Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק שלום.

לדעתי הסידור עליו כתבת מיותר,ואם פתחת את הדלת ,כדי להוציא משהוא ששכחת באוטו

או סתם לשבת, למה המשאבה צריכה לעבוד 2-3 שניות ?.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסידור הזה קיים כבר מספר שנים ברכבים חדשים.

ברגע שפתחת פעם אחת את דלת הנהג נבנה לחץ, ובמידה ואתה פותח וסוגר שוב פעם המשאבה לא תיכנס לפעולה, לפי דעתי הסידור הזה מצויין.

עבודה של מספר שניות לא מזיקה למשאבה בכול זאת זה רק 3 שניות.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא הבנתי את זה : "לא, התופעה אינה קיימת"."כמובן שרצוי תמיד לתת למע' לבנות לחץ".

איך לתת למע' לבנות לחץ ,אם התופעה לא קיימת.

למשל בפורד שהיה לי,כשהדלקתי סוויצ' ללא סטרטר,המשאבה עבדה במשך 2-3 שניות.

הכוונה במילה "התופעה",היא לעבודת המשאבה במשך 2-3 שניות,ללא סטרטר.

בברכה

דוד

כן, בדיוק זו הכוונה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לאחר בד' אחריות מוסך!!!!!

תוך כדי עבודה החשמלאי החביב משך בלי כוונה את התקע של האנטנה (אימוביליזר) אז למה שהרכב יניע????

ואגב חשמלאי יקר. החלפתה בית פיוז, זה נחמד אבל מה עם החוט השרוף לאורך? כל הצמה ומה עם איתור מקור הקצר?

דוד שמחתי לעזור והיה נחמד להכיר KamiTech

בברכה !

KamiTech

פורסם

חברים יקרים,לא איש מחמאות ופירגונים אני.אבל הפעם חייב אני לכתוב, על עבודה מקצועית

שבוצעה בדייהו.כזכור שני חשמלאים בעליי מוסך לא הצליחו להניע את האוטו,בעוד אחד מהם גרם לה

וסירב לקבל אחריות.המקצוען קמיל המכונה KamiTech הגיע אלי בדיוק בזמן שאמר ותוך חצי שעה עלה על הבעיה ותיקן אותה.האמת שבארבעים שנות נסיוני כמכונאי לא נתקלתי במקצוען כזה.

הוא ניגש ישר לבעיה,בלי הצגות וחיפוסים לא רלוונטיים.

שלא לדבר כבר על כך שסירב לקבל תשלום,והייתי צריך לדחוף לו בכוח משהוא סימלי.

כן ירבו מתנדבים כאלה בפורום.

קומפי, התופעה כן קיימת בדייהו,לאחר התיקון שביצע קמיל,כשאני מדליק את הסוויצ' ללא סטרטר,אני שומע

את המשאבת דלק עובדת 2-3 שניות.

תודה לכולם

דוד

פורסם
לאחר בד' אחריות מוסך!!!!!

תוך כדי עבודה החשמלאי החביב משך בלי כוונה את התקע של האנטנה (אימוביליזר) אז למה שהרכב יניע????

לדבריך ניתוק האנטנה גרם לאימובילייזר לא לעבוד. כיצד אם כן תסביר את זה?

ניצוץ יש,דלק מגיע בזמן סטרטר.
פורסם

שמר, KamiTech בדק את האוטו וסידר אותו.

זכור לי שרשמתי בתרד שיש לבדוק פולסים למזרקים (וזמן הזרקה) .

בפועל, כפי שעלה מבדיקתו של KamiTech לא היו פולסים של הזרקה.

אני לא תחקרתי מעולם בדייהו 97 האם זהו הניתוק היחידי , אבל יתכן וכן,

ועל כן סביר שהיה ניצוץ, ואם היה ניצוץ, אז היה גם פעולת משאבת דלק ובניית לחץ דלק.

דוד שבדק דלק, לא בדק האם המזרק מתיז, הוא בדק שמגיע דלק, ואכן הגיע, מה שלא פוסל את עובדת המזרקים שלא קיבלו פקודה.

אכן היה יותר מסביר, שיהיה ניתוק נוספ לאימובילייזר הזה, אבל שוב , לא תחקרתי את אופן פעולתו ומספר הניתוקים שלו, יתכן שכאמור הוא מוגבל יחסית, אבל ניתוק פולסים של מזרקים זהו ניתוק חכם בכל מקרה.

KamiTech הניע את הרכב, --בעניין הקצרים והחוטים שיש ברכב ,הוא הסב את תשומת ליבו של דוד , ומה דוד עשה עם זה, אני לא יודע.

אני מכיר את KamiTech אישית, וסומך על קביעתו, והאוטו הניע.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא אמרתי בשום מקרה שהקביעה לא נכונה. עובדה שהאוטו הניע. אני מנסה להבין את הפתרון הטכני, אין כאן ויכוח אמינות , ולכן מחקתי את כל ההערות המיותרות (לפחות בשלב זה).

לא מסתדר לי עניין נוכחות הניצוץ והדלק עם עובדת היותו של האימובילייזר מנותק (לצורך העניין אני מתייחס לניתוק האנטנה כניתוק אימובילייזר, שכן הניתוקים של האימובילייזר לא נוטרלו במקרה הנוכחי).

לא ברור לי כיצד מתבצע ניתוק הפולסים למזרקים. האם לא כל מזרק מקבל פולס בנפרד?

פורסם

ברכב הנל מע' השבתת מנוע מבטל רק את הפולס למזרקים והדבר מתבצע בתוך מחשב ניהול המנוע ואם אנטנה לא מחוברת אז אין זהויי מפתח ואין אישור זהויי עי' המחשב אז אין פולס !!!

הגיון בריא לא??

למפרגנים תודה רבה וקטונתי ליד שמותכם !!!

KamiTech

בברכה !

KamiTech

פורסם

כמה הארות והערות,

מפתיע ולא מפתיע איך חשמלאי רכב מוסמכים לא מסתכלים על דבר כל כך חשוב ובסיסי כמו נורות ההתראה בלוח השעונים, הרי כאשר ישנה תקלה באימובילייזר המקורי של הרכב נורת האימובילייזר נדלקת קבוע או מהבהבת, ובטוחני שKamiTech עשה בדיוק את זה בשלב ראשון.

תקלה כזו היתה נפתרת בקלות עם רק היו מחברים סקנר כפי שדני הציע, קוד תקלה של אימובילייזר היה חייב להרשם בזכרון.

ומה עוד מעניין אותי התקלה, איך בפרוק בית נתיכים הממוקם בחלק התחתון לצד רגלי הנהג, אתה מגיע לאנטנת האימובילייזר שמותקנת על מתג ההתנעה?

האם זו באמת אחריות המוסך שטיפל ברכב או צרוף מקרים אומלל?

בכל אופן, נחמד לפגוש עוד אנשים טובים (ומקצוענים) באמצע הדרך.

** תוספת קטנה, לא בכל הרכבים יש הפעלת משאבת דלק ל2 שניות כאשר מדלקים את מתג ההצתה, ישנם דגמים שרק אם סיבוב המנוע (חישן גל ארכובה קורא סיבובי מנוע) המשאבת מופעלת.

פורסם
מפתיע ולא מפתיע איך חשמלאי רכב מוסמכים לא מסתכלים על דבר כל כך חשוב ובסיסי כמו נורות ההתראה בלוח השעונים, הרי כאשר ישנה תקלה באימובילייזר המקורי של הרכב נורת האימובילייזר נדלקת קבוע או מהבהבת, ובטוחני שKamiTech עשה בדיוק את זה בשלב ראשון.

...הוצאת לי את המילים מהפה.

לאנשים כמוני, כמוך וכמו KamiTech למשל, שמתעסקים על בסיס יומי בכל מה שקשור לפתרון בעיות בדיאגנוסטיקה וחשמל יש רוטינות ברורות ובסיסיות לבדיקה של רכב לא מניע.

חשמלאים רגילים שאינם בקיעים ברזי המחשבים ברכב אינם יודעים להתמודד עם בעיות קלות ביותר, בטח ובטח שלא עם בעיות שיצרו בעצמם. על כך אני שמח - אחרת לא היתה לנו פרנסה :-)

:-D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק כפי שכתבתי "מפתיע ולא מפתיע..." כוון שאני מכיר מספר חשמלאי רכב ותיקים שלא למדו אף פעם את רזי הטכנולוגיה ומערכות הממוחשבות ברכב בצורה פורמלית, אבל יש להם עוד מה ללמד אותנו "המתוחכמים".

פורסם
ברכב הנל מע' השבתת מנוע מבטל רק את הפולס למזרקים והדבר מתבצע בתוך מחשב ניהול המנוע ואם אנטנה לא מחוברת אז אין זהויי מפתח ואין אישור זהויי עי' המחשב אז אין פולס !!!

הגיון בריא לא??

למפרגנים תודה רבה וקטונתי ליד שמותכם !!!

KamiTech

חשבתי שמדובר על אימובילייזר לא מקורי שמתלבש על מערכת החשמל. לא היה ברור לי שמדובר על מערכת מקורית.

השכלתי. תודה.

פורסם

ממה שידוע לי, משנת 1998 כל רכב פרטי חייב מנדטורית להיות בעל מערכת אימובילייזר מקורית, היו רכבים שכבר היו מצוידים עוד לפני 98' כנראה הדייהו הזאת בניהם או שהיא שנת מודל 98'.

פורסם

דניאל כתב:"או שהיא שנת מודל 98'"

הדייהו המדוברת היא שנת 97,בוודאות.

• תוכן חדש...