Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איזה מנוע הייתם מעדיפים ברכב ספורט?  

142 הצבעות

1. 1. איזה מנוע הייתם מעדיפים ברכב ספורט?

• נפח גדול, הספק ממוצע ומומנט אדיר, שניהם בסל"ד נמוך יחסית
    • נפח בינוני, הספק גבוה בסל"ד גבוה, מומנט טוב בסל"ד בינוני
    • נפח קטן, הספק גבוה מאוד יחסית לנפח, מומנט נמוך, שניהן בסל"ד גבוה מאוד.
    • נפח לא משנה, טורבו חזק, הספק ומומנט גדולים מאוד יחסית לנפח, מומנט מגיע במכה

פוסטים מומלצים

פורסם

קחו לדוגמה רכב X, סוג הנעה לא קריטי. הניחו כי משקלו לא משתנה באופן משמעותי כתוצאה מהרכבת כל אחד מהמנועים, וכן הניחו כי כל אחד מהמנועים מציע באותו הרכב רמת ביצועים דומה. עם ההנחות הללו הצביעו איזה מנוע הייתם מעדיפים שיהיה בתוך אותו הרכב.

הנה דוגמאות לכל אחד מהמנועים (אנא התעלמו מסוג הרכב וכן מנתוני המנוע הספציפיים ביחס למנועים אחרים, אלו רק דוגמאות):

1. נפח גדול, הספק ממוצע בסל"ד נמוך יחסית ומומנט אדיר בסל"ד נמוך - לדוגמה שברולט קורבט C5 עם 5.7 V8 בעל 345 כ"ס ב-5600 סל"ד ו-48 קג"מ ב-4400 סל"ד (שמן הסתם רובם מגיע גם בסל"ד אפסי...)

2. נפח בינוני, הספק גבוה בסל"ד גבוה, מומנט טוב מסל"ד בינוני - לדוגמה ב.מ.וו M3 עם 3.2 6 ציל' בעל 343 כ"ס ב-7900 סל"ד ו-37 קג"מ ב-4900 סל"ד.

3. נפח קטן יחסית, הספק גבוה מאוד באופן יחסי לנפח, שמגיע בסל"ד מאוד גבוה, מומנט נמוך בסל"ד גבוה גם כן - לדוגמה הונדה S2000 עם מנוע 2.0 בעל ארבעה ציל' ו-240 כ"ס ב-8300 סל"ד ו-21.2 קג"מ ב-7500 סל"ד.

4. נפח לא משנה אבל עם טורבו חזק, הספק ומומנט גדולים מאוד יחסית לנפח, מומנט מגיע במכה לרוב בסל"ד בינוני - לדוגמה סובארו אימפרזה STI עם מנוע 2.0 טורבו ארבעה ציל' בעל 265 כ"ס ב-6000 סל"ד ו-35 קג"מ ב-4000 סל"ד.

יש לציין שמבחינתי מנוע עם טורבו "רך" שפועל מסל"ד נמוך, או עם סופרצ'ארג'ר, דומים מבחינת התחושה למנוע גדול יותר, ולכן מתאימים לאופציה הראשונה או השניה.

זהו סקר והצעה לדיון, אתם מוזמנים לכתוב את דעתכם בפירוט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואו, איזו התלבטות..4 האפשרויות כיפיות, כל אחת והבעיטה בתחת שלה..

אני אישית חולה על טורים גבוהים אז הבחירה היא בין 2 ל-3..כנראה ש-2.

דרך אגב, מנועי טורבו(אפשרות 4) הם גם די כיפיים..במיוחד אם מדובר ברכב שחזק כמו

STI אבל יותר מופרע..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני אוהב להתאמץ קצת כדי להוציא משהו מהמנוע.

אני גם אוהב תגובה רציפה ולא הבעיטה בגב שהטורבו נותן.

הבחירה שלי היא:

2 בהחלט

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

אצלי מפריע לי שאין מומנט בסל"ד נמוך.

גם המומנט וגם ההספק נמצאים בסל"ד גבוה.

זה מפריע בנסיעה רגועה, בעיר למשל. אם רוצים כח - צריך להעלות סל"ד ע"י הורדת הילוך, או - הרבה סבלנות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

דווקא הב.מ.וו 330-D זכתה לשבחים בזכות מומנט עצום מסל"ד נמוך. (לא שיש שם סל"ד גבוה).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
נו, אתם כאלה יבשים...

תקנו M3 וזהו :!:

:lol:

הפעם אני לא מסכים עם ההכללה שזה ע"פ האוטו. הרי מצביעים כאן עבור העדפה מבחינת מנועים ולא רכבים. זה לא משנה אם רוני הזכיר דגמים, עדין הייתי בוחר ב2 (אישית אין לדעתי בכלל טעם לדוגמאות של רוני, זה פשוט לא נחוץ. הסקר מובן דיו מבלי שיזדקקו לדוגמא).

פורסם

אני בחרתי באופציה מס' 3 8)

ברכב ספורט זה המנוע שהייתי מעדיף :הספק גבוה מאוד ביחס לנפח ושמגיע בס'לד גבוה מאוד ,מומנט נמוך יחסית ונפח קטן (בין 1.6 ל 2.2 ).

מנוע עם רצועת כוח צרה שמקבלים ת'כוח למעלה למעלה והכל מנפח קטן וללא טורבו זה הכי מלהיב שיש (סטייל הונדה S-2000 ,הונדה סיוויק VTI,וטויוטה Tספורט 1.8 192 כוח)

לירן

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

בחרתי ב2.

אין מנועים עם מומנט גדול בסלד נמוך כמו הקורבט,

והספק גבוה בסל"ד גבוה, כמו הM3?

יש לזה הסבר?

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
בחרתי ב2.

יש לזה הסבר?

בוודאי שיש, מנועים של מכוניות על, או לפחות איזה מנוע AMG מוגדש...

גם ל-M3 מומנט מצוין מסל"ד נמוך, אבל זה של הקורבט גבוה יותר. בכל מקרה, שים לב שההשוואה כאן היא לא בין המנוע של ה-M3 לזה של הקורבט, אלא השוואה כללית, בהנחה וארבעת המנועים מספקים אותו הכוח. לכן השאלה היא של אופי המנוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבחירה שלי היא 4 , למרות שלנהיגה ספורטיבית

הבחירה הזו לא הכי מתאימה ... אבל המכה הזו בגב

עושה לי את זה...

:mm_yeah:

אין כמו כוח מתפרץ במנוע טורבו

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
בחרתי ב2.

יש לזה הסבר?

בוודאי שיש, מנועים של מכוניות על, או לפחות איזה מנוע AMG מוגדש...

גם ל-M3 מומנט מצוין מסל"ד נמוך, אבל זה של הקורבט גבוה יותר. בכל מקרה, שים לב שההשוואה כאן היא לא בין המנוע של ה-M3 לזה של הקורבט, אלא השוואה כללית, בהנחה וארבעת המנועים מספקים אותו הכוח. לכן השאלה היא של אופי המנוע.

רוני

אני יודע, אבל עשיתי בדיוק כמוך,

כלומר לקחתי דוגמאות להמחשת שאלתי...

תודה

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

• תוכן חדש...