מנוע מוזרק, אולי אצלך כן יש צינור כזה אך, זה מאוד מוזר כל העניין הזה, צינור מיים שנקרע בדיוק מעל האלטרנטור וגרם לקצר באלטרנטור...תמוהה ביותר.

אתה יכול לנסוע רק עם כוחו של המצבר, עד שהוא יתרוקן בעצם,אך, שוב, לא נראה הגיוני כל העניין הזה.

ומה עם הצינור? הוא לא מחליף אותו?

ומה לגבי מים?מאיפה הם הגיעו,ממערכת הקירור ,אם כן,איך יכול להיות שלא היה חסר מים?

אני לא אוכל את הסיפור הזה.

לפי דעתי יש לך בעייה חשמלית מסויימת,זה גם יכול להיות אלטרנטור,אפשר לבדוק אם מדובר באלטרנטור ע"י רב מודד,בדיקה פשוטה.

פורסם

ניחוש פרוע, נשמע כמו בעיית הארקה.

קצר באלטרנטור? אישית נשמע לא הגיוני הרי האלטרנטור חסוף באופן תמידי (יש לו חורי אוורור) כך שסביר שרטיבות תחדור אליו באופן די קבוע ללא נזק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לגבי הנזילה: היא היתה קיימת בוודאות. המנוע כן איבד מים, בקצב מאוד איטי אבל איבד. שחכתי לציין פרט זה. ידענו בוודאות שיש נזילה כלשהיא אבל הבעיה הזו הופיע לפני שהפסקנו להכנס למוסך לתיקון.

כמובן שהוא מחליף את הצינור.

לגבי הבדיקה עוד ברגע שהגעתי למוסך, בעל המוסך (שמכיר אותי אישית) ניגש לבדוק עם רב מודד ואיבחן בעית טעינה.

העניין הוא - מדובר באדם שאנו מטפלים אצלו ברכב המשפחתי כבר שנים רבות, גם הרכב הקודם. אני לא חושש שינסה לעבוד עליי, אך אני כן חושש שהדיאגנוז שלו עלול להיות שגוי בתום לב - ופשוט רוצה להבין כיצד המצב הזה קרה.

אני מניח שהוא יודע לזהות אלטרנטור שהתקלקל השאלה היא למה זה קרה בהפתעה שכזו. עוד רעיונות יתקבלו בברכה ואם לא תיפתר הבעיה למרות תיקון מערכת המים - אגש לחשמלאי.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...